Νέο σύστημα Home Cinema λόγο ανακαίνησης

aekkosto

New member
27 March 2016
11
Καλησπέρα,

Αυτό το διάστημα και για τον επόμενο μήνα γίνετε μια αναμόρφωση στο εξοχικό.

Στον χώρο του καθιστικού θέλω να στήσω ενα Home Cinema.

Ο χώρος έχει ως εξής. 30 τ.μ. με έναν καναπέ γωνία 6θέσιο.

Η T.V. θα μπεί απέναντι από την γωνία του καναπέ.

Σκεφτόμουν μια Sony 55'' http://www.skroutz.gr/s/7085598/Sony-KDL-55W805C.html

Τώρα να περάσουμε στο σημαντικότερο κομμάτι του ποστ.

Σκέφτομαι έναν ενισχυτή με όλες τις σύγχρονες συνδεσμολογίες και ένα σετ ηχίων 5.1

Τα μπροστά ηχεία θα μπορούσαν να είναι και κολώνες αφού κατα ενα ποσοστό 20% θα είναι και για μουσική χώρις πάντα το θέμα για τις κολώνες να είναι δεσμευτικό.

Για τα πίσω ηχεία πρέπει άμεσα να ενημερώσω τον ηλεκτρολόγο για να δημιουργήσει εγκατάσταση εντώς του τοίχου πίσω από τον καναπέ ψηλά ώστε να μπουν τα satellites για να αποφύγουμε την καλωδίωση.

Θα ήθελα να ρωτήσω ιδεές σχετικά με το setup αλλά κ με πιθανά components (Ηχεία, AV Receiver κτλπ.)

Το κόστος από την στιγμή που δεν έχω κάνει καποιά έρευνα αγοράς μέχρι στιγμής δεν μπορώ να το υπολογίσω αλλά θα ήθελα να ξέρω από τις προτάσεις σας σε κάτι ποιοτικό σε τι τιμές κυμαινόμαστε.

Με εκτίμιση,

Θάνος

κατ'αρχας καλωσόρισες.
Αν δεν ορισεις καποιο μπατζετ στο περιπου,δε νομιζω οτι μπορει καποιος να σε βοηθησει περαιτερω.

Re: Απάντηση: Νέο σύστημα Home Cinema λόγο ανακαίνησης

Χωρίς να ξέρω αν πέφτω μέσα σε θέματα μια ποιοτικής λύσης ασ πούμε οτι για AV και Ηχέια και me sub 1000-1500 ευρώ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε ευχαριστώ για το καλοσόρισμα και για την γρήγορη απάντηση σου. Ίσως προς το βραδάκι να στείλω και μια φωτογραφία με την κάτοψη του καινούργιου χώρου.

Να διευκρινήσω, σε ενδιαφέρει η υποστήριξη των τελευταίων φορμά ήχου? Δηλαδή του dolby atmos και dtsx?
το atmos απαιτεί τη χρήση 7 ηχείων κατ ελάχιστο, δύο εκ των οποίων είναι οροφής αλλά είναι αυτό που φαίνεται ως πιο καυτό για native format σε νέες ταινίες. Επίσης υπάρχουν και ηχεία που μπαίνουν πάνω στις μπροστινές κολώνες και στέλνουν τον ήχο προς το ταβάνι που είναι συμβατά με atmos. Μιλάμε όμως πάντα για επτά ηχεία.
Ο φτηνότερος avr που τα υποστηρίζει αν δεν απατώμαι είναι ο denon avr1200.
Βέβαια δεν είναι και κανένα κτήνος οδήγησης οπότε θα εκτιμήσει ευαίσθητα ευκολοκούνητα ηχεία.
Ένα δύο κλικ πιο πάνω σε ποιότητα ήχου είναι ο marantz sr5010 ο οποίος όμως τσιμπάει σε τιμή παρέχοντας ταυτόχρονα ένα πολύ σημαντικό για μένα spec. Τη δυνατότητα μελλοντικής σύνδεσης τελικού για καλύτερη οδήγηση και σχετικά μεγαλύτερες εντάσεις.
Οι yamaha αρχίζουν και ενσωματώνουν atmos από τον rxa 850 ο οποίος αν δεν κάνω λάθος βγαίνει πάνω από τον marantz.
Για pioneer δεν ξέρω.
Τώρα με το συγκεκριμένο budget πας μάλλον για τον μικρό denon.
Ηχεία θεωρώ ότι και focal και klipsch και γενικά κάποια "φωτεινά" ηχεία θα του καθότανε καλύτερα.

αν βαλεις και φωτο,θα ειναι ακομα καλυτερα.
Μια πρωτη ιδεα μπορεις να παρεις,κοιτωντας τ'αντιστοιχα θεματα παρουσιασεων των αλλων μελων.

εγω θα σου προτεινα τα dali 3 κ 1 μαζι μετο κεντρικο τισ ιδια σειρασ (vocal) για ενυσχητη τον denon 2200 και στο μελλον αγοραζεισ ενα καλο sub