Nέοι αρχηγοί στο h264 decoding

Παιδια να ρωτησω κατι?

Εχετε ενα "βασικο" σεταρισμα, και απο κει και περα κανετε διαφορες δοκιμες ετσι ωστε να βρειτε τι ειναι το λιγοτερο προβληματικο ???

Παιδια να ρωτησω κατι?

Εχετε ενα "βασικο" σεταρισμα, και απο κει και περα κανετε διαφορες δοκιμες ετσι ωστε να βρειτε τι ειναι το λιγοτερο προβληματικο ???

Ντίνο ακριβώς το αντίθετο. Δουλεύουν όλα μια χαρά και τα σκαλίζουν για να γίνουν καλύτερα και μετά τρέχουν! :flipout:

Υ.Γ. Δεν κάνω πλάκα

Βρε κακο που παθαμε...

Η επιθυμια σκαλισματος, προερχεται απο την αναζητηση για το καλυτερο ή απο περιεργεια - ας πουμε - και μονο.

Γιατι αν ισχυει το πρωτο, παει να πει οτι ακομη το HTPC δεν ειναι 100% ετοιμο.

Βρε κακο που παθαμε...

Η επιθυμια σκαλισματος, προερχεται απο την αναζητηση για το καλυτερο ή απο περιεργεια - ας πουμε - και μονο.

Γιατι αν ισχυει το πρωτο, παει να πει οτι ακομη το HTPC δεν ειναι 100% ετοιμο.

Αν κρίνω από μένα από περιέργεια μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο! Εχθρός του καλού το καλύτερο είναι το σύνθημα μας. :grinning-smiley-043

Πάντως για HD-DVD και Blu-Ray αν έχεις το σωστό hardware τα πράγματα είναι απλά με το Powerdvd. :antlers:

Nektar μολις καταλαβα τι εννοεις με την υπογραφη σου!!
:flipout: :flipout:

Προχθές να φανταστείς είδα την πρώτη μου ταινία. Και έχω καμιά 20αριά που περιμένουν. Για ρώτα και τους άλλους πόσες έχουν δει :flipout:

Προχθές να φανταστείς είδα την πρώτη μου ταινία. Και έχω καμιά 20αριά που περιμένουν. Για ρώτα και τους άλλους πόσες έχουν δει :flipout:

Έχω 400 Gb τίγκα στο υλικό και έχω δει μόνο τα 100 Gb καρντιά μου:bang:

Βασικά όμως λόγω έλλειψης χρόνου
Χίλια κομμάτια έχω γίνει :BXVZCBXZ6:

κανενας codec υπαρχει για να ριξει την χρηση του cpu μεσω των νεων drivers (ha) στην χρηση ριπαρισμενων αρχειων .mkv κτλ???

ειπαμε τα mkv με x264 παιζουν μια χαρουλα με τον codec του powerdvd και το modified MPC που υποστηριζει EVR δες λιγο πιο πισω πρεπει να εχω βαλει και Link για το mpc. Ακομα και μεσα απο τον wmp11 στα Vista μπορεις να παρεις ΗΑ σε mkv αν εχεις φυσικα τον codec του powerdvd και το haali media splitter

μηπως χρειαζονται και αλλες ρυθμισεις? ακολουθησα αυτα που λες και περνω 100%cpu usage με συστημα amd 3500 1giga ram 7600gt και Mpc evr powerdvd codec και haali media splitter ,ολα τα παραπανω σε αρχειο 1080p .mkv

Last edited:
Να ρωτήσω κάτι (αν και διακόπτω λίγο τη ροή...) επειδή κάνω τώρα μια συναρμολόγηση:
Διάβασα ότι η 8600gt δεν κουράζει τη cpu όταν παίζει πχ H264 ενώ μία ATI EAX1650 απασχολεί την cpu 100%.
Exω και τις 2 διαθέσιμες και την μία θα την τοποθετήσω στον υπολογιστή μου ενώ την άλλη στο ΗΤPC μαζί με cpu E4400 και προβολή σε κλασική τβ 32".

Να βάλω στο HTPC από τώρα την 8600 ώστε να με καλύψει σε Η264 όταν με το καλό πάρω μιά οθόνη της προκοπής ή καλύτερα την 1650 που μάλλον είναι καλύτερη σε τβ έξοδο (λόγω ρυθμίσεων gamma κλπ);;

Ή μήπως υψηλής ανάλυσης βίντεο σημαίνει ότι και στην κλασική τβ θα δω κάποια διαφορά σε ποιότητα;

Συγνώμη για την ασχετοσύνη μου... Εχω μείνει 1-2 χρόνια πίσω!

μηπως χρειαζονται και αλλες ρυθμισεις? ακολουθησα αυτα που λες και περνω 100%cpu usage με συστημα amd 3500 1giga ram 7600gt και Mpc evr powerdvd codec και haali media splitter ,ολα τα παραπανω σε αρχειο 1080p .mkv

Εαν εχεις πραγματικα 7600tgt δεν θα παρεις hardware acceleration σε x264 τουλαχιστον οχι οπως το εννοουμε για τις 8500/8600 εδω το thread μιλαει για το hardware acceleration σε αυτες τις καρτες.

Να ρωτήσω κάτι (αν και διακόπτω λίγο τη ροή...) επειδή κάνω τώρα μια συναρμολόγηση:
Διάβασα ότι η 8600gt δεν κουράζει τη cpu όταν παίζει πχ H264 ενώ μία ATI EAX1650 απασχολεί την cpu 100%.
Exω και τις 2 διαθέσιμες και την μία θα την τοποθετήσω στον υπολογιστή μου ενώ την άλλη στο ΗΤPC μαζί με cpu E4400 και προβολή σε κλασική τβ 32".

Να βάλω στο HTPC από τώρα την 8600 ώστε να με καλύψει σε Η264 όταν με το καλό πάρω μιά οθόνη της προκοπής ή καλύτερα την 1650 που μάλλον είναι καλύτερη σε τβ έξοδο (λόγω ρυθμίσεων gamma κλπ);;

Ή μήπως υψηλής ανάλυσης βίντεο σημαίνει ότι και στην κλασική τβ θα δω κάποια διαφορά σε ποιότητα;

Συγνώμη για την ασχετοσύνη μου... Εχω μείνει 1-2 χρόνια πίσω!

κοιτα ειναι αναλογος τη πηγες εχεις αν προς το παρον βλεπεις μονο dvd και divx δεν νομιζω να εχει διαφορα πια καρτα θα χρησιμοποιησης, αν ομως εχεις hd υλικο σε x264 καλο θα ηταν να βαλεις την 8600, αυτο ειναι καθαρα επιλογη σου μιας και εσυ ξερεις γιατι θελεις να χρησιμοποιησης το htpc σου, απο την αλλη ισως καλο θα ηταν να περιμενεις λιγο καιρο πριν βαλεις στην 8600 στο συστημα σου μιας και τα drivers ακομα δεν ειναι τα καλυτερα, σε vista παιζουν κανονικα αλλα σε xp δεν περνεις hardware acceleration ακομα, η Nvidia ειπε οτι θα βγαλει drivers ιουνιο.

Re: Απάντηση: Nέοι αρχηγοί στο h264 decoding

η 8600 θέλει τα vista της για να ξεκουράζει τον cpu ...

Τι cpu έχεις;

Δεν θα δεις μεγάλες διαφορές , αλλά υπάρχουν σε CRT ...

E4400 η cpu μου.

Δεν θα βάλω vista. Θα μείνω με mce2005 για την ώρα.

Συνήθως κάνω μόνο εγγραφή τηλεοπτικών αναλογικών προγραμμάτων (με Leatdek pvr2000) και κάποια στιγμή (ή και ταυτόχρονα με time-shifting) τα ξαναβλέπω.

isos offtopic αλλά ψάχνω την ιδανικότερη φτηνή -ως 170 ευρώ-κάρτα γραφικών για να χτίσω ένα ΗΤPC που θα έχω στο καθιστικό για να μην πάρω ενισχυτές dvdplayer recorder kτλ.σύνολο υπολογιστή ως χιλιάρικο...έχετε καμία πρόταση από τις κάρτες γραφικών που έχουν βγει προσφατα; το HDMI Απαραίτητο ή με καλύπτει χωρίς απώλειες έξοδος DVI;
thanx

isos offtopic αλλά ψάχνω την ιδανικότερη φτηνή -ως 170 ευρώ-κάρτα γραφικών για να χτίσω ένα ΗΤPC που θα έχω στο καθιστικό για να μην πάρω ενισχυτές dvdplayer recorder kτλ.σύνολο υπολογιστή ως χιλιάρικο...έχετε καμία πρόταση από τις κάρτες γραφικών που έχουν βγει προσφατα; το HDMI Απαραίτητο ή με καλύπτει χωρίς απώλειες έξοδος DVI;
thanx

εαν σε ενδιαφερουν και παιχνιδια μια 1950pro εισαι ΥΠΕΡκαλλυμενος..
η 8600 ειναι γρηγορο chipset(οχι οσο η 1950)αλλα βρισκεται σε δοκιμαστικο σταδιο οσο αναφορα τουλαχιστον το κομματι htpc με υπερ της τον directx10,το h/a,αλλα και τις υλοποιησεις της με παθητικη ψυχτρα.
θα προτεινα την 1950 αφου εχει δοκιμαστει και εχει περασει με επιτυχια ολες τις "γνωστες" δοκιμασιες (απο τα παιδια του forum και οχι μονο)αλλα και η τιμη της ειναι πολυ προσιτη,οποτε δεν υπαρχει και λογος να "ψαχνεσαι" αδικα.....-bye-

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510603

Last edited: