NEO VISTA HTPC.ΜΕ ΠΟΙΟ FREEWARE ΤΟ SETΑΡΟΥΜΕ;

KalamarGiannis

AVClub Enthusiast
9 November 2006
1,252
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Για να φτιάξει κανείς το hardware set-up ενός HTPC υπάρχουν πολλά θέματα και πραγματικά μέσα από πολλούς δρόμους εύκολα φτάνει κανείς στο επιθυμητό.
Δυστυχώς νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και για το software που απαιτείται για να παίξει πάσης φύσεως HD υλικό, blu-ray, iso, mkv κτλ.

Στα θέματα που βρήκα με τρόμαξε το γεγονός ότι υπάρχουν ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΟΥΟΜΕΝΑ filters και players που σε άλλους δουλεύουν και σε άλλους όχι. Γιάυτό αποφάσισα να ζητήσω την βοήθειά σας για να στήσω το μηχανάκι μου.
Προτεραιότητα είναι η ευκολία εγκατάστασης, ρυθμίσεων και εύρεσης των προγραμμάτων , κατά προτίμηση free να μην παρατυπούμε κι όλας...
Ζητούμενη και η ποιότητα αναπαραγωγής αλλά μετά την ευκολία.

Τo hardware είναι Core2 duo 2.66 με ATI 4670 HDMI σε DENON 1909 kai SONY W4000 24p.

Θέλω τον απλούστερο τρόπο να δω HD χωρίς να γεμίσω codecs που μετά θα αλληλοεπηρεάζονται αρνητικά.
Μπορείτε να μου πείτε τα ελάχιστα προγράμματα για εγκατάσταση;
και link για το ποιά θέματα εδώ μέσα θα είναι χρήσιμα...
Ευχαριστώ.

Διαβάζω να βγάλω άκρη και πιο χαζός δεν έχω αισθανθεί ρε παιδιά...
έχουμε και λέμε:
Ζοοm player 6, Media Player Clasic HC, KMplayer, VLC media player, Power DVD 7.3 και διάφορες νεότερες εκδόσεις .
Zητάω πολλά να μου πείτε ένα μόνο που να παίζει τα αρχεία σωστά;
και μετά δεν καταλαβαίνω αφού ο player έχει φίλτρα μέσα (νομίζω)
γιατί να κατεβάζω haali, ac3 filter, coreavc κτλ.
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ mkv;
Δεν ξέρω αν γίνομαι σπαστικός, sorry κιόλας, ο απλός (νευριασμένος) χρήστης είμαι, κάτι απλά δεν γίνεται;

Last edited:
Μπορείς να δοκιμάσεις KMPlayer, τα έχει όλα όσα χρειάζεται ενσωματωμένα. Σε όσους ήθελα να βάλω κάτι απλό και εύκολο χωρίς να μπλέκουν, τους έβαλα αυτό (αλλά σε περιβάλλον winXP). Για mkv είναι μια χαρά. Δεν παίζει όμως bluray, οπότε θα χρειαστείς και κάποιο άλλο, πχ powerdvd.

Το MPC-HC επιλέγουν, όσοι θέλουν να εκμεταλλευθούν επιτάχυνση από την κάρτα γραφικών στα mkv (αν βέβαια αυτή υποστηρίζει).

Απλό MPC συνήθως επιλέγουν, σε συνδυασμό με coreAVC όσοι έχουν αδύναμο μηχάνημα, ή θέλουν να δουλέψουν και εξωτερικά φίλτρα.

Γενικότερα τίποτα δεν είναι ανάγκη να το "παντρευτείς". ΔΟΚΙΜΑΣΕ τα και κράτα ότι σου αρέσει και σε βολεύει. Τα haali, ac3filter, vobsub, coreAVC, εγκαθίστανται πανεύκολα (το coreAVC όμως είναι εμπορικό πρόγραμμα).

Ευχαριστώ κατ'αρχάς για την άμεση βοήθεια...
Λέω να ξεκινήσω με MPC-HC που το ξέρω σαν πρόγραμμα , έπαιζα τα divx μου...και βλέπουμε...
τώρα οι οδηγοί σαν του Κώστα Νάκου χρειάζονται; να τα κάνω όλα αυτά που λέει; γιατί έχω vista και νομίζω ότι πολλά πράγματα αφορούν τα ΧΡ...

...τελικά το ξανασκέφτηκα και κατεβάζω και τον KMplayer...
κατέβασα όλα τα προτεινόμενα προγράμματα:
( εκτός το coreavc που δεν είναι free)
mpc-HC 1,2,908, ac3filter 1,51, haali media splitter(matroska splitter λεγεται το αρχείο), fddshow, vista codec pack 5.06, XP video decoder checkup utility, vista media center decoder utility, KMplayer, VLC player.

Τώρα τι να βάλω από όλα αυτά; (την απλότητά μου μέσα...)

Επειδή σε βλέπω πολύ διστακτικό, ξεκίνα με ΚΜPlayer που τα κάνει όλα (εκτός BR). Η εγκατάσταση είναι πανεύκολη.

και αν δεν μείνεις ευχαριστημένος ή θελήσεις αργότερα να ξεζουμίσεις το εργαλείο από θέμα ποιότητας, προχωράς παρακάτω.

υγ. δεν θυμάμαι, ίσως να πρέπει να βάλεις και το ac3filter και το haali...

Αυτό με το haali & Ac3 filter πρέπει να μπουν τελικά ξέρει κανείς;
κι αν ναι πριν ή μετά την εγκατάσταση του KMplayer;

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια...
έχω συγκεντρώσει τα μηχανήματα και δεν μπορώ να τα συνδέσω λόγω ατελειών...
πρέπει να τελειώσει το HTPC, και μετά να συνδέσω με ενισχυτή και TV και ηχεία...όσο κι αν σας φαίνεται απλό , εμένα μου μοιάζει βουνό!
όλα έχουν manuals, ο denon, τα tannoy revolution, έχω χάσει την μπάλα...
το παρήγορο είναι ότι στο τέλος θα βρούμε (εδώ!) τις λύσεις να παίξουν το περίφημο HIGH DEF !

νομίζω οτι κατα την εγκατάσταση του ΚΜplayer σου δίνει επιλογή για εγκατάσταση ταυτόχρονα του haali & ac3 filter.

Αυτό με το haali & Ac3 filter πρέπει να μπουν τελικά ξέρει κανείς;
κι αν ναι πριν ή μετά την εγκατάσταση του KMplayer;

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια...
έχω συγκεντρώσει τα μηχανήματα και δεν μπορώ να τα συνδέσω λόγω ατελειών...
πρέπει να τελειώσει το HTPC, και μετά να συνδέσω με ενισχυτή και TV και ηχεία...όσο κι αν σας φαίνεται απλό , εμένα μου μοιάζει βουνό!
όλα έχουν manuals, ο denon, τα tannoy revolution, έχω χάσει την μπάλα...
το παρήγορο είναι ότι στο τέλος θα βρούμε (εδώ!) τις λύσεις να παίξουν το περίφημο HIGH DEF !
Είμαι σε παρόμοια φάση. Εχω τελειώσει το PC (με Vista Ultimate), αλλά δεν έχω εγκαταστήσει τίποτα ακόμη, πλήν του Cyberlink DVD Suite, που περιεχόταν στη συσκευασία της κάρτας γραφικών.
Pentium Core Duo 3.00GHz, Powercolor ATI 4870, 2 x 1Tb, 1 x 160Gb, LG BR player και 4Gb DDR3. Περιμένω τα ευρήματά σου και τις συμβουλές όλων με ενδιαφέρον.

όπως θα δείτε και από τα τρελά μου πανηγύρια εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=711044#post711044
η πρώτη φορά είναι πάντα αξέχαστη!
σόρρυ αλλά μεγάλη πατάτα ο ΚΜ, τίποτα δεν έπαιζε ,κολούσε συνέχεια και από την εγκατάσταση ακόμα βγάζει μηνύματα λάθους...
πάντως δεν είχα βάλει τους drivers της ΑΤΙ πριν αρχίσω να εγκαθιστώ τα haali, AC3, MPC-HC . Επίσης ακόμη δεν κατάφερα να συνδεθώ με την TELLAS στο νέο Pc οπότε δεν έχω κάνει updates στα vista και το bios...
τις επόμενες μέρες ελπίζω σε πρόοδο...
είχα και πρόβλημα με οριζόντια γραμμή μόνο στα 24p, tearing ήτανε; πως λύνεται;
thanx για κάθε βοήθεια!

Ευχαριστώ, το κοιτάω αμέσως...
όταν λέμε δεν το χρειάζομαι, εννοούμε ότι τα καταφέρνει η cpu μόνη της...
μήπως όμως είναι καλύτερα και από άποψη κατανάλωσης να βάλω να βοηθάει η κάρτα γραφικών;
σε απόδοση της εικόνας-ήχου είναι το ίδιο ή μήπως βοηθήσει και εκεί σε σπασιματάκια και τέτοια;

Εκεί είναι οι βασικές οδηγίες από την σελίδα του ίδιου του mpc-hc. Ναι, εσύ έχεις δυνατό cpu που θα τα καταφέρνει και χωρίς βοήθεια από την GPU.

Στα υπόλοιπα δεν μπορώ να σου απαντήσω, γιατί εμένα ποτέ δεν μου έπαιξε σωστά το mpc-hc με επιτάχυνση... Στην τελευταία προσπάθεια (πριν μια βδομάδα και αν), η κίνηση ήταν απαράδεκτη... Σαν σπαστή. Με την cpu μου να κοιμάται (άρα δούλευε μια χαρά η GPU). -bye-

'Αρα συνεχίζεις να προτείνεις τον KMplayer για σωστή απόδοση εικόνας;
εμένα ρε συ όλο κρασάριζε, πρέπει να τον απεγκαταστήσω και να τον εγκαταστήσω ξανά μήπως και δουλέψει...
εκτός αν υπάρχει άλλη λύση!

Τον KMplayer στον πρότεινα σαν ένα πρόγραμμα, που το βάζεις και παίζει αξιοπρεπώς, χωρίς πολλά πολλά, εγκαταστάσεις, ρυθμίσεις κλπ. Αν δεν σου κάθεται καλά (ή καθόλου), πας για άλλα... Απλά πράγματα. Δωρεάν προγράμματα είναι όλα αυτά, τα βάζεις, δοκιμάζεις, αν δεν σου αρέσει κάποιο, βουρ στο επόμενο...

Απάντηση: Re: NEO VISTA HTPC.ΜΕ ΠΟΙΟ FREEWARE ΤΟ SETΑΡΟΥΜΕ;

'Αρα συνεχίζεις να προτείνεις τον KMplayer για σωστή απόδοση εικόνας;
εμένα ρε συ όλο κρασάριζε, πρέπει να τον απεγκαταστήσω και να τον εγκαταστήσω ξανά μήπως και δουλέψει...
εκτός αν υπάρχει άλλη λύση!

σε εμενα παιζει με διαφορα καλυτερα απο ολους τους αλλους και τον εχω αφησει και δεν δοκιμαζω αλλον αφου ειναι και απλος ....

αλλα οντως μπορει σε καποιους να μην παιζει οπως σε αλλους .....

Και σε μενα ο kmplayer παιζει ΚΑΛΥΤΕΡΑ και με ΔΙΑΦΟΡΑ από όλους τους άλλους γνωστους συνδυασμούς... (mpc, coreavc,ffdshow,ac3 filter,plugins,zoom player, κλπ....)

Το λειτουργικο μου ειναι windows vista 32bit home premium.

Στα XP που ειχα παλιοτερα είχα πρόβλημα με καποια σπασιματακια στην εικονα και ασυχρονιστο ηχο καποιες φορες.... Αλλα περιστασιακά...

Επίσης με τον kmplayer εχω καταφερει να παρω SPDIF (AC3 και DTS) passthrough μεσω οπτικης ινας και coaxial για τον ενισχυτή μου προκειμενου να κανει αυτος την αποκωδικοποιηση του ηχου....:a0210:

παρόλο που μου βγάζει ένα παραθυράκι στην αρχή γκρινιάρικο το αγνοώ και μετά ο ΚΜ παίζει...για πες τι ρυθμίσεις να βάλω για να βγάλω το περίφημο passthrough προς τον denon; έτσι θα έχω καλύτερη ποιότητα ήχου σε 5.1 ηχεία;

Παιδιά και ένα σχετικό -άσχετo πρόβλημα που έχω με το htpc και τα προγράμματα λειτουργίας του...
προσπαθώ από το πρωί να το κάνω δίκτυο μέσω ethernet με το παλιό pc το οποίο έχει πάνω και το δικτυακό ΑDSL modem. Mαζί με το modem υπήρχε κίτρινο ethernet to ethernet καλώδιο, και το modem έχει πίσω 4 τέτοιες εξόδους ...αυτό που δεν μπορώ να κάνω είναι να δει το ένα Pc το άλλο και να μεταφέρω δεδομένα μεταξύ του γεμάτου και του άδειου σκληρού...έχει πολύ μανούρα το πράγμα;