Νέο tsMuxer με 3D υποστήριξη.

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,082
Αθήνα
Κάποιο πουλάκι (nektar) μου είπε οτι κυκλοφορεί το καινούριο beta tsMuxer με 3D υποστήριξη. Έχει δοκιμάσει κανένας να μας πεί τι γίνεται με Eλληνικούς υπότιτλους; Δουλεύει ή θα δουλεύει στο μέλον; (Αυτό το "Blu-ray 3D support in version 1.11+" με μπερδεύει λίγο)

Latest version:
1.10.6/2.0.6 beta (October 21, 2013)

tsMuxer is a Transport Stream muxer. Remux/mux elementary streams, EVO/VOB/MPG, MKV/MKA, MP4/MOV, TS, M2TS to TS to M2TS. Supported video codecs H.264, VC-1, MPEG2. Supported audio codecs AAC, AC3 / E-AC3(DD+), DTS/ DTS-HD. Ability to set muxing fps manually and automatically, Ability to change level for H.264 streams, Ability to shift a sound tracks, Ability to extract DTS core from DTS-HD, Ability to join files. Output/Author to compliant Blu-ray Disc or AVCHD. Blu-ray 3D support in version 1.11+.
Full description.

Last edited by a moderator:

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Δεν δουλεύουν οι 3D υπότιτλοι. Μπορείς να βάλεις αλλά είναι flat χωρίς 3D effect.
Έχω ποστάρει ερώτηση μήπως μου διαφεύγει κάτι αλλά δεν έχω πάρει απάντηση ακόμη. Θα ενημερώσω.

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Να το γράψω πιο ολοκληρωμένα...

Το 3d remux δουλεύει κανονικά. Δηλαδή μπορείς να πετάξεις ότι δεν θες από το bluray.
Υπότιτλους μπορείς να προσθέσεις αλλά δεν μετατρέπονται σε 3D. Είναι flat.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,082
Αθήνα
Υπότιτλους μπορείς να προσθέσεις αλλά δεν μετατρέπονται σε 3D. Είναι flat.

Μήπως είναι καλύτερα έτσι; Αυτό το πίσω-μπρός στους υπότιτλους μου φέρνει εμμετό. :afraid:

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,102
Re: Απάντηση: Νέο tsMuxer με 3D υποστήριξη.

Μήπως είναι καλύτερα έτσι; Αυτό το πίσω-μπρός στους υπότιτλους μου φέρνει εμμετό. :afraid:

Αφου δεν βλεπεις ποτε σε 3D, τί σε κόφτει; :p

Περαν της πλακας, μπορει και να εχεις δικιο....(απλως σε πολλες ταινίες το μονο καλο 3D ειναι οι υποτιτλοι :p)

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,082
Αθήνα
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο tsMuxer με 3D υποστήριξη.

Αφου δεν βλεπεις ποτε σε 3D, τί σε κόφτει; :p

Δεν το λέω για μένα, αλλά ο "φίλος" σου, τώρα τελευταία, έρχεται σ´εμένα για 3D. Γι´αυτόν το λέω. :silly:

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Τελικά στην Dune είναι πολύ μπροστά! Γι αυτό δεν τους φτιάχνουν τους 3D υπότιτλους. Αργά η γρήγορα θα τους απέρριπτε ο κόσμος :jester:

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,102
Re: Απάντηση: Νέο tsMuxer με 3D υποστήριξη.

Δεν το λέω για μένα, αλλά ο "φίλος" σου, τώρα τελευταία, έρχεται σ´εμένα για 3D. Γι´αυτόν το λέω. :silly:

Εμενα βαζει να του κατεβαζω, σ εσενα τα βλεπει...

Αβυσσος η ψυχη Του....

Τελικά στην Dune είναι πολύ μπροστά! Γι αυτό δεν τους φτιάχνουν τους 3D υπότιτλους. Αργά η γρήγορα θα τους απέρριπτε ο κόσμος :jester:

Αυτο σκεφτηκα κι εγω (αλλα δεν ηθελα να τσιγλίσω το όνομα του χειρότερού μου εφιάλτη....μαζι με του PanMan)

:p

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Πέραν της πλάκας ένα ακόμη σημαντικό του tsmuxer 3D είναι η λύση του προβλήματος seamless branching (πολλά m2ts αρχεία για την κυρίως ταινία).
Υποτίθεται (δεν το έχω δοκιμάσει) ότι με το remux διορθώνεται (λογικό μου ακούγεται καθώς προκύπτει ένα m2ts).
Η μόνη λύση προς το παρόν για κάποιον που χρησιμοποιεί media player ήταν και είναι να το το περάσει από το makemkv για να διορθώσει το sb.
Τώρα πλέον έχουμε ένα ακόμη εργαλείο το οποίο αν καταφέρει και ενσωματώσει την δημιουργία 3D υποτίτλων από εξωτερικό srt, θα είναι ίσως μια πιο universal λύση, καθώς 3D MKV (MVC) υποστηρίζει αυτή τη στιγμή μόνο το med8er. Δηλαδή αν φτιάξουμε μια 3D ταινία με το makemkv μόνο στο med8er παίζει. Ούτε στο Dune ούτε σε PC παίζει. Επίσης με το makemkv δεν μπορείς να ενσωματώσεις εξωτερικούς υπότιτλους. Στηρίζεσαι στο Player/sofware να τους μετετράψει σε 3D κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής.

Επομένως πολλά + για το tsmuxer εφόσον υλοποιηθούν οι 3D υπότιτλοι.

Ένα μείον που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι το .iso που προκείπτει είναι λίγο μεγαλύτερο από το .mkv του makemkv.
Το λίγο βέβαια για τον καθένα μπορεί να είναι σχετικό. Η αναλογία είναι περίπου 2GB παραπάνω στα 40GB (40GB για το .iso, 38GB για το .mkv)

Αυτά προς το παρόν. We stay tuned

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
28,904
Παλλήνη
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο tsMuxer με 3D υποστήριξη.

Αυτο σκεφτηκα κι εγω (αλλα δεν ηθελα να τσιγλίσω το όνομα του χειρότερού μου εφιάλτη....μαζι με του PanMan)

Θα παρεξηγηθω που δεν με συμπεριέλαβες στην λιστα! :p

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,102
Πέραν της πλάκας ένα ακόμη σημαντικό του tsmuxer 3D είναι η λύση του προβλήματος seamless branching (πολλά m2ts αρχεία για την κυρίως ταινία).
Υποτίθεται (δεν το έχω δοκιμάσει) ότι με το remux διορθώνεται (λογικό μου ακούγεται καθώς προκύπτει ένα m2ts).
Η μόνη λύση προς το παρόν για κάποιον που χρησιμοποιεί media player ήταν και είναι να το το περάσει από το makemkv για να διορθώσει το sb.
Τώρα πλέον έχουμε ένα ακόμη εργαλείο το οποίο αν καταφέρει και ενσωματώσει την δημιουργία 3D υποτίτλων από εξωτερικό srt, θα είναι ίσως μια πιο universal λύση, καθώς 3D MKV (MVC) υποστηρίζει αυτή τη στιγμή μόνο το med8er. Δηλαδή αν φτιάξουμε μια 3D ταινία με το makemkv μόνο στο med8er παίζει. Ούτε στο Dune ούτε σε PC παίζει. Επίσης με το makemkv δεν μπορείς να ενσωματώσεις εξωτερικούς υπότιτλους. Στηρίζεσαι στο Player/sofware να τους μετετράψει σε 3D κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής.

Ένα μείον που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι το .iso που προκείπτει είναι λίγο μεγαλύτερο από το .mkv του makemkv.
Το λίγο βέβαια για τον καθένα μπορεί να είναι σχετικό. Η αναλογία είναι περίπου 2GB παραπάνω στα 40GB (40GB για το .iso, 38GB για το .mkv)

Ιστορίες γι αγρίους...

Θα παρεξηγηθω που δεν με συμπεριέλαβες στην λιστα! :p

Εσυ εισαι εκτος συναγωνισμου (μοναδική μου αγαπη) :p

Last edited:

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
28,904
Παλλήνη

Για να καταλάβω, μπορεις πλεον να παρεις ενα 3D BR και να του κανεις διαιτα, μετατρεποντας το σε iso ή mkv?
Και αυτο με το seamless branching ειναι πολυ ελπιδοφόρο. Εντοπιζει μονο του την αλληλουχια των m2ts αρχειων ωστε να κανει rip?

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
28,904
Παλλήνη
Απάντηση: Re: Νέο tsMuxer με 3D υποστήριξη.

Εσυ εισαι εκτος συναγωνισμου (μοναδική μου αγαπη) :p

clear-d280f94f2cf726fc7e74f24adec63ee4.gif

clear-d280f94f2cf726fc7e74f24adec63ee4.gif

flat,550x550,075,f.jpg

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Για να καταλάβω, μπορεις πλεον να παρεις ενα 3D BR και να του κανεις διαιτα, μετατρεποντας το σε iso ή mkv?
Και αυτο με το seamless branching ειναι πολυ ελπιδοφόρο. Εντοπιζει μονο του την αλληλουχια των m2ts αρχειων ωστε να κανει rip?

Τάκη αν φορτώσεις στο tsmuxer το σωστό playlist (υπάρχουν αρκετοί τρόποι να το βρεις) τότε ναι μπορείς να το κουτσουρέψεις πετώντας έξω αυτά που δεν θες.
Το στοίχημα είναι να μπορούμε να βάλουμε Ελληνικούς srt υπότιτλους που θα φαίνονται 3D κατά την αναπαραγωγή.

Αν δεν έχεις med8er το makemkv είναι ουσιαστικά άχρηστο.

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Πάντως και για "δίαιτα" μόνο να το χρησιμοποιήσει κάποιος, εξοικονομεί περίπου 5 gb στα 45 που είναι συνήθως ένα 3D BR.
Χάνει βέβαια menu.

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
28,904
Παλλήνη
Τάκη αν φορτώσεις στο tsmuxer το σωστό playlist (υπάρχουν αρκετοί τρόποι να το βρεις) τότε ναι μπορείς να το κουτσουρέψεις πετώντας έξω αυτά που δεν θες.
Το στοίχημα είναι να μπορούμε να βάλουμε Ελληνικούς srt υπότιτλους που θα φαίνονται 3D κατά την αναπαραγωγή.

Αν δεν έχεις med8er το makemkv είναι ουσιαστικά άχρηστο.

Αυτο παντα με δυσκολευε.. Εχεις κατι να προτείνεις;

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,102
Εμενα αυτο με τις διαιτες παντα με αφηνε αδιαφορο.

Ο κοπος / χρονος για να ασχοληθεις vs κόστος δίσκων δεν αξίζει imho...

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
28,904
Παλλήνη
Αξιζει εαν εχεις τιγκαρει τον server. Εγω πλεον πρεπει να παω σε νεα λύση οταν πιταρω τελειως..