Νέο Setup με Panasonic Viera TH-42PZ80E?

spiro.b

New member
16 January 2009
31
Καλησπέρα σε όλους.
Λοιπόν θέλω να αλλάξω το setup στο σαλόνι μου και έχω τις εξής απορίες!
Κατ αρχήν η απόσταση θέασης είναι στα 5 μέτρα...
Ξέρω ότι πολλοί από εσάς θα "τσινίσουν" με την απόσταση και 42'' !
Το κακό είναι ότι από λάθος υπολογισμούς δικούς μου έχει μείνει χώρος 110cm με το ζόρι και έτσι η μεγαλύτερη TV που μπορώ να βάλω εκεί είναι 42''
Μετά από αρκετές ώρες ψαξίματος λοιπόν πιστεύω ότι η καλύτερη επιλογή για αυτό το μέγεθος είναι η Panasonic Viera TH-42PZ80E.
Επίσης σκέφτομαι να τη στηρίξω στον τοίχο με μια βάση σαν και αυτή.
Ο λόγος που θέλω να το κάνω αυτό είναι ότι η TV είναι ανάμεσα σε ένα έπιπλο 40cm βάθους και θέλω να έχει μπράτσο η βάση (να βγαίνει προς τα έξω δηλαδή) ώστε να αυξήσω τη γωνία θέασης.

Επίσης θα αγοράσω καινούργιο ενισχυτή, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Yamaha RX-797 RDS

Άλλη μια αγορά μου θα είναι και τα ηχεία.
Εδώ υπάρχει το απόλυτο μπέρδεμα!
Ως πρώην μουσικός είμαι FAN των Tannoy και είμαι μεταξύ των Sensys 1 και των Mercury F1 Custom. Το θέμα είναι όμως ότι κυκλοφορούν (σε αυτό το budget κοντά στα 400 ) και άλλα πολύ καλά ηχεία όπως τα RB-61, τα Epos ELS 8, τα Mission M-321 και πολλά άλλα!
Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο σε μένα για την αγορά τους (εκτός απο την ποιότητα) είναι και το μέγεθος!
Και εδώ θέλω να είναι όσο μικρότερα γίνεται !

Επίσης άλλη μια αγορά θα είναι και μια συσκευή blue-ray και αυτή μάλλον θα είναι η BDP-S350

Αυτά λοιπόν για το setup που σκέφτομαι και συγνώμη αν σας κούρασα...
Απο θέμα ακουστικής θα ήθελα να τονίσω ότι ακούω τα πάντα σχεδόν! Υπάρχουν ώρες που ακούω Jazz, classic, rock, μέχρι και σκυλάδικα! :-) Απλά ανάλογα την ψυχολογία που έχω εκείνη τη στιγμή.
Επίσης η TV θα παίζει κατά 90% τηλεοπτικούς σταθμούς (κινούμενα σχέδια για την κόρη, αθλητικά για τον Μπαμπά :-) και ταινιές για την Μαμά και τον Μπαμπά) και ενίοτε κάνα Blue_ray disc ή DVD

Θα ήθελα τη γνώμη σας και αν υπάρχουν καλύτερες λύσεις κοντά στα χρήματα που έχω υπολογίσει για το καθένα απο αυτά!

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους απαντήσουν !!!

αν σε περιοριζει τοσο πολυ οι διαστασεις και δεν μπορεις να αλλαξεις την διαρυθμιση δες αν θελεις toshiba που βγαζουν με πολυ λεπτο πλαισιο και χωραι η 46αρα..οπως αυτην εδω

Toshiba 46XF355DG

αν και απο τα 5 μετρα σε 42αρα κατα την γνωμη μου δεν αξιζει για full hd γιατι ειναι μακρια για να βλεπεις διαφορες...κατα την ταπεινη μου γνωμη..σε αυτην την αποσταση σε καλυπτει και η πανασονικ px80 και γλυτωνεις τα μισα λεφτα σχεδον.

Re: Απάντηση: Νέο Setup με Panasonic Viera TH-42PZ80E?

Με 42αρα στα 5 μετρα τι να τους κανεις τους ενισχυτες κτλ.

Αγορασε ενα ζευγαρι κυαλια...-bye-

Βρε yperion νομίζω ότι τα παραλές !
Αυτή τη στιγμή βλέπω στην ίδια απόσταση μια 28άρα CRT Sony WIde που έχω !!!

Βρε yperion νομίζω ότι τα παραλές !
Αυτή τη στιγμή βλέπω στην ίδια απόσταση μια 28άρα CRT Sony WIde που έχω !!!

Απλως δεν ξερεις τι χανεις γι'αυτο το λες αυτο.-bye-

Παντως τοσο μεγαλο δωματιο και να χωραει μονο τηλεοραση 110 cm παραξενο μου φαινεται.

Για ρίξε μια φωτό από το χώρο να δούμε πως είναι και να δώσουμε ιδέες.
Αν δεν στο γκρεμίσουμε το σπίτι στο φτερό να μην είμαστε τίποτα!:flipout:

Χωρις πλάκα τώρα εγώ βλέπω στην ίδια απόσταση σε 52 και θα ήθελα να είναι μεγαλύτερη.
Δεν μπορεί καποιος τρόπος θα υπάρχει να τοποθετηθεί σε άλλο σημείο η TV ώστε να χωράει μεγαλύτερη.
Είναι και φθηνές τώρα πλέον οι άτιμες!

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?21742

Τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι δεν έχουμε κουτάλια.
Αυτό έπαθες μου φαίνεται!

Αυτός είναι ο χώρος μου παίδες.
Μη μου πείτε να αλλάξω έπιπλα, γιατί τώρα τα αγόρασα :-)
Η Βλακεία μου ήταν ότι το πορτοκαλί ντουλάπι θα έπρεπε να γίνει 70cm και όχι 1 m !!!
2jfc5xu.jpg

Δυστυχώς δεν γίνεται... Το έχω σκεφτεί και αυτό και ο μόνος διαθέσιμος χώρος είναι αυτός δεξιά κάτω απο το air-conditioner....
Ο καναπές που βλέπεις θα πάει πίσω απο εκεί που τράβηξα την photo, οπότε δεν μπορώ να το βάλω εκεί ...

Re: Απάντηση: Νέο Setup με Panasonic Viera TH-42PZ80E?

η τραπεζαρια θα ειναι εκει αναμεσα στον καναπε και στην τηλεοραση?
Ναι.
Ο καναπές θα φύγει και θα πάει πίσω απο εκεί που τράβηξα τη φωτογραφία...

Απ ότι βλέπω δεν θα βρούμε λύση άλλη ας μη κουράζουμε τον κόσμο ...
Εκτός από αυτά όμως πείτε μου σας παρακαλώ σαν επιλογές το setup που έχω σκεφτεί τι σας λέει?
Δηλαδή σαν ποιότητα υλικών, ή εναλλακτικές καλύτερες λύσεις

για τον ηχο..χωρις να ειμαι ειδικος. οτι και να παρεις θα εχει αρκετη διαφορα αυτο που λενε τα χαρτια με το στησιμο στο χωρο σου..γιατι εχεις αντικειμενα μπροστα και δεν νομιζω οτι θα αποδιδουν οπως πρεπει..

μαλλον καπως ετσι τοτε...τα ηχεια ισως να μπουνε εκει για να μην κοβουν απο το τραπεζι..και για τηλεοραση κοιταξε την 46αρα toshiba με το λεπτο πλαισιο που σε χωραει...

Έτσι τα έχω σκεφτεί και εγώ.
Η TV ποιο ψηλά και τα ηχεία δεν θα ακουμπούν πάνω στα έπιπλα ...