ΝΕΟ ( πειραματικό ) BD-Player 500GB !!! από την Pioneer

apextos

Established Member
6 February 2008
221
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Pioneer σε 2 με 3 χρόνια θα έχουμε BD Player των 500GB.....

Η τεχνολογία τους είναι BD των 20 στρώσεων ( 20 layers ) και λένε ότι βρίσκονται σε επαφές με τους υπόλοιπους του Blu-Ray για να κάνουν στάνταρντ αυτές τις προδιαγραφές ( αυτός ο πόλεμος των φορμά κάτι μου θυμίζει αλλά εδώ μιλάμε πάλι για Blu-Ray ).

While Blu-ray discs (BD), offering both 25GB and 50GB, are sufficient for users' current demands, we envision the need for a technology that can support far greater capacities as HD streaming in particular becomes commonplace and users build larger files of digital content," said Pioneer multimedia division product manager Brendan Sheridan.

"The multi-layered method is compatible with Blu-ray devices providing a long term future for the technology and is more easily produced when compared to competing technologies such as holographic storage."

======================

Αν πάντως γίνει κάτι τέτοιο, που θα γίνει κάποτε, άντε πάλι νέος κύκλος με Player, Projectors, TV, HDMI 10.xxx3 κλπ. Το bandwith θα ανέβει οπότε πάλι απο την αρχή.

Δεν νομίζω , το μόνο που φαίνεται οτι θα ανέβει μάλλον είναι η χωρητικότητα άρα μόνο τα players θα επηρεάσει,εφόσον δεν θα αλλάξουν οι προδιαγραφές του μέσου βέβαια.Τώρα αν αυξηθούν αναλύσεις και ρυθμοί διαμεταγωγής δεδομένων κλπ ´χεσε μέσα η ψηλά και αγνάντευε.:gossip:

και γω που νομιζα οτι δεν θα ξανααγορασω player
τι αφελης που ειμαι ωρες ωρες

Δεν νομίζω , το μόνο που φαίνεται οτι θα ανέβει μάλλον είναι η χωρητικότητα άρα μόνο τα players θα επηρεάσει,εφόσον δεν θα αλλάξουν οι προδιαγραφές του μέσου βέβαια.Τώρα αν αυξηθούν αναλύσεις και ρυθμοί διαμεταγωγής δεδομένων κλπ ´χεσε μέσα η ψηλά και αγνάντευε.:gossip:

xmmmm

Πιστεύω ότι αφού ξεκαθαρίσουν ποιός πέρνει τι από δικαιώματα, μετά θα βάλουν φυτιλιά στα studio, οι Dolby & DTS θα έχουν νέα φορμά, οι τύποι της JVC μιλάνε για μεγαλύτερες αναλύσεις με τους Dilades και πάει το πράγμα....

Αλλωστε τότε η αγορά ( οι καταναλωτές δηλαδή με την ευρεία έννοια ), θα έχουν εμπεδώσει τα περί HD ( υψηλής ευκρίνειας ) και θα είναι όριμοι για νέες αγορές.

Κάπως έτσι το βλέπω εγώ, αλλά μην ξεχνάμε πως δεν γίνεται να μην βρίσκουν νέους τρόπους να πουλήσουν και σίγουρα αυτοί δεν είναι το να αλλάξεις μόνο ένα Player ......

Πρόσφατα ανακοίνωσαν πως κατασκεύασαν δισκάκι 400GB 16 στρώσεων:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=29611

Μετά από αυτό είπανε για τα 500GB με 20 στρώσεις....

μπορεί μεθαύριο να πούνε για 40 ποιός ξέρει ( πλάκα κάνω ) αλλά το σίγουρο είναι πως με τόσες στρώσεις πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μην βγαίνει άχρηστο μεγάλο μέρος της παραγωγής δίσκων που αυτό αυτόματα σημαίνει μεγάλο κόστος για εμάς

και γω που νομιζα οτι δεν θα ξανααγορασω player
τι αφελης που ειμαι ωρες ωρες

Εσένα που είσαι πολύ στο ψάξιμο σου λέω και γιά κάτι άλλο ....

το κινέζικο CBHD (China Blue High-Definition Disc) ..

αν και δεν πιστεύουν και οι ίδιοι πως θα έχει επιτυχία

http://www.digitimes.com/systems/a20080727PD200.html

εγω θα σου ελεγα να πας να αγορασεις το τρεχον τευχος του hoe theater mag
και να διαβασεις το αρθρο για το blu ray
μετα τα ξαναλεμε
το πραμα μαλλον ψοφαει
για να δουμε

θα γινει μαζι με το 2160π και ετσι θα σμπρωξουνε και το quadhd με πηγες και ολα ....
δεν αποτελει ομως το επομενο φορμα

εδω μολις παραγγειλαμε το s1 (player προηγουμενης γενιας) και μαλιστα χωρις να μπορει κανεις να μου πει αν εχει hdmi 1.2 η 1.3 και εσεις μιλατε για Quadhd:flipout:

Re: Απάντηση: ΝΕΟ ( πειραματικό ) BD-Player 500GB !!! από την Pioneer

εγω θα σου ελεγα να πας να αγορασεις το τρεχον τευχος του hoe theater mag
και να διαβασεις το αρθρο για το blu ray
μετα τα ξαναλεμε
το πραμα μαλλον ψοφαει
για να δουμε

πιστεύω η φράση "Εσένα που είσαι πολύ στο ψάξιμο σου λέω και γιά κάτι άλλο ...." να μην σε πείραξε, γιατί δεν είχα τέτοιο σκοπό. Αυτό που ήθελα να πώ είναι πως όλο και νέα forma και συσκευές θα βλέπουμε, και το ψάξιμο πάει πάντα με την καλή έννοια.

Οσο για φορμά κλπ ... λέγαμε πως έληξε ο πόλεμος αλλά η Toshiba δείχνει να μην το βάζει κάτω και μάλιστα μιλάει για το νέο Super Resolution DVD Player που σχεδιάζει ..... όχι νέο φορμά αλλά την δυνατότητα ενός πολύ καλού upscaling DVD Player

http://www.engadgethd.com/2008/06/17/toshiba-remains-stubborn-looks-to-dvd-upscaling-while-brushing/

θέλουν να συνεχίσουν να παίρνουν με τον οποιοδήποτε τρόπο τα δικαιώματά τους απο την τεχνολογία του DVD, άλλωστε παίρνουν και από τα BD-Players εφόσον αυτά είναι συμβατά και με DVD.

Ασχετα με αυτό όμως ο SpursEngine που έχουν, θα ήτανε πολύ καλό να υπάρξει σε κάρτες PCI για τα PC μιάς και δείνει φοβερές δυνατότητες, όσο δε αφορά την επεξεργαστική ισχύ ενός PC θα κατεβάσει κατά πολύ τον χρόνο στην επεξεργασία video ( δεν μιλάω ΜΟΝΟ για αναπαραγωγή video αλλά περισσότερο για επεξεργασία ).

εννοηται δεν με πειραξε
το εν λογο αρθρο κλεινει
με
το παραθυρο του blu ray κλεινει σιγα σιγα

Αφού λένε ότι είναι συμβατά με τους υπάρχοντες players γιατί βρε Argi να πάρεις άλλο. Αν χρειάζεσαι player στο μέλλον γιατί εγώ έχω αρχίσει να στοκάρω σκληρούς στο σπίτι 8ΤΒ+ και έπεται συνέχεια μόλις βγούν και 1.5, 2ΤΒ+.