Νεο σπιτι - νεα TV

megageo

New member
2 August 2009
4
Καλησπερα παιδια,

Θα ηθελα κι εγω με την σειρα μου την βοηθεια σας στην τελικη επιλογη μου για την τηλεοραση καταρχην και μετα σε επομενο σταδιο για ηχο. Επειδη τελειωνει το νεο μου σπιτι πρεπει να αποφασισω τι τηλεοραση θα βαλω. Μερικα στοιχεια που μαλλον ειναι απαραιτητα:

- Budget: 3.000 ευρω
- Αποσταση: 3-4 μετρα
- Χρηση: 70% HD Movies, 20% games, 10% TV

Καταρχην να ξεκαθαρισω οτι θελω LCD, δεν θελω plasma, εχω κακη εμπειρια προσωπικη και φιλων οποτε plz μην αρχισουμε την κουβεντα με τις pioneer, δεν με συγκινουν.

Οποτε παμε για LCD. Να πω την αληθεια εχω ψιλοκαταληξει αλλα θελω να ακουσω την αποψη σας για το αν αξιζει η συγκεκριμμενη TV αλλα και αν εχετε να προτεινετε καποια αλλη σε αυτα τα λεφτα και με τις προυποθεσεις που ειπαμε. Εκει που εχω καταληξει ειναι η SONY 55Χ4500 που εχει πεσει πολυ σε τιμη τελευταια και κοντευει κοντα στο budget μου.

Aυτη την στιγμη εχω μια Samsung 40F86 στο σαλονι μου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και ισως θα επρεπε να περιμενω την 8500 που θα εχει το local dimming αλλα διαβαζω οτι θα καθυστερησει.

Οποιαδηποτε γνωμη ευπροσδεκτη.

Ευχαριστω

Καλησπερα παιδια,

Θα ηθελα κι εγω με την σειρα μου την βοηθεια σας στην τελικη επιλογη μου για την τηλεοραση καταρχην και μετα σε επομενο σταδιο για ηχο. Επειδη τελειωνει το νεο μου σπιτι πρεπει να αποφασισω τι τηλεοραση θα βαλω. Μερικα στοιχεια που μαλλον ειναι απαραιτητα:

- Budget: 3.000 ευρω
- Αποσταση: 3-4 μετρα
- Χρηση: 70% HD Movies, 20% games, 10% TV

Καταρχην να ξεκαθαρισω οτι θελω LCD, δεν θελω plasma, εχω κακη εμπειρια προσωπικη και φιλων οποτε plz μην αρχισουμε την κουβεντα με τις pioneer, δεν με συγκινουν.

Οποτε παμε για LCD. Να πω την αληθεια εχω ψιλοκαταληξει αλλα θελω να ακουσω την αποψη σας για το αν αξιζει η συγκεκριμμενη TV αλλα και αν εχετε να προτεινετε καποια αλλη σε αυτα τα λεφτα και με τις προυποθεσεις που ειπαμε. Εκει που εχω καταληξει ειναι η SONY 55Χ4500 που εχει πεσει πολυ σε τιμη τελευταια και κοντευει κοντα στο budget μου.

Aυτη την στιγμη εχω μια Samsung 40F86 στο σαλονι μου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και ισως θα επρεπε να περιμενω την 8500 που θα εχει το local dimming αλλα διαβαζω οτι θα καθυστερησει.

Οποιαδηποτε γνωμη ευπροσδεκτη.

Ευχαριστω

Αυτό είναι είδηση.......

Βρέθηκε άνθρωπος που έχει budget 3000 ευρώ, και δεν τον συγκινούν οι Pioneer :flipout::flipout:

Χωρίς πλάκα, δεν ξέρω αν έχεις δει εικόνα από Pioneer, όμως και να ήθελες να αγοράσεις πλέον δεν υπάρχει.

Οπότε στα χρήματά σου, κοιτάζεις αυτήν που αναφέρεις δηλ. την 55Χ4500, νομίζω είναι η καλύτερη σε αυτό το μέγεθος.
-bye-

Καλησπερα παιδια,......
.......Εκει που εχω καταληξει ειναι η SONY 55Χ4500 που εχει πεσει πολυ σε τιμη τελευταια και κοντευει κοντα στο budget μου.
......Οποιαδηποτε γνωμη ευπροσδεκτη.

Ευχαριστω

Με κατοχους απο..... κανεναν, εως..... ελαχιστους στο φορουμ ,δυστυχώς, πολλες πληροφοριες θεασης σε οικιακες συνθηκες,μαλλον, δεν θα μπορεσεις να βρεις.
Παρακατω το νημα για την συγκεκριμενη σειρα,για ριξε μια ματια
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=30973

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις μεχρι τωρα, το θεμα ειναι οτι αν παω να την δω την sony και μου βαλουν κανα bluray εκει στο καταστημα δεν υπαρχει περιπτωση να μην μου αρεσει. Γιαυτο περισσοτερο θα ειχε ενδιαφερον αν καποιο παιδι την εχει καποιο διαστημα να μου πει αν εχει καποιο προβλημα κλπ. Αλλωστε οι κριτικες γενικως ειναι πολυ καλες για την συγκεκριμμενη TV και ειναι νομιζω 1+ ετους μοντελο και δεν εχω ακουσει αρνητικα σχολια μεχρι τωρα.

Aυτη την στιγμη εχω μια Samsung 40F86 στο σαλονι μου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος ...

Άμα είσαι ευχαριστημένος από την 40F86, δεν νομίζω ότι θα σε απογοητεύσει η 55Χ4500 κι ας είναι 15 ίντσες μεγαλύτερη.

Ναι απλα ξερετε καμια φορα ειμαστε ευχαριστημενοι απο το φως που βγαζει το πορτατιφ γιατι δεν εχουμε δει ακομα το φως που βγαινει οταν ανοιξουμε τον πολυελαιο. Το μονο που με ανησυχει να πω την αληθεια ειναι αυτο το local dimming, δηλαδη αν βλεπω τιποτα θολουρες κλπ θα ξενερωσω εχοντας δωσει τοσα λεφτα. Καταλαβαινω οτι το local dimming εχει ακριβως αυτο το νοημα, να αποφευγεις αυτες τις θολουρες αλλα και παλι την εχω την ανησυχια μου. Απλα στις ιδανικες συνθηκες ενος καταστηματος ισως να μην φαινεται, γιαυτο ψαχνω feedback απο ιδιοκτητες.

Και αλλη μια ερωτηση, ποιο ειναι το ιδανικο background για τετοιου ειδους τηλεορασεις; Ακομα δεν εχω αποφασισει αν θα παρω και καποιο συνθετο που ισως βαλω πανω την τηλεοραση πανω. Δηλαδη θεωρητικα εχω δυο επιλογες, το λευκο του τοιχου και καποιο σκουρο καφε που θα ειναι πιθανοτητα το συνθετο. Επισης σιγουρα θα ηταν πιο βολικο για μενα να την βαλω πανω στο επιπλο και οχι στον τοιχο... γενικως η θεαση ομως ειναι καλυτερα οταν η τηλεοραση ειναι πανω απο την ευθεια που κοιταμε ή ειναι σχετικο αυτο;

Απάντηση: Re: Νεο σπιτι - νεα TV

... γενικως η θεαση ομως ειναι καλυτερα οταν η τηλεοραση ειναι πανω απο την ευθεια που κοιταμε ή ειναι σχετικο αυτο;

Προσωπικα πιστευω οτι το ιδανικο ειναι, το υψος των ματιων απεναντι απο την τηλεοραση, να βρισκεται αναμεσα στο κεντρο της οθονης και τους υποτιτλους.

Απάντηση: Re: Νεο σπιτι - νεα TV

.... Απλα στις ιδανικες συνθηκες ενος καταστηματος ισως να μην φαινεται, γιαυτο ψαχνω feedback απο ιδιοκτητες.....

Δεν ξέρω ποιο και που είναι αυτό το κατάστημα με τις ιδανικές συνθήκες για να κριθεί μια τηλεόραση, αλλά αν θεωρείς ιδανικές της συνθήκες που επικρατούν στα καταστήματα, τότε στο σαλόνι σου θα είναι 100 φορές πιο ιδανικές, οπότε πάλι δεν τίθεται θέμα.

Υ.Γ.: Από τα εγγεγραμμένα μέλη δεν θυμάμαι να υπάρχει κάτοχος Χ4500 στο δικό μας forum...

Re: Απάντηση: Re: Νεο σπιτι - νεα TV

Προσωπικα πιστευω οτι το ιδανικο ειναι, το υψος των ματιων απεναντι απο την τηλεοραση, να βρισκεται αναμεσα στο κεντρο της οθονης και τους υποτιτλους.

Έχει απόλυτο δίκαιο ο gzoun! Εγώ βλέπω στην ίδια ευθεία με τους υπότιτλους και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Δεν ξέρω ποιο και που είναι αυτό το κατάστημα με τις ιδανικές συνθήκες για να κριθεί μια τηλεόραση

Μάλλον εννοεί ότι τις έχουν έτσι ρυθμισμένες, ώστε στο περιβάλλον ενός καταστήματος(δυνατά φώτα κτλ) να δείχνουν όλες σούπερ-ντούπερ-wow!
[Βλ. Philips, που δεν καταλαβαίνεις ότι έχουν χειρότερο μαύρο σε σχέση με τις (περισσότερες) υπόλοιπες.]

Last edited: