Νέο λογότυπο ΕΡΤ

τα νεα λογοτυπα ειναι συμπαθητικα. το "ερτ" τα χαλαει πολυ. τα 1,2εκ ειναι πολλα αλλα φυσικα δεν αφορουν μονο τα λογοτυπα.
το οτι ενα λογοτυπο δεν ειναι ευκολο στη σχεδιαση, δεν σημαινει οτι πρεπει να ειναι και φθηνο.
εκτιμω οτι ενα 60% ειναι μιζες.

Το ποσον του 1,2 εκ ευρω ειναι τσεκαρισμενο? Γιατι μου φαινεται τελειως παραλογο να εχουν δοθει αυτα τα χρηματα για τον σχεδιασμο των λογοτυπων της ΕΡΤ.

Απάντηση: Re: Νέο λογότυπο ΕΡΤ

Aπο το mediablog:

Άλλωστε τόσο η RED BEE, όσο και η LAMBIE-NAIRN είναι οι εταιρίες που έχουν αλλάξει την εικόνα του BBC τα τελευταία χρόνια με πολύ εντυπωσιακά σήματα και idents.

τι μηχανεύεται ο καπιταλισμός για να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες !!!! Γι αυτό δεν πεθαίνει ποτέ .

μαπάρα ολκής...

Πάντως σύζυγος και θυγάτηρ τα βρήκαν ωραία, αν και ομολογουμένως και αδιαμφισβήτως ακριβά...

Re: Απάντηση: Νέο λογότυπο ΕΡΤ

Με αυτά τά χρήματα θά μπορούσαν άνετα νά "γυρίσουν" σέ 16:9 τήν εικόνα τους...................

Νομίζω ότι , ότι ώρα θέλουν μπορούν να το γυρίσουν σε 16:9 διότι ο εξοπλισμός τους το επιτρέπει. Και όχι μόνο στην ΕΡΤ. Σε πρώτη φάση θα μπορούσε όλο το ζωντανό πρόγραμμα (και οι ταινίες) να μεταδίδεται σε 16:9 , έως να γυριστούν οι νέες σειρές στο νέο φορμάτ.

Τί περιμένουν δεν μπορώ να καταλάβω! Έχουν πουληθεί 1 εκ. οθόνες wide screen απο τότε που εμφανίσθηκαν. Ακόμα, αυτοί που εργάζονται ή είναι ιδιοκτήτες των καναλιών , σίγουρα θα έχουν σπίτι τους μια τηλεόραση wide screen. Γιατί επιμένουν στο 4:3? Για τη γιαγιά τους? Αλλά τί να τους νοιάζει? Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τζιράρουν και να κερδίζουν όσο το δυνατό περισσότερο.

4:3? Μονοφωνικά? Aφού μας βλέπουν, σου λέει, γιατί να αλλάξουμε? Εδώ ψηφιακή ξεκίνησαν με 4:3!!! για να βλέπουμε ΡΙΚ.... Δέν έβαζαν κανένα ξένο δορυφορικό καλλίτερα για τη πειραματική περίοδο! Θα γλίτωναν πόσα εκατ. ευρώ. BBC world, ZDF, TV5, RAI.

H κατάσταση στήν ΕΡΤ έχει ξεφύγει και απορώ πώς ενώ διαμαρτυρόμαστε για τα πάντα 1 ολόκληρη χώρα 10 εκ. αποδέχεται αυτό που γίνετε εκεί για μερικούς χιλιάδες.

Επίσης ενώ έχει μπεί σε όλα γενικό πωλητήριο κανείς δέν έχει πεί ούτε γι αστείο να πουληθεί η ΕΡΤ.Βλέπετε η εκάστοτε κυβέρνηση θα χάσει το γραφείο τύπου της ....

Άν η μέρα σου έχει πάει στραβά βάζεις στίς 21:00 ΕΡΤ και νομίζεις πώς ζείς στην Σουηδία :rifle: Όλα τα άλλα που προηγήθηκαν της ημέρας που πέρασε ήταν ιδέα σου :music-smiley-005:.

Μετριοτατα τα νεα σηματα. "Τρεντυ" μεν, ανεμπνευστα δε...

Τα idents, ειδικα των ειδησεων, προσπαθουν να φανουν "ακριβα" αλλα τελικα ειναι απλα προχειροφτιαγμενα.

Οκτω μηνες δουλειας και "ερευνας"? Μαλλον κανενα οκταωρακι συνολο.

Αγγλοι σχεδιαστες? Στην Ελλαδα, βλεπετε, δεν εχουμε καλους γραφιστες.

408.900.000 δρχ κοστος? Και ποιος χεστηκε...

Σημειωση για οσους ζηταμε 16:9 απο τα κρατικα:
H ΕΤ-1 και η ΕΤ-3 εχουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ πληρη (και πανακριβο) εξοπλισμο PAL Plus.
Ειναι δηλαδη σε θεση ΟΤΙ ΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ να δειξουν 16:9 με ανωτερη ποιοτητα εικονας απο αυτη του ΣΚΑΙ και μαλιστα χωρις παραμορφωση σε συσκευες 4:3

Last edited:
Μα το ΣΚΑΙ δεν έχει καλή εικόνα... Δεν νομίζω να βγάζει πάνω από 350γραμμές.

Πάντως σε μερικές ταινίες που η ΕΡΤ γυρνάει στα 16:9, τότε η τηλεόραση γυρνάει στο ZOOM mode, δηλαδή πάλι χάνεις ανάλυση.

Ειδα και εγω τα καινουρια λογοτυπα της ΕΡΤ. Εσχος. Η οικονομια αυτης της χωρας περναει κριση, και αυτοι δινουν 1,2 εκ σε λογοτυπα.

Και ρωτω εγω τωρα: ειναι τοσο δυσκολο απο ολα αυτα τα χρηματα να μου δωσουν και εμενα 1.000 ευρο??? Αφου οπως εδειξαν, για πεταμα τα εχουν!!!:fahne90::fahne90::fahne90:

"... Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!...

Όσο αφορά τα λογότυπα πάντως σε τηλεοπτικά κανάλια, πιστεύω ότι οι γνώμες διχάζονται και σε εικαστικό επίπεδο και σε πρακτικό. Δεν εννοώ αποκλειστικά αυτά της ΕΡΤ, γενικότερα μιλώ.
Για να γίνω αντιληπτός, θα αναφέρω τα μειονεκτήματα διαφόρων πιθανών λύσεων.
Κινούμενα (Animated): Αποσπούν εύκολα την προσοχή του τηλεθεατή από την παρακολούθηση του κυρίως θέματος προβολής. π.χ. έργα κ.λ.π. Σε άλλους λιγότερο βέβαια και σε άλλους περισσότερο. Εγώ π.χ. το παθαίνω εύκολα και άρα συχνά στα ψηφιακά επίγεια της ΕΡΤ. Απ' την άλλη συμβάλουν και αυτά, απλώς λιγότερο, στο "κάψιμο" των pixel της περιοχής της οθόνης.

Με Διαφάνεια: Σε πολλές σκηνές της κινούμενης εικόνας μπερδεύονται εύκολα με το θέμα της, κάτι σα "σκουπίδι". Δεν βολεύουν για συμμετοχή σε χρώμα πάνω τους με αποτέλεσμα συνδυαστικά, να είναι αρκετά πιο μουντά και να μοιάζουν εύκολα μεταξύ τους.

Πολύ Μικρά: Υπάρχουν ακόμα οθόνες (ή παράθυρα προβολής πάνω σε οθόνες) που εξακολουθούν να είναι αρκετά μικρές σε διαστάσεις (ίντσες). Προφανώς θα εξακολουθούν να υπάρχουν μιας και βολεύουν σε πάρα πολλές περίπτωσης χρήσης τους. Σε όλες αυτές τις οθόνες, τα πολύ μικρά λογότυπα, είναι σα να μην υπάρχουν αφού δεν ξεχωρίζουν καλά καλά.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να σκεφτούμε την ισχύ του γενικού κανόνα ότι τα κανάλια βάζουν τα λογότυπά τους στην εικόνα, κυρίως για δικό τους καλό (αυτοδιαφήμιση κ.λ.π.) και όχι τόσο για δικό μας. Αλλιώς δε θα βάζαν καθόλου που θα ήταν πιο απλό για όλους.

Η σωστή επιλογή του είδους του λογότυπου λοιπόν, κανονικά (για τα κανάλια που θέλουν να σέβονται λίγο τον εαυτό τους) δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Ακόμα και για τα μεγάλα ξένα εννοώ! Γι αυτό και οι περισσότεροι "πειραματίζονται" κατά διαστήματα με συνδυασμούς των διαφόρων εναλλακτικών βάσει των διαφόρων μελετών που κάνουν "ακόμα" και γι αυτό το φαινομενικά απλό θέμα.

Ωστόσο... "... Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!...

Τα διάφανα λογότυπα είναι μακράν η καλύτερη επιλογή για ένα κανάλι. Δεν είναι χαζοί στο εξωτερικό που όλοι αυτά επιλέγουν. Και δεν κοστίζουν και 1,2 εκκ. ..

Στο Εγγλέζικο Sky, πολλά κανάλια σε διάφορες εκπομπές δεν εκπέμπουν καθόλου λογότυπο!... Προφανώς για να μην χαλάει την ομορφιά της εικόνας.

Ειδικά όταν τα κανάλια είναι ψηφιακά και υπάρχει το EPG, τα λογότυπα δεν χρειάζονται.

Εγώ πάντως είμαι υπέρ περισσότερο, του εξής συνδυασμού:

Να εμφανίζεται ένα ευδιάκριτο μεγαλούτσικο και καλαίσθητο με χαριτωμένη κίνηση και χρώμα λογότυπο σε κάποια τυχαία κάθε φορά γωνία της εικόνας με κάπως γρήγορο fade in σε φάσεις που οι διαδραματιζόμενες σκηνές δεν θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες και μετά από λίγο, ίσως κι ένα λεπτό το πολύ, να εξαφανίζεται με λίγο πιο αργό fade out.

Από που μπορώ να περάσω για τα λεφτά;;;!!

Ε ναι.....

Το προγραμμα φυσαει......οι διαφημισεις σκιζουν...οι συμπαραγωγες καλπαζουν να ξοδεψουμε και μερικα φραγκα για το χαιλικι.....του σηματος.

Χτες εκατσα να δω μια ταινια στην ΕΤ1 και αναγκαστηκα να την δω .... με μια ολοκληρη προταση απεργιακης στηριξης......σε ολο το πανω μερος της οθονης.

Αντε μου στο διαλο ρε.

Δεν κοιτάζουν λέω εγώ να ολοκληρώσουν τον διαγωνισμό για πομπούς να τελειώσουν διαγωνισμό για λογότυπα θέλουν βρε Ουστ