Νέο HTPC

m_reload

New member
10 January 2008
5
Γειά σας σύντροφοι κι´απο μένα. Στήνω ένα HTPC για φίλο και θα ήθελα τις συμβουλές σας ως προς το software, καθώς και τις εντυπώσεις σας. Θα έχει τα εξής:
CASE THERMALTAKE VF7001BNS DH101 MEDIA LAB BLACK 225.00 €
PSU THERMALTAKE W0116 TOUGHPOWER 750W 104.89 €
MOBO GIGABYTE GA-EX38T-DQ6 213.99 €
CPU INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ 219.00 €
CPUF. ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO S775 19.98 €
RAM CORSAIR XMS3 DHX DDR3 2GB(2X1GB)PC3-12800 1600MHZ 175.00€
VGA Sapphire HD3870 512MB GDDR4 PCIE 200.00 € περίπου (το είχε)
TV Avermedia AVERTV Hybrid+FM PCI+MCS 79,00 € περίπου (το είχε)
WIFI GIGABYTE GN-WP30N N300 DESKTOP ADAPTER 39.90 €
HDD1 WES. DIGITAL 160GB WD1600AAJS SATA2 40.00 € περίπου (το είχε)
HDD2 WES. DIGITAL 1TB WD1000FYPS RE2-GP SATA2 179.00 €
DVD LG GSA-H55L SUPER MULTI LIGHTSCRIBE 30.00 € περίπου (το είχε)
BVBS TECHNOTREND TT-connect S2-3650 CI USB-Box HDTV 140.52 €
DESK. Logitech Cordless Desktop MX5500 GR 169.00 € περίπου (το είχε)
Σύνολο: 1835.29 € (περίπου)

Για CPU εγώ του πρότεινα τον INTEL CORE 2 DUO E8500αλλα αυτός ήθελε ντε και καλά τετραπύρηνο, υποθέτω οτι σύντομα θα αντικαταστήσει το DVD με BLUE RAY και θα προσθέσει και μια κάρτα ήχου (ASUS XONAR D2X ? τι λέτε;)
Να πώ εδώ ότι ο τύπος είναι εντελώς άσχετος απο PC και γι'αυτό δεν θέλω να τον μπερδέψω με περίπλοκα προγράματα,codecs,ρυθμίσεις κτλ. Δεν τον ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, τον ενδιαφέρει μόνο να βλέπει ταινίες σε full HD. Ποιά προγράματα αναπαραγωγής του προτείνετε;
Ευχαριστώ! :music-smiley-005:
Υ.Γ. Με την άδειά του θα ανεβάσω φωτο.
 
Ολα αυτα για HTPC...??? Και πανε και σε ασχετο (οπως ειπες) απο PC...???
Ω! Θεοι!
 
ομιτζι!:eek: με τοσα λεφτα παιρνω εναν iMac! για καποιον ασχετο με πισι δε νομιζεις οτι 2 χιλιαρικα σχεδον ειναι αρκετα λεφτα? ποσο μαλλον αν τον ενδιαφερει η θεαση full HD που νομιζω κανει τη δουλεια του και με τα μισα!
 
Μπορει να κανει την δουλεια του με πολυ λιγοτερα απο τα μισα. Νομιζω πως αυτο το συστημα ειναι τουλαχιστον υπερβολικο.
 
1) Το μηχάνημα είναι κατά 60-70% πεταμένα λεφτά.

2) Χωρίς "ζόρικο" στήσιμο στο software δεν θα καταφέρει τίποτα το ιδιαίτερο για αναπαραγωγή DVD. Καλύτερα να πάρει standalone player. Για BluRay τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα (αρκεί να μην θέλει να παίζει κατεβασμένα..), και για mkv μεταξύ των δυο σε δυσκολία.
 
Απάντηση: Re: Νέο HTPC

Ολα αυτα για HTPC...??? Και πανε και σε ασχετο (οπως ειπες) απο PC...???
Ω! Θεοι!

Ισως μετά να κολλήσει την αρρώστια και να γίνει σχετικός, βέβαια είναι πολλά λεφτά με τα μισά, έφτιαχνε μια καλή σύνθεση ( χωρίς τα μπλου ρέι )
 
Μια χαρα ειναι τουμαπνο ειναι και κανει και παπαδες.Η cpu και το board ειναι λιγο κατω απο τα top.Τι να λεμε τωρα εαν εχεις τα ευρω περνεισ οτι θες .Βεβαια και φτιαχνεις μηχανημα με πιο λιγα ευρω και μετα λες ειναι λιγο το Cpu δεν κανει overclock η καρτα VGA ειναι μικρη.Απο Games εισε στο μεσο ορο παντως μα αυτην την vga.DDR3 πετανε !!!Τροφοδοτικα υπαρχουν και πιο καλα .Για hd παντος απλος κορυφη.Το ασχετος ειναι σχετικο.Δηλαδη οσοι εχουν και καλα αμαξια ξερουν και να οδηγανε.
 
Last edited:
Ρε παιδια τι λετε τώρα ? Δηλαδή εμεις που φτιάξαμε HTPC που παιζει τα παντα με 500-600 Ευρώ είμαστε βλάκες ή θα πρέπει να πετάμε τα λεφτά μας ?

Τι αλλο θα δουμε : τετραπήρηνους επεξεργαστές και DD3 μνήμες για HTPC και μετά παραπονιόμαστε για την ακρίβεια :argue::argue:


Εαν καποιος θελει HTPC μπορεί με 600-700 Ευρώ να φτιαξει μηχάνημσ που να παιζει τα πάντα..

Αν θελει Games αλλάζει η ιστορία, αλλά στην κατηγορία αυτή αν το παρατηρήσατε συζητάμε για HTPC όχι για Game machines...
 
Last edited:
Σε δυο χροναι που θα κανεις upgrade σε 4 πυρηνες και σε ddr3 τι θα ειναι υπερβολη!!!Εαν εχεις να τα χωσεις απλα τα χωνεις.Και εαν εχεις 42tv 1980x1920 και θες ετσι να δεις πως ειναι ενα Game πρεπει να φερεις το αλλο PC Τουμπανο που εχεις (εαν εχεις) για να παιξεις. HTPC φτιαχνεις απο 300 εως 3000.To HTPC ειναι ενα απλο pc οπως οταν βγηκαν η καρτες ηχου αλλα τα pc τα λεγανε MULTIMEDIA PC επειδη ειχαν καρτες ηχου και cd rom.Aπλα το TOWER κουτι το καναμε desktop pc για να το βαλουμε κατω απο την tv στο σαλονι.
 
Last edited:
Αν και θα και εαν και θα... αφου ο φιλος δεν ενδιαφερεται για παιχνιδια...!
 
Καλα Sorry εσεις με τα χιλιαδες post ξερεται.:worshippy::worshippy::worshippy:
 
Φίλτατε, απόψεις λέμε και κάνουμε κουβέντα!

Τα επιχειρήματα μετράνε, όχι τα χιλιάδες posts.

Στο θέμα μας... Σε δυο χρόνια οι 4 πυρήνες και η DDR3 θα κάνουν το πολύ 300 .. Οπότε πάλι συμφέρει να φτιάξει σήμερα HTPC με λογικό configuration.
 
Και η 32 tv 650e και η 42 πανω απο 1000 46-52 ακομα πιο πολλα.Σε 2 χρονια η 52 θα εχουν 1200 ε .Ε παρτε 32 η 26 .Το μεγεθος και η ταχυτητα ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΘΕΣ εδω και τωρα.
 
Καλα Sorry εσεις με τα χιλιαδες post ξερεται.:worshippy::worshippy::worshippy:

Προφανώς όχι ... απλά προσπαθουμε να καταλάβουμε και να βοηθήσουμε.. Ο σκοπός και η μαγκιά ειναι να κάνεις τη δουλειά σου με το λιγότερο κόστος.. H DDR3 μνημη που σήμερα ειναι αχρηστη εκτος εαν λιωνεις στο Crysis σε 2 χρονια θα ειναι μια ώριμη και φθηνή τεχνολογία για χρήση.. Γιατί να την πάρω από σήμερα ?

Αν εισαι στο χώρο θα ξερεις ποσο γρήγορα απαξιώνεται το υλικό στους υπολογιστές... Απο κει και πέρα δικά σου (σας) είναι τα λεφτά οτι θέλετε τα κανετε...
 
(Για CPU εγώ του πρότεινα τον INTEL CORE 2 DUO E8500αλλα αυτός ήθελε ντε και καλά τετραπύρηνο).

Ντε και καλα ηθελε 4cores ρε παιδια ο πελατης εχει παντα δικιο.Ειναι υπερβολη αλλα αυτο θελει τι να κανουμε τωρα .

Φιλος πηρε απο τα πρωτα SONY VAIO με Blu ray.Εδωσε 2800 .του ειπα δωστο πισω παρε ενα πιο φτηνο notebook ενα psp3 και 10 τιτλους .Ε τι εκανε το κρατησε !!!!
 
Last edited:
εντάξει, το παλικάρι έχει κόλλημα με το home cinema γενικώς, έχει πολύ καλλά μηχανήματα και θέλει να φτιάξει ενα HTPC που θα παίζει τα πάντα στη καλύτερη δυνατή ποιότητα, να μην χρειάζεται αναβάθμιση στο hardware (τουλάχιστον σύντομα) και πιστεύω οτι όσο θα ασχολείτε θα μαθαίνει
 
απο την στιγμη που ΔΕΝ θα παιζει παιχνιδια ειναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτα.οι ddr3 ειναι επισης χωρις ουσια αφου προσφερουν ελαχιστη αποδοση με τις ddr2.

και pc να φτιαξει με 5000 ευρω θα εχει την ιδια ποιοτητα εικονας και ηχου με ενα htpc τως 500 ευρω.

σε 2 χρονια θα μιλαμε για ddr-4 η μαλον 5.
 
Προφανως ο φιλος σου δε το θελει για καλο HTPC... αλλα για "εχω το καλυτερο HTPC"...
 
αμα του περισσευουν του φιλου σου, δε μου δινει και μετα 1800 να παρω εναν imac 24" που θελω?:P