νέο πικ απ - συμβουλές?

Παρ'ολο που δεν διαφωνω με την σημασια της τοποθετησης του πικαπ σε μια καλη βαση,εν τουτοις αν προσθεσουμε το κοστος της MC3/ανακαλωδιωσης/γρανιτη/μεταλικων ποδιων κλπ,βλεπω το συνολο να αγγιζει τα ορια μιας BENZ ACE ,που θα ηταν η επιλογη μου χωρις δευτερες σκεψεις.

H οποία χωρίς το πακέτο που προανέφερα σίγουρα θα δώσει υποδεέστερο αποτέλεσμα. Επίσης στον υπολογισμό σου ξέχασες και το phono που έτσι κιαλλιώς δεν γλυτώνει ο φίλος μας. Άσε που χωρίς να θέλω να προσβάλλω μια εταιρία με την ιστορία και την προσφορά της benz λυπάμαι αλλα θα προτιμούσα την sumico blue point ΙΙ στα μισά λεφτά χωρίς καμία απο τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις αφου δεν νομίζω οτι η διαφορά στα χρήμμτα δικαιολογεί την όποια διαφορά στις επιδόσεις.

Φυσικά οι απόψεις πάντα διίστανται και οι διαφιρετικές όπως η δική σου είναι πάντα σεβαστές, απλά όπως προανέφερα η εμπειρία μου με τα πικάπ της εταιρίας και με το συγκεκριμένο που έχω ακούσει ανακαλωδιωμένο με την sumico και είχε πραγματικά "ξεφύγει" με ώθησε στο να μοιραστώ αυτές τις πληροφορίες οι οποίες όλες κυμαίνονται στα όρια της λογικής τηρουμένων των αναλογιών (κόστος του πικάπ) και των δύσκολων εποχών που διανύουμε.

Όχι πως με την Benz δεν θα ακουγόταν λίγο καλύτερα απο ότι με τις άλλες, αλα είναι τέτοια η απογείωση του με αυτά που προανέφερα που σίγουρα θα δυσκολευόταν ο φίλος μας να δικαιολογήσει το έξτρα τετρακοσάρι που πλήρωσε για μια λίγο πιο ρομαντική και προβολική μεσαία, άν φυσικά μπορούσε να κάνει άμεσες συγκίσεις, ίσως τρία χρονια πρίν να έλεγε "δεν βαριέσαι καλύτερη πάντως είναι τι σημασία έχει πόσο;" στην εποχή μας των τροικανών όμως μάλλον θα έχανε τον ύπνο του..

Last edited:
Όχι πως με την Benz δεν θα ακουγόταν λίγο καλύτερα απο ότι με τις άλλες........

Αποψη μου οπως λες,αλλα σε σχεση με την MC3 θα ελεγα οτι η διαφορα με μια ACE ειναι κατι μεταξυ μερας και νυχτας.

Ακουσες καμια ACE με το νεο micro-ridge tip ? Η,ειδες κατω απο μικροσκοπιο και τις δυο;Καλη και η blue point αλλα με την βελονα που εχει δεν μπορει με τιποτα να κανει οτι κανει ενα micro-ridge.

Καμια ανακαλωδιωση δεν μπορει να κανει αυτο το πραγμα............

Ανακαλωδιωνω βραχιωνες για 25 χρονια τωρα,ημουν αντιπροσωπος της Pro-ject και γνωριζω πολυ καλα και τα σημερινα μοντελα λογω φιλικοτατων σχεσεων με τον νυν αντιπροσωπο εδω.

Σκέφτομαι την αγορά ξεχωριστού phono από το ενσωματωμένο που έχω (project classic II+ortofon 2m red> arcam a28 > monitor audio rx6).
θα παρω κατι καλυτερο αν δώσω μέχρι 400? Κάποια στιγμη θα παρει ποδι ο arcam για κατι καλυτερο οποτε θα το χρειαστω anyway στο τέλος.
τι επιλογές έχω?

Η (Βρετανικη) φιλοσοφια της ARCAM δεν διαφερει κατα πολυ απο την ιδια αλλων Βρετανικων εταιρειων στην σχεδιαση τοσο των ενισχυτων οσο και των phono stages στις κατηγοριες αυτες.

Αν θα φυγει οπως λες ο ARCAM,μεινε με το δικο του phono και βλεπεις αναλογα με το τι θα αποφασισεις να παρεις οταν ελθει η ωρα του.

Ενα ξεχωριστο phono των 400 ευρω ισως να ειναι καλυτερο ισως οχι,αλλα αυτο που ηδη εχει θα αξιοποιηθει απολυτα με μια καλυτερη ΜΜ / ΗΟMC κεφαλη,που θα μεινει ακομη κι αν αναβαθμισεις τον ενισχυτη/phono.Η τακτικη του "καλυτερου" phono και βλεπουμε μετα για την κεφαλη ειναι απολυτα λανθασμενη.Αν δεν μπορουν να πανε μαζι,βελτιωσε την κεφαλη.Αν αυτη δεν παιζει το καλυτερο phono τι να το κανεις;Απλα θα σου εκθεσει περισσοτερο τις αδυναμιες της κεφαλης.

Last edited:
Αποψη μου οπως λες,αλλα σε σχεση με την MC3 θα ελεγα οτι η διαφορα με μια ACE ειναι κατι μεταξυ μερας και νυχτας.

Ακουσες καμια ACE με το νεο micro-ridge tip ? Η,ειδες κατω απο μικροσκοπιο και τις δυο;Καλη και η blue point αλλα με την βελονα που εχει δεν μπορει με τιποτα να κανει οτι κανει ενα micro-ridge.

Καμια ανακαλωδιωση δεν μπορει να κανει αυτο το πραγμα............

Ανακαλωδιωνω βραχιωνες για 25 χρονια τωρα,ημουν αντιπροσωπος της Pro-ject και γνωριζω πολυ καλα και τα σημερινα μοντελα λογω φιλικοτατων σχεσεων με τον νυν αντιπροσωπο εδω.

Άκουσα μια πολύ ακριβότερη Benz πρόσφατα την Wood S ταιριασμένη με ανάλογης ποιότητας πικάπ καi phono και ομολογώ οτι το αποτέλεσμα άν και εξαιρετικό δεν με ενθουσίασε για τα λεφτά που κοστίζει..
Όμως νομίζω οτι είμαστε εκτός θέματος..
Το θέμα δεν είναι η κόντρα μεταξύ δύο κεφαλών και εγώ ν παραδεχτώ οτι είμαιλάθος και οτι υποτιμώ την πρόταση σου.

Το βρίσκεις λογικό σε έναν άνθρωπο που με δυκολία όπως ο ίδιος δήλωσε αφου το πήρε σε τιμή ευκαιρίας να προτείνεις ως αναβάθμιση μια κεφαλή δηλαδή κάτι το ανάλώσιμο που να κοστίζει όσο έδωσε για το πικάπ ή πιθανόν και περισσότερα; Γνωρίζεις οτισε εκτιμώ και πάντα σέβομαι τις απόψεις που εκφράζεις όμως εγώ προσπάθησεα να έρθω στην θέση του φίλου μας που προφανώς δεν του τρέχουν τα ευρώ απο τις τσέπες και αν ήταν να χάλαγα τόσα για την κεφαλή σε σχέση με αυτά που χάλασα για το πικάπ πιθανότατα θα έμπαινε το μυαλό μου σε άλλη ρότα και θα έλεγα "και γιατι να μήν τα ρίξω σε μια αναβάθμιση του ίδιου του πικάπ";

Aλλο να λές σ κάποιον δώσε για κεφαλή όσο το (όχι και φτηνό) πικάπ σου και άλλο να του λές βηματάκι βηματάκι (του διακοσάρικού) μεσα σε ένα ενάμισι χρόνο μπορείς βελτιώσεις το πικάπ σου και να το φέρεις στα όρια του χωρίς να ξοδέψεις πολλα χρήμματα με μιάς σε κατι που θα πετάξεις έτσι κιαλιώς σε τέσσερα το πολύ πέντα χρόνια. Όχι πως δεντην σηκώνει την Benz η την όποια Benz, και εγώ θα μπορούσανα του προτείνω την ΖYX R50H που θεωρώ εξαιρετική σε συνδυασμό με ενός αναλόγου κόστους phono, αν δείς όμως τα υπόλοιπα συνοδά του συστήματος του φίλου μας θα διαπιστώσεις οτι με αυτά τα χρήμματα αναβαθμίζει σοβαρά τον ενισχυτή του, εσύ τί απο τα δό θα διάλεγές;.

Aυτά για να εξηγήσω λίγο το σκεπτικό μου και για να μην με παρεξηγήσεις οτι σου κάνω ον έξυπνο.-bye-

Last edited:
Άκουσα μια πολύ ακριβότερη Benz πρόσφατα την Wood S ταιριασμένη με ανάλογης ποιότητας πικάπ καi phono και ομολογώ οτι το αποτέλεσμα άν και εξαιρετικό δεν με ενθουσίασε για τα λεφτά που κοστίζει..

εσύ τί απο τα δό θα διάλεγές;.

Aυτά για να εξηγήσω λίγο το σκεπτικό μου και για να μην με παρεξηγήσεις οτι σου κάνω ον έξυπνο.-bye-

Kατ'αρχην δεν θα ελεγα σε κανεναν οτι "κανει τον εξυπνο" ακουγοντας τις αποψεις του.Αυτο ας μην το ξανακουσω,και δεν νομιζω να υπαρχει κανενας φιλος εδω που να καταλαβε κατι τετοιο για μενα.

Δευτερον,η αναβαθμιση του ενισχυτη οπως λες,απλα θα εξεθετε τις αδυναμιες μιας λιγοτερο καλης κεφαλης,οποτε προσωπικα -αφου με ρωτας-δεν θα εκανα τετοια κινηση σε καμια περιπτωση.

Το κοστος μιας MC3 + ανακαλωδιωσης + γρανιτες + ποδια κλπ οπως προτεινες,ειναι κατα την γνωμη μου κοντα στο κοστος της κεφαλης που προτεινα,και θεωρω οτι το αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο με μια τετοια κεφαλη(η αλλη αν θελεις) παρα καλωδια,γρανιτες,ποδια και χειροτερη κεφαλη.Εσυ δηλαδη θεωρεις σωστο να πληρωσει ο ανθρωπος σχεδον 200 ευρω για ανακαλωδιωση και ισως αλλα τοσα για γρανιτες και ποδια στο παρον σταδιο;;;;;

Τελος,αν δεν σου αρεσε μια η ολες οι ΒΕΝΖ δεν ειναι προβλημα,ουτε ο πρωτος εισαι ουτε ο τελευταιος,οπως σε πολλους δεν θα αρεσουν ενδεχομενως ολων μας οι επιλογες,οποιες κι'αν ειναι.Ξερεις οτι ειμαι εξ'εκεινων των οποιων η γλωσσα εβγαλε μαλια λεγοντας οτι αγοραζουμε αυτο που αρεσει σε μας και οχι σε οποιον δηποτε αλλον,οποτε καταλαβαινεις οτι το τι σου αρεσει απο μερους μου τουλαχιστον,ειναι απολυτα σεβαστο.

Kατ'αρχην δεν θα ελεγα σε κανεναν οτι "κανει τον εξυπνο" ακουγοντας τις αποψεις του.Αυτο ας μην το ξανακουσω,και δεν νομιζω να υπαρχει κανενας φιλος εδω που να καταλαβε κατι τετοιο για μενα.

Εννοείται οτι το είπα χαριτολογώντας ..εστω και άγαρμπα..

Το κοστος μιας MC3 + ανακαλωδιωσης + γρανιτες + ποδια κλπ οπως προτεινες,ειναι κατα την γνωμη μου κοντα στο κοστος της κεφαλης που προτεινα,και θεωρω οτι το αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο με μια τετοια κεφαλη(η αλλη αν θελεις) παρα καλωδια,γρανιτες,ποδια και χειροτερη κεφαλη.Εσυ δηλαδη θεωρεις σωστο να πληρωσει ο ανθρωπος σχεδον 200 ευρω για ανακαλωδιωση και ισως αλλα τοσα για γρανιτες και ποδια στο παρον σταδιο;;;;;

Σε αυτό το κομμάτι νομίζω οτι ήμουν απολύτωε σαφής μετά και την συμπληρωματική εκτενή επεξήγηση..

Τελος,αν δεν σου αρεσε μια η ολες οι ΒΕΝΖ δεν ειναι προβλημα,ουτε ο πρωτος εισαι ουτε ο τελευταιος,οπως σε πολλους δεν θα αρεσουν ενδεχομενως ολων μας οι επιλογες,οποιες κι'αν ειναι.Ξερεις οτι ειμαι εξ'εκεινων των οποιων η γλωσσα εβγαλε μαλια λεγοντας οτι αγοραζουμε αυτο που αρεσει σε μας και οχι σε οποιον δηποτε αλλον,οποτε καταλαβαινεις οτι το τι σου αρεσει απο μερους μου τουλαχιστον,ειναι απολυτα σεβαστο.

Εδώ περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.. πάντως συμφωνούμε στο πιο ουσιώδες κομμάτι που είναι ο σεβασμός στα γούστα του καθενός.
Νομίζω οτι δώσαμε αρκετή τροφή για σκέψη εμπλουτίζοντας το νήμα, τα υπόλοιπα όπως πάντα αφήνονται στην κρίση του άμεσα ενδιαφερόμενου..

Εδώ περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.. πάντως συμφωνούμε στο πιο ουσιώδες κομμάτι που είναι ο σεβασμός στα γούστα του καθενός.
Νομίζω οτι δώσαμε αρκετή τροφή για σκέψη εμπλουτίζοντας το νήμα, τα υπόλοιπα όπως πάντα αφήνονται στην κρίση του άμεσα ενδιαφερόμενου..

:ADFADF1:

Και συ ξερεις οτι σε εκτιμω ετσι;

Δες και κατι εδω,ολιγον τι off-topic αλλα πολυ σχετικο με τους γρανιτες που ανεφερες.........και κατι που ισως να μην γνωριζουν πολλοι φιλοι της pro-ject..............

Άρα συμφωνείτε ότι θα πάρω καλύτερο αποτέλεσμα αν αλλάξω βελόνα, αντί για phono. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου βγαίνει να δώσω πολλά χρήματα για αναλώσιμη βελόνα. επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει μέσα ενα κουτάκι τόσο δα και κοστίζει 800 ευρώ, χρυσό είναι?
κάποια πράγματα στο audio μου αναβουν τα λαμπάκια, πχ αν δω μια εταιρία να πουλάει εξτρα το τηλεχειριστηριο για τα προιοντα της και να κοστιζει 300ευρώ, από άρνηση δεν αγοράζω τίποτα απο δαύτους. δεν έχω πρόβλημα να δώσω χρήμα, αρκεί να μην έχω την αίσθηση φεύγοντας από το ταμείο ότι με έκλεψαν.
ο arcam έχει μόνο mm. και με την 2m red, υπάρχει πρόβλημα. για να φτάσει το phono την ένταση που βγάζει ο ενισχυτής με το cd, πρέπει να δώσω +10. η turbo MC θα χρειαστει και phono. μήπως επομένως πρέπει να δω τι θα κάνω με τον ενισχυτή, μην σκορπάω άσκοπα χρήματα

Η ΜC3 turbo εχει ψηλη εξοδο και δουλευει στο ΜΜ μια χαρα.Επισης η ACE-H εχει ψηλη εξοδο και δουλευει στο ΜΜ.

Καλες ΜΜ οι Grado(για γλυκο ανετο ηχο) οι audio-technica για πιο καθαρο αναλυτικο ηχο.

Ενδιαμεσα οι NAGAOKA.

Ναι ΟΛΕΣ οι πολυ ακριβες κεφαλες ειναι υπερτιμημενες για το τι εχουν στο "κουτακι" :smile::angry:

Αμάν!!! καλέ τίείν τουτο;...
Τους γρανιτες αυτους τους ειχε η pro-ject πριν πολλα χρονια.Αν θυμαμαι καλα ειχαν και ακομη ενα η δυο μεγεθη.

Μαλιστα,ελεγαν οτι οι συγκεκριμενοι γρανιτες δεν ειχαν στην συνθεση τους ενα στοιχειο που συνηθως εχουν οι γρανιτες,πραγμα που καθιστα τους συγκεκριμενους πιο συμπαγεις και με λιγοτερα resonances.Ποιος ξερει,εγω παντως δεν εκανα αναλυση του γρανιτη :flipout: Κρατησα τους δυο τελευταιους που εφερνα τοτε και τους εχω ακομη.Ενας τριτος ηλθε σπασμενος :frown:

Το ενισχυτακι ειναι το πρωτο που ειχαν φτιαξει πριν χρονια,εχει εισοδο phono MM+MC,ακουγεται υπεροχα κι'αν υπαρχει ενας τρανσιστορατος που παιζει σαν λαμπα,αυτος ειναι.Αληθινος KILLER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το γεγονος οτι στην ιδια θεση του ποτενσιομετρου το ντακ δινει πολυ υψηλοτερη ενταση απο το phono που οφειλεται?
σε ολες τις cartridge μπορει να αλλαχθει μονο η βελονα, για μειωση του κοστους?

Στις ΜΜ ναι.Στις MC οχι,πρεπει να πανε στο εργοστασιο για αναβελονωση η σε καποιον που ειδικευεται σ'αυτο.

Να φανταστείς ότι υπάρχουν κεφαλές οι οποίες απέχουν πάρα πολύ απ´την αναγραφόμενη τιμή που προανέφερες,κάτι χιλιάδες ευρό,απο χρυσό θα είναι ενδεχομένος η επαφές η οποίες γίνεται η σύνδεση με τα καλώδια,μετά είναι το διαμάντι,τι κοπή έχει υποστεί και επίσης και το κέλυφος της κεφαλής,απο τι υλικό είναι κατασκευασμένο είναι κάποιο είδος μετάλου ή είναι ξύλο π.χ.έβενος,και ούτο καθ´εξής,κυρίως το κόστος ανεβαίνει λόγο των υλικών που χρησιμοποιούνται,το όνομα της εκάστοτε εταιρείας,και η μελέτη που έχουν αφιερώσει στο να υλοποιηθεί.Βέβαια αυτό δεν πάυει να σημαίνει ότι είναι υπερκοστολογημένες.Αυτοί θεωρώ εγώ ότι είναι οι λόγοι που κατατάσουν μια κεφαλή τόσο ακριβή.

Με μερικες χιλιαδες ευρω ξερεις ποσο μεγαλο διαμαντι και με ποσες γωνιες κομμενες με λεηζερ ακριβειας αγοραζεις;:laugh:

Χρυσα pins δεν εχει καμια,επιχρυσα εχουν ολες ακομη και των 50 ευρω.

Καλωδιακια,κελυφη,μαγνητες κλπ ποσο αραγε να κοστιζουν;Υπολογιζω οτι μια LOMC θα εχει περιπου 10-20 εκατοστα καλωδιακι.........

Καποτε ρωτησα εναν κατασκευαστη ποια η διαφορα μιας κεφαλης των 3000 και μιας των 5000 δολαριων (και οι δυο δικες του) και μου απαντησε "καμια",εκτος απο τις ρυθμισεις στην αναρτηση...................

Άρα συμφωνείτε ότι θα πάρω καλύτερο αποτέλεσμα αν αλλάξω βελόνα, αντί για phono. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου βγαίνει να δώσω πολλά χρήματα για αναλώσιμη βελόνα. επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει μέσα ενα κουτάκι τόσο δα και κοστίζει 800 ευρώ, χρυσό είναι?
κάποια πράγματα στο audio μου αναβουν τα λαμπάκια, πχ αν δω μια εταιρία να πουλάει εξτρα το τηλεχειριστηριο για τα προιοντα της και να κοστιζει 300ευρώ, από άρνηση δεν αγοράζω τίποτα απο δαύτους. δεν έχω πρόβλημα να δώσω χρήμα, αρκεί να μην έχω την αίσθηση φεύγοντας από το ταμείο ότι με έκλεψαν.

Σνήθως αυτό που κοστολογείται ακριβά τις ακριβές κεφαλές είναι οι εργατοώρες η αλιώς τα χρυσά χεράκι των λίγων με την γνώση και την ικανότητα να τις κατασκευάσουν στο χέρι κάτι που προυποθέτει υψηλή ειδίκευση και χρόνια εκπαίδευσης συν μια μεγάλη υπεραξία η οποία μεγαλώνει δυσανάλογα όσο αυτές ακριβαίνουν.
Τα υλικά ακόμα και για την ακριβότερη κεφαλή στοιχίζουν τρίχες συγκριτικά με το πόσο πουλιέται..

Όσο για αυτά που σου την δίνουν δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Πάντως το phono της Creek έχε το υπόψη σου για το μέλλον αφου αποτελεί παραδειγμα τιμιότητας. Εμένα μου την δίνει πάρα πολύ να σου χρεώνουν δύο τελεστικόυς τέσσερα πυκνωτάκια και μερικές αντιστάσεις ένα χέρι και ένα πόδι κάτι που συμβαίνει συχνά και στα phono δεν ισχύει το οτι χρειάζεται ειδικός μάστορας για την κατασκευή τους..

Last edited: