Νέο MacPro!

Δεν είναι να πει κουβέντα κανείς σε αυτή την κατηγορία (θα πρότεινα δε, για πλήρη αποκεφαλισμό των υποψηφίων ʽδιαφωνούντωνʼ, να βάλετε και τον Τάκη mod - θα καθαρίσει το τοπίο πάραυτα (κάνει και body building τελευταία έμαθα) :p

Δεν μίλησα για ταχύτητα – απόδοση κλπ.

Είπα απλώς κάτι πολύ συγκεκριμένο: Για όποιον η απουσία κολλημάτων στα Windows αποτελεί επιστημονική φαντασία απλώς δεν γνωρίζει καλά το αντικείμενο ή δεν έχει δουλέψει σε σωστά στημένα και συντηρημένα Win PC.

Προσωπικά μπλε οθόνη, χωρίς hardware failure ή λάθος χρήστη / setup, έχω να δω πολλααααααα χρόνια σε Win PC.

Τα ίδια θα σας πουν και όσοι δουλεύουν και γνωρίζουν σοβαρά από αυτά (δεν μιλάω για τον κάθε Χ χρήστη που έχει γίνει ʽειδικόςʼ).

Όποιος θέλει ακόμα να θεωρεί ότι τα Windows είναι ακόμα στον Μεσαίωνα απλώς κοροϊδεύεται.

Δεν κάνω σύγκριση με το Mac. Απλώς η αυτόνομη κρίση των Win δεν οδηγεί στα χλευαστικά σχόλια εποχής προ XP.

Κατά τα άλλα και στο Mac στα καλά καθούμενα μου κρέμασε προχθές το RDC ενώ την μεθεπόμενη αποφάσισε ότι δεν του άρεσε για DNS το router (που έχει κατι μήνες τώρα) και ήθελε καρφωτή την DNS του provider. Και όλα αυτά χωρίς καμία αλλαγή σε τίποτα. Τράβα βγάλε άκρη δλδ (aka μου μύρισε Win η ιστορία).

Αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια είναι ότι, αναπόφευκτα, οι 2 ʽκόσμοιʼ έρχονται ολοένα και πιο κοντά (στο hardware έχει ήδη συμβεί η σχεδόν πλήρης ταύτιση) και όποιος δεν το βλέπει απλώς εθελοτυφλεί.

Τώρα αν το Mac OS εξακολουθεί να είναι καλύτερο λειτουργικό από τα Win δεν θα έλεγα ότι διαφωνώ.

Περί ποιότητας κατασκευής, προσοχής στην λεπτομέρεια κλπ προφανώς τα Apple είναι μπροστά.

ΥΓ Είχαμε δεν είχαμε πάλι στα γνωστά την γυρίσαμε την κουβέντα.

Last edited:
Μερικές φορές καλό είναι να τα βλέπεις σφαιρικά...

Τώρα αν κάτι είναι σωστά "στημένο" ή όχι, ας το αφήσουμε στην άκρη, γιατί οι υπολογιστές για πολλούς από εμάς είναι εργαλείο δουλειάς & καθημερινής χρήσης, πολλών ετών μάλιστα, οπότε συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε.

Δεν συζητάμε για χρήση υπολογιστή-πειραματόζωου, με βάλε-βγάλε πρόγραμμα-σπασμένο παιχνίδι.

Από εκεί κ μετά, εδώ είμαστε για να τα λέμε, υπάρχουν υποστηρικτές των windows, άλλοι των mac, άλλοι κάπου στην μέση κ η ζωή συνεχίζεται...

Δεν διαφωνούμε.

Να ρωτησω κάτι που θυμήθηκα τώρα;

Copy - Paste σε ονόματα αρχείων πχ (κατι πολύ βολικό σε πολλές περιπτώσεις - άνοιγμα νέου αρχείου με ελαφρως διαφορετικό όνομα / search κλπ) απ' οτι είδα δεν γίνεται, σωστα;

Χάνω κάτι ή υπάρχει άλλος τρόπος υλοποίησης;

Αχμμμ ετσι με το copy ''τραβαει'' το όνομα δλδ;

Για το search αυτό ειναι ΟΚ.

Η λειτουργια αυτη καθαυτη ομως του copy paste σε ονόματα αρχειων (αν θες πχ να κανεις copy 3 λεξεις στο όνομα του αρχείου για να το κάνεις rename πχ ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο) υποκαθίσταται;

ΥΓ Συνηθως οι απορίες για τα Mac ειναι σκόρπιες σε αντίστοιχα θέματα. :p

Η λειτουργια αυτη καθαυτη ομως του copy paste σε ονόματα αρχειων (αν θες πχ να κανεις copy 3 λεξεις στο όνομα του αρχείου για να το κάνεις rename πχ ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο) υποκαθίσταται;

Επιλέγεις με το mouse ότι ακριβώς θέλεις από την ονομασία να κάνεις copy και αυτό κάνεις.

:idea:

Επιλέγεις με το mouse ότι ακριβώς θέλεις από την ονομασία να κάνεις copy και αυτό κάνεις.

:idea:

To κανω αλλά με δεξι κλικ δεν δινει επιλογή copy.

Re: Απάντηση: Νέο MacPro!

Τα εμαιλς σου είναι σε microsoft outlook ; Αν ναι, τότε κάνε export όλους τους φακέλους σου από το windows pc σου, μέσα από το outlook, μετά εγκατέστησε το microsoft office στο mac σου, άνοιξε το entourage, που είναι το αντίστοιχο outlook, κάνε import τα αρχεία σου και όλα οκ.
Έτσι το έκανα κ εγώ παλιότερα.

Τα αρχεία που δεν διαβάζεις, προφανώς είναι σωσμένα στο windows pc σου σε περίεργη γραμματοσειρά που δεν έχεις εγκατεστημένη στο mac σου. Άλλαξέ του γραμματοσειρά κ ξανασώστα ή εγκατέστησε την κ στον mac σου.

Μιχάλη πως ακριβώς το έκανες; Το MS Outlook έχει export σε .pst για να πάρεις μηνύματα και συνημμένα. Το Entourage δέχεται import μόνο csv και mbox format...

Re: Απάντηση: Νέο MacPro!

Μιχάλη πως ακριβώς το έκανες; Το MS Outlook έχει export σε .pst για να πάρεις μηνύματα και συνημμένα. Το Entourage δέχεται import μόνο csv και mbox format...

Απ’ ότι θυμάμαι και ο Τακης μου ειχε πει ότι η όλη διαδικασία ήταν ολίγον μανίκι (και σίγουρα όχι τόσο απλή όσο προειπώθηκε – γιατί βασικά αυτό που προειπώθηκε είναι ένα απλό export – import).

ΥΓ Εχω την εντύπωση ότι τα παιδιά της Mac κατηγορίας εσκεμμένα τα παρουσιάζουν όλα εύκολα :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο MacPro!

ΥΓ Εχω την εντύπωση ότι τα παιδιά της Mac κατηγορίας εσκεμμένα τα παρουσιάζουν όλα εύκολα :p

Δεν ισχύει αυτό που λες... Παρόλα αυτά εγώ την διαδικασία αυτή με τα mail την έκανα σε 5 δεύτερα με δεμένα τα μάτια και το δεξί χέρι δεμένο στην πλάτη.:afro:-bye-

υ.γ. Και χωρίς mouse...:eviltongue:

Λοιπόν, σε ότι αφορά τα pst αρχεία για το entourage, θα πας εδώ :
http://www.microsoft.com/mac/downloads.mspx

Θα κατεβάσεις από το Additional Tools, που είναι κάτω-κάτω στην σελίδα, το "PST Import Tool for Entourage", το οποίο έχει οδηγίες πως διαχειρίζεται αρχεία pst.

Δώσε βάση στις οδηγίες εγκατάστασης του !
-bye-

Αγόρασα και εγώ το νέο MacPro στα 2.26.
Το μόνο θεματάκι που έχω είναι με το mighty mouse (wireless) που χοροπηδάει ασύστολα...
Κατά τα άλλα απλά υπέροχο!
Μόλις του βάλω και αυτά που έχω σκοπό, θα ανεβάσω και φωτό

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο MacPro!

Απ’ ότι θυμάμαι και ο Τακης μου ειχε πει ότι η όλη διαδικασία ήταν ολίγον μανίκι (και σίγουρα όχι τόσο απλή όσο προειπώθηκε – γιατί βασικά αυτό που προειπώθηκε είναι ένα απλό export – import).

Σου ειχα πει επισης τον λογο που ειναι μανικι η διαδικασια: Επειδη η microsoft "σαμποταρει" την πλατφορμα του μακ κανοντας τα δυο δικα της προιοντα (outlook & entourage) ...μη συμβατα!-bye-

Την ερωτηση για το δεξι κλικ θα κανω οτι δεν την διαβασα! :p

Αγόρασα και εγώ το νέο MacPro στα 2.26.
Το μόνο θεματάκι που έχω είναι με το mighty mouse (wireless) που χοροπηδάει ασύστολα...
Κατά τα άλλα απλά υπέροχο!
Μόλις του βάλω και αυτά που έχω σκοπό, θα ανεβάσω και φωτό

Καλορίζικο !!
Είναι θηρίο πολύ.

Λοιπόν, σε ότι αφορά τα pst αρχεία για το entourage, θα πας εδώ :
http://www.microsoft.com/mac/downloads.mspx

Θα κατεβάσεις από το Additional Tools, που είναι κάτω-κάτω στην σελίδα, το "PST Import Tool for Entourage", το οποίο έχει οδηγίες πως διαχειρίζεται αρχεία pst.

Δώσε βάση στις οδηγίες εγκατάστασης του !
-bye-
Μιχαλη το ειχα δοκιμασει αλλα δεν ηταν αξιοπιστο ειδικα οταν ειχες χιλιαδες υπο-folder οπως εγω..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο MacPro!

Σου ειχα πει επισης
Χαιρομαι που συμφωνούμε ότι δεν ειναι τόσο απλό όσο περιγράφηκε.

Δεν βοηθάς τώρα και τον άνθρωπο (και άλλους πιθανόν) λέγοντάς μας πως εσύ τελικά τα κατάφερες;