Nέοι αρχηγοί στο h264 decoding

Νεος driver για την nvidia για vista 160.04 δεν ειδα καμια διαφορα απο τον 160.03 που ειχα πριν, αλλα οποιος θελει ας των κατεβασει να μας πει και εκεινος.

ποσταρω εκ μερους του Blackjim γιατι δεν εχει κανει ακομα 10 ποστ και δεν του επιτρεπεται απο το site να ποσταρει φωτο. -bye-

Oι Nvidia ForceWare 165.01 ακούω οτι έχουν acceleration στα ΧΡ με τις 8500-8600. Τσιμπάτε τους και δοκιμαστε κάποιος γιατι ειμαι δουλειά .....

Windows Xp 32bit : http://rapidshare.com/files/26441524/WinXP.exe.html

Windows Vista 32bit : http://rapidshare.com/files/26444512/165.01_Vista32_.zip.html

Windows Vista 64bit : http://rapidshare.com/files/26440749/Vista64.exe.html

Νεος driver για την nvidia για vista 160.04 δεν ειδα καμια διαφορα απο τον 160.03 που ειχα πριν, αλλα οποιος θελει ας των κατεβασει να μας πει και εκεινος.

165.01 βγαινει , μετα βλεπω ποστ οτι ο 160.04 ειναι ο latest... :p Εχασα την μπαλα.

Πηρα κι εγω την ASUS 8600GTS και δοκιμασα να δω τι κανει σε Vista.
Οντως σε ενα video 1080p που δοκιμασα, η μειωση ειναι απιστευτη.
Χωρις HW acc εχω 100% CPU και το βιντεο ισα που παιζει σωστα. Με HW acc εχω 20-30% και ολα παιζουν μια χαρα
( 10-20 εχω και σε idle γιατι εχω κι αρκετα πραματα να παιζουν απο πισω ;) )
Με εικονες ,
Χωρις Hardware Acceleration
4lyqqv6.jpg

Mε Hardware Acceleration
4yikxf5.jpg

Παρεμπιπτoντως εαν μπορει καποιος εαν μπορουνε με καποιο τροπο να παιξουνε τα Χ.264 mkv αρχεια που εχω στο PowerDVD ωστε να εκμεταλευτω το Hardware Acceleration που εχει η τελευταια εκδοση. Θα ειναι κριμα εαν δεν γινεται γιατι H.264 υλικο δεν εχω, αλλα απο X.264 εχω περιπου 1.2TB..

greg για αλλη μια φορα τα mkv δεν υποστηριζονται απο το powerdvd, μπορεις να τους αλλαξεις το extension σε .avi,mp4 και τετοια αλλα τις πιο πολλες φορες δεν παιζουν σωστα.
Το καλο ειναι ομως οτι εαν εχεις τον powerdvd 7.3 μπορεις να χρησιμοποιησης το decoder του powerdvd και να παιξεις τα mkv απο τον αγαπημενο σου directshow player(Πχ media player classic) αν πας πιο πισω στο post θα δεις και οδηγιες.
Και μιας και ειμαι πολυ τσαντισμενος με την ολη κατασταση, θα τα χωσω και στην nvidia αλλα και στην ati(η οποια εβγαλε τις 2400/2600 προσφατα) που και οι δυο με τον εναν η τον αλλον τροπο δεν εχουν ακομα καταφερει να βγαλουν σωστους drivers για τα vista. Καλα ρε καραμητρο ηθελα να ξερα ο bill φωναζε τοσο καιρο οτι ερχονται τα vista και αυτοι οι χαζοι ενα 6μηνο μετα δεν εχουν καταφερει να χρησιμοποιησουν τιποτα απο το dx10 και το microsoft media foundation, και δεν ειναι μονο οι κατασκευαστες αλλα και οι software vendors δεν πανε πισω, ολοι μερα ταπες στα βαρελια ριχνουν μου φαινεται σαν τους τυπους της διαφημισης, τη EVR τους ελεγαν τη dxva 2.0 μωρε χαμπαρι δεν περνουν μονο η αγαπητη cyberlink κατι κανει με τον decoder της αλλα και αυτη τωρα τελευταια εχει πονηρεψει αρκετα μιας και απο οτι φαινεται με καποιο τροπο στην τελευταια εκδοση του powerdvd 7.3.2911 εχει κλειδωσει των decoder και δεν παιζει σωστα σε directshow(ευτυχος η παλιοτερη 2611 νομιζω) παιζει καλυτερα αλλα τη να το κανεις που βγαζει και αυτη τις πρασινες/μαυρες οθονες τις. Αμα θελει η cyberlink να κλειδωση των decoder της δεν της λεει κανεις οχι μαγκια τις αλλα τουλαχιστον βαλε στον Player σου υποστηριξη για mkv που ειναι το πιο κοινο format μετα το avi, ειναι και τσαμπα παναθεμα το. Και αντε και παιζεις κουτσα στραβα ορισμενα mkv με τον MPC με dxva 2.0 τους υποτιτλους που τους πας?? ααα... ξεχασα δεν υπαρχει φιλτρο που να παιζει υποτιτλους σε EVR ακομα, αλλα εκει δεν μπορεις να βρισεις ειναι open source τα περισσοτερα απο αυτα τα utils οπως το directvobsub σου λεει ο αλλος αμα θες μεγαλε παρε τον κωδικα και παιξε μπαλα μονος σου.
Anyway τα ειπα και ξεσκασα λιγακι γιατι καθε μερα μπαινω στα forum και ψαχνω σαν τρελος μηπως υπαρχει κατι καινουριο στο θεμα αλλα τιποτα σημερα εμαθα οτι και οι νεες καρτες τις ΑΤΙ με το πολυαναμενομενο vc1/h264 HA ακομα δεν κανουν τιποτα ουτε σε vista ουτε se xp , τουλαχιστον η nvidia με το launch των καρτων στα Vista ψιλοδουλευε το HA σχεδον σε ολα τα 720p αλλα σε κανενα 1080p που εχω δοκιμασει τουλαχιστον εγω(νομιζω το λεει και στα release notes).
ααα.... greg οσο για αυτο που λες με τα drivers ναι το 160.04 ειναι χρονικα πιο καινουριο απο το 165.01, αν θυμαμε καλα η σειρα εχει 165.01>160.03>160.04 ειναι διαφορες beta εκδοσεις που αναπτυσονται συγχρονος προφανος και τις κανουν leak για να μην τους βαραει ο κοσμος.
ακομα να καποιος καταφερει να παιξει x264 με υποτιτλους και HA σε vista ας μου πει και μενα γιατι θα σκασω!!!

Απάντηση: Re: Nέοι αρχηγοί στο h264 decoding

Και αντε και παιζεις κουτσα στραβα ορισμενα mkv με τον MPC με dxva 2.0 τους υποτιτλους που τους πας?? ααα... ξεχασα δεν υπαρχει φιλτρο που να παιζει υποτιτλους σε EVR ακομα, αλλα εκει δεν μπορεις να βρισεις ειναι open source τα περισσοτερα απο αυτα τα utils οπως το directvobsub σου λεει ο αλλος αμα θες μεγαλε παρε τον κωδικα και παιξε μπαλα μονος σου.
Anyway τα ειπα και ξεσκασα λιγακι γιατι καθε μερα μπαινω στα forum και ψαχνω σαν τρελος μηπως υπαρχει κατι καινουριο στο θεμα αλλα τιποτα σημερα εμαθα οτι και οι νεες καρτες τις ΑΤΙ με το πολυαναμενομενο vc1/h264 HA ακομα δεν κανουν τιποτα ουτε σε vista ουτε se xp , τουλαχιστον η nvidia με το launch των καρτων στα Vista ψιλοδουλευε το HA σχεδον σε ολα τα 720p αλλα σε κανενα 1080p που εχω δοκιμασει τουλαχιστον εγω(νομιζω το λεει και στα release notes).

ακομα να καποιος καταφερει να παιξει x264 με υποτιτλους και HA σε vista ας μου πει και μενα γιατι θα σκασω!!!

Φίλε μου Χαλαρέ, κάπου σε έχασα αλλά θα προσπαθήσω να βοηθήσω αν μπορώ. Δεν χρησιμοποιώ τον mpc οπότε δεν μπορώ να σου πω τίποτα. Χρησιμοποιώ τον KMP σε Vista με τσεκαρισμένο το EVR, στο custom filter manager επιλέγω DirectVob sub (auto loading version), νομίζω το copyright ανήκει στο Δημήτρη, και παίζω όμορφα όλα τα x.264 με υπότιτλους και με τη cpu στα 30%-40% με τα βιντεάκια 720 και 50%-60% με τα βιντεάκια 1080....

Εννοείται ότι με τον ίδιο τρόπο βλέπω και τα H-264 με υπότιτλους, όχι όμως HD DVD και ΒR μιας και από ό,τι ξέρω αυτά ανοίγουν μόνο με το Power DVD.

Θα κάνω και μερικές ακόμα δοκιμές και θα ενημερώσω....

Re: Απάντηση: Re: Nέοι αρχηγοί στο h264 decoding

Φίλε μου Χαλαρέ, κάπου σε έχασα αλλά θα προσπαθήσω να βοηθήσω αν μπορώ. Δεν χρησιμοποιώ τον mpc οπότε δεν μπορώ να σου πω τίποτα. Χρησιμοποιώ τον KMP σε Vista με τσεκαρισμένο το EVR, στο custom filter manager επιλέγω DirectVob sub (auto loading version), νομίζω το copyright ανήκει στο Δημήτρη, και παίζω όμορφα όλα τα x.264 με υπότιτλους και με τη cpu στα 30%-40% με τα βιντεάκια 720 και 50%-60% με τα βιντεάκια 1080....

Εννοείται ότι με τον ίδιο τρόπο βλέπω και τα H-264 με υπότιτλους, όχι όμως HD DVD και ΒR μιας και από ό,τι ξέρω αυτά ανοίγουν μόνο με το Power DVD.

Θα κάνω και μερικές ακόμα δοκιμές και θα ενημερώσω....

Και εγω τσεκαρα τον Kmplayer και τα αποτελεσματα του ειναι λιγο χειροτερα απο τον MPC, το θεμα μου εμενα ειναι οτι η cpu μου ειναι Π4 3.0Ghz και χωρις dxva 2.0 ακομα και με 720p με cyberlink decoder πιανω 80-100% cpu μονο ο coreavc μου παει καλυτερα με το deblocking off. Αλλα με το Purevideo HD ενεργοποιημενο η cpu δεν πιανει πανω απο 15%, αρα και εσυ με το ΚMPLAYER μαλλον χωρις dxva 2.0 παιζεις αρχειακια απλα εχει καλυτερη cpu και δεν σου φαινεται η διαφορα. Εγω μολις ενεργοποιω το directvobsub στον MPC κατευθειαν το cpu usage ανεβαινει η αλλες φορες δεν παιζει το video και εχω μονο audio, φυσικα αν γυρισω σε Κανονικο Playback αν εξερεσεις τα κοψιματα λογο του cpu usage ολα τα αλλα παιζουν οπως θα επρεπε, παντως απο οτι βλεπω και στο doom9 που αναπτυσουν τον mpc μου λενε οτι θα πρεπει να γινει redesign το φιλτρο των υποτιτλων για να παιξει κανονικα και με τον καιρο επλιζω να γινει, ή πολυ απλα θα χτυπησω εναν core2duo και θα τελιωνει η κατασταση, απλα σπαζομαι γιατι με τα 150 που εδωσα για την καρτα με λιγα παραπανω θα επερνα μια καλυτερη cpu και θα τα επαιζα ολα χαλαρα χωρις προβλημα αλλα μαλλον την πατησα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nέοι αρχηγοί στο h264 decoding

Κάνε το, να ξεμπερδεύεις....:BDBDG54: :SFGSFGSF:

τουλαχιστον για 4-5 μηνες δεν θα εχω τα λεφτα για αναβαθμιση εξαλου αν δεν παιδευτης και λιγο δεν το νιωθεις ικανοποιηση μετα, που θα παει θα δουλεψει το dxva 2.0 μεσα στο καλοκαιρακι.