Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Διαβάζοντάς όλα αυτά (με μεγάλη ικανοποίηση για την ανταπόκριση και ευχαριστώ) έχω αρχίσει τις σκέψεις για δαπέδου μπροστά. Το απόγευμα ήμουν στο μαγαζί με τα av εδώ στο Ηράκλειο όπου επί της ουσίας μου πρότειναν τα εξής:

1) Focal Chorus 826 (ζεύγος), το αντίστοιχο της σειράς κεντρικό Chorus CC 800V, 4 dome για περιφερειακά και είτε το sub της σειράς της Focal (δεν θυμάμαι όνομα) είτε το Sunfire HRS-8 ή HRS-10
(Λογικά έτσι υπερβαίνουμε τα 3.000)

Ως πιο οικονομική λύση ακούστηκαν και τα τα focal 714 (γύρω στα 600 το ζευγάρι αν δεν απατώμαι..)

2) System Audio XP30 (ζεύγος), κεντρικό System Audio comet και περιφερειακά είτε άλλα 4 comet ή τα dome και όπως και πριν sub Sunfire HRS-8 ή HRS-10
(Εδώ πρέπει να ξεφεύγουμε κι άλλο.. H τιμή του comet αν δεν κάνω λάθος είναι σχεδόν διπλάσια του dome.. Πώς σας φαίνεται η εν λόγω εταιρεία;)

Τα Jamo D6 τα σκέφτηκα και εγώ. Ξέρετε που μπορώ να τα βρω; Στο site του αντιπροσώπου της εταιρείας δεν τα είδα.

Απάντηση: Re: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Διαβάζοντάς όλα αυτά (με μεγάλη ικανοποίηση για την ανταπόκριση και ευχαριστώ) έχω αρχίσει τις σκέψεις για δαπέδου μπροστά. Το απόγευμα ήμουν στο μαγαζί με τα av εδώ στο Ηράκλειο όπου επί της ουσίας μου πρότειναν τα εξής:

1) Focal Chorus 826 (ζεύγος), το αντίστοιχο της σειράς κεντρικό Chorus CC 800V, 4 dome για περιφερειακά και είτε το sub της σειράς της Focal (δεν θυμάμαι όνομα) είτε το Sunfire HRS-8 ή HRS-10
(Λογικά έτσι υπερβαίνουμε τα 3.000)

Ως πιο οικονομική λύση ακούστηκαν και τα τα focal 714 (γύρω στα 600 το ζευγάρι αν δεν απατώμαι..)

2) System Audio XP30 (ζεύγος), κεντρικό System Audio comet και περιφερειακά είτε άλλα 4 comet ή τα dome και όπως και πριν sub Sunfire HRS-8 ή HRS-10
(Εδώ πρέπει να ξεφεύγουμε κι άλλο.. H τιμή του comet αν δεν κάνω λάθος είναι σχεδόν διπλάσια του dome.. Πώς σας φαίνεται η εν λόγω εταιρεία;)

Τα Jamo D6 τα σκέφτηκα και εγώ. Ξέρετε που μπορώ να τα βρω; Στο site του αντιπροσώπου της εταιρείας δεν τα είδα.

Βλεπω οτι ο εκει εμπορος εχει μια εμμονη να σου δωσει τα dome και με προβληματιζει.
Σχετικα με το σαμπ πραγματι τα sunfire ειναι πολυ καλα (εχω και εγω το 8αρι) αλλα το κοστος ειναι μεγαλο. Μπορεις να δεις και αλλα οικονομικοτερα (πχ earthquake).
Ηχεια δαπεδου. Πριν παρεις την αποφαση αυτη μελετησε λιγο τον χωρο σου και που θα τα βαλεις. Στο λεω αυτο γιατι τα δαπεδου οσο καλυτερα μπορει να ειναι απο τα αλλα ηχεια, τοσο καταστροφικα μπορει να ειναι στον χωρο αν τοποθετηθουν λαθος. Για παραδειγμα αν εχεις σκοπο να τα τοποθετησεις κολλητα στον τοιχο και το bass reflex ειναι πισω τοτε θα εχεις μπουμαρισμα.
Τελος για τα jamo. Αν δεν κανω λαθος την αντιπροσωπεια την εχει τωρα ο Λαιος. Τα ηχεια σιγουρα τα πουλαει ο Λιμνεος. Τελος αν δεν κανω λαθος ο παλιος αντιπροσωπος εδινε τα κομματια που του ειχαν μεινει σε προσφορα (νομιζω και μεσω του Λιμνεου).

Σχετικα με τα ηχεια δαπεδου που σου προτειναν. Τα focal δεν τα εχω ακουσει ποτε αλλα τα ξερω σαν αξιολογα ηχεια. Τα spectrum παλι ξερω τις μεγαλες σειρες που ειναι πολυ καλες αλλα οχι την οικονομικη που σου προτεινει. Το σιγουρα κακο για μενα που εχουν αυτα τα ηχεια ειναι το αισθητηκο (σαν κασες ειναι).
Και παλι υπαρχουν ομως πολλες επιλογες σε ηχεια δαπεδου για να δεις. Για παραδειγμα μπορεις να δεις τα klipcsh. Σου εχω γραψει και αλλες εταιριες παραπανω. Δες τα δαπεδου που εχουν.

Αποφασισε με τα κυριως ηχεια πρωτα και μετα δες και τα περιφεριακα. Με παραξενευει οτι δεν σου προτεινε τα περιφεριακα της focal για την σειρα ηχειων που σου προτεινε ενω υπαρχει ολοκληρο σετ με περιφεριακα και διπολα ηχεια.

Re: Απάντηση: Re: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Βλεπω οτι ο εκει εμπορος εχει μια εμμονη να σου δωσει τα dome και με προβληματιζει.
Σχετικα με το σαμπ πραγματι τα sunfire ειναι πολυ καλα (εχω και εγω το 8αρι) αλλα το κοστος ειναι μεγαλο. Μπορεις να δεις και αλλα οικονομικοτερα (πχ earthquake).
Ηχεια δαπεδου. Πριν παρεις την αποφαση αυτη μελετησε λιγο τον χωρο σου και που θα τα βαλεις. Στο λεω αυτο γιατι τα δαπεδου οσο καλυτερα μπορει να ειναι απο τα αλλα ηχεια, τοσο καταστροφικα μπορει να ειναι στον χωρο αν τοποθετηθουν λαθος. Για παραδειγμα αν εχεις σκοπο να τα τοποθετησεις κολλητα στον τοιχο και το bass reflex ειναι πισω τοτε θα εχεις μπουμαρισμα.
Τελος για τα jamo. Αν δεν κανω λαθος την αντιπροσωπεια την εχει τωρα ο Λαιος. Τα ηχεια σιγουρα τα πουλαει ο Λιμνεος. Τελος αν δεν κανω λαθος ο παλιος αντιπροσωπος εδινε τα κομματια που του ειχαν μεινει σε προσφορα (νομιζω και μεσω του Λιμνεου).

Σχετικα με τα ηχεια δαπεδου που σου προτειναν. Τα focal δεν τα εχω ακουσει ποτε αλλα τα ξερω σαν αξιολογα ηχεια. Τα spectrum παλι ξερω τις μεγαλες σειρες που ειναι πολυ καλες αλλα οχι την οικονομικη που σου προτεινει. Το σιγουρα κακο για μενα που εχουν αυτα τα ηχεια ειναι το αισθητηκο (σαν κασες ειναι).
Και παλι υπαρχουν ομως πολλες επιλογες σε ηχεια δαπεδου για να δεις. Για παραδειγμα μπορεις να δεις τα klipcsh. Σου εχω γραψει και αλλες εταιριες παραπανω. Δες τα δαπεδου που εχουν.

Αποφασισε με τα κυριως ηχεια πρωτα και μετα δες και τα περιφεριακα. Με παραξενευει οτι δεν σου προτεινε τα περιφεριακα της focal για την σειρα ηχειων που σου προτεινε ενω υπαρχει ολοκληρο σετ με περιφεριακα και διπολα ηχεια.

Ευχαριστώ και πάλι.

Να και μία κανονική κάτοψη και μία όψη του τοίχου.
opsi.jpg

c orofos.jpg
Θεωρώ ότι τα dome μου τα πρότεινε επειδή είναι πιο οικονομικά από τα άλλα focal (για πίσω και πλαϊνά). Επίσης, επειδή έχει έρθει στην οικοδομή, μου είπε ότι δε μου προτείνει δίπολα της focal γιατί δεν ταιριάζουν στο χώρο... Τι να σου πω; Επειδή δεν είναι ορθογώνιος ή τετράγωνος; Λόγω της 5μετρης μπαλκονόπορτας; Θα σε γελάσω...

Τα Spectrum που λες ότι ειναι σαν κάσες, ποια είναι;

Πάμε τώρα στα συννημένα. Καταρχήν να πούμε ότι η είοσοδος του σπιτιού είναι κάτω δεξιά.

Ιδιαιτερότητες χώρου (πέρα από το σχήμα που δεν χρειάζεται να το αναφέρω). :

Πλαϊνά surround: το αριστερό μπαίνει στον τοίχο κάτω από την εσωτερική σκάλα σε ύφος γύρω στο 1,80μ. Το δεξί μπαίνει στον τοίχο πάνω από την μπαλκονόπορτα, άρα αναπόφευκτα πιο ψηλά, έστω στα 2,30μ (Και τα δύο στο ύψος του προτζέκτορα)

Πίσω Surround: τοποθετούνται πάνω στο δοκάρι, ψηλά κοντά στο ταβάνι, ύψος περί των 2,50μ. Ποια είναι η ιδανική απόσταση μεταξύ τους;

Μπροστινά: Το μήκος του τοίχου (όπως μπαίνεις στο σπίτι δεξιά) είναι εκεί που θαγίνει όλο το πανηγύρι και είναι περίπου 2,30μ. Η σκέψη είναι να μπουν τα 3 κεντρικά στον τοίχο στη σειρά κάτω από την τηλεόραση σε τέτοιο ύψος που να μην καλύπτονται από το πανί όταν αυτό ανοίγει.
Επίσης, αν δείτε την όψη θα καταλάβετε ότι το πανί δεν μπορεί να μπει πολύ ψηλά λόγω των στομίων του κλιματισμού με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό όταν ανοίγει να καλύπτεται από τα ηχεία δαπέδου (αν μπουν τέτοια).

Για παράδειγμα τα Jamo D6 PEX 7.1 που αναφέρθηκαν παραπάνω, θα ταίριαζαν με τις ιδιαιτερότητες του χώρου (σε απόδοση αλλά και εγκατάσταση;) Π.χ. τα 3 μπροστινά Jamo που είναι μεγάλα σε μήκος (59,5εκ το καθένα) θα μπορούσαν να μπουν στον τοίχο έχοντας ουσιαστικά μεταξύ τους απόσταση 10 το πολύ 15 εκ.;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Ευχαριστώ και πάλι.

Να και μία κανονική κάτοψη και μία όψη του τοίχου.
View attachment 52979

View attachment 52980
Θεωρώ ότι τα dome μου τα πρότεινε επειδή είναι πιο οικονομικά από τα άλλα focal (για πίσω και πλαϊνά). Επίσης, επειδή έχει έρθει στην οικοδομή, μου είπε ότι δε μου προτείνει δίπολα της focal γιατί δεν ταιριάζουν στο χώρο... Τι να σου πω; Επειδή δεν είναι ορθογώνιος ή τετράγωνος; Λόγω της 5μετρης μπαλκονόπορτας; Θα σε γελάσω...

Τα Spectrum που λες ότι ειναι σαν κάσες, ποια είναι;

Πάμε τώρα στα συννημένα. Καταρχήν να πούμε ότι η είοσοδος του σπιτιού είναι κάτω δεξιά.

Ιδιαιτερότητες χώρου (πέρα από το σχήμα που δεν χρειάζεται να το αναφέρω). :

Πλαϊνά surround: το αριστερό μπαίνει στον τοίχο κάτω από την εσωτερική σκάλα σε ύφος γύρω στο 1,80μ. Το δεξί μπαίνει στον τοίχο πάνω από την μπαλκονόπορτα, άρα αναπόφευκτα πιο ψηλά, έστω στα 2,30μ (Και τα δύο στο ύψος του προτζέκτορα)

Πίσω Surround: τοποθετούνται πάνω στο δοκάρι, ψηλά κοντά στο ταβάνι, ύψος περί των 2,50μ. Ποια είναι η ιδανική απόσταση μεταξύ τους;

Μπροστινά: Το μήκος του τοίχου (όπως μπαίνεις στο σπίτι δεξιά) είναι εκεί που θαγίνει όλο το πανηγύρι και είναι περίπου 2,30μ. Η σκέψη είναι να μπουν τα 3 κεντρικά στον τοίχο στη σειρά κάτω από την τηλεόραση σε τέτοιο ύψος που να μην καλύπτονται από το πανί όταν αυτό ανοίγει.
Επίσης, αν δείτε την όψη θα καταλάβετε ότι το πανί δεν μπορεί να μπει πολύ ψηλά λόγω των στομίων του κλιματισμού με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό όταν ανοίγει να καλύπτεται από τα ηχεία δαπέδου (αν μπουν τέτοια).

Για παράδειγμα τα Jamo D6 PEX 7.1 που αναφέρθηκαν παραπάνω, θα ταίριαζαν με τις ιδιαιτερότητες του χώρου (σε απόδοση αλλά και εγκατάσταση;) Π.χ. τα 3 μπροστινά Jamo που είναι μεγάλα σε μήκος (59,5εκ το καθένα) θα μπορούσαν να μπουν στον τοίχο έχοντας ουσιαστικά μεταξύ τους απόσταση 10 το πολύ 15 εκ.;

Λοιπον αν ψαξεις στο google τα audio spectrum θα δεις φωτο τους και θα καταλαβεις. Τωρα ειπαμε ειναι προσωπικο γουστο αυτο.

Σχετικα με αυτο που λες για τα focal, και εγω βλεποντας το σχεδιο του σπιτιου σου ειπα οτι ειναι δυσκολος χωρος. Αλλα το οτι προσπαθει να σου πλασαρει τα dome ειναι γεγονος.

Παμε τωρα στον χωρο σου. Ξεκιναω απο τον τοιχο μπροστα και σου λεω οτι τα δαπεδου τα ξεχνας.Αληθεια ο πωλητης αφου ειδε και τον χωρο σου πως μετα συμφωνισε με την ιδεα των ηχειων δαπεδου?????
Ο τοιχος λες οτι ειναι 2,3 μετρα. Μπορεις να βαλεις και τα d6 (θα ειναι βεβαια σχετικα κοντα το lr με το κεντρικο αλλα μπορεις να δεις και ενα τετοιο ηχειο το οποιο ουσιαστικα ειναι 3 ηχεια (το ειχα ακουσει στην περσινη εκθεση και επαιζε φοβερα).
Για το θεμα του πανιου μπορεις να κοιταξεις σε περιπτωση που σου καλυπτει τα ηχεια και ηχοδιαπερατα πανια.
Εγω στην θεση σου ομως θα κοιταζα και πανια δαπεδου (με τα ηχεια μπροστα απο το πανι ισως πανω σε επιπλο που θα βαλεις εκει).

Πισω ηχεια. Αν τα βαλεις στο δοκαρι θα φροντισεις να εχουν κληση προς την θεση ακροασης. Συνηθως δεν θελουν μεγαλη αποσταση μεταξυ τους.

Πλαινα ηχεια. Το σωστο ειναι να βρισκονται στο ιδιο υψος. Αν μπορεις (και με δεδομενο την τζαμαρια) βαλε και τα 2 ψηλα με κληση παλι στην θεση ακροασης.

Προσωπικα σου εχω πει οτι θα εκανα γυψοσανιδα και θα εβαζα εντοιχιζομενα. Βλεποντας ομως τον χωρο σου ισως να κοιταζα και αλλη κατευθυνση για να το στησω (πχ το πανι μπροστα απο την τζαμαρια και απεναντι απο το τζακι). Τοτε ισως (πολυ ισως ομως) να σκεφτομουν τα dome (ή αλλον δορυφορο).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Ο τοιχος λες οτι ειναι 2,3 μετρα. Μπορεις να βαλεις και τα d6 (θα ειναι βεβαια σχετικα κοντα το lr με το κεντρικο αλλα μπορεις να δεις και ενα τετοιο ηχειο το οποιο ουσιαστικα ειναι 3 ηχεια (το ειχα ακουσει στην περσινη εκθεση και επαιζε φοβερα).

Με ποια surround (για τοίχο) και sub θα τα συνδύαζες (όλο το 7.1 max 3000 ευρώ)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία

Με ποια surround (για τοίχο) και sub θα τα συνδύαζες (όλο το 7.1 max 3000 ευρώ)

Πιθανοτατα με τα δικα του (οπως το ειχα ακουσει δηλαδη). Τωρα το κοστος για να πω την αληθεια δεν το ξερω. Παρε ενα τηλ., μαθε τιμη και μετα βλεπουμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για η

Πιθανοτατα με τα δικα του (οπως το ειχα ακουσει δηλαδη). Τωρα το κοστος για να πω την αληθεια δεν το ξερω. Παρε ενα τηλ., μαθε τιμη και μετα βλεπουμε.

Μίλησα με twindigital (για Αtlantic Technology πάντα). Πολύ ικανοποιημένος από την κουβέντα το μόνο κακό είναι ότι τα FS-5000 έχουν 1800 (μπορεί και παραπάνω) τιμή καταλόγου. Για περιφερειακά μπορεί να πάμε σε 2200 ή 2400 τα οποία είναι δίπολα. Δεν είμαι σίγουρος ότι κάνουν στο χώρο.

Θα είναι όντως υπεραρκετα για το χώρο μου τα FS-5000;

Έχετε γνώμη για τα System Audio;

Ξεχνάμε τα δαπέδου ακόμα και για μπροστά. Πάντα πλέον μιλάμε για όλα κρεμαστά....

Επανέρχομαι μετά από καιρό.. Το σπίτι προχωράει καλώς, κάτι πρέπει να γίνει και με το h/c. Τελικά τα μπροστινά ηχεία μπορούν να είναι και εντοιχιζόμενα αφού θα μπει γυψοσανίδα. Θέλω όμως να συνδυστούν και με ίδιας εταιρείας περιφερειακά τα οποία πρέπει να είναι μικρά γιατί θα μπουν ψηλά στους τοίχους.

Καμιά καλή πρόταση για 3 μπροστινά εντοιχιζόμενα και 4 δορυφόρους για περιφερειακά; Αν είναι κάτι ιδιαίτερα καλό τα εντοιχιζόμενα, μπορώ σε πρώτη φάση να πάω σε 2 μόνο περιφερειακά και βλέπουμε. Φυσικά θα χρειαστώ και sub. Για όλα μαζί 2.500 με 3.000 ευρώ.

Τα έχω παίξει. Τώρα κοιτάζω και για δαπέδου μπροστά.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα KEF; Πραγματικά θα με βοηθούσε η γνώμη κάποιου που τα ξέρει - έχει ακούσει.

Μιλάμε για τη σειρά Q, της οποίας τα δαπέδου είναι στενά (22 εκ.) και σχετικά χαμηλά για δαπέδου, σημαντικό στοιχείο το ύψος, γιατί θα έχω σίγουρα πρόβλημα όταν ανοίγει η οθόνη..

Περισσότερο σκέφτομαι για τα iQ70 για δ-α, το iQ60c για κεντρικό και πίσω επειδή όπως σας έχω πει τα ηχεία θα πάνε στον τοίχο ψηλά, μάλλον δεν θα μπορώ να βάλω τα βιβλιοθήκης της σειράς Q (iQ10, iQ30). Αν πράγματι δε μπορώ, θα κολλούσε να βάλω πίσω περιφερειακά της KEF πάλι, αλλά από την κατηγορία των δορυφόρων;

Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι για μπροστά τα KEF iQ70 και iQ60c και για περιφερειακά (2 ή 4) τα KEF HTS3001SE. Δεν ξέρω από sub τι λένε π.χ. το PSW

Πως σας φαίνετε ο παραπάνω συνδυασμός;

Θα χρειαστώ τελικό για να οδηγηθούν σωστα; (Θα προτιμούσα να πάρω μόνο έναν Pioneer SC-LX82 ή κάτι αντίστοιχο).

Ευχαριστώ

Πολύ καλή επιλογή (ειδικά η μπροστινή τριάδα). Για τα περιφεριακά ίσως να μπορούσες να δεις κανένα μεγαλύτερο ηχείο αλλά και αυτά θα κάνουν τη δουλίτσα τους. Σαμπ μπορείς να δεις και από άλλες εταιρίες (Yamaha, earthquake κτλ).
Σχετικά με τον ενισχυτή, ένας τελικός θα προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και ο 82 θα σε ικανοποιήσει. Μπορείς να τον επιλέξεις άφοβα.

Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Πολύ καλή επιλογή (ειδικά η μπροστινή τριάδα). Για τα περιφεριακά ίσως να μπορούσες να δεις κανένα μεγαλύτερο ηχείο αλλά και αυτά θα κάνουν τη δουλίτσα τους. Σαμπ μπορείς να δεις και από άλλες εταιρίες (Yamaha, earthquake κτλ).
Σχετικά με τον ενισχυτή, ένας τελικός θα προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και ο 82 θα σε ικανοποιήσει. Μπορείς να τον επιλέξεις άφοβα.

Στο #42 και #44 μου είχες γράψει ότι βλέποντας το χώρο δεν ταιριάζουν δαπέδου. Επίσης κάτι έγραψες για bass reflex αν μπουν δαπέδου έχοντας πίσω τους πολύ κοντά τον τοίχο.
Με τα συγκεκριμένα δεν θα έχω πρόβλημα;

08062010215.jpg

Για όποιον έχει όρεξη για βοήθεια..Ανεβάζω μία σημερινή φωτό του τοίχου που σκέφτομαι να μπουν τα ηχεία. (Για την ακρίβεια θα μπουν τα πάντα όλα...)
Ο τοίχος έχει μήκος 2,40 μ. Τα δαπέδου θα πάνε στις 2 άκρες, στη μέση το έπιπλο. Οι σωλήνες που βλέπεις να κρέμονται από πάνω, θα στρίψουν προς τα πάνω και θα μπει γυψοσανίδα ώστε το στόμιο του κλιματιστικού να μπει παράλληλα και πολύ κοντά στο ταβάνι. Μέσα στην κατασκευή της γυψοσανίδας, ακριβώς κάτω από τις σωλήνες, θα τοποθετηθεί το κουτί της οθόνης η οποία θα καλύπτει όλον τον τοίχο (2,40μ - 106'') και θα ανοίγει καλύπτοντας την TV η οποία θα κρεμαστεί στον τοίχο. Όπως το έχω υπολογίσει, η οθόνη θα ξεκινάει από το 2,35 ύψος από το πάτωμα έχοντας ύψος πανιού 1,32 (χωρίς τα μαύρο περιθώριο πάνω-το οποίο δε νομίζω να πρέπει αναγκαστικά να το ανοίγω). Άρα μου μένει ίσα ίσα 1 μέτρο ύψος για τα δαπέδου.
Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ευπρόσδεκτες..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Στο #42 και #44 μου είχες γράψει ότι βλέποντας το χώρο δεν ταιριάζουν δαπέδου. Επίσης κάτι έγραψες για bass reflex αν μπουν δαπέδου έχοντας πίσω τους πολύ κοντά τον τοίχο.
Με τα συγκεκριμένα δεν θα έχω πρόβλημα;

Ωπα. Έγραψες οτι σκέπτεσαι τα συγκεκριμένα και αυτό σχολίασα. Δεν θυμόμουν την συζήτηση περί χώρου (ούτε διάβασα πριν απαντήσω τις προηγούμενες 6 σελίδες για να θυμηθώ τι συζητήσαμε).
Το συγκεκριμένο ηχείο πάντως έχει bass reflex μπροστά και βοηθάει στο να μην έχεις μπουμαρισμα.
Βλέποντας ξανά το σχέδιο τώρα (και αφού θυμήθηκα το όλο θέμα που είχαμε συζητήσει) σου ξαναλέω να αποφύγεις τα ηχεία δαπεδου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Ωπα. Έγραψες οτι σκέπτεσαι τα συγκεκριμένα και αυτό σχολίασα. Δεν θυμόμουν την συζήτηση περί χώρου (ούτε διάβασα πριν απαντήσω τις προηγούμενες 6 σελίδες για να θυμηθώ τι συζητήσαμε).
Το συγκεκριμένο ηχείο πάντως έχει bass reflex μπροστά και βοηθάει στο να μην έχεις μπουμαρισμα.
Βλέποντας ξανά το σχέδιο τώρα (και αφού θυμήθηκα το όλο θέμα που είχαμε συζητήσει) σου ξαναλέω να αποφύγεις τα ηχεία δαπεδου.

Ευχαριστώ. λες να τα αποφύγω λόγω μικρής απόστασης μεταξύ τους;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Ευχαριστώ. λες να τα αποφύγω λόγω μικρής απόστασης μεταξύ τους;

Κυρίως ναι αλλά οχι μόνο γι αυτό.

Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι για μπροστά τα KEF iQ70 και iQ60c και για περιφερειακά (2 ή 4) τα KEF HTS3001SE. Δεν ξέρω από sub τι λένε π.χ. το PSW

Πως σας φαίνετε ο παραπάνω συνδυασμός;

Ευχαριστώ

Αυτό το σύτστημα της Crystal Audio πώς σας φαίνεται;