Νεοι ενισχυτες A/V...πεταμένα λεφτά???

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Ο τιτλος μπορεί να ειναι κάπως προκλητικός,κοιτώντας όμως όλους σχεδόν τους νέους A/V ενισχυτές....από την πίσω πλευρά,πραγματικά απογοητεύτηκα και εξηγώ το λόγο.
Τελειώνοντας το καινούριο σπίτι της τράπεζας που με δάνεισε,εχω επιλέξει το χωρο εκεινο μεσα στο σαλόνι όπου θα τοποθετηθούν οι πηγές και τα μεσα προβολής.
Δηλαδή,ο ενισχυτής,το PS3,ο δορυφορικός δέκτης,ο προβολέας και η ντιλιόρας.
όλοι λοιπόν οι μεσαίας κατηγορίας ενισχυτές,έχουν ΜΙΑ...μόνο έξοδο hdmi με 4-5 εισόδους.
Και ρωτάω εγώ τώρα.
Πήγες τις πηγές στον ενισχυτή.
Πως διάολο θα μπορέσεις να βλέπεις ταινία ή δορυφορική,άλλες φορές στον προβολέα και άλλες στην ντιλιόρας?

Ο τιτλος μπορεί να ειναι κάπως προκλητικός,κοιτώντας όμως όλους σχεδόν τους νέους A/V ενισχυτές....από την πίσω πλευρά,πραγματικά απογοητεύτηκα και εξηγώ το λόγο.
Τελειώνοντας το καινούριο σπίτι της τράπεζας που με δάνεισε,εχω επιλέξει το χωρο εκεινο μεσα στο σαλόνι όπου θα τοποθετηθούν οι πηγές και τα μεσα προβολής.
όλοι λοιπόν οι μεσαίας κατηγορίας ενισχυτές,έχουν ΜΙΑ...μόνο έξοδο hdmi με 4-5 εισόδους.
Και ρωτάω εγώ τώρα.
Πως διάολο θα μπορέσεις να βλέπεις ταινία ή δορυφορική,άλλες φορές στον προβολέα και άλλες στην ντιλιόρας?

1. Έχω δει νέους ενισχυτές με δυο εξόδους hdmi... δε θυμάμαι τώρα ακριβώς τη μάρκα.

2. Εφόσον η νέα σύνδεση, το καλώδιο hdmi 1.4 είναι και καλώδιο δικτύωσης (ethernet), γιατί να μη μοιράζεται με ένα switcher (δικτυακή συσκευή) σε πολλές άλλες οθόνες και προβολείς; υπάρχει βέβαια και το κλασσικό σπλιτεράκι.

Μάθημα από κοντά την Παρασκευή, κανόνισε να φύγεις πιο αργά από τη δουλειά !!!!:D

Και ρωτάω εγώ τώρα.

Όλοι οι σοβαροί κατασκευαστές έχουν μοντέλα με δυο εξόδους HDMI. Βέβαια, μιλάμε για τις σειρές από midrange και πάνω.

Και ρωτάω εγώ τώρα.

Είτε αγοράζεις έναν καλύτερο/μεγαλύτερο ενισχυτή με δύο εξόδους είτε σαν φθηνότερη λύση αγοράζεις ένα splitter 1in X 2out . Splitter, όχι switcher.

Δεν θα το έλεγα πάντως πεταμένα λεφτά, απλά χαμηλής κατηγορίας με χαμηλότερα specs. αν τα έδιναν όλα τα features από τα 500 ευρώ τι θα πούλαγαν στα "μεγάλα";

Re: Απάντηση: Νεοι ενισχυτες A/V...πεταμένα λεφτά???

Είτε αγοράζεις έναν καλύτερο/μεγαλύτερο ενισχυτή με δύο εξόδους είτε σαν φθηνότερη λύση αγοράζεις ένα splitter 1in X 2out . Splitter, όχι switcher.

Δεν θα το έλεγα πάντως πεταμένα λεφτά, απλά χαμηλής κατηγορίας με χαμηλότερα specs. αν τα έδιναν όλα τα features από τα 500 ευρώ τι θα πούλαγαν στα "μεγάλα";

Καλημέρα. Συμφωνώ απόλυτα ως προς τα μικρά - μεγάλα μοντέλα.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Ποία είναι η διαφορά μεταξύ Splitter και switcher;
Με "καίει"αυτή τη στιγμή επειδή, από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, έχω πεισθεί ότι δεν είναι κατάλληλη περίοδος να αλλάξω ενισχυτή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεοι ενισχυτες A/V...πεταμένα λεφτά???

Καλημέρα. Συμφωνώ απόλυτα ως προς τα μικρά - μεγάλα μοντέλα.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Ποία είναι η διαφορά μεταξύ Splitter και switcher;
Με "καίει"αυτή τη στιγμή επειδή, από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, έχω πεισθεί ότι δεν είναι κατάλληλη περίοδος να αλλάξω ενισχυτή.

Ο splitter μοιράζει την ίδια στιγμή το σήμα σε 2 μέρη (TV, projector). Ο switcher επιλέγει την μία ή την άλλη, αλλά όχι την ίδια στιγμή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεοι ενισχυτες A/V...πεταμένα λεφτά???

Ο splitter μοιράζει την ίδια στιγμή το σήμα σε 2 μέρη (TV, projector). Ο switcher επιλέγει την μία ή την άλλη, αλλά όχι την ίδια στιγμή.

Ευχαριστώ πολύ.

Αν δεν έχει ο ενισχυτής 2 HDMI out, κλάφτα Χαράλαμπε, ιδίως στη χρήση με PC. Με splitter π.χ. (πάντα σύμφωνα με την εμπειρία μου) αργεί να γίνει το handshake με αποτέλεσμα τα παιχνίδια να έχουν προβλήματα κατα την εκκίνηση.

καποια στιγμη θα βγει ο yamaha 767 με 2hdmi out κοντα στα 700ε.
Τωρα και μονο σε λιγα κομματια (αν υπαρχουν κιολας) ο pioneer lx52 στα 800-850ε.
Σε κανα μηνα θα ερθει ο pioneer 2020 στα 870ε.
Αυτοι ειναι οι πιο οικονομικοι με 2 εξοδους hdmi.

Το ότι υπάρχουν μοντέλα με 2 hdmi out το ξέρω.Αλλά έλεος ρε παιδιά,γιατί να ειναι αναγκασμένος κάποιος να "ανέβει" κατηγορία,άρα και τσούξιμο για την τσέπη του για να "απολαύσει' 2 ρημαδοεξόδους οταν σημερα ειναι σίγουρο ότι θα τις χρειαστεί σίγουρα?
Με το δικό τους σκεπτικό,χρειάζεται να μην αγοράσει ΚΑΝΕΙΣ τα μοντέλα τους με τη μία έξοδο,αφού ειναι σιγουρο ότι σε λίγους μηνες,αυτά που δινουν τα μεγαλομεσαία μοντέλα,θα εχουν μεταφερθεί και στην μικρή κατηγορία.

Απο τι στιγμη που εχεις λεφτα για προβολεα και τηλεοραση μαζι,
εχεις και για ενισχυτη με 2 εξοδους,απλα πραγματα.
Ετσι φανταζομαι σκεφτονται και οι εταιριες...-bye-.

Απάντηση: Re: Νεοι ενισχυτες A/V...πεταμένα λεφτά???

Απο τι στιγμη που εχεις λεφτα για προβολεα και τηλεοραση μαζι,
εχεις και για ενισχυτη με 2 εξοδους,απλα πραγματα.
Ετσι φανταζομαι σκεφτονται και οι εταιριες...-bye-.

Tον προβολέα και την tv τους εχω ήδη,ενισχυτή με hdmi δεν εχω.
Αυτοί νομίζουν ότι βρισκόμαστε ακόμα 3 χρόνια πίσω.Δεν εχουν πάρει χαμπάρι ούτε για παγκόσμια κρίση,ούτε για μειωση εδισοδημάτων,ούτε για ανεργία...
Δεν πειράζει,τα κορόιδα πέθαναν.

Φιλε Σωκρατη κανε κουραγιο ακομα φετος,
θα χτυπησουμε μαζι εναν καινουργιο AV απο οκτωβρη
για να εχουμε κανενα θεμα να συζηταμε το χειμωνα.
Τωρα για τα λεφτα αστο καπου θα βρουμε.

Καθε φορα που αγοραζω κατι μετα απο μια βδομαδα
σκεφτομαι την επομενη αναβαθμιση,
κακο μικροβιο, υγεια να υπαρχει ολα τα αλλα θα τα μπαλοσουμε.

1 με 2 πραγματακια το χρονο ειναι καλα.