Νέο UPS ... 1500W και χωρίς ανεμιστήρα..

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
Εχω ένα UPS της Inform 1500w (χωρίς ανεμιστήρα)...εδώ και 5 χρόνια... δυστυχώς πέθανε η μπαταρία καθώς και η μία πρίζα του από δικιά μου βλακεία (γάλα στο πολύπριζο.. δοκιμασμένη λύση για να καθαρίσεις UPS :a0210: )

Άρα χρειάζομαι κάποιο άλλο

Είχα πάρει και άλλο ένα της Inform 2000w (χωρίς ανεμιστήρα και αυτό) αλλά έκανε ένα ηλίθιο σφύριγμα τάσης... και το έβαλα σε η/υ μαγαζιού όπου ο θόρυβος δεν έχει σημασία...

Διαβάζοντας και τις περιπέτειες του φίλου με τα APC προβληματίστηκα...

Τελικά... τι να πάρω? (1500w - 2000w)
Το χωρίς ανεμιστήρα είναι must...

2000watt = σχεδόν 3000VA !!

Είσαι σίγουρος ότι θες watt ή VA ;

Τέτοιο κτήνος χωρίς ανεμιστήρια; είμαι περίεργος να δω αν υπάρχει.

Πάντως στα APC θέλει πολλή προσοχή γιατί δεν αναγράφουν ξεκάθαρα ότι έχει ανεμιστήρια αλλά γράφουν αυτό:

Audible noise at 1 meter from surface of unit
55.00 dBA

http://www.apc.com/products/resourc...ex.cfm?base_sku=SURTD3000RMXLI&total_watts=50

Ε δεν νομίζω 55db να ακούγονται τα ηλεκτρόνια μόνο....:flipout:

Ενώ σε ένα μικρό που "φωνάζει" μόνο και μόνο από την κατασκευή του ότι δεν έχει ανεμιστήρια, γράφει αυτό:

Audible noise at 1 meter from surface of unit
0.00 dBA

http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BE700G-UK&total_watts=200

Τυχαίο; Δεν νομίζω! :flipout:

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν.

Last edited:
Μάλιστα, πάμε σε πιό λογικά επίπεδα αλλά καιπάλι θεωρούνται "μεγάλα". Οταν έψαχνα εγώ δεν βρήκα χωρίς ανεμιστήρια.

Πάντως για να εξομολογηθώ κάτι, θα προτιμούσα επώνυμο και ανεμιστήρια (τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν δουλεύουν πάντα) παρά OEM no name χωρίς ανεμιστήρια.

Με το UPS δεν παίζουμε. Γνώμη μου.

Τη φασαρία δεν την αντέχω... δυστυχώς..
τα eaton ξέρεις αν είναι με ανεμιστήρα ?

Πάντως το ιστορικό με τις εταιρίες είναι ότι η Sneider είχε την MGE, αγόρασε την APC, και πούλησε την MGE στην EATON.
EATON δεν έχω αγοράσει ποτέ, αλλά έχω από το 2006 ένα MGE Pulsar Ellipse Premium, 1200 νομίζω, το οποίο παίρνει 3 μπαταρίες και δεν έχει ανεμιστήρα.

Να κάνω λίγο hijack στο θέμα, ρωτώντας αν ξέρει κάποιος ποια σειρά θεωρείται καλύτερη, Eaton Ellipse MAX UPS ή Eaton 5110 UPS?

Εχουν καμία βασική διαφορά? Π.χ. η μία σειρά να είναι με καθαρό ημίτονο? Η να έχει ανεμιστήρες?

από ότι βλέπω, τα ΜΑΧ είναι ακριβότερα (στα ίδια VA)

Απάντηση: Re: Νέο UPS ... 1500W και χωρίς ανεμιστήρα..

Γιατί δεν παίρνεις ένα smart 1500 και αν το χρειάζεσαι άλλο ένα 1500 extension (κουμπώνει επάνω του) ?

Μα αφού η προτεραιότητά του είναι να μην έχει ανεμιστήρια. "Must" όπως γράφει.

Τελικά μάλλον θα αγοράσω το ίδιο UPS που είχα.. inform 1500 va... μια και δεν υπαρχει κάτι αλλο....