Νέο MacPro!

George C

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,718
Από την Παρασκευή έχω στα χέρια μου και εγώ το νέο μου MacPro στο γραφείο. Είναι το 8-πύρινο με 6GB RAM.
Του έχω βάλει προς το παρών δύο 1 Terra δίσκους σε Mirrored Raid.
Πρόκειται να αντικαταστήσει το Workstation της δουλειάς που είχα Windows και θα προσπαθήσω να δω αν θα μπορώ να κάνω όλες τις καθημερινές μου εργασίες χωρίς να μου λείψει κάτι.
Ακόμα δεν έχω τελειώσει το στήσιμο είμαι σε φάση που το περνάω προγράμματα οπότε δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα αλλά σίγουρα θα είναι η μέρα με τη νύχτα από πλευράς απόδοσης τουλάχιστον. Νεότερα αργότερα.

Καλορίζικο το θηρίο !!

To μηχάνημα σκοτώνει από επιδόσεις.Ότι και να του βάλεις δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ουτε θερμοκρασίες σηκώνει ούτε συγκινούνται οι επεξεργαστές.

Δες π.χ. εδώ.

Για ποιά χρήση το πήρες?

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Νίκο το φαντάζομαι ότι θα σκοτώνει. Το πήρα γιατί δουλεύω αρκετές εφαρμογές μαζί και τα Vista με είχανε κουράσει με τα κολλήματά τους.
Πες μου τώρα, τι τρόπος υπάρχει να μεταφέρω τα mails μου και τις επαφές από το Microsoft Outlook στο Entourage ή στο Mail; Νομίζω το δεύτερο είναι πιό γρήγορο;

Το έχω βάλει. Θα τα φορτώσω σε λίγο.
Προσπαθώ να λύσω τα βασικά τώρα...

Δε μπορώ να αλλάξω τα keyboard shortcuts. Πως αλλάζουν; Πας πάνω στο shortcut που θέλεις και τι πατάς;

Πραγματικά πολύ καλή επιλογή για workstation class.
Μια μικρή παρατίριση μετα τα παραπάνω που διάβασα. Ti είδους RAID έχεις ? To RAID1 είναι σοφή επιλογή μεν για workstation OS&Programs αλλά κοβει σε αποδόσεις. Προτείνω τουλάχιστο άλλο ένα δίσκο για data, scratch disk etc.

Το γράφω πιό πάνω. Mirrored (RAID1). Μπορεί να χάνεις σε επιδόσεις όπως λες αλλά η ασφάλεια είναι σημαντικότερη πιστεύω. Ούτως ή άλλως νομίζω δε θα το εξαντλήσω τόσο πολύ για να καταλάβω τι διαφορά.

Τα είδα. Δεν μπορούσα να τα αλλάξω. Τελικά τα κατάφερα. Πρέπει να κάνεις διπλό κλικ πάνω στο keyboard shortcut και μετά να βάλεις το καινούργιο.

Ευχαριστώ Μιχάλη. Δουλεύω πολλές εφαρμογές μαζί, Photoshop, DreamWeaver, Excel. Word κλπ και με τα Vista είχα πρόβλημα. Μου έσκαγε ο Explorer και άλλες τέτοιες ομορφίες και είπα να γυρίσω σελίδα...
Προς το παρών προσπαθώ να φέρω σε επίπεδο καθημερινότητας. Να μπορώ να κάνω δηλαδή τις απλές εργασίες που έκανα στο PC αλλά δεν τα έχω καταφέρει ακόμα. Δε μπορώ να μεταφέρω τα mail μου και δε μπορώ να διαβάσω κάποια .txt που έχουν Ελληνικά. Πώς να τα σώσω στα Windows για να μπορώ να τα διαβάσω στο Mac;

Νομίζω ότι αν οι γραμματοσειρές είναι Unicode δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα...

Δοκίμασε να ανοίξεις τα .txt αρχεία και με το NeoOffice.

Καλορίζικο το Turbo V12! -bye-

Τα εμαιλς σου είναι σε microsoft outlook ; Αν ναι, τότε κάνε export όλους τους φακέλους σου από το windows pc σου, μέσα από το outlook, μετά εγκατέστησε το microsoft office στο mac σου, άνοιξε το entourage, που είναι το αντίστοιχο outlook, κάνε import τα αρχεία σου και όλα οκ.
Έτσι το έκανα κ εγώ παλιότερα.

Τα αρχεία που δεν διαβάζεις, προφανώς είναι σωσμένα στο windows pc σου σε περίεργη γραμματοσειρά που δεν έχεις εγκατεστημένη στο mac σου. Άλλαξέ του γραμματοσειρά κ ξανασώστα ή εγκατέστησε την κ στον mac σου.

Καλορίζικο καταρχήν.

Κατα τη γνώμη μου βέβαια, μιας και το μηχανάκι είναι κορυφαίο σε απόδοση αλλά κυρίως σε λεφτα (το hardware εξάλλου δεν ειναι θεμα πλεον - παντου (win - mac) η ίδια κορυφή είναι) καλό θα ήταν να κοιταγες πρώτα αν σε καλύπτει απόλυτα στη δουλειά σου.

Κολλήματα με Windows δεν υφίστανται πρακτικά από την εποχή των XP. Όλα ειναι θέμα σωστού στησίματος και καλής χρήσης.

Καλορίζικο και πάλι και αναμένουμε εντυπώσεις :)

Απάντηση: Re: Νέο MacPro!

Κολλήματα με Windows δεν υφίστανται πρακτικά από την εποχή των XP. Όλα ειναι θέμα σωστού στησίματος και καλής χρήσης.

Δεν είναι ακριβώς έτσι.Ειδικά όταν μιλάμε για χρόνο και multitasking.
Aκόμη και για γραφιστική, δοκίμασε να δουλεύεις ταυτόχρονα photoshop και indesign και αν δεν αγανακτήσεις.... Δεν συζητάμε για έννοιες όπως διαχείριση χρώματος που απλά είναι ρουλέτα στα Win.
Δεν είναι το μηχάνημα που θα πάρεις για office και internet.
Αλλά το μηχάνημα είναι εργαλείο και ταυτόχρονα επένδυση.
Όσο και αν λέμε οτι δεν ισχύει αυτό στον χώρο τον υπολογιστών,
για το Mac Pro ισχύει σε βάθος αρκετών ετών.Και ειδικά όταν με κάθε νέο λειτουργικό οι επιδόσεις θα γίνονται καλύτερες. Θα μας το πει και ο φίλος όταν βάλει το 10.6 τον Σεπτ.
Γενικά στο Mac κάνεις περισσότερα,ταυτόχρονα και γρηγορότερα.
Και ο Mac Pro είναι ένα κορυφαίο μηχάνημα και ακριβό μεν, αλλά για αυτά που προσφέρει είναι φθηνότερο από ένα PC ακόμα και το φτιάξεις μόνος σου.
Δοκίμασε να συνθέσεις ένα PC με 2 τετραπύρηνους Xeon "Nehalem" π.χ. (Μην ζητήσεις προσφορά σε Πλαίσια και τέτοια γιατι θα σε κοιτάν σαν εξωγήινο).
Αν δούμε και ποιότητα κατασκευής, θερμοκρασίες ή θόρυβο τότε γειά σας.

Last edited:
Απάντηση: Re: Νέο MacPro!

Καλά αυτό που γράφεις παραπάνω, είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας...δεν υφίσταται υπολογιστής με Windows xp και πάνω, που να μην κολλάει κάποια στιγμή ! :grinning-smiley-043