Νέο setup δωματίου

Konstadinos

New member
19 September 2016
37
Καλησπέρα στην παρέα του φορουμ!
Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.. Κόλλησα το μικροβιο του ηχου από τον πατέρα μου ο οποιος εχει το δικο του συστημα με προσθηκες/αλλαγες κατα καιρους, οποτε το επιτρεπει η τσεπη του.
Προσφατα συζητουσαμε να φτιαξουμε ενα συστημα μαζι, εχοντας ως πηγη τον υπολογιστη. ( macbook pro του 2015 + mac mini του 2012 )
Μετα απο αρκετο ψαξιμο, καταληξαμε να κανουμε ενα setup με dac της naim και τον nap100 ενισχυτη.. Για την ωρα ομως το αφησαμε λογω κοστους και ειπαμε να κανουμε ενα μικροτερο αποκλειστικα για μενα..
Λογω κριτικων και δυνατοτητας ακροασης (καθως υπαρχει αντιπροσωπος στη θεσσαλονικη ) καταληξαμε στα audioengine A2+ τα οποια εχουν ενσωματωμενο dac και στην πορεια να παρουμε και ενα εξτρα dac για ακομα καλυτερη ποιοτητα.
Εχω ηδη μαζεψει τα λεφτα για τα ηχεια, απλα περιμενω να παμε να τα ακουσουμε μολις κατεβω θεσσαλονικη.
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι τα εξης πραγματα :
Εχει κανεις αποψη για το συγκεκριμενο ζευγαρι; Εχω ψαξει εδω στο φορουμ για εναλλακτικες ( focal, fostex κατα βαση ). Συγκριτικα με τα audioengine ποια προκρινονται;
Οσον αφορα το dac, κατεληξα επισης στην audioengine και συγκεκριμενα στο D1. ( λογω ηχειων με το σκεπτικο οτι θα δεσει καλυτερα λογω ιδιας εταιρειας κλπ ). Ωστοσο για το dac εχω αρκετες ακομα εναλλακτικες μιας και κυκλοφορει πολυ πραμα. Ορεξη να εχεις να ψαχνεις. Εχω διαβασει για το μικρακι του ifi που προτεινεται εδω. Αποψεις; Δεν με ενδιαφερει η φορητοτητα. Ένα ακόμα δυνατο μοντελο ειναι το O2 + Odac της Jds. (υπαρχει αντιπροσωπος στην Ελλαδα; ) Επισης θα ηθελα να εχει και ενισχυτη ακουστικων καθως σκεφτομαι να προβω στην αγορα των fidelio x2 ή των m50x. Αν εχετε αποψεις και για αυτα καλοδεχουμενες.

Γενικα θελω ενα ευκολο συστηματακι, αξιολογο και με συνολικο μπατζετ τα 600-800 ευρω για ολα.
Ο χωρος για τους επομενους 8 μηνες θα ειναι το φοιτητικο μου σπιτι αλλα το καλοκαιρι ξενοικιαζω. Οποτε θα στεγαστουν στο δωματιο μου στο πατρικο το οποιο ειναι ενα μικρο δωματιακι των 20τ.μ περιπου. Δε θελω κατι overkill ουτε πανακριβο.

Σας ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σας, και ζητω προκαταβολικα συγγνωμη αν κούρασα.
Φιλικά, Κώστας.

ΥΓ: Συγγνωμη αν το εβαλα σε λαθος topic. Κοιταξα για computer audio αλλα δεν ηθελα να το περιορισω σε επιλογη dac.

Καλώς όρισες στο forum!

Εγώ έχω το TEAC UD-301 με τα YAMAHA HS7 και είμαι παραπάνω από ενθουσιασμένος. Το Teac θα το βρεις στο amazon.de περίπου στα 400 και τα monitors στον Νακα (όπου μπορείς και να τα ακούσεις) περίπου στα 400 το ζεύγος. Σύνολο 800ε.

http://www.teac.com/product/ud-301/

http://usa.yamaha.com/products/music-production/speakers/hs_series/hs7_white/?mode=model

http://avclub.gr/forum/showthread.php/149679-Τα-πρώτα-μου-Monitors

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Δεν θα επέλεγα ενεργά ηχεία με ενσωματωμένο dac, αν έχω σκοπό να το αλλάξω στο μέλλον. Κατ εμέ, καλύτερα να δαπανήσεις όλο το ποσόν στα ηχεία χωρίς να αλλάξεις dac στο μέλλον. Εφόσον έχεις mac, αγοράζεις και το Audirvana/Amarra/Pure Music για software player και είσαι κομπλέ.

Καλώς όρισες στο forum!

Εγώ έχω το TEAC UD-301 με τα YAMAHA HS7 και είμαι παραπάνω από ενθουσιασμένος. Το Teac θα το βρεις στο amazon.de περίπου στα 400 και τα monitors στον Νακα (όπου μπορείς και να τα ακούσεις) περίπου στα 400 το ζεύγος. Σύνολο 800ε.

http://www.teac.com/product/ud-301/

http://usa.yamaha.com/products/music-production/speakers/hs_series/hs7_white/?mode=model

http://avclub.gr/forum/showthread.php/149679-Τα-πρώτα-μου-Monitors

Ειχα ακουστα για τα monitors της yamaha. ωστόσο ειχα κοιταξει τα μικροτερα της σειρας, και συγκεκριμενα τα hs5.
όσον αφορα το teac αν δεν κανω λαθος με ενα συντομο ψαξιμο, ειναι ολοκληρωμένος; αν ναι, ειναι απαραιτητο για αυτοενισχυομενα ηχεια;

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Δεν θα επέλεγα ενεργά ηχεία με ενσωματωμένο dac, αν έχω σκοπό να το αλλάξω στο μέλλον. Κατ εμέ, καλύτερα να δαπανήσεις όλο το ποσόν στα ηχεία χωρίς να αλλάξεις dac στο μέλλον. Εφόσον έχεις mac, αγοράζεις και το Audirvana/Amarra/Pure Music για software player και είσαι κομπλέ.

αυτο το setup θα το εχω για 1-2 χρονια περιπου.. δεν ξερω αν θα το κρατησω η αν θα το πουλησω.. αυτο ειναι αλλο ζητημα.. Δεν εχω κανενα dac.. οποτε δεν ειναι αφελες να δωσω ολα τα λεφτα σε ηχεια; Επειδη πηγη θα ειναι αποκλειστικα το mac και συγκεκριμενα μεσω premium spotify εχω σκοπο να αγορασω το amarra sq+..

Λογικά στο budget που σκοπεύεις να κινηθείς μπορείς να κοιτάξεις και τα Α5+. το ifi nano νομίζω πως είναι πολύ καλή επιλογή και φαντάζομαι ότι δε θα έχει ιδιαίτερο θέμα να κουνήσει τα αρκετά εύκολα fidelio.

Κωνσταντίνε καλό είναι να είναι dac/amp για να έχει ένα volume knob αλλιώς θα πρέπει κάθε φορά να δυναμώνεις από το gain του εκάστοτε monitor ή από σκέτο software που δεν ειναι και οτι καλυτερο επίσης , αν είναι σκέτο dac τα ακουστικά τι θα τα οδηγεί;

Θανάση το budget των 800ε είναι υπεραρκετό για το setup που του είπα, εμένα αν θυμάμαι καλά μου είχε βγει 380 το teac και 390 τα hs7.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Για τα ηχεία και το dac θα στα πουν καλύτερα τα παιδιά. Εγώ έχω τα Focal Alpha 50 με το Ifi Micro Idsd. Αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι για τα συγκεκριμένα εδώ είμαι να σου δώσω τις δικές μου εντυπώσεις.
Για τα ακουστικά μπορείς να δεις το συγκριτικό HD600 vs X2 vs Q701 vs R70x vs DT990pro αλλά και να ανοίξεις ακόμα και ξεχωριστό νήμα αν θέλεις στην κατηγορία head-fi παίρνοντας μια ιδέα από εδώ.
Aν σε ενδιαφέρουν αποκλειστικά τα Philips X2 το νήμα τους είναι εδώ
Καλές αναζητήσεις

Λογικά στο budget που σκοπεύεις να κινηθείς μπορείς να κοιτάξεις και τα Α5+. το ifi nano νομίζω πως είναι πολύ καλή επιλογή και φαντάζομαι ότι δε θα έχει ιδιαίτερο θέμα να κουνήσει τα αρκετά εύκολα fidelio.
το μπατζετ περιλαμβανει και τα ακουστικα.. ναι μεν ειναι εντος μπατζετ τα Α5+ αλλα απο αποψη χωρου μηπως ειναι παραπανω απο αυτο που χρειαζομαι και εν τελει τα χαντακωσω;;

Κωνσταντίνε καλό είναι να είναι dac/amp για να έχει ένα volume knob αλλιώς θα πρέπει κάθε φορά να δυναμώνεις από το gain του εκάστοτε monitor ή από σκέτο software που δεν ειναι και οτι καλυτερο επίσης , αν είναι σκέτο dac τα ακουστικά τι θα τα οδηγεί;

Θανάση το budget των 800ε είναι υπεραρκετό για το setup που του είπα, εμένα αν θυμάμαι καλά μου είχε βγει 380 το teac και 390 τα hs7.
ναι σιγουρα το volume knob ειναι τεραστια ευκολια.. to d1 εχει.. ακομα και τα A2+ εχουν αλλα στο πισω μερος.. απλα ρωτησα για το dac γιατι μπερδευτηκα με την προταση του fragoulis.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Για τα ηχεία και το dac θα στα πουν καλύτερα τα παιδιά. Εγώ έχω τα Focal Alpha 50 με το Ifi Micro Idsd. Αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι για τα συγκεκριμένα εδώ είμαι να σου δώσω τις δικές μου εντυπώσεις.
Για τα ακουστικά μπορείς να δεις το συγκριτικό HD600 vs X2 vs Q701 vs R70x vs DT990pro αλλά και να ανοίξεις ακόμα και ξεχωριστό νήμα αν θέλεις στην κατηγορία head-fi παίρνοντας μια ιδέα από εδώ.
Aν σε ενδιαφέρουν αποκλειστικά τα Philips X2 το νήμα τους είναι εδώ
Καλές αναζητήσεις

Εχω δει το συγκεκριμενα νημα με τις συγκρισεις στα ακουστικα.. πολυ καλη δουλεια!
Θα ηθελα τη γνωμη σου για το δικο σου setup.. μεσες ακρες αν πηρες τελικα αυτο που ηθελες και αν αξιζε η επενδυση!
Δε θελω να ανοιξω απανωτα θεματα.. Μην κουρασω κιολας.. δεν το θελω.. θελω σε πρωτη φαση να καταληξω σε ηχεια και dac και μετα να ολοκληρωσω το computer setup μου με ενα τιμιο και ευκολο ζευγαρι ακουστικων.. λογικα στον επομενο μηνα θα ανοιχτει και αυτο το θεμα! :2thumb22sup:

γενικα παρατηρω οτι τα audioengine κανουν παταγο στο εξωτερικο και κυριως προς αμερικη μερια, αλλα εδω προκρινονται και αλλες επιλογες.
αν τελικα παρω τα audioengine ειναι καλυτερο να παω και στο dac της εταιρειας η ακομα και μιας αλλη εταιρειας ενδεχομενως λειτουργησει καλυτερα;

Ευχαριστω πολυ για τις μεχρι τωρα απαντησεις παιδια.. Καλως σας βρηκα κιολας! :)

Τα audioengine τα έχω ακούσει και κατά την γνώμη μου είναι μακράν τα πιο ''μουσικά'' από τα μόνιτορ της fostex , yamaha κλπ
που έχουν πολύ flat απόκριση. Είναι κατασκευασμένα για να γουστάρεις μουσική και όχι για να μιξάρεις κλπ.
Εννοείται ότι αν έχεις τα χρήματα θα πάρεις τα Α5+ , με 5'' woofer είναι ότι πρέπει για να τα ακούς στο 1.5μ περίπου ,
δεν υπάρχει περίπτωση να χαντακωθούν σε 20τ.μ.
Το ενσωματωμένο dac δες το σαν bonus.
Για ξεχωριστό dac/amp υπάρχουν πολλές επιλογές και παίζει μεγάλο ρόλο σε τι ακουστικό θα καταλήξεις άρα μην βιάζεσαι.
Παλιά υπήρχαν Θεσσαλονίκη για ακρόαση τώρα δεν ξέρω.

Υπάρχει και η εξής λύση βέβαια,
Αγοράζεις τον TEAC AI-301D που είναι ολοκληρωμένος ενισχυτής και ενισχυτής ακουστικών και dac και ένα
ζευγάρι παθητικά ηχεία μικρά όπως π.χ τα audioengine P4 και είσαι πρώτος.
Αυτή η λύση είναι καλύτερη αν κάποια στιγμή θέλεις λίγο μεγαλύτερα ηχεία.
Ελπίζω να βοήθησα.

Τα audioengine τα έχω ακούσει και κατά την γνώμη μου είναι μακράν τα πιο ''μουσικά'' από τα μόνιτορ της fostex , yamaha κλπ
που έχουν πολύ flat απόκριση. Είναι κατασκευασμένα για να γουστάρεις μουσική και όχι για να μιξάρεις κλπ.
Εννοείται ότι αν έχεις τα χρήματα θα πάρεις τα Α5+ , με 5'' woofer είναι ότι πρέπει για να τα ακούς στο 1.5μ περίπου ,
δεν υπάρχει περίπτωση να χαντακωθούν σε 20τ.μ.
Το ενσωματωμένο dac δες το σαν bonus.
Για ξεχωριστό dac/amp υπάρχουν πολλές επιλογές και παίζει μεγάλο ρόλο σε τι ακουστικό θα καταλήξεις άρα μην βιάζεσαι.
Παλιά υπήρχαν Θεσσαλονίκη για ακρόαση τώρα δεν ξέρω.

Υπάρχει και η εξής λύση βέβαια,
Αγοράζεις τον TEAC AI-301D που είναι ολοκληρωμένος ενισχυτής και ενισχυτής ακουστικών και dac και ένα
ζευγάρι παθητικά ηχεία μικρά όπως π.χ τα audioengine P4 και είσαι πρώτος.
Αυτή η λύση είναι καλύτερη αν κάποια στιγμή θέλεις λίγο μεγαλύτερα ηχεία.
Ελπίζω να βοήθησα.

και βοηθησες και μπερδεψες.. χαχαχαχα! πιο πολυ ομως βοηθησες..
με καλυψε πληρως η τοποθετηση σου μιας και γουσταρω μουσικη και οχι να μιξαρω.. θελω σε αυτα τα λεφτα να κανω ενα μικρο και τιμιο setup!
όσον αφορα τα Α5+ σε χρηματα βγαινουν(περιπου) οσο τα Α2+ μαζι με ενα dac στο φασμα των 150-200 ευρω! για αυτο εβαλα ως πρωτη επιλογη τα Α2.
ισως με ενα προσθετο woofer αλλα και παλι δε θελω να γεμισω τον χωρο.. τα θελω καθαρα για χρηση γραφειου..
νταξει σιγουρα η επιλογη dac/amp θα γινει σε συνδυασμο με την επιλογη των ακουστικων και τούμπαλιν..
Να σημειωθει οτι τα Α5 επισης δεν εχουν ενσωματωμενο dac..

και ερχεται το κομματι στο οποιο με μπερδευεις..χαχαχαχα! δεν ειχα σκεφτει αυτη την εναλλακτικη.
αλλα η μιση χαρα κρυβεται στην ακροαση και η αλλη μιση στο ψαξιμο.. οχι;

Εχω δει το συγκεκριμενα νημα με τις συγκρισεις στα ακουστικα.. πολυ καλη δουλεια!
Θα ηθελα τη γνωμη σου για το δικο σου setup.. μεσες ακρες αν πηρες τελικα αυτο που ηθελες και αν αξιζε η επενδυση!
Δε θελω να ανοιξω απανωτα θεματα.. Μην κουρασω κιολας.. δεν το θελω.. θελω σε πρωτη φαση να καταληξω σε ηχεια και dac και μετα να ολοκληρωσω το computer setup μου με ενα τιμιο και ευκολο ζευγαρι ακουστικων.. λογικα στον επομενο μηνα θα ανοιχτει και αυτο το θεμα! :2thumb22sup:

Oσον αφορά τα ηχεία
Πρώτα από όλα εννοείται το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι ότι μπορείς να το ακούσεις και μόνος σου. Σε αντιπροσωπείες καταστήματα κτλπ. Αυτό που μπορεί να αρέσει σε μένα δεν είναι απαραίτητο ότι θα αρέσει και σε σένα.

Για τα audioengine δεν γνωρίζω κάτι πέρα από ότι γράφεται στο ιντερνετ. Δεν τα έχω ακούσει
Πριν επιλέξω τα focal άκουσα και άλλα διάφορα monitor όπως τα Krk Rockit 5 , τα Monitor Audio BX5, Μackie MR5 mk3 , JBL lsr305 και κάποια άλλα ακριβότερα που δεν έχει νόημα να αναφέρω γιατί είναι εκτός μπάτζετ.

Αν από το μπάτζετ σου θέλεις να δώσεις μέχρι 300 περίπου ευρώ για τα χεία τα JBL lsr305 και τα Μackie Mr5 ήταν καλές επιλογές για τα γούστα μου. Τα Κrk δεν μου άρεσαν καθόλου ήταν ένα μπουκωμένο πράγμα που απορώ πως χαρακτηρίζεται monitor και τα Monitor Audio ήταν εντελώς στεγνά, αδύναμα χαμηλά και άψυχα.
Πριν από αυτά βεβαίως θα μπορούσες να δεις τα fostex που έχουν πολλές θετικές εντυπώσεις στο φόρουμ και δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
Και σίγουρα και τα Yamaha ΗS5 αν η έλλειψη χρωματισμού στον ήχο μέχρι χειρουργικής ακρίβειας είναι κάτι κοντά στο στυλ που θες... Έχει κάνει παρουσίαση ο Teo για τα 7αρια εδώ

Στην περίπτωση τώρα που θες να δώσεις σχεδόν τα 500 ευρώ από τα 800 του μπάτζετ σου για τα ηχεία(πρέπει να τα ζυγίσεις λίγο τι θέλεις να δώσεις στο καθένα) έρχονται τα Focal Alpha 50.
Tα Focal έχουν σχετικά πιστό ήχο στην ηχογράφηση όπως θα περίμενε κανείς σαν monitor αλλά δεν είναι στεγνά και προβολικά. Εχουν δυνατό μπάσο για 5αρια που είναι που είναι σφιχτό και ρεαλιστικό. Οι φωνές και οι μεσαίες γενικότερα είναι πολύ ρεαλιστικές και κάπως μπροστά τοποθετημένες. Τα πρίμα είναι λιγότερο ενθουσιώδη και όχι σε αντίστοιχο επίπεδο όπως τα προηγούμενα κατά την γνώμη μου . Είναι μεν ικανοποιητικά αλλά τους λείπει κάπως η ενέργεια και ο αέρας. Ισως ο χαρακτήρας που περιγράφω είναι και θέμα του ματσαρίσματος με το ifi micro. Kαι πηγαίνωντας στο micro όσο το συμπαθώ για τα features που προσφέρει και σχετικά καλό value for money στην τιμή του νομίζω ότι τα focal είναι για κάτι ακόμα καλύτερο. Η τουλάχιστον πιο αναλύτικο για να κάνουν καλύτερο ματσάρισμα. Kαι πέρα από αυτό νομίζω ότι και σαν προενισχυτής δεν είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Σε χαμηλές εντάσεις υπάρχει ανισσοροπία μεταξύ αριστερού και δεξιού καναλιού και ο ήχος δεν είναι το ίδιο γεμάτος όσο σε μέτριες και μεγαλύτερες εντάσεις.

Οσον αφορά τα ακουστικά
Εφόσον επιλέξεις τα Philips X2 δεν σου είναι απαραίτητο το ντακ σου να έχει κανένα ιδιαίτερο ενισχυτή ακουστικών. Είναι ευκολοδήγητα οπότε τον ενισχυτικό κομμάτι για τα ακουστικά μάλλον θα είναι το τελευταίο σου κριτήριο. Αν στο μέλλον αγοράσεις κάποιο πιο δύσκολο ακουστικό τότε αγοράζεις και ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών.

Αυτό που θες οπωσδήποτε είναι το ντακ σου να έχει ποτενσιόμετρο να ρυθμίζεις την ένταση για τους λόγους που ανάφερε ο teo. Τα focal π.χ δεν έχουν κανένα τρόπο να ρυθμίσεις την ένταση πάνω τους... Παίζουν ότι δίνει η πηγή στο 100%...

και βοηθησες και μπερδεψες.. χαχαχαχα! πιο πολυ ομως βοηθησες..
με καλυψε πληρως η τοποθετηση σου μιας και γουσταρω μουσικη και οχι να μιξαρω.. θελω σε αυτα τα λεφτα να κανω ενα μικρο και τιμιο setup!
όσον αφορα τα Α5+ σε χρηματα βγαινουν(περιπου) οσο τα Α2+ μαζι με ενα dac στο φασμα των 150-200 ευρω! για αυτο εβαλα ως πρωτη επιλογη τα Α2.
ισως με ενα προσθετο woofer αλλα και παλι δε θελω να γεμισω τον χωρο.. τα θελω καθαρα για χρηση γραφειου..
νταξει σιγουρα η επιλογη dac/amp θα γινει σε συνδυασμο με την επιλογη των ακουστικων και τούμπαλιν..
Να σημειωθει οτι τα Α5 επισης δεν εχουν ενσωματωμενο dac..

και ερχεται το κομματι στο οποιο με μπερδευεις..χαχαχαχα! δεν ειχα σκεφτει αυτη την εναλλακτικη.
αλλα η μιση χαρα κρυβεται στην ακροαση και η αλλη μιση στο ψαξιμο.. οχι;

Ακριβώς αυτό , το έπιασες το νόημα αρκεί κατά την γνώμη μου η ακρόαση τελικά να έχει την μερίδα του λέοντος.
Από εκεί και πέρα όντως το Α5 δεν έχει ντακ , επίσης μόνο για γραφείο τα Α2 (ή τα Ρ4) θα σε καλύψουν πλήρως.
Ο Μάνος σου έκανε μια καλή περιγραφή αλλά όπως σου λέει ο καλύτερος κριτής είναι τα αυτιά σου.
Και όπως έχω γράψει κάπου αλλού εγώ προτίμησα να διαλέξω μεταξύ ηχείων που άκουσα και ας ήξερα ότι
εκεί έξω μπορεί να υπήρχαν πολύ καλύτερα για τα λεφτά που έδωσα.
Όμως είμαι της άποψης ότι δεν αγοράζω σε καμία περίπτωση ηχείο που δεν το έχω ακούσει.
Συνεπώς έλα Θεσσαλονίκη άκου ότι μπορείς και επέλεξε δυστυχώς όμως σε αυτή την πόλη οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Oσον αφορά τα ηχεία
Πρώτα από όλα εννοείται το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι ότι μπορείς να το ακούσεις και μόνος σου. Σε αντιπροσωπείες καταστήματα κτλπ. Αυτό που μπορεί να αρέσει σε μένα δεν είναι απαραίτητο ότι θα αρέσει και σε σένα.

Για τα audioengine δεν γνωρίζω κάτι πέρα από ότι γράφεται στο ιντερνετ. Δεν τα έχω ακούσει
Πριν επιλέξω τα focal άκουσα και άλλα διάφορα monitor όπως τα Krk Rockit 5 , τα Monitor Audio BX5, Μackie MR5 mk3 , JBL lsr305 και κάποια άλλα ακριβότερα που δεν έχει νόημα να αναφέρω γιατί είναι εκτός μπάτζετ.

Αν από το μπάτζετ σου θέλεις να δώσεις μέχρι 300 περίπου ευρώ για τα χεία τα JBL lsr305 και τα Μackie Mr5 ήταν καλές επιλογές για τα γούστα μου. Τα Κrk δεν μου άρεσαν καθόλου ήταν ένα μπουκωμένο πράγμα που απορώ πως χαρακτηρίζεται monitor και τα Monitor Audio ήταν εντελώς στεγνά, αδύναμα χαμηλά και άψυχα.
Πριν από αυτά βεβαίως θα μπορούσες να δεις τα fostex που έχουν πολλές θετικές εντυπώσεις στο φόρουμ και δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
Και σίγουρα και τα Yamaha ΗS5 αν η έλλειψη χρωματισμού στον ήχο μέχρι χειρουργικής ακρίβειας είναι κάτι κοντά στο στυλ που θες... Έχει κάνει παρουσίαση ο Teo για τα 7αρια εδώ

Στην περίπτωση τώρα που θες να δώσεις σχεδόν τα 500 ευρώ από τα 800 του μπάτζετ σου για τα ηχεία(πρέπει να τα ζυγίσεις λίγο τι θέλεις να δώσεις στο καθένα) έρχονται τα Focal Alpha 50.
Tα Focal έχουν σχετικά πιστό ήχο στην ηχογράφηση όπως θα περίμενε κανείς σαν monitor αλλά δεν είναι στεγνά και προβολικά. Εχουν δυνατό μπάσο για 5αρια που είναι που είναι σφιχτό και ρεαλιστικό. Οι φωνές και οι μεσαίες γενικότερα είναι πολύ ρεαλιστικές και κάπως μπροστά τοποθετημένες. Τα πρίμα είναι λιγότερο ενθουσιώδη και όχι σε αντίστοιχο επίπεδο όπως τα προηγούμενα κατά την γνώμη μου . Είναι μεν ικανοποιητικά αλλά τους λείπει κάπως η ενέργεια και ο αέρας. Ισως ο χαρακτήρας που περιγράφω είναι και θέμα του ματσαρίσματος με το ifi micro. Kαι πηγαίνωντας στο micro όσο το συμπαθώ για τα features που προσφέρει και σχετικά καλό value for money στην τιμή του νομίζω ότι τα focal είναι για κάτι ακόμα καλύτερο. Η τουλάχιστον πιο αναλύτικο για να κάνουν καλύτερο ματσάρισμα. Kαι πέρα από αυτό νομίζω ότι και σαν προενισχυτής δεν είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Σε χαμηλές εντάσεις υπάρχει ανισσοροπία μεταξύ αριστερού και δεξιού καναλιού και ο ήχος δεν είναι το ίδιο γεμάτος όσο σε μέτριες και μεγαλύτερες εντάσεις.

Οσον αφορά τα ακουστικά
Εφόσον επιλέξεις τα Philips X2 δεν σου είναι απαραίτητο το ντακ σου να έχει κανένα ιδιαίτερο ενισχυτή ακουστικών. Είναι ευκολοδήγητα οπότε τον ενισχυτικό κομμάτι για τα ακουστικά μάλλον θα είναι το τελευταίο σου κριτήριο. Αν στο μέλλον αγοράσεις κάποιο πιο δύσκολο ακουστικό τότε αγοράζεις και ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών.

Αυτό που θες οπωσδήποτε είναι το ντακ σου να έχει ποτενσιόμετρο να ρυθμίζεις την ένταση για τους λόγους που ανάφερε ο teo. Τα focal π.χ δεν έχουν κανένα τρόπο να ρυθμίσεις την ένταση πάνω τους... Παίζουν ότι δίνει η πηγή στο 100%...
νομιζω πως στα ηχεια θα δωσω καπου στα 250-300 ευρω.. δε θελω να παω σε πιο πολλα.. νομιζω πως αν κανω την υπερβαση θα την κανω για τα Α5+.. οποτε βασει αυτου, τα ηχεια στα οποια περιοριζω τις επιλογες μου ειναι τα audioengine a2+, jbl και yahama τα hs5..
δηλαδη με βαση τη δικη σου εμπειρια δεν πηρες ακριβως αυτο που ηθελες οχι λογω των ηχειων ( τα οποια απο οτι καταλαβαινω εχεις σε εκτιμηση ) αλλα λογω του ifi ( τον οποιο ναι μεν εχεις σε εκτιμηση αλλα δεν ταιριαξε σε αυτο το setup σου )..

επειδη προκειται για ενα μικρο setup γραφειου, θελω να παω σε ευκολα ακουστικα.. για την ωρα εχω ξεχωρισει τα fidelio και τα m50x της audio technica.. για αυτο το setup δε θελω να παω σε ακουστικαρες τυπου hd600/650 στα οποια θα δυσκολευτω ιδιαιτερα να οδηγησω και ενδεχομενως να βαλω και πιο βαθεια το χερι στην τσεπη για εναν καλυτερο ενισχυτη/dac.. οποτε αντιστοιχα περιοριζω και τις επιλογες οσον αφορα τον ενισχυτη στο d1 της audioengine που ειναι και dac και ενδεχομενως ματσαριστει σε ικανοποιητικο βαθμο με τα ηχεια, εφοσον βεβαια καταληξω σε αυτα.. νομιζω πως δε θα εχω θεμα και μετα ακουστικα..

Τα Α5+ έχουν έλεγχο έντασης απ οτι φαίνεται στη φωτο.

ναι εχουν.. στο μπροστινο μερος.. σε αντιθεση με τα δυαρια που το εχουν στο πισω.. και η audioengine προτεινει σε περιπτωση που ειναι δισπροσιτος ο ελεγχος απο το ηχειο να το αφησεις καπου στο 50% και να ρυθμιζεις την ενταση απο το software..

Ακριβώς αυτό , το έπιασες το νόημα αρκεί κατά την γνώμη μου η ακρόαση τελικά να έχει την μερίδα του λέοντος.
Από εκεί και πέρα όντως το Α5 δεν έχει ντακ , επίσης μόνο για γραφείο τα Α2 (ή τα Ρ4) θα σε καλύψουν πλήρως.
Ο Μάνος σου έκανε μια καλή περιγραφή αλλά όπως σου λέει ο καλύτερος κριτής είναι τα αυτιά σου.
Και όπως έχω γράψει κάπου αλλού εγώ προτίμησα να διαλέξω μεταξύ ηχείων που άκουσα και ας ήξερα ότι
εκεί έξω μπορεί να υπήρχαν πολύ καλύτερα για τα λεφτά που έδωσα.
Όμως είμαι της άποψης ότι δεν αγοράζω σε καμία περίπτωση ηχείο που δεν το έχω ακούσει.
Συνεπώς έλα Θεσσαλονίκη άκου ότι μπορείς και επέλεξε δυστυχώς όμως σε αυτή την πόλη οι επιλογές είναι περιορισμένες.

ξεκαθαρα η ακροαση παιζει τον πρωτο ρολο.. το τι ηχει ομορφο στα αυτια του καθενος ειναι σε μεγαλο βαθμο εντελως υποκειμενικο.. απλα δυστυχως ακομα δεν εχω εμπειρια και για αυτο βασιζομαι σε γνωμες εμπειρων και κριτικες που διαβαζω στο ιντερνετ.. ολοι απο καπου πρεπει να ξεκινησουμε..
οσον αφορα το διλημμα μεταξυ 2 και 5 σκεφτομαι μηπως μετα ξυνομαι να παρω κανα woofer για τα δυαρια και εν τελει δωσω παραπανω απο οτι θα εδινα για τα πενταρια και θα ημουν κομπλε..
σε μια βδομαδα θα παω θεσσαλονικη μολις τελειωσω με την εξεταστικη μου και θα κανονισω να ακουσω τα audioengine στην ican αν υπαρχει δυνατοτητα.. θα ρωτησω μηπως μου κανουν καμια καλυτερη τιμη, ή ίσως τιμη πακετου αν παρω μια και μια και το dac..
γενικα οσο περισσοτερο ψαχνεσαι με κατι καταλαβαινεις οτι ακομα και η θεσσαλονικη μπροστα στην αθηνα ειναι χωριό..

νομιζω πως στα ηχεια θα δωσω καπου στα 250-300 ευρω.. δε θελω να παω σε πιο πολλα.. νομιζω πως αν κανω την υπερβαση θα την κανω για τα Α5+.. οποτε βασει αυτου, τα ηχεια στα οποια περιοριζω τις επιλογες μου ειναι τα audioengine a2+, jbl και yahama τα hs5..
δηλαδη με βαση τη δικη σου εμπειρια δεν πηρες ακριβως αυτο που ηθελες οχι λογω των ηχειων ( τα οποια απο οτι καταλαβαινω εχεις σε εκτιμηση ) αλλα λογω του ifi ( τον οποιο ναι μεν εχεις σε εκτιμηση αλλα δεν ταιριαξε σε αυτο το setup σου )..

επειδη προκειται για ενα μικρο setup γραφειου, θελω να παω σε ευκολα ακουστικα.. για την ωρα εχω ξεχωρισει τα fidelio και τα m50x της audio technica.. για αυτο το setup δε θελω να παω σε ακουστικαρες τυπου hd600/650 στα οποια θα δυσκολευτω ιδιαιτερα να οδηγησω και ενδεχομενως να βαλω και πιο βαθεια το χερι στην τσεπη για εναν καλυτερο ενισχυτη/dac.. οποτε αντιστοιχα περιοριζω και τις επιλογες οσον αφορα τον ενισχυτη στο d1 της audioengine που ειναι και dac και ενδεχομενως ματσαριστει σε ικανοποιητικο βαθμο με τα ηχεια, εφοσον βεβαια καταληξω σε αυτα.. νομιζω πως δε θα εχω θεμα και μετα ακουστικα..

Mια χαρά θα σε καλύψουν τα 250-300 ευρώ είσαι ΟΚ.
Απλά έχε στο μιαλό σου ότι τα Α5+ (χωρίς επαναλαμβάνω να τα έχω ακούσει) είναι κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα ηχεία που αναφέρθηκαν που είναι studio monitors.(aka σχετικά ισορροπημένος ήχος) Π.χ Αμα ακούσεις τα yamaha και μετά τα audioengine θα δεις ότι πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στην παρουσίαση... Εξαρτάται τι θες. Θες κάτι που είναι όσο πιο ¨καθαρό" και πιστό γίνεται στην πραγματικότητα ή θες κάτι πιο μπασάτο και ενθουσιώδες? Anyway αυτά θα τα δεις μόνος σου στην ακρόαση.

Για τα focal με το micro ναι κάπως έτσι όπως το λες είναι. Δεν είναι ότι δεν είμαι ευχαριστημένος απλά έχοντας ακούσει τα ηχεία με ανώτερο dac (το Mytec Stereo 192 αν θυμάμαι καλά) ξέρω ότι ότι τα ηχεία μπορούν και ακόμα καλύτερα. Και λογικό είναι καθώς στο mytek δίνεις 1000 ευρώ για να αγοράσεις μόνο ντακ ενώ στο micro δίνεις 500 για να αγοράσεις σταθερό ντακ, σταθερό ενισχυτή ακουστικών, φορητό ντακ και φορητό ενισχυτή ακουστικών. Αλίμονο αν έπαιζαν το ίδιο.
Σε αυτό το χόμπι όλα καλά παίζουν μέχρι να ακούσεις κάτι καλύτερο...

Για τα ακουστικά καλά το έχεις σκεφτεί για τα διαθέσιμα χρήματα. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αν χρειαστείς κάτι επιπλέον είτε εδώ είτε στην κατηγορία του head-fi χαρά μας να βοηθήσουμε

Μπορείς να ακούσεις και τα Yamaha καθώς και μερικά ακόμα στον Νάκα στην Πυλαία.

Θελω να δωσω μια ευκαιρια στα yamaha παροτι κολλημενος καλως η κακως στα audioengine. πηρε σημερα τηλεφωνο ο πατερας μου στο iCan για να παει να ακουσει τα Α2 και τα Α5 αλλα εχουν πολυ περιεργα ωραρια.. ωστοσο θα το κανονισω και θα παμε μαζι.. ελπιζω να πετυχω ισως και μια καλη τιμη πακετου ηχειων και dac..

Mια χαρά θα σε καλύψουν τα 250-300 ευρώ είσαι ΟΚ.
Απλά έχε στο μιαλό σου ότι τα Α5+ (χωρίς επαναλαμβάνω να τα έχω ακούσει) είναι κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα ηχεία που αναφέρθηκαν που είναι studio monitors.(aka σχετικά ισορροπημένος ήχος) Π.χ Αμα ακούσεις τα yamaha και μετά τα audioengine θα δεις ότι πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στην παρουσίαση... Εξαρτάται τι θες. Θες κάτι που είναι όσο πιο ¨καθαρό" και πιστό γίνεται στην πραγματικότητα ή θες κάτι πιο μπασάτο και ενθουσιώδες? Anyway αυτά θα τα δεις μόνος σου στην ακρόαση.

Για τα focal με το micro ναι κάπως έτσι όπως το λες είναι. Δεν είναι ότι δεν είμαι ευχαριστημένος απλά έχοντας ακούσει τα ηχεία με ανώτερο dac (το Mytec Stereo 192 αν θυμάμαι καλά) ξέρω ότι ότι τα ηχεία μπορούν και ακόμα καλύτερα. Και λογικό είναι καθώς στο mytek δίνεις 1000 ευρώ για να αγοράσεις μόνο ντακ ενώ στο micro δίνεις 500 για να αγοράσεις σταθερό ντακ, σταθερό ενισχυτή ακουστικών, φορητό ντακ και φορητό ενισχυτή ακουστικών. Αλίμονο αν έπαιζαν το ίδιο.
Σε αυτό το χόμπι όλα καλά παίζουν μέχρι να ακούσεις κάτι καλύτερο...

Για τα ακουστικά καλά το έχεις σκεφτεί για τα διαθέσιμα χρήματα. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αν χρειαστείς κάτι επιπλέον είτε εδώ είτε στην κατηγορία του head-fi χαρά μας να βοηθήσουμε

Δυστυχως δεν εχω εμπειρια για να κρινω αντικειμενικα ενα ηχειο, εναν ενισχυτη κλπ.. ειμαι νεος στο χωρο.. για αυτο δινω μεγαλη βαση στη δικη σας γνωμη που ειστε συγκριτικα με μενα τουλαχιστον τζιμάνια και στη γνωμη του πατερα μου που σε αυτον τον τομεα τουλαχιστον
τον εμπιστευομαι με κλειστα ματια και αυτια στην προκειμενη περιπτωση.. εγω θελω ενα συστημα all-around. ισορροπημενο.. να μην υπερτερει σε καποιον τομεα αλλα να αποδιδει σε ολα το ιδιο.. δε θελω πολυ μπασο ουτε πολυ εντονα τα vocals ας πουμε.. μετρημενα ολα.. σαν αρχη.. απο κει και περα με τα χρονια και τις ακροασεις ενδεχομενως θα σχηματισω μια πιο δικη μου αποψη.. πιο στα μετρα μου.. απλα ρωταω, και ενδεχομενως να κουραζω, για να εχω απλα εναν μπουσουλα.. τι να προσεξω κλπ..

καλα ναι σιγουρα.. ειμαι της αποψης πως οτι πληρωνεις παιρνεις.. και κατα βαση ισχυει σχεδον στο επακρο.. πραγματικα ολα παιζουν καλα.. ορεξη να εχεις και τσεπη.. φαντασου εγω τι διαφορα θα συναντησω που ξεκιναω απο το μηδεν!!!!!!

οσον αφορα τα ακουστικα, πιστεψε με εχω σχεδον καταληξει σε ηχεια και dac, και μολις κανω την αγορα, θα περασω μια βολτα και απο το head-fi να σας πρηξω κι εκει λιγο.. χαχαχαχα!

Υ.Γ : Ενα μεγαλο ευχαριστω παιδια για την προθυμια ολων σας να βοηθησετε και να κανετε τις δικες σας προτασεις και συγχαρητηρια για την αγαπη και το παθος σας σε αυτο το σπανιο χομπι!

Σε περιμένουμε στο HeadFi και φυσικά μην ξεχάσεις να μας πεις τα αποτελέσματα όσο αφορά τα ηχεία.

Μέσα στο μήνα, ή αρχές του άλλου, θα εξαρτηθει απο τα οικονομικά θα τα παραγγείλω λογικά.. εφόσον με ικανοποιήσει και η ακρόαση! σίγουρα θα γραψω τις εντυπώσεις μου όσο αντικειμενικες μπορεί να είναι μιας και δεν έχω προηγούμενη εμπειρία..

Παιδιά καλησπέρα και πάλι.
Η αγορά εχει μπει στην τελικη ευθεία.. Εχω μαζέψει τα λεφτά απλά έχω αναθέσει στον πατέρα μου να κανει μια ερευνα αγορας στα μαγαζια στη θεσσαλονικη μηπως πετυχουμε καλυτερη τιμη ειτε στα ηχεια ειτε στο ντακ ειτε στο πακετο..
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης.. Αν εχει κανεις σαν εμπειρια με το amarra Sq+ της sonicstudio.
Σαν πηγη θα εχω αποκλειστικα το macbook pro και ενα mac mini.. Και λογω premium συνδρομης στο spotify ως κυριο player θα ειναι αυτο.
το amarra sq+ ειναι αποκλειστικα για χρηση με streamers.. ειτε αυτο ειναι spotify ειτε youtube.. βελτιώνει ακόμα και τον ήχο των κλησεων στο skype.
Αυτο τον καιρο υπαρχει προσφορα για amarra sq+ και amarra hifi ( ειναι για αναπαραγωγη απο itunes που δεν ξερω κατα ποσο θα χρησιμοποιησω/αξιοποιησω ) στα 49.99$.
Aξίζει; Υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε καλύτερη τιμή; Κάνει αυτά που υπόσχεται;
Ευχαριστώ πολύ.