Nέοι αρχηγοί στο h264 decoding

Μια βοήθεια παρακαλώ... Πως ενεργοποιείται το purevideo μέσα από το power dvd 7.3... Κανονικά θα έπρεπε να ανοίξει κάποιο εικονίδιο της nvidia ή όχι;;; Μου φαίνεται ότι ακόμα και αν ενεργοποιήσω το Hardware acceleration δεν γίνεται τίποτα...

P4 3.2
8600 gt
vista

Μια βοήθεια παρακαλώ... Πως ενεργοποιείται το purevideo μέσα από το power dvd 7.3... Κανονικά θα έπρεπε να ανοίξει κάποιο εικονίδιο της nvidia ή όχι;;; Μου φαίνεται ότι ακόμα και αν ενεργοποιήσω το Hardware acceleration δεν γίνεται τίποτα...

P4 3.2
8600 gt
vista

Καταρχήν έχεις περάσει το update της cyberlink που κυκλοφόρησε πρίν 20-25 μέρες ή έχεις το ''απλό'' PDVD 7.3 ; Χωρις το νεο patch δεν θα δεις διαφορές με την 8600.
Αν έχεις τσεκάρει την επιλογή Hardware Acceleration μεσα στο configuration του PDVD είσαι οκ. Δεν θα εμφανιστεί κανένα εικονίδιο nvidia.

Όχι δεν το πέρασα... Ευχαριστώ...
Και ρωτώ: θα δουλεύει το πιουρβιντεο σε απλό ντι βι ντι;;;

Τελικά η 8600 είναι μια καλή αγορά.

Μερικά αποτελέσματα ακόμα από τεστάκια. Το σύστημα είναι Intel 6600, 2GB ram, κάρτα 8600 GT, λειτουργικό Vista.

Spiderman 2: 1080p, h.264, από τηλεοπτικό σήμα όχι HD DVD ή BR

The Terminal: 1080i, h.264, από τηλεοπτικό σήμα όχι HD DVD ή BR

Μέσο αναπαραγωγής: Power DVD 7.3 ultra

Αποτελέσματα: Χωρίς hardware accelaration = cpu 55-65%, peak 75%

Με hardware accelaration = cpu 0,1-0,5, peak 10%!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα μείνω πολύ καιρό μαζί της.......-bye- -bye-

Re: Απάντηση: Nέοι αρχηγοί στο h264 decoding

Τελικά η 8600 είναι μια καλή αγορά.

Μερικά αποτελέσματα ακόμα από τεστάκια. Το σύστημα είναι Intel 6600, 2GB ram, κάρτα 8600 GT, λειτουργικό Vista.

Spiderman 2: 1080p, h.264, από τηλεοπτικό σήμα όχι HD DVD ή BR

The Terminal: 1080i, h.264, από τηλεοπτικό σήμα όχι HD DVD ή BR

Μέσο αναπαραγωγής: Power DVD 7.3 ultra

Αποτελέσματα: Χωρίς hardware accelaration = cpu 55-65%, peak 75%

Με hardware accelaration = cpu 0,1-0,5, peak 10%!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα μείνω πολύ καιρό μαζί της.......-bye- -bye-

Kαι εμεις και εμεις

Νέα έκδοση driver Nvidia:

Windows XP
Windows XP Media Center Edition
Windows 2000

ForceWare Release 90
Version: 94.24
Release Date: May 18, 2007

Release Highlights:

WHQL Certified.
Adds support for GeForce 7200 GS
NVIDIA PureVideo™ HD driver with support for the following features:
Hardware acceleration of H.264, VC-1 and MPEG-2 HD movie formats.
Video post-processing image enhancements.
Built-in support for HDCP content protection protocol via DVI or HDMI connectors.
Please visit the NVIDIA PureVideo website for more information on building a PureVideo HD system.
Includes the new NVIDIA Control Panel. Please visit the NVIDIA Control Panel website for more information.
Microsoft DirectX 9.0c and OpenGL 2.0 support
For a full list of fixes issues, please view the release notes

Aπο εδώ: http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_94.24.html

Και βεβαια ήρθε (μαλλον) το ΗΑ στα XP που περιμέναμε. Σε 15 λεπτά θα γράψω εντυπώσεις περί αυτού........

Απάντηση: Re: Nέοι αρχηγοί στο h264 decoding

NVIDIA PureVideo™ HD driver with support for the following features:
Hardware acceleration of H.264, VC-1 and MPEG-2 HD movie formats.
Video post-processing image enhancements.

HA για Η264 και VC1 για την σειρά 7???
Πάω να το δοκιμάσω άμεσα!!!

Παιδια δοκιμασε κανεις τους νεους drivers στην σειρα 7χχχ? Ειδε διαφορά;
Εγω απο το λιγο που δοκιμασα δεν ειδα κατι λιγοτερο στην χρηση της cpu απο πριν. 30% με 40% ηταν κι εκει εμεινε. Θα το ξαναδω οταν γυρισω απο την δουλεια. Πως καταλαβαινουμε αν το ΗΑ δουλευει ή οχι? Στο powerdvd παντως ειναι τσεκαρισμενο.

Παιδια δοκιμασε κανεις τους νεους drivers στην σειρα 7χχχ? Ειδε διαφορά;
Εγω απο το λιγο που δοκιμασα δεν ειδα κατι λιγοτερο στην χρηση της cpu απο πριν. 30% με 40% ηταν κι εκει εμεινε. Θα το ξαναδω οταν γυρισω απο την δουλεια. Πως καταλαβαινουμε αν το ΗΑ δουλευει ή οχι? Στο powerdvd παντως ειναι τσεκαρισμενο.

Ανοίγεις το PDVD, ξετσεκάρεις το ΗΑ, το κλείνεις, το ξαναανοίγεις, βάζεις το ίδιο με πρίν υλικό και παίζεις και βλέπεις την cpu σου. Τα νούμερα πρέπει να είναι ψηλότερα χωρίς. Σε περιπτώσεις που το ΗΑ είναι χωρίς τσέκ στο PDVD ενώ παίζεις κάτι, δεν είναι σίγουρο οτι δεν είναι ενεργό. Μόνο με τέστ του load της cpu το τσεκάρεις σίγουρα.

Εχει διαφορά στην χρηση της CPU.
Στην ιδια σκηνη (στην αρχη του Riddick) χωρις ΗΑ δινει 40% - 42% ενω με τσεκαρισμενο το ΗΑ δινει 31%-33%
Νομιζω βεβαια οτι και με τους προηγουμενους drivers το ιδιο ητανε.

Τα εχουμε κανει λιγο αχταρμα εδω μεσα μου φαινεται εχουμε μπλεξει 7xxx 8xxx και οτι αλλο βρουμε, σας παρακαλω βρε παιδια οσοι πηραν 8500/8600 να πουν τις εντυπωσεις τους για τις καρτες εγω ειμαι αρκετα ευχαριστημενος με την 8600gt, μιας και σε Η264 κανει τρελη δουλεια αλλα το προβλημα μου ειναι με ορισμενα μονο videακια και σε 720p αλλα και 1080p τα οποια περνω μια πρασινη οθονη αντι για video λετε να ειναι οι drivers?? εχω βαλει τους 160.03 σε vista ultimate 32bit.
Οταν παιζω με coreavc χωρις DXVA ολα ΟΚ.
Ακομα ξερω οτι σε vc1 δεν κανει full hard. accel. η καρτα αλλα κατεβαζει καπως το cpu usage, το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να βρω τροπο να παρω hardware accel. εξω απο wmp 11 με wmv αρχεια, δοκιμασα το wmv powertoy και ενω εκανα enable το wmv acceleration με το wmp 11 στο log βλεπω κανονικα dxva 2.0 και cpu usage γυρο στο 20% ενω με mpc περνω cpu usage 40-50% και το log δεν βγαζει τιποτα αρα δεν παιζει προφανος acceleration.
φυσικα παντου renderer βαζω EVR αλλιως δεν παιρνω dxva 2.0.
Αληθεια εχει καταφερει κανεις να βρει πληροφοριες για subs με dxva 2.0 ?? απο οτι ξερω δεν υποστηριζονται ακομα, απλα ρωταω μηπως μου εχει ξεφυγη κατι στα forums.

Ανοίγεις το PDVD, ξετσεκάρεις το ΗΑ, το κλείνεις, το ξαναανοίγεις, βάζεις το ίδιο με πρίν υλικό και παίζεις και βλέπεις την cpu σου. Τα νούμερα πρέπει να είναι ψηλότερα χωρίς. Σε περιπτώσεις που το ΗΑ είναι χωρίς τσέκ στο PDVD ενώ παίζεις κάτι, δεν είναι σίγουρο οτι δεν είναι ενεργό. Μόνο με τέστ του load της cpu το τσεκάρεις σίγουρα.

Κυριάκο καλημέρα!

Κάτι θυμάμαι να είχες γράψει παλιότερα, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τι είχε ειπωθεί. Σχετικά με τα "κλασικά" προβλήματα των Nvidia (περίεργα με gamma, brightness, contrast, solarization, κτλ), έχουν διορθωθεί στους φρέσκους drivers για τις καινούργιες κάρτες;

Κυριάκο καλημέρα!

Κάτι θυμάμαι να είχες γράψει παλιότερα, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τι είχε ειπωθεί. Σχετικά με τα "κλασικά" προβλήματα των Nvidia (περίεργα με gamma, brightness, contrast, solarization, κτλ), έχουν διορθωθεί στους φρέσκους drivers για τις καινούργιες κάρτες;

Aπο gamma, brightness, contrast ειναι οκ απο οτι ειδα και βλέπω. Για solarization να το δω το βράδυ μπας και βγάλω καλύτερο συμπέρασμα. Σε καθε περιπτωση μπορείς να περάσεις να παρεις την 8600 για δοκιμή. -bye-