Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Μανο πρωτα απο ολα θεωρω οτι τα πισω ηχεια ειναι πολυ μακρια απο την θεση ακροασης. Απο εκει και περα με βαση τον χωρο σου εγω θα εβαζα εντοιχιζομενα ή ακομα καλυτερα τα περιφεριακα οροφης. Με αυτον τον τροπο θα αντιμετωπιζα δυσκολιες οπως πχ το τζακι και το σημαντικοτερο το σχημα του σπιτιου (θα εκανα δηλαδη παραλληλογραμμο τον χωρο ακροασης). Αυτο βεβαια ξαναλεω ειναι προσωπικη εκτιμηση.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους!! Όταν λες τα περιφερειακά οροφής φαντάζομαι εννοείς και τα πίσω και τα πλαϊνά. Δεν θα είναι έτσι πολύ ψηλά; Ήδη μου φαίνονται ψηλά όπως τα έχω σκεφτεί εγώ. Φυσικα όπως έχεις καταλάβει δεν είμαι και ο πιο ψαγμένος...

Επίσης, σχετικά με τα ηχεία οροφής, έχω θέμα με το ύψος του σπιτιού και προσπαθώ να αποφύγω τη γυψοσανίδα στο ταβάνι... (ένας Θεός ξέρει πως θα περάσω τα καλώδια για τον προτζέκτορα...)

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.. Να με διορθώσω σε κάποια βασικά ίσως ζητήματα. Ο χώρος όλου του ορόφου είναι περί τα 50 τετραγωνικά. Ο χώρος από τα πίσω ηχεία του 7.1 μέχρι την οθόνη είναι περί 33 τετραγωνικά. Δείτε και τις εικόνες αν θέλετε και θα καταλάβετε. Θα ανεβάσω και τις κανονικές κατόψεις, προς τα παρόν ανεβάζω μία πρόχειρη κάτοψη και το 3-D που βγαίνει από ένα (ερασιτεχνικό) προγραμματάκι... Ο άσπρος κύβος που πετάει είναι ο προτζέκτορας και τα πράσινα κυβάκια τα ηχεία. Τα πίσω που φαίνονται στον αέρα θα μπουν πάνω στο δοκάρι που υπάρχει εκεί. Tα πλαϊνά είναι στον τοίχο κάτω από τη σκάλα το αριστερό (σε ύψος γύρω στο 1,80 ύψος και πάνω από τη μπαλκονόπορτα το δεξί γύρω στο 2,40 ύψος. Στα μπροστινά έχω θεματάκι αφού ο τοίχος είναι μικρός. Στο 3-D φαίνεται ανοιχτή η οθόνη (2 μέτρα - μακάρι να χωρούσε μεγαλύτερη) η οποία ανοίγει μπροστά από την τηλεόραση. Σκέφτομαι τα 3 μπροστινά ηχεία να μπουν στον τοίχο (ή γυψοσανίδα) κάτω από την τηλεόραση και την οθόνη οταν θα είναι ανοικτή. Αυτή τη στιγμή στο σχέδιο λείπει το δεξί και αριστερό μπροστινό. Πιστεύετε πως θα μπορούσαν να πάνε ψηλότερα; Στη γωνία είναι το sub.
Και για να μη δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις, ο μαγαζάτορας με τα dome, πριν μου τα προτείνει μου είπε και κάποιες τιμές για εντοιχιζόμενα αλλά ξεφεύγανε λιγάκι... Επίσης μου είπε τον προτζέκτορα να τον βάλω στα 4 μέτρα από την οθόνη...

Τα πραγματικά τετραγωνικά 33τ.μ. ακουστικού χώρου σε σύνολο σχεδόν 50τ.μ. όλου του ενιαίου (αναφέρομαι στον καθαρά ωφέλιμο χώρο χωρίς τοιχοποιιες), σε συνδυασμό με την έλλειψη ανάγκης για μουσική ακρόαση απαιτητήσεων, αλλάζουν κάθόλου την αρνητική σας άποψη για τα dome; Για να ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα σιγά σιγά..
Ευχαριστώ

Όχι 7.1 dome θα είναι λίγα ακόμα και για cinema.

Με τους προαναφερθέντες ενισχυτές αν ήμουν στη θέση σου θα έκανα κάτι περίπου σαν αυτό στο επισυναπτόμενο.

Μέχρι αυτές τις διαστάσεις θα εμπιστευόμουν τα dome για πίσω και πλάι.

Τα μπροστινά θα κοίταγα να είναι towers με αρκετά χαμηλό μπάσο και σαφώς ευαίσθητα (>89db) για να αποφύγω το sub. Είναι πολλά τα μέτρα για μη ικανή τριάδα μπροστά, που κατά τη γνώμη μου επαναλαμβάνω, θα κάνει τη διαφορά, χωρίς να υποτιμάω το ρόλο των υπόλοιπων.

YΓ Οπωσδήποτε διπλή βαριά κουρτίνα στη τζαμαρία για να αποφύγεις ανισομερείς αντανακλάσεις από τις δύο πλευρές

Attachments

• set.JPG
    set.JPG
    38.9 KB · Views: 35
Last edited:
Επίσης, σχετικά με τα ηχεία οροφής, έχω θέμα με το ύψος του σπιτιού και προσπαθώ να αποφύγω τη γυψοσανίδα στο ταβάνι... (ένας Θεός ξέρει πως θα περάσω τα καλώδια για τον προτζέκτορα...)
Σκεφτόμουν κι εγώ το γυψοταβάνι αλλά δύο μηχανικοί που ρώτησα(οι γυψοσανιδάδες μου είπαν δεν υπάρχει πρόβλημα) μου είπαν οτι θα έχω πρόβλημα συντονισμών κι έτσι έδωσα άκυρο...
Ποιο πρόγραμμα 3d σχέδιο είναι αυτό που παρέθεσες;

το ύψος του ταβανιού στο σημείο που θα μπει η οθόνη του projector πόσο είναι ? γιατί εαν θέλεις πανί 2μετρα μιλάμε για 92 ιντζες και κάθετο περίπου 1,20+ περιθώριο 40-50 εκατοστά δηλαδή 1,60-1,70. Τα ηχεία δαπέδου νομίζω πως έχουν υψος 80-90 εκ. οπότε πας στα 2,60. Επειδη μπροστά είσαι πολύ στριμωγμένος εαν είσαι κάτω ή ισα με 2,60, τα ηχεία θα σου καλύπτουν μέρος του πανιού καθως δεν βλέπω σε περίπτωση ηχείων δαπέδου να μπορείς να τα βάλεις αλλού εκτός απο αριστερά και δεξιά της οθόνης.

υγ. και εγω τα dome έχω

Σκεφτόμουν κι εγώ το γυψοταβάνι αλλά δύο μηχανικοί που ρώτησα(οι γυψοσανιδάδες μου είπαν δεν υπάρχει πρόβλημα) μου είπαν οτι θα έχω πρόβλημα συντονισμών κι έτσι έδωσα άκυρο...

Sweet Home 3D. Για download εδώ.

Όχι 7.1 dome θα είναι λίγα ακόμα και για cinema.

Με τους προαναφερθέντες ενισχυτές αν ήμουν στη θέση σου θα έκανα κάτι περίπου σαν αυτό στο επισυναπτόμενο.

Μέχρι αυτές τις διαστάσεις θα εμπιστευόμουν τα dome για πίσω και πλάι.

Τα μπροστινά θα κοίταγα να είναι towers με αρκετά χαμηλό μπάσο και σαφώς ευαίσθητα (>89db) για να αποφύγω το sub. Είναι πολλά τα μέτρα για μη ικανή τριάδα μπροστά, που κατά τη γνώμη μου επαναλαμβάνω, θα κάνει τη διαφορά, χωρίς να υποτιμάω το ρόλο των υπόλοιπων.

YΓ Οπωσδήποτε διπλή βαριά κουρτίνα στη τζαμαρία για να αποφύγεις ανισομερείς αντανακλάσεις από τις δύο πλευρές

Ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου.

Εννοείς να μη βάλω καθόλου sub;

το ύψος του ταβανιού στο σημείο που θα μπει η οθόνη του projector πόσο είναι ? γιατί εαν θέλεις πανί 2μετρα μιλάμε για 92 ιντζες και κάθετο περίπου 1,20+ περιθώριο 40-50 εκατοστά δηλαδή 1,60-1,70. Τα ηχεία δαπέδου νομίζω πως έχουν υψος 80-90 εκ. οπότε πας στα 2,60. Επειδη μπροστά είσαι πολύ στριμωγμένος εαν είσαι κάτω ή ισα με 2,60, τα ηχεία θα σου καλύπτουν μέρος του πανιού καθως δεν βλέπω σε περίπτωση ηχείων δαπέδου να μπορείς να τα βάλεις αλλού εκτός απο αριστερά και δεξιά της οθόνης.

υγ. και εγω τα dome έχω

Το ύψος είναι περί του 2.80 (ακόμη δεν έχει τελειώσει το δάπεδο για να σου πω και επίσημα). Το άλλο κακό είναι πως ψηλά κοντά στο ταβάνι και πάνω από το πανί θα υπάρχει το στόμιο του κλιματιστικού. Αυτό κοιτάζω αυτές τις μέρες πως ακριβώς θα γίνει. Είναι το μόνο σημείο που θα μπει γυψοσανίδα. Και επειδή ο τοίχος είναι μικρός στο πλάτος (2,20-2,30) δεν έχω την ευχέρεια ούτε να βάλω μεγαλύτερο πανί, όπως θα ήθελα, ούτε να μπουν δαπέδου γιατί δεν τα θέλω μέσα στη μέση (πιο μπροστά από το έπιπλο δηλ, αλλιώς αν πάνε κοντά στον τοίχο και το αριστερό θα χωθεί στη γωνία και θα πρέπει να μπει σχετικά μικρό έπιπλο που δεν θέλω επίσης... Τα χω παίξει...

Το περιθώριο που αναφέρεις 40-50 εκ. δε μπορώ να το γλιτώσω;

Τα dome τι λένε; Σε τι χώρο τα έχεις;

Υ.Γ. Το θυμάμαι το thread σου (και) λόγω Μέγκαν...

Last edited:
ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49126
θα βρείς και οτι review υπάρχει και γνώμές χρηστών.
Μην τα παίζεις καθόλου, απο την στιγμή που δεν υπάρχει δυνατότητα για δαπέδου και θα πάς σε δορυφόρους τα 3 καλύτερα σετ που κυκλοφορούν είναι
dome (14OO)
kef 3005 ( 1300)
B&W M1 & PV1 ( 1800 )
οποιο και να πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος.
Σχετικά με τα dome τα έχω σε ενα χώρο περίπου 20τμ και είμαι πόλύ ευχαριστημένος. Σε δικάναλη ακρόαση υστερούν και σκέφτομαι κάποια στιγμή να βάλω 2 δαπέδου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Τα πραγματικά τετραγωνικά 33τ.μ. ακουστικού χώρου σε σύνολο σχεδόν 50τ.μ. όλου του ενιαίου (αναφέρομαι στον καθαρά ωφέλιμο χώρο χωρίς τοιχοποιιες), σε συνδυασμό με την έλλειψη ανάγκης για μουσική ακρόαση απαιτητήσεων, αλλάζουν κάθόλου την αρνητική σας άποψη για τα dome; Για να ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα σιγά σιγά..
Ευχαριστώ

Eμενα προσωπικα οχι. Και τα 33 τετραγωνικα ειναι πολλα για δορυφορους.

Απάντηση: Re: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Αυτο δεν ειναι σωστο. Αν δεν γινει σωστη δουλεια τοτε ναι υπαρχει περιπτωση συντονισμων (εξαρταται βεβαια και απο τις εντασεις που ακους. Αν ειναι υψηλες τοτε θα το ακουσεις αν οχι τοτε δεν θα το ακουσεις). Αλλα αν γινει σωστη δουλεια δεν υπαρχει τετοιο θεμα.

ΥΓ. Εχω γυψοσανιδα και δεν εχω αντιμετωπισει τετοιο προβλημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου.

Εννοείς να μη βάλω καθόλου sub;

Αν βαλεις ηχεια δαπεδου ισως και να μην χρειαστει να βαλεις σαμπ. Το σαμπ (το χαμηλο που θα παρεις απο αυτο εννοω) ομως η αληθεια ειναι οτι δεν μπορεις να το αντικαταστησεις απο κανενα ηχειο.

ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49126
θα βρείς και οτι review υπάρχει και γνώμές χρηστών.
Μην τα παίζεις καθόλου, απο την στιγμή που δεν υπάρχει δυνατότητα για δαπέδου και θα πάς σε δορυφόρους τα 3 καλύτερα σετ που κυκλοφορούν είναι
dome (14OO)
kef 3005 ( 1300)
B&W M1 & PV1 ( 1800 )
οποιο και να πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος.
Σχετικά με τα dome τα έχω σε ενα χώρο περίπου 20τμ και είμαι πόλύ ευχαριστημένος. Σε δικάναλη ακρόαση υστερούν και σκέφτομαι κάποια στιγμή να βάλω 2 δαπέδου.

Βεβαια εκτος απο αυτα υπαρχουν και τα jamo d6 & d7 τα οποια ειναι ανωτερα απο τα παραπανω και βεβαια υπαρχουν και τα minipod τα οποια ειναι φοβερα (και σε μουσικη).

Τα μπροστινά θα κοίταγα να είναι towers με αρκετά χαμηλό μπάσο και σαφώς ευαίσθητα (>89db) για να αποφύγω το sub.

Αν βαλεις ηχεια δαπεδου ισως και να μην χρειαστει να βαλεις σαμπ. Το σαμπ (το χαμηλο που θα παρεις απο αυτο εννοω) ομως η αληθεια ειναι οτι δεν μπορεις να το αντικαταστησεις απο κανενα ηχειο.

Aκριβώς αυτό εννοούσα έτσι ώστε να πάς σε κάτι καλύτερο για front L/R/C. Aλλιώς δεν βγαίνουν τα λεφτά. Μέχρι 2,500Ε και 7.1 λίγο δύσκολο για τα standards που σου βάλαμε. Και καλά κάναμε... Πίστεψέ με θα ήταν πολύ κρίμα να δώσεις 4-4,5 Κ και απλά να βελτιώσεις τον ήχο της τηλεόρασης (που λέει ο λόγος...)

Προσωπικά θα το δοκίμαζα έτσι (για αρχή χωρίς sub) και αν ήθελα περισσότερη πληροφορία κάτω από τα 35-40Hz που θα φθάνουν τα δαπέδου, θα πρόσθέτα αργότερα ένα sub και κλείνει το σύστημά μου.

Βεβαια εκτος απο αυτα υπαρχουν και τα jamo d6 & d7 τα οποια ειναι ανωτερα απο τα παραπανω και βεβαια υπαρχουν και τα minipod τα οποια ειναι φοβερα (και σε μουσικη).

Νομίζω ότι σε 7.1 στο συγκεκριμένο χώρο και αυτά λίγα θα είναι.
Αν δεν θέλει να στήνει αυτί στους διαλόγους και να έχει μην παραμορφωμένες εντάσεις χρειάζεται κάτι καλύτερο στη μπροστινή τριάδα.

Να το πώ κι αλλιώς για να με καταλάβει ο φίλος.
Αν δεν μου έβγαιναν τα χρήματα θα προτιμούσα να ακούω πολύ καλά σε 5.0 παρά μέτρια και ασθενικά σε 7.1!!!

Άποψή μου βέβαια και τα γούστα διαφέρουν. Ας πορευτεί με τις δικές του προτιμήσεις και αφού πρώτα δοκιμάσει διάφορες λύσεις μόνος του (αν και προσομοίωση χώρου δεν πρόκειται να κάνει παρά μόνο αν τεστάρει στο χώρο του - αλλήθεια γίνεται αυτό?)

ΥΓ Στο σχεδιάκι που παράθεσα, αν και δεν ξέρω αν αποκωδικοποίησα σωστά τις πληροφορίες και σχέδια που μας έδωσες, τα τετραγωνικά είναι περίπου 25, δηλαδή αρκετά λιγότερα απο αυτά που αναφέρεις και έχω την εντύπωση ότι μπορείς να κάνεις οικονομία και από τον προβολέα. Στα 3,5-4 μ θέασης μπορεί να σου φθάσουν και οι 100 ίνστες... :BDGBGDB55:

Νομίζω ότι σε 7.1 στο συγκεκριμένο χώρο και αυτά λίγα θα είναι.
Αν δεν θέλει να στήνει αυτί στους διαλόγους και να έχει μην παραμορφωμένες εντάσεις χρειάζεται κάτι καλύτερο στη μπροστινή τριάδα.

Αυτο μην το ξαναπεις. Δες το jamo (και το ενα και το αλλο μοντελο) μοναδες και χαρακτηριστικα και συγκρινε τα λιγο με τα dome. Πρωτα απο ολα το ενα ειναι δορυφορος και το αλλο ηχειο βασης. Το ενα εχει 2 Woofer 6", 2 mid και ενα tweeter ενω το αλλο εχει ενα Woofer 4" και ενα tweeter. Εχουν μεγαλη διαφορα.
Αυτα τα ηχεια και τον χωρο θα του καλυψουν αλλα και προβληματα που αναφερεις δεν θα εχει).

Φίλε Mr Rebelos δε μπορώ να το αμφισβητήσω μιας και δεν τα έχω ακούσει.

Διατηρώ όμως μια αμφιβολία μιας και πρίν πάρω τα dome δοκίμασα αρκετά βάσεως (Kef, B&W, Μonitor Audio ΒR, Heco και άλλα κάτω από 400-450Ε) και τα dome μου φάνηκαν αισθητά καλύτερα. Άλλες φορές πιο καθαρά/αναλυτικά, άλλες φορές πιο δυνατά κοκ) όλα με τον δικό μου ενισχυτή, τον ασθενικό RX-V661.

Εσύ τα έχεις συγκρίνει? Η γνώμη σου θα βοηθούσε και άλλους πιστεύω :grinning-smiley-043

edit: Tα D7 ξεφεύγουν και σε τιμή νομίζω.

Last edited:
Φίλε Mr Rebelos δε μπορώ να το αμφισβητήσω μιας και δεν τα έχω ακούσει.

Διατηρώ όμως μια αμφιβολία μιας και πρίν πάρω τα dome δοκίμασα αρκετά βάσεως (Kef, B&W, Μonitor Audio ΒR, Heco και άλλα κάτω από 400-450Ε) και τα dome μου φάνηκαν αισθητά καλύτερα. Άλλες φορές πιο καθαρά/αναλυτικά, άλλες φορές πιο δυνατά κοκ) όλα με τον δικό μου ενισχυτή, τον ασθενικό RX-V661.

Εσύ τα έχεις συγκρίνει? Η γνώμη σου θα βοηθούσε και άλλους πιστεύω :grinning-smiley-043

edit: Tα D7 ξεφεύγουν και σε τιμή νομίζω.

Εχω ακουσει και τα d6 & τα d7. Ομως δεν εχω κανει συγκριση με αλλα ηχεια γιατι δεν με ενδιεφερε να τα αποκτησω.
Μπορω να πω ομως οτι ειναι εξαιρετικα ηχεια τα οποια με ειχαν ενθουσιασει (και πιστεψε με ειναι απο τα λιγα ηχεια αυτου του τυπου που το εχουν καταφερει αυτο). Πραγματι τα d7 φευγουν σε τιμη (αν και ισως να υπαρχει ακομα μια πολυ καλη προσφορα).

Ισως θα πρεπει να κανονισουμε ενα συγκριτικο με ηχεια αυτου του τυπου. Θα βοηθουσε αρκετα πιστευω.