Νέο Σύστημα Hi-fi

wowbagger

New member
20 September 2013
5
Γειά σας,

καταρχήν να ζητήσω συγνώμη εκ των προτέρων αν το μέρος που γράφω είναι λάθος, είναι η πρώτη φορά που γράφω και αν κάνω λάθος ενημερώστε με να το αλλάξω path.

Θα ήθελα την γνώμη σας σε σχέση με την επιλογή ενός νέου συστήματας Hi-Fi για το νέο σπίτι.

Ιστορικά είχα στην κατοχή μου ένα μέτριο Pioneer Hi-Fi φέτες ως έφηβος και το καβάτζοσαν οι γονείς μου. Μετά είχα έναν Sugden A48 πακέτο με ένα R21 combo, το οποίο μου είχε χαρίσει ένας γείτονας στη Σκωτία, και τον είχα με κάτι μάπα ηχεία λόγω έλλειψης χρημάτων ώσπου έκανε ένα τσαφ και δεν ξαναλάλησε. Έπειτα πήρα από ένα φίλο μουσικό κάποια MAudio studio monitors 5ιντσα και μια EMU0202 για να ακούω μουσική από το PC αφού πλέον όλη μου η μουσική συλλογή είχε γίνει ψηφιακή με τα χρόνια και ένα μικρό Samsung Home Theater ΗΤ-ΤΧ250 ίσα ίσα για την τηλεόραση και το PS3. Από όλα αυτά εκείνο που μου είχε κάνει την καλύτερη εντύπωση ήταν ο παλιός Sugden που παρά τα κωλοηχεία είχε έναν ζεστό ήχο.

Πλέον έχω ένα μικρό budget του χιλιάρικου (πάνω κάτω) που θα ήθελα να ξοδέψω σε ήχο. Η μουσική που ακούω είναι rock/jazz άντε και λίγη κλασσική, ηλεκτρονική. Έχω ένα PS3 που μπορεί να παίξει τον ρόλο του Media Player, και ένα Synology με όλη την μουσική μου πάνω ως Media Server.

Τώρα οι επιλογές, καταρχήν έχω πρόβλημα ότι στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει μια έκθεση Audio ώστε να ακούσω κάτι πριν να το πάρω, αν υπάρχει και δεν την ξέρω ας με ενημερώσει κάποιος.

1. Επισκευή του Sugden και αγορά ενός σετ καλών ηχείων και χρήση του PS3 ως Media Player
2. Αγορά ενός μεταχειρισμένου Marantz PM42 που βρήκα εδώ σε έναν ηλεκτρονικό για 60 ευρά και ένα σετ ηχείων και χρήση του PS3 ως Media Player.
3. Αγορά ενός Onkyo TX-8050 μου αρέσει η ιδέα του Network Amp ώστε να ακούω κατευθείαν από εκεί Internet Radio, και την μουσική μου συλλογή που έχω φορτωμένη στο Media Server, αλλά ενώ στην Αμερική τον σκοτώνουν για 300 δολλάρια εδώ τον βρήκα μόνο στο SchlauerShoppen για 450 ευρώ.
4. Αγορά ενός Yamaha RX-V673, δεν έχω σκοπό να κάνω home theater αλλά έχει το Network που μου καλοάρεσε και τον δίνει ο Νάκας 450 ευρώ. Αντίστοιχες περιπτώσεις ο Denon AV-X1000 και ο Marantz NR-1504. Το ερώτημα είναι εδώ κατα πόσο ο AV έχει καλό stereo.
5. Αγορά Pioneer A-30 και Ν-30. Η σκέτο το A-30 και το PS3 Media Player.

Στα ηχεία βρήκα από κριτικές ότι μια καλή επιλογή είναι τα Polk Tsi300 και ένας φίλος μου είπε τα Celestion έχουν τα καλύτερα woofers αλλά δεν ξέρω πως να βρω ποιά μοντέλα τα φοράνε.

Αυτά, λίγο μπλεγμένη η κατάσταση μου και σας έπρηξα με τα μηχανάκια, αλλά μπορεί κάποιος από εδώ να γουστάρει να πει την γνώμη του και να με βοηθήσει. :)

Μου αρέσει η ιδέα να ζωντανέψω τα παλιά μηχανάκια, αλλά από την άλλη ευκολία για το οικογενιακό σαλόνι να πατάς 2 κουμπιά και να ακους FIP.

Last edited:
Ανεξάρτητα απ'το το οτιδήποτε άλλο ,εγώ θα σου έλεγα να δώσεις μια ευκαιρία στο Sugden αν το κόστος επισκευής και (αναγκαίου) φρεσκαρίσματος είναι λογικό.
Και μετά βλέπεις και για ηχεία,κλπ,αφού θα μπορέσεις να τα ακούσεις με τον ίδιο και να αποφασίσεις,πράγμα που είναι αναγκαίο κατά τη γνώμη μου για να διαλέξεις σωστά.

Ο χώρος είναι ενιαία σαλοτραπεζαρία+κουζίνα (με την σειρά που τα έγραψα), περίπου 50m2 και θα καθόμαστε στο σαλόνι σε μια απόσταση 1 εως 3 μέτρων από τα ηχεία. Το 1 μάλλον είναι υπερβολή, στα 3 μέτρα.

ειληκρινά μπορεί να λέω και βλακείες, και επειδή κι εγώ Θεσσαλονίκη είμαι και οι δυνατότητες ακροάσεων όντως είναι πολύ περιορισμένες, με κάθε επιφύλαξη λοιπόν, να θέσω στο τραπέζι και αυτά:http://www.audioshow.gr/index.php?o...iew=productdetails&virtuemart_product_id=1351
Κυρίως γιατί είναι πολύ ευαίσθητα (στα χαρτιά τουλάχιστον) και δε θα ζοριστούν με τον ενισχυτή σου.

Λίγο τσουχτερά, αλλά αν γλυτώσω λεφτά από τα υπόλοιπα, τότε γιατί όχι.
Δύο ερωτήσεις, έχετε πρόταση για κάποιον καλό μάστορα για να πάω τον Sugden να μου κάνει μια εκτίμηση; Επίσης κανένα showroom στην θεσσαλονίκη έμεινε;

Όσο περιμένω εκτίμηση κόστους για επισκευή του Sugden, να ρίξω στο τραπέζι και τα ηχεία Energy Veritas V-2.1 για 400 ευρώ το ζεύγος.