νέο πικ απ - συμβουλές?

project και απο μενα.

Πριν ενα χρονο πηρα το denon dp300f και δυστηχως δεν πλησιαζει καν αυτο που περιμενα.Γενικα η κατασκευη και ο ηχος ειναι εντελως τυπικος-βιομηχανικος.

Καλησπέρα παιδιά και εγώ ψάχνομαι για νέο πικαπ και για το μπάτζετ μου που είναι βίαια τα 400 ευρώ πάω παπούτσι για project. Μου προτίνανε 2 το pro ject debut III με κεφαλή την ortofon 2M red στα 290+83=373 ευρώ και την προεγκατεστιμένη κεφαλή την κρατάω για το παλιό μου πικαπ.
Η άλλη πρόταση ήταν το RPM 1.3 genie το οποίο μου άρεσε ως σχέδιο και έρχεται κατευθείαν με κεφαλή την 2Μ red στα 330 ευρώ. Το μόνο που με χαλάει εδώ είναι οτι το 1.3 δεν έχει καπάκι για την σκόνη και για να πάρω εξτρά είναι συν 100 ευρώ μπορεί και παραπάνω...Τί να κάνω καμια ιδέα?
Μεταξύ debut 3 και 1.3 genie τί λέτε το ίδιο?
Ευχαριστώ.

Debut, είναι πολύ καλύτερο πικάπ για 42 ευρώ διαφορά (συμφωνα πάντα με ταδεδομένα που μας έδωσες).

Η με την "θυσία" 117 ευρώ παραπάνω μπορείς να κάνεις την κίνηση "ματ" εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=78424 <<post9!
Και να ξεμπερδεύεις για πολλά χρόνια με ανέλπιστα καλύτερο πικάπ...

Ασε το είδα και δαγκώθηκα αλλά μέχρι να μαζέψω τα χρήματα θα το έχει δώσει ο φίλος...

Διαθετω ενα dual 606 direct drive του 1979, το οποιο ηταν παροπλισμενο για ~17 χρονια.
Προσφατα το εβγαλα απο το κουτι και δουλευε!!
Αξιζει τον κοπο να προχωρησω σε service (καθαρισμα, λιπανση, αλλαγη κεφαλης);;
Ή μηπως να παρω ενα καινουργιο; Ο προυπολογισμος για αγορα καινουργιου ειναι~250 €

Διαθετω ενα dual 606 direct drive του 1979, το οποιο ηταν παροπλισμενο για ~17 χρονια.
Προσφατα το εβγαλα απο το κουτι και δουλευε!!
Αξιζει τον κοπο να προχωρησω σε service (καθαρισμα, λιπανση, αλλαγη κεφαλης);;
Ή μηπως να παρω ενα καινουργιο; Ο προυπολογισμος για αγορα καινουργιου ειναι~250
Service και κεφαλη.Με 250 ευρω δεν βρισκεις τιποτα καλυτερο.Μια shure Μ97ΧΕ και απολαυσε το-bye-

βασικα το παρήγγειλα χθες, ήλπιζα σε καλή απάντηση γιατί αλλιώς θα μου ανέβαινε η πίεση που λέει και ο Luxilla παραπάνω. έχει πάνω OM2RED. phono το ενσωματωμενο του arcam a28. πρέπει να αλλάξω κάτι?

Σε πλατό κάτω του 1000άρικου τα project είναι ταμάμ. Όχι ότι και στις ακριβότερες κατηγορίες είναι άσχημα αλλά υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός.

βασικα το παρήγγειλα χθες, ήλπιζα σε καλή απάντηση γιατί αλλιώς θα μου ανέβαινε η πίεση που λέει και ο Luxilla παραπάνω. έχει πάνω OM2RED. phono το ενσωματωμενο του arcam a28. πρέπει να αλλάξω κάτι?

Καλοάκουστο! Να 'σαι καλά να το χαίρεσαι !
Όχι. Απόλαυσέ το προς το παρόν κι αργότερα βλέπεις.

Το αν πρέπει μόνο τα αυτιά σου το ξέρουν. Το άκουσες πριν το παραγγείλεις?

οχι γιατι το βρηκα σε καλή τιμή και δεν είχα χρόνο για ακρόαση.

Αν πράγματι είναι σε καλή τιμή και εγώ θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια. Κλασικό κομμάτι που βρίσκεται χρόνια στην αγορά. Καλορίζικο και καλοάκουστο. Να το χαρείς με την ησυχία σου και μετά, αν χρειάζεται κάτι, βλέπεις.

ΟΚ σε αυτή την περίπτωση το ακούς, και αν δεν σου κάνει κάτι το ξανασυζητάμε :)

Σκέφτομαι την αγορά ξεχωριστού phono από το ενσωματωμένο που έχω (project classic II+ortofon 2m red> arcam a28 > monitor audio rx6).
θα παρω κατι καλυτερο αν δώσω μέχρι 400? Κάποια στιγμη θα παρει ποδι ο arcam για κατι καλυτερο οποτε θα το χρειαστω anyway στο τέλος.
τι επιλογές έχω?

Λοιπόν εγώ θα σου προτείνω δυο ανέλπιστα καλές επιλογές που έχω ακούσει και που θα κάνουν το ήδη εξαιρετικό πικάπ σου αγνώριστο!..

Μπορείς λοιπόν να αγοράσεις την Ortofon MC3 Turbo μία υψηλοέξοδη mc η οποία αν την ακούσεις θα σε πείσει οτι αξίζει μέχρι και τρείς φορές τα 195 ευρώ που κοστίζει. Εγώ έμεινα με ανοικτό το στόμα με αυτό που άκουσα άπο την φτηνότερη MC1 που έστησα σε ένα Acοustic Solid του τριχίλιαρου!..
Εναλλακτικά μπορείς να του φορέσεις την Sumico Blue Point II η οποια έχει 380 ευρώ και άνετα στέκεται δίπλα σε πολλές ονομαστές κεφαλές κοντά στο χιλιάρικο.

Για phono σου προτείνω το CREEK OBH-15. είναι mm και mc(0,5mv) έχει γύρω στα διακόσια ευρώ και θα πρέπει να φτάσεις γύρω στο χιλιάρικο για να πάρεις κατι καλύτερο. Εμένα είναι το αγαπημένο μου ανάμεσα στα phono μέχρι και τα πεντέξι κατοστάρικα, πολύ δυναμικό, καθαρό και μουσικό και θα παίξει με όλες τις χαμηλοέξοδες mc που σου κάνουν χωρίς να ιδρώσει καθόλου..

Αν με ρωτάς εγώ θα έπαιρνα την Ortofon, το Creek και με την διαφορά απο την εξαιρετική Sumico (η οποία αν είσαι περίεργος είναι λίγο πιο φινετσάτη..) θα ανακαλωδίωνα τον βραχίονα με καλώδιο sixtream κάτι που κάνει ο αντιπρόσωπος με κόστος γύρω στα 180 ευρώ..

Επίσης δεν μπορώ να σου εκφράσω πόσο μεγάλη διαφορά θα έχεις με ένα εξωτερικό τροφοδοτικό της Pro-Ject στο πικάπ σου. Ακόμα και με το οικονομικό speed box θα ακούσεις διαφορές που όχι μόνο θα σε ενθουσιάσουν αλλα θα απορήσεις πως άκουγες τόσο καιρό χωρίς αυτό.

Τέλος αν υπάρχει η δυνατότητα βάλτο να κάτσει πάνω σε ένα κομμάτι γρανίτη 2 εκατοστά πάχος το οποίο να κάθεται σε βαριά μεταλλικά πόδια πχ απο μπρούτζο και μείνε εκθαμβος με το αποτέλεσμα.

Αυτές οι οικονομικότατες συμβουλές έχουν προκύψει απο πολύχρονη πείρα με τα πικάπ της συγκεκριμένης μάρκας και αν ακολουθηθούν θα σου δώσουν όχι απλά μια βελτίωση αλλα ένα αποτέλεσμα που θα θές πολλά χιλιάρικα για να βελτιώσεις ουσιαστικά..

Αυτά απο εμένα.

Last edited: