Νεο οικολογικο μοντελο απο την ΤΟΥΟΤΑ !!!!!

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
toyota1ho6.jpg

:flipout::flipout:

Είναι το επόμενο μου αυτοκίνητο !!!

Πέρα από την πλάκα , ενδιαφέρομαι πολύ για υβριδικό μικρού ή μικρομεσαίου μεγέθους , και οι επιλογές είναι μηδέν ... Κάτι διάβασα για το 2008 και υβριδικά πετρελαίου από citroen και peugeot ...

ΥΓ κακόγουστο αστείο ...

Κι εγω έχω αποφασίσει το επόμενο μου αυτοκίνητο (το νωρίτερο μετα 4 χρόνια) να είναι οικολογικό-υβριδικό. Ελπίζω ως τοτε να έχει περισσότερα μοντέλα.

Έχω ακούσει (ίσως μούφα όμως) ότι και το επόμενο Prius θα βγει με υβριδικό πετρελαιοκινητήρα για ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κατανάλωσης. Αν είναι και λίγο πιο όμορφο...

Μιλαμε για πολυ ασχημο οχημα.........

Δηλαδη πρεπει ναχεις κανει ταμα για να βοηθησεις τον πλανητη να ανασανει για να το καβαλησεις

Σήμερα το υβριδικό Χοντα Σιβικ είναι και...πιο εμφανίσιμο και σε σχετικά καλή τιμή (νομίζω 22χιλιάδες). Ελπίζω όμως να βγουν και ευρωπαικά, έστω κι αν τα γιαπωνέζικα θεωρούνται γενικά πιο αξιόπιστα (τουλάχιστον ένα μέρος των χρημάτων θα επιστρέψει σε μας μέσω Ε.Ε.)

Διάβασα ένα review σε σχετικό site για το Civic και λέει ότι χάνει χώρους σε σύγκριση με το κανονικό , ενώ το σύστημα του ηλεκτροκινητήρα δεν λειτουργεί σε χαμηλές ταχύτητες όπως στο prius , οπότε δεν υπάρχει οικονομία μέσα στην πόλη ...

Ε η Toyota είναι μπροστά σ' αυτό το θέμα όπως και να το κάνουμε. Έχω περιέργεια να δω πώς δουλεύει ο υβριδικός και των Citroen/Peugeot.

Σήμερα το υβριδικό Χοντα Σιβικ είναι και...πιο εμφανίσιμο και σε σχετικά καλή τιμή (νομίζω 22χιλιάδες). Ελπίζω όμως να βγουν και ευρωπαικά, έστω κι αν τα γιαπωνέζικα θεωρούνται γενικά πιο αξιόπιστα (τουλάχιστον ένα μέρος των χρημάτων θα επιστρέψει σε μας μέσω Ε.Ε.)

το Σιβίκ δεν κινείται καθόλου με τον ηλεκτροκινητήρα.
Απλά υποστηρίζεται από αυτόν.

και μετά από 5 χρόνια τι θα γίνουν ολες οι μπαταρίες?
είναι ανακυκλώσιμες άρα?
τόσος μόλυβδος που θα πάει?
όλο και κάποια θα σαπίζουν σε καμιά μάντρα...

Τις περισσότερες φορές οι εταιρίες εκμεταλλέυονται τα περιβαλλοντικά ζητήματα... φυσικά για αύξηση των κερδών τους...
Όχι μόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
Αυτές τις βλέπω ότι ξαφνικά όλες πρασίνισαν παράγοντας παράλληλα SUV βάρους 2,5 τόννων...

Re: Απάντηση: Νεο οικολογικο μοντελο απο την ΤΟΥΟΤΑ !!!!!

Τις περισσότερες φορές οι εταιρίες εκμεταλλέυονται τα περιβαλλοντικά ζητήματα... φυσικά για αύξηση των κερδών τους...
Όχι μόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
Αυτές τις βλέπω ότι ξαφνικά όλες πρασίνισαν παράγοντας παράλληλα SUV βάρους 2,5 τόννων...

Σιγά-σιγά, υπάρχει ευαισθησία περιβαντολλογική, για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

το Σιβίκ δεν κινείται καθόλου με τον ηλεκτροκινητήρα.
Απλά υποστηρίζεται από αυτόν.

και μετά από 5 χρόνια τι θα γίνουν ολες οι μπαταρίες?
είναι ανακυκλώσιμες άρα?
τόσος μόλυβδος που θα πάει?
όλο και κάποια θα σαπίζουν σε καμιά μάντρα...

Μόλυβδο; Γιατί δεν έβαλαν μπαταρίες ασβεστίου;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεο οικολογικο μοντελο απο την ΤΟΥΟΤΑ !!!!!

Σιγά-σιγά, υπάρχει ευαισθησία περιβαντολλογική, για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Είσαι σίγουρος αγαπητέ EKi ότι είναι ευαισθησία?...
Οι εταιρίες ούτε είναι ούτε θα γίνουν ποτέ ευαγή ιδρύματα.
Τα τμήματα μάρκετινγκ "αφουγκράζονται"... και τα R&D εκτελούν...
Εφ' όσον υπάρξει σοβαρή ζήτηση και καταναλωτική επιθυμία/μόδα/κίνημα/πλύση εγκεφάλου ... όλα γίνονται...
Αν δεν ήταν μερικές νόρμες καυσαερίων που επιβλήθηκαν (και καλά έκαναν) οι εταιρίες θα είχαν το περιβάλλον χεσμένο.
Αλλά δεν υπάρχει τίποτα εξυπνότερο επιχειρηματικά, από το να βγάζεις από την ζημία, κέρδος...