Νέο σύστημα σαλονιού - Προτάσεις

σωστός, δυστυχώς είμαι στη δουλειά που είναι όλα κομμένα, οπότε θα τα δώ απο το σπίτι και μάλλον τότε πάω για 42αρα :D

αντε με το καλο,

και για να σου απαντησω στην ερωτηση για το PS3 σωστες ειναι οι διαστασεις. απλα δεν εχει διαφορα το ορθιο με το ξαπλωτο... το πιο μεγαλο νουμερο ειναι το φαρδος.και παντα λαμβανουμε υποψιν μας πρωτα το φαρδος και μετα το υψος.

Θα σου πρότεινα να καταλήξεις σε όλα τα υπόλοιπα πριν και στο τέλος να δεις τί σε παίρνει οικονομικά, ώστε να διαλέξεις τη μεγαλύτερη δυνατόν τηλεόραση.
Η απόσταση που λες σηκώνει άνετα πολύ μεγαλύτερη από τις 40" & 42"!

Ότι και να κάνει το ηχοσύστημα (που πολλές φορές μπορεί και να πρέπει να παίζει σε πολύ χαμηλές εντάσεις), δε συγκρίνεται με την μεγάλη εικόνα μιας σύγχρονης τηλεόρασης που θα την απολαμβάνεις συνέχεια μαζί με όσους παρευρισκόμενους.
Η μεγάλη εικόνα σε κερδίζει αμέσως και για πάντα, στον προσωπικό σου χώρο (και κάθε άλλο "αντιρησία" μέσα σε αυτόν).
Μην προβληματίζεσαι καθόλου στο μεγάλο μέγεθος σε σχέση με την απόσταση.

Τα έχουμε ξαναπει πολλές φορές: "Όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα!" - διαχρονικό!

Δεν διαφωνώ , αλλά πιστεύω ότι για αρχή τουλάχιστον θα με καλύψει και με τις 42" οπότε θα είμαι κομπλέ :D

Απάντηση: Re: Νέο σύστημα σαλονιού - Προτάσεις

Δεν διαφωνώ , αλλά πιστεύω ότι για αρχή τουλάχιστον θα με καλύψει και με τις 42" οπότε θα είμαι κομπλέ :D
Αν με τον όρο "αρχή" που λες, εννοείς ότι δε θα σε απασχολεί το επιπλέον κόστος για αγορά μεγαλύτερης σχετικά σύντομα πάλι (επειδή π.χ. κάπου θα βολέψεις την "μικρότερη") τότε να συμφωνήσω.
Αν όμως σκοπεύεις να μείνεις με αυτή για την επόμενη πενταετία τουλάχιστον, τότε θα σου πρότεινα να το σκεφτείς περισσότερο, εφόσον σε παίρνει οικονομικά πάντα.
Την τηλεόραση καλώς ή κακώς συνήθως την παντρευόμαστε για σχετικά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αν δεν έχεις σκοπό λοιπόν να πάρεις και προβολικό για πραγματικά μεγάλη εικόνα, ξανασκέψου το...

Ακριβώς αυτό που ειπες, προς το παρών θα την πάρω για κανα χρόνο και θα έχω μία 32αρα CRT στο υπνοδωμάτιο, και μετά θα πάω για μεγαλύτερη και θα αντικαταστήσω αυτή του δωματίου.

Οπότε δεν θέλω να ξεφύγω οικονομικά μιας και τρέχουν και άλλα έξοδα, και προτιμώ να πάω σε μεγαλύτερη μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα που θα έχουν πέσει και οι τιμές στις μεγαλύτερες

Ακριβώς αυτό που ειπες, προς το παρών θα την πάρω για κανα χρόνο και θα έχω μία 32αρα CRT στο υπνοδωμάτιο, και μετά θα πάω για μεγαλύτερη και θα αντικαταστήσω αυτή του δωματίου.

Οπότε δεν θέλω να ξεφύγω οικονομικά μιας και τρέχουν και άλλα έξοδα, και προτιμώ να πάω σε μεγαλύτερη μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα που θα έχουν πέσει και οι τιμές στις μεγαλύτερες
Τότε ορθώς ελάλησες!
Καλές αγορές!

Πάντως και 37" στο δωμάτιο είναι πολλές. Από την άποψη ότι θα γίνεται μέρα το δωμάτιο και δεν βοηθάει στο να νυστάξεις. Εγώ έχω μια 26" sony στα 3 μέτρα και όσο και να κατεβάσω την φωτεινότητα με ξυπνάει. Εκτός αν έχεις και εκεί μεγάλη απόσταση και θες και true HD.

Εγώ θα έλεγα να πάρεις τώρα μια για το σαλόνι και μετά μια για το δωμάτιο χωρίς να έχεις στο νου σου την τράμπα γιατί μπορεί να μην σου βγει στην πορεία.

Φιλικά

Πάντως και 37" στο δωμάτιο είναι πολλές. Από την άποψη ότι θα γίνεται μέρα το δωμάτιο και δεν βοηθάει στο να νυστάξεις. Εγώ έχω μια 26" sony στα 3 μέτρα και όσο και να κατεβάσω την φωτεινότητα με ξυπνάει. Εκτός αν έχεις και εκεί μεγάλη απόσταση και θες και true HD.
Εγώ θα έλεγα να πάρεις τώρα μια για το σαλόνι και μετά μια για το δωμάτιο χωρίς να έχεις στο νου σου την τράμπα γιατί μπορεί να μην σου βγει στην πορεία.
Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα με τα όσα λες εδώ!

Ωστόσο ο tsofras προφανώς έχει "καταλήξει" στις κινήσεις του!
Ας ελπίζουμε ότι θα μείνει ικανοποιημένος γενικότερα από αυτές.

ναι παιδιά πιστεύω ότι με βοηθήσατε αρκετά και σας ευχαριστώ πολύ όλους.
Οπότε προχωράω με το καλό στην παραγγελία, αλλά το όλο σύνολο θα στειθεί περίπου τέλη Μαρτίου οπότε τότε θα έχετε τις εντυπώσεις μου.

Ευχαριστώ και πάλι :D

Αααα και κάτι τελευταίο, τα καλώδια έρχονται με τον yamaha ή πρέπει να τα πάρω μόνος μου?
Αν ναι απο που μου προτείνετε?

Κανένας ενισχυτής ή σετ ηχείων δεν έχει καλώδια μέσα (μόνο τα bose acoustimass που έχουν ιδικές καλωδιώσεις).

Μπορείς να πάρεις από κάποιο μαγαζί που πουλάει ηχεία συνήθως. Που μένεις ?

Κανένας ενισχυτής ή σετ ηχείων δεν έχει καλώδια μέσα (μόνο τα bose acoustimass που έχουν ιδικές καλωδιώσεις).

Το μόνο ειδικό που έχει το καλώδιο των acoustimass είναι το πλακουτσωτό rca για να μην προεξέχει από το ηχείο και βρίσκει στην acoustimass βάση.

ΈΧει και το πλακέ από τον ενισχυτή στο μπάσο. Αυτό είναι το περίεργο (νομίζω δεν δένει πάνω στο μπάσο με RC.

για tv: εχω 37'' plasma για απόσταση 2.7 - 3.0 μέτρα. Δυστυχώς η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή για τηλεοπτικό πρόγραμμα (με καλή κεραία) σε αυτή την αναλογία μεγέθους-απόστασης. Δεν παίζει ρόλο η μάρκα ή το μοντέλο. Στο dvd τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αλλα όχι σε όλα τα dvd - ανάλογα την εταιρεία παραγωγής. Όλοι μιλάνε για μεγάλες tv αλλα τελικά το μόνο που συμβαίνει είναι απλά να συνηθίζουμε την κάκιστη ποιοτητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων και κανείς δεν γκρινιάζει για αυτό.

για ενισχυτή: αν σε ενδιαφέρει να παίζεις απευθείας mp3 υπάρχει ο yamaha 463 με usb. Αν σε ενδιαφέρουν δυνατότητες σε σχέση με την εικόνα ο 663 ειναι σουπερ (αλλα χωρίς usb).

για ηχεία: design και ποιότητα στα crystal audio plasma (500-550 euro) και οδηγούνται μια χαρα και από 463 και 663. Κυκλοφορούν και με extra ασυρματη ζευξη και extra (αναγκαστικά) πίσω ενισχυτή σε καλή τιμή.

για το θέμα της ακτινοβολίας: τα ασυρματα crystal εκπέμπουν ψηφιακά αρα λιγότερη ακτινοβολία και ο πομπός θα είναι πολυ μακριά από το κεφάλι σου
αφού θα είναι δίπλα στον βασικό σου ενισχυτη. Επίσης δεν είναι ανάγκη να είναι ανοικτός όταν δεν ακούς. Παραμένει καλύτερη λύση το ενσύρματο σύστημα από πολλές απόψες. Στην αγορά κυκλοφορούν και ειδικές συσκευές (σε νορμαλ τιμες) που μεταδίδουν ήχο μέσα απο τα καλώδια του ρεύματος - χωρίς ακτινοβολία - αλλά θέλουν λίγο ψάξιμο για να βρεις καλής ποιότητας

για tv: εχω 37'' plasma για απόσταση 2.7 - 3.0 μέτρα. Δυστυχώς η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή για τηλεοπτικό πρόγραμμα (με καλή κεραία) σε αυτή την αναλογία μεγέθους-απόστασης. Δεν παίζει ρόλο η μάρκα ή το μοντέλο. Στο dvd τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αλλα όχι σε όλα τα dvd - ανάλογα την εταιρεία παραγωγής. Όλοι μιλάνε για μεγάλες tv αλλα τελικά το μόνο που συμβαίνει είναι απλά να συνηθίζουμε την κάκιστη ποιοτητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων και κανείς δεν γκρινιάζει για αυτό.

Συμφωνώ ότι η εικόνα των αναλογικών καναλιών είναι άθλια. Στα ψηφιακά, αν εξαιρέσουμε την εξίσου άθλια εικόνα των καναλιών της ΕΡΤ, στις δοκιμές που ξεκίνησε το Star η ποιότητα δεν είναι βέβαια DVD, αλλά τουλάχιστον πολλά υποσχόμενη.
Βέβαια μένει το πρόβλημα του περιεχόμενου... :)

για ηχεία: design και ποιότητα στα crystal audio plasma (500-550 euro) και οδηγούνται μια χαρα και από 463 και 663. Κυκλοφορούν και με extra ασυρματη ζευξη και extra (αναγκαστικά) πίσω ενισχυτή σε καλή τιμή.

Extra ασύρματη ζεύξη τι εννοείς , δεν είναι όλα ασύρματα?

παίδες και κάτι τελευταίο :

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνδέσω το HTPC με τον ενισχυτή και την TV?

HDMI απο DVI θα πάρω?
Αν έχετε κάποιο ποστ που τα αναφέρεται όλα αυτά, αν είναι εύκολο πείτε μου για να δώ

ευχαριστώ και πάλι :D