Νεο κινεζακι dac...!!! νεο σφαξιμο...!!!

Βλεποντας τους πυκνωτες μου ηρθε μια απορια στον νου.Μπορουμε να παιξουμε με τις τιμες των πυκνωτων σηματος προς τα πανω(η και προς τα κατω);Φυσικα δεν εννοω τα V, αλλα την χωρητικοτητα.Αυτο βοηθαει στην ποιοτητα, η θα μας την χαλασει;Μηπως δεν υπαρχει καποια συγκεκριμενη πληροφορια(η συνταγη) και ειναι ολα θεμα δοκιμων;

Περί συνταγών δεν μπορώ να σε πληροφορίσω καθώς δεν γνωρίζω απο μαγειρική , αυτοί πάντως που σχεδιάζουν κυκλώματα λαμβάνουν υπόψη τους τη χωρητικότητα σε σχέση με την αντίσταση συνολικά παράλληλη και σε σειρά που θα βλέπει ο πυκνωτης. Ισχύει πάντα f=1/2πRC. Στο resonance είμαστε ήδη 45 μοίρες λάθος, οπότε υπολόγισε το γύρω στους 2-3 κύκλους οπότε στα όρια του ακουστού φάσματος το λάθος να ελαχιστοποιήται (η φάση "ισιώνει" στο σημείο 10*f(-3dB) ...

αυτό εξηγεί γιατι δεν μπορείς να βάλεις μικρότερο πυκνωτή απο κάποια τιμή. προς τα πάνω μπορείς να φτάσεις οσο μεγάλο θες μεσα σε λογικά πλαίσια(πχ100-470uf ειναι οτι μεγαλύτερο μπορεί να δεις ειδικα σε έξοδο CD) .
από εμπειρία μπορώ να σου πω οτι μπορεί να εχεις δυο πυκνωτές της ιδιας εταιρίας-σειράς και να εχουν διαφορετική τιμή πχ 1 και 2,2uf και να ακούγονται εντελώς διαφορετικά. ειναι λοιπον θεμα δοκιμής και θεμα συγκεκριμένου συστήματος. γιαυτο και μια επιτυχημένη τροποποίηση γινεται με βάση το σύστημα του πελάτη και τα ελαττώματα του αλλα και τα γούστα του πελάτη.

Το συγκεκριμένο dac είναι μια υλοποίηση του modright, την οποία χθες μοντάραμε πρόχειρα σε ένα κομμάτι ξύλο (όπως φαίνεται στις φωτό).
Ο modright είναι λάτρης της μοντίφας και των ακροάσεων, και του εύχομαι να συνεχίσει να υλοποιεί τέτοια όμορφα projects και να χαίρεται το χόμπυ που τόσο αγαπά.-bye-

(ήθελα να γράψω κάτι για το συγκεκριμένο dac, και συγχωρέστε με που γράφω για μια συσκευή που χρησιμοποιώ - δεν την έκρινα πάντως με γνώμονα "το δικό μου είναι καλύτερο", αλλά όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα!)

απ τα ψηλά στα χαμηλά βλέπω Ηλία...:award:
ή μήπως από τα χαμηλά στα ψηλά?-bye-

Πάντως το πρώτο κινεζάκι (λαμπουτσέρα) είναι σταθερή αξία.
Και ο modright είναι από τους πρώτους πιστούς. Βλέπω έχει κάνει προόδους.
Το δικό μου ξεκουράζεται εδώ και κανά χρόνο...
Μου φαίνεται ήρθε καιρός...:drummer:

απ τα ψηλά στα χαμηλά βλέπω Ηλία...:award:
ή μήπως από τα χαμηλά στα ψηλά?-bye-

Πάντως το πρώτο κινεζάκι (λαμπουτσέρα) είναι σταθερή αξία.
Και ο modright είναι από τους πρώτους πιστούς. Βλέπω έχει κάνει προόδους.
Το δικό μου ξεκουράζεται εδώ και κανά χρόνο...
Μου φαίνεται ήρθε καιρός...:drummer:

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια !
To dac το ακούσαμε με τον modright και τον ζωγράφο και μας εντυπωσίασε με τη μουσικότητα και τη φυσικότητα των χροιών και αποφασίσαμε να το κάνουμε μέρος του συστήματος ! -bye-

Υπολείπεται σε μπάσα, εύρος, είναι σκληρό, αλλά έχει αρκετή λεπτομέρεια, αν και τα πρίμα του μπορεί να είναι πολύ σκληρά σε ορισμένες ηχογραφήσεις...τόσο που να κουράζουν, τουλάχιστον στο δικό μου σετάπ.

Αν όμως θέλουμε να είμαστε λίγο ελαστικοί πρέπει να υπολογίσουμε ότι με τα 70ευρώ βάλε και καμιά δεκαριά εξτρά για βύσματα (ναι τα άλλαξα), διακόπτη coaxial/optical κλπ. (μεταφύτευση σε υπάρχων case) νομίζω ότι είναι αξιοπρεπέστατο entry level με αξιώσεις...

Εν τω μεταξύ περιμένω από μέρα σε μέρα τους τελεστικούς και θα κάνω σοβαρές ακροάσεις όταν αρχίσω να τους δοκιμάζω...

Σας λέω την αμαρτία μου όμως δεν το ακούω πολύ, διότι προτιμώ το πικάπ... και το MF το έχω σχεδόν μόνιμα στο υπνοδωμάτιο με το HPA συνδεδεμένα στο κυρίως pc, με τα Superlux (τα οποία τα σνομπάρατε όλοι, αλλά σας λέω ότι είναι πραγματικά πολύ καλά...)για μεταμεσονύχτια νανουρίσματα...:earmuffs::sleepey:

Καλησπερα Χρηστο
Πως πανε οι δοκιμες με το κινεζακι 02?
Νεες εντυπωσεις?

Άκουσα σήμερα το πρωί το κινεζάκι 2 σε μια υλοποίηση του Γιώργου χωρίς λάμπα...
Οι μόνες συγκρίσεις που θα μπορούσα να κάνω είναι με ζαολού (797) και λυκόπουλο (627 / 134), μια και τις ακουστικές μνήμες από τα προηγούμενα ντακ που είχα (v-dac, dac-5, aqvox) δεν τις εμπιστεύομαι.
Όπως έγραψα και στο νήμα της ζαολού, το λυκόπουλο με τους 627 ακουγόταν αρκετά σκληρό, στο ίδιο περίπου επίπεδο με τη ζαολού των 627.
Με τα 134 η τραχύτητα αυτή συμμαζεύτηκε.
Στη συνέχεια έπαιξε η ζαολού με τους 797 που ΙΜΟ είναι και η καλύτερή της εκδοχή, και προτιμητέα από οποιαδήποτε εκδοχή του λυκόπουλου έχω ακούσει έως σήμερα.
Στο τέλος βάλαμε το κινεζάκι 2 το οποίο όσο δεν μου γέμιζε το μάτι, τόσο μου γέμισε τα αυτιά, και δυστυχώς ή ευτυχώς φαίνεται πως με βάζει σε νέους μπελάδες με την υπόθεση "ντακ".
Τον ηχητικό του χαρακτήρα τον περιέγραψε λίγο-πολύ ο Ηλίας (με μόνη εξαίρεση στη συγκεκριμένη υλοποίηση τον όγκο των χαμηλών όπου υστερούσε έναντι της ζαολού).
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για το πρώτο ντακ που ακούω και με φέρνει σε κατάσταση toe-tapping, και φυσικά όταν έφυγε ο κύρης του ένοιωθα σα μωρό που του πήραν το παιχνίδι... :bigcry:

Last edited:
Ήρθαν κάποιοι από τους τελεστικούς...

Πρώτες εντυπώσεις συμφωνούν με τα λεγόμενα του φίλου wahrheit242...

Έχω τώρα επάνω 3 διπλούς AD797BRsoic.

Αυξήθηκε η στερεοφωνική εικόνα, απέκτησαν τρισδιάστατη παρουσία στο χώρο τα όργανα και οι φωνές, και παρουσιάστηκε μπάσο σφιχτό και μελωδικό.

Ήδη το αποτέλεσμα με ικανοποιεί τόσο που μούρχεται να μην το πειράξω άλλο,...

αλλά θα κάνω ακόμα μερικές δοκιμές, και θα ενημερώσω...

Καποιος αλλος ντιουης δοκιμασε καθολικη αφαιρεση ολων των τελεστικων
με προσθηκη καταλληλου διακριτου κυκλωματος και περιγραφει
εντυπωσιακοτατα ακουσματα:drummer:

Οταν το ακουσω θα μεταφερω και τις δικες μου ακουστικες εντυπωσεις:singer:

Θα ήθελα να αναφέρω ότι πραγματικά έχω μείνει άναυδος με το αποτέλεσμα με τους AD797BR...

Δεν ξέρω αν υφίσταται στρώσιμο τελεστικών... αλλά το κινεζάκι μετά από 2 εικοσιτετράωρα αναμένος...είναι απλά αλλού...

Μάλιστα σε α/β με το MF DAC M1 αρχίζω να προτιμώ τον κινέζο...

Ο λόγος που δεν ακούμε συχνά αλλαγές τελεστικών σε ad797 είναι η αστάθεια και οι αντηχήσεις (oscilations) που κάνουν σε όχι συμβατά κυκλώματα...έχουν κακό όνομα απ'ότι διαβάζω στα φόρουμ για αυτό τον λόγο, ότι δεν μπορέι να γνωρίζεις εάν θα ταιριάξουν... στην συγκεκριμένη περίπτωση έκατσε...

Στείλε μου πμ ή πάρε με τηλέφωνο να φέρεις τον δικό σου κινέζο από δω να κάνουμε συγκρίσεις...

Θα ήθελα να αναφέρω ότι πραγματικά έχω μείνει άναυδος με το αποτέλεσμα με τους AD797BR...

Δεν ξέρω αν υφίσταται στρώσιμο τελεστικών... αλλά το κινεζάκι μετά από 2 εικοσιτετράωρα αναμένος...είναι απλά αλλού...

Μάλιστα σε α/β με το MF DAC M1 αρχίζω να προτιμώ τον κινέζο...

Ο λόγος που δεν ακούμε συχνά αλλαγές τελεστικών σε ad797 είναι η αστάθεια και οι αντηχήσεις (oscilations) που κάνουν σε όχι συμβατά κυκλώματα...έχουν κακό όνομα απ'ότι διαβάζω στα φόρουμ για αυτό τον λόγο, ότι δεν μπορέι να γνωρίζεις εάν θα ταιριάξουν... στην συγκεκριμένη περίπτωση έκατσε...

Στείλε μου πμ ή πάρε με τηλέφωνο να φέρεις τον δικό σου κινέζο από δω να κάνουμε συγκρίσεις...

Χρηστο πολυ ευχαριστως Θα ειχε πολυ ενδιαφερον
Ενημερωσε με για τις πιο βολικες ωρες/μερες σου να συντονισουμε
ακροαση -bye-

Λοιπόν σήμερα νωρίς το απογευματάκι είχαμε συνάντηση με τον Γιώργο (modright) σπίτι μου, για συγκρίσεις DAC, ανταλλαγή απόψεων και τρόπων βελτίωσης των Κινέζων.

Έγινε επίσης και τεστ μεταξύ του μοντιφιασμένου Wolfson κόντρα στα κινεζάκια και κόντρα στο MF M1 DAC.

Μερικές φωτογραφίες...

Uploaded with ImageShack.us

Το κινεζάκι "modright" επάνω στο ξύλο...

Εύρεση στάθμης ακρόασης... το κινεζάκι του Γιώργου έχει χαμηλότερη στάθμη λόγω κατάργησης κάποιον εξαρτημάτων...

Δίπλα δίπλα και το δικό μου με ανοιχτά τα σωθικά του...

τρεις διπλοί AD797br...

μήπως να ταίριαζε καλύτερα κανένας άλλος τελεστικός?

Περάσαμε καλά, πολύ γέλιο... και βγάλαμε πολύ σημαντικά συμπεράσματα.

Οι προσπάθειες μας, θεωρώ ότι είχαν πολύ καλά αποτελέσματα!

Και για επιβεβαίωση συμπερασμάτων, αλλά και σφαιρικότερης εικόνας, το ίδιο CD και σε Ιαπωνικό audiophile δίσκο στο πικάπ...

Ευγε σας. Πειτε και κανενα συμπερασμα.
Chris προσεχε με την θερμοκολλα στον μ/χ μην ειναι αγωγιμη. Θα εβαζα και καποιο μονωτη απο επανω. Για το χαρτονακι δε μιλαω.....(βαλε εστω και ποιο μεγαλο)
φιλικα παντα

Ευχαριστώ tsip! η θεμόκολλα δεν είναι αγώγιμη απλά την έβαλα να μην καώ κατά λάθος όταν μοντιφάρω...:flipout:

Το χαρτονάκι είναι ειδικό μονωτικό από κάτω έχει λάστιχο, και ήταν επάνω ο αρχικός μετασχηματιστής του Meridian DAC... (απ ότι κατάλαβες μεταφύτευσα τον Κινέζο στο άριστο κουτί του Meridian), και έχει ποδαράκια γειωμένα η τροφοδοσία, δεν εφάπτεται στο χαρτονάκι.

Και για επιβεβαίωση συμπερασμάτων, αλλά και σφαιρικότερης εικόνας, το ίδιο CD και σε Ιαπωνικό audiophile δίσκο στο πικάπ...

Πολυ ενδιαφερουσα η ακροαση με τα dac στο σπιτι του Χρηστου
σε ενα πραγματικα πολυ ξεχωριστο setup. Απο ολα ειχαμε...
Περασαμε θαυμασια αναμεσα σε συγκριτικα και κουβεντουλα

Εκπληξη...!!!
Το ιδιαιτερο και χαρισματικο, καλοστημενο πικαπ του Χρηστου
μας χαρισε μοναδικες μουσικες συγκινησεις

...
Εκπληξη...!!!
Το ιδιαιτερο και χαρισματικο, καλοστημενο πικαπ του Χρηστου
μας χαρισε μοναδικες μουσικες συγκινησεις

Τέτοια να διαβάζω να χαίρομαι και ταυτογχρόνως να γελάω για τη σημερινή τεχνολογία...

Φυσικά το θέμα σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Μπράβο παιδιά το χαρήκατε, τα είπατε και αυτό έχει σημασία!

Ευχαριστούμε Μανώλη!! με το καλό να έρθεις και εσύ για ακρόαση και κουβεντούλα... (εεε... και μην ξεχάσεις να φέρεις και το Beresford παραμάσχαλα...:2thumb22sup:)

Πάντως δεν είδα μεγάλο ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα... είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα,... και γιαυτό δεν ρωτάτε??? :chinscratch:

Ο Βασίλης (tsip) ρώτησε ευθέως για το τι ανακαλύψατε...

Προσωπικά αρκέστηκα στα λόγια του Γιώργου, ότι περάσατε καλά, ανταλλάξατε χρήσιμες πληροφορίες, ακούσατε καλά και στο τέλος κάτσατε και απολαύσατε αναλογικό ήχο. Νομίζω ότι το τελευταίο τα λέει όλα!

Φυσικά ο λόγος είναι δικός σας - γιατί εσείς ακούσατε (και από ότι είδα ακούσατε και με τη σωστή διαδικασία - αυτά να τα ακούνε κάποιοι άλλοι που μας περιγελούν όταν τους λέμε ότι όταν συγκρίνουμε δεν σταθμίζουμε στα κουτουρού...) - οπότε το βήμα φίλτατοι δικό σας...εμείς αναγνώστες!

Αυτό που διαπιστώσαμε άμεσα είναι ότι τα δύο DAC ακούγονταν πολύ παρόμοια...

Οπότε δεν είμαι σε θέση να πω αν το ένα ή το άλλο είναι ή δεν είναι καλύτερο.

Οι τρεις τελεστικοί πάντως επιβεβαιώθηκε ότι κάνουν καλή δουλειά αφού ακούγονταν ανατριχιαστικά παρόμοιοι με το μοντιφαρισμένο DAC το οποίο σημειωτέον είχε αρκετά πράγματα αλλαγμένα, και μετασχηματιστή...

Οι τελεστικοί είχαν ελάχιστα πιο πολύ μπάσο και λίγο καλύτερη λεπτομέρεια, μιλάμε για πολύ μικρές διαφορές...

Οπότε τουλάχιστον το προσωρινό αποτέλεσμα είναι μέχρι αυτό το στάδιο, δεν αξίζει να γίνει παρέμβαση άλλη εκτός από αλλαγή σε 3 διπλούς AD797BR soic σε dip adapter με ένα κόστος περίπου 30 ευρώ για την αγορά των τελεστικών.

Όμως δεν σταματάμε εδώ.

Επειδή δεν είχαμε την δυνατότητα να βάλουμε τους 797 επάνω στου Γιώργου, διότι είχε κολλήσει κατευθείαν πυκνωτή σε τελεστικό,...οπότε θα συνεχιστούν τα πειράματα, με 797 στου Γιώργου μήπως έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα...

Καθόλου άσχημα όμως να κάτσουν τόσο καλά (και κατά τύχη) οι δύστροποι 797 στον Κινέζο...

Κατά την άποψη μου του αποτέλεσμα είναι καλό.

Σε σχέση με το μεταποιημένο Wolfson, υστερούν τα κινεζάκια σε λεπτομέρεια αλλά η ψυχρότητα του Wolfson εμένα τουλάχιστον με απώθησε, με χρήση εξωτερικών μετασχηματιστών εξόδου, είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να εξαλειφθεί ένας υψηλόσυχνος βόμβος που υπάρχει εκεί...

Το MF M1 είναι κατά την προσωπική μου άποψη εκείνο το DAC που δεν εντυπωσιάζει, αλλά εν τέλη μπορείς να το ακούς συνέχεια χωρίς κούραση... δεν είναι τυχαίο που το έχω μόνιμα στο σετ απ με τα ακουστικά μου... παραμένει το πιο "αναλογικό" από όλα...

Το πικάπ δίνει ρέστα αλλά είναι αναλογικό μέσο και σίγουρα κοστίζει υπερπολλαπλάσια...

Δεν ξέρω αν ο Γιώργος είναι απόλυτα σύμφωνος όλς τις απόψεις αυτές, αλλά σίγουρα είναι στο μέρος που αφορά τους δύο Κινέζους...

έτσι Γιώργο?

Αυτό που διαπιστώσαμε άμεσα είναι ότι τα δύο DAC ακούγονταν πολύ παρόμοια...

Οπότε δεν είμαι σε θέση να πω αν το ένα ή το άλλο είναι ή δεν είναι καλύτερο.

Οι τρεις τελεστικοί πάντως επιβεβαιώθηκε ότι κάνουν καλή δουλειά αφού ακούγονταν ανατριχιαστικά παρόμοιοι με το μοντιφαρισμένο DAC το οποίο σημειωτέον είχε αρκετά πράγματα αλλαγμένα, και μετασχηματιστή...

Οι τελεστικοί είχαν ελάχιστα πιο πολύ μπάσο και λίγο καλύτερη λεπτομέρεια, μιλάμε για πολύ μικρές διαφορές...

Οπότε τουλάχιστον το προσωρινό αποτέλεσμα είναι μέχρι αυτό το στάδιο, δεν αξίζει να γίνει παρέμβαση άλλη εκτός από αλλαγή σε 3 διπλούς AD797BR soic σε dip adapter με ένα κόστος περίπου 30 ευρώ για την αγορά των τελεστικών.

Όμως δεν σταματάμε εδώ.

Επειδή δεν είχαμε την δυνατότητα να βάλουμε τους 797 επάνω στου Γιώργου, διότι είχε κολλήσει κατευθείαν πυκνωτή σε τελεστικό,...οπότε θα συνεχιστούν τα πειράματα, με 797 στου Γιώργου μήπως έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα...

Καθόλου άσχημα όμως να κάτσουν τόσο καλά (και κατά τύχη) οι δύστροποι 797 στον Κινέζο...

Κατά την άποψη μου του αποτέλεσμα είναι καλό.

Σε σχέση με το μεταποιημένο Wolfson, υστερούν τα κινεζάκια σε λεπτομέρεια αλλά η ψυχρότητα του Wolfson εμένα τουλάχιστον με απώθησε, με χρήση εξωτερικών μετασχηματιστών εξόδου, είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να εξαλειφθεί ένας υψηλόσυχνος βόμβος που υπάρχει εκεί...

Το MF M1 είναι κατά την προσωπική μου άποψη εκείνο το DAC που δεν εντυπωσιάζει, αλλά εν τέλη μπορείς να το ακούς συνέχεια χωρίς κούραση... δεν είναι τυχαίο που το έχω μόνιμα στο σετ απ με τα ακουστικά μου... παραμένει το πιο "αναλογικό" από όλα...

Το πικάπ δίνει ρέστα αλλά είναι αναλογικό μέσο και σίγουρα κοστίζει υπερπολλαπλάσια...

Δεν ξέρω αν ο Γιώργος είναι απόλυτα σύμφωνος όλς τις απόψεις αυτές, αλλά σίγουρα είναι στο μέρος που αφορά τους δύο Κινέζους...

έτσι Γιώργο?

Ετσι Χρηστο... :music-smiley-005:

...και οι δοκιμες συνεχιζονται-bye-