Νέοι JVC DLA-X5000, DLA-X7000, DLA-X9000

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,231
Παλλήνη
Έρχονται νέοι JVC όπως κάθε χρόνο, με αυξημένη φωτεινότητα και contrast αλλα χωρίς ακόμα χρήση laser:

http://www.projection-homecinema.fr...gamme-dla-x5000-dla-x7000-dla-x9000-devoilee/

nouvelle-gamme-jvc-x5000-x7000-730x1024.jpg

DLA-X5000B-1024x768.jpg

αναμασημένη τροφή...η JVC προτίμησε να βγάλει την παλιά Χ σειρά με lifting από το να περιμένει μέχρι το τμήμα εξέλιξης να ετοιμάσει τους laser που προσπαθούν εδώ και ένα χρόνο...για εμένα foul.. :HTEHETH63:

Tο contrast Τάκη πως ακριβώς αυξήθηκε?ο Χ500 έβγαζε 60.000:1 και στον Χ5000 ανακοινώνει 40.000:1 (πράγμα φυσικό αφού κάνει χρήση λάμπας 265W από 230W)...για πτώση το βλέπω εγώ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

άσε που με 23db από 21 δεν θεωρείται πλέον αθόρυβος...

Έχεις δίκιο, στον μικρο πέφτει το native και στους υπολοιπους μένει το ίδιο. Πάντως το έξτρα φως είναι πάντα καλοδεχούμενο. Σίγουρα όμως δεν είναι λόγος αναβάθμισης για όσους έχουμε την προηγουμενη σειρά. Να δούμε ποτε θα αξιωθούν να βγάλουν τον laser...

Είχα την αίσθηση ότι μετά από τον περσινό ντόρο για την ανάλυση των πάνελ, φέτος η JVC θα πήγαινε σε 4Κ. Ήμουν σχεδόν βέβαιος! Τελικά, το μόνο βέβαιο ειναι να μην είσαι ποτέ βέβαιος με την πολιτική των εταιρειών. Φαντάζομαι τα περσινά μοντέλα δεν θα τα αποσύρει, αλλά, θα ρίξει τις τιμές.

Είχανε πρόβλημα Γιάννη με τον laser εδώ και καιρό, πρόβλημα που τους έστειλε πίσω στα σχεδιαστήρια. Απλά επέλεξε να βγάλει όπως νάχει κάποια "νέα" μοντέλα. Το foul για εμένα είναι ότι οι πωλήσεις θα πάνε περίπατο μιας και κανείς ιδιοκτήτης της προηγούμενης σειράς δεν θα αναβαθμιστεί και η JVC παραδοσιακά στηρίζει μεγάλος μέρος των πωλήσεων της σε αυτούς τους πελάτες.

Aσε μας και εσυ με την εκτη αισθηση σου, εδω περιμενουμε προβολεα που να παιζει σωστα αυτα που ηδη εχει επανω του και συ περιμενεις ΚΚΚΚ. ? :smile:

Εγώ δεν περιμένω τίποτα..μια χαρά βολεύομαι με τον Κουτσούμπα (ΚΚ)..:Banane0:

Με τα ίδια μοντέλα εδώ και 2 χρόνια (αν θυμάμαι καλά δεν το εχει ξανακάνει αυτο από τότε που "ξεκίνησε" με τον HD 1), ειναι όντως έκπληξη να μη δώσει φέτος ούτε 4Κ, ούτε Laser.

Η αύξηση της φωτεινότητας εχει να κανει μάλλον με το τελευταίο hitακι που θέλουν να μας σερβίρουν οι εταιρίες, το HDR.

To HDCP 2.2 καλό επίσης αλλα μάλλον δεν ειναι και πολύ έξυπνο να μας θυμίζει οτι έπρεπε να το ειχε ήδη βάλει στα υπάρχοντα μοντέλα (που επίσης προμοτάρει ως "4Κ").

Anyways...no big news this year....

Έχουν επαναπαυθεί στις δαφνες τους ελλείψει ανταγωνισμού...
Άλλωστε, κακά τα ψεμματα, ελάχιστοι πλέον αγοράζουν προβολείς, παρα είναι niche η αγορα...

Re: Απάντηση: Νέοι JVC DLA-X5000, DLA-X7000, DLA-X9000

Έχουν επαναπαυθεί στις δαφνες τους ελλείψει ανταγωνισμού...
Άλλωστε, κακά τα ψεμματα, ελάχιστοι πλέον αγοράζουν προβολείς, παρα είναι niche η αγορα...
Σε αυτές τις κατηγορίες τιμής, τουλάχιστον.

Γιατί στα μηχανάκια του 1000κου / 2000ρου, κάτι πρέπει να κουνιέται ακόμη, λογικά.

Δεν ξέρω μήπως υπάρξει καμμία πιο επιθετική τιμολογιακή πολιτική στον 5000 και πάει να καλύψει και τη σειρά 3 που σταμάτησε.

Δεν ξέρω μήπως υπάρξει καμμία πιο επιθετική τιμολογιακή πολιτική στον 5000 και πάει να καλύψει και τη σειρά 3 που σταμάτησε.

ναι...500 ευρώ ακριβότερος του 500αρη... :award:

Τελικά ο χ-35 από άποψη σχέσης κόστους - απόδοσης είναι ο καλύτερος jvc μέχρι στιγμής και ίσως ο καλύτερος προβολέας γενικότερα. Ειδικότερα στην τιμή που είχε λίγο πριν τον αποσύρει η μαμά εταιρία από την κυκλοφορία (2.600 ευρώ) ήταν πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τους καταναλωτές, αλλά μάλλον αντιεμπορικός για την jvc, η οποία προφανώς έχει μεγαλύτερο κέρδος από το αμέσως επόμενο μοντέλο, το οποίο χωρίς να έχει σημαντικές διαφορές στην εικόνα από τον χ-35 κοστίζει 50% περισσότερο. Δυστυχώς έτσι λειτουργούν οι εταιρίες, σταθμίζουν περισσότερο το δικό τους κέρδος από αυτό των καταναλωτών.

....το αμέσως επόμενο μοντέλο, το οποίο χωρίς να έχει σημαντικές διαφορές στην εικόνα από τον χ-35....

Ε, μην το λες...

Τώρα, το αν αξίζει η διαφορά τιμής, ειναι θέμα (της τσέπης) του καθενός

Δε λέω καλοί οι jvc αλλά όχι αρκετά για να δικαιολογούν την τιμή τους σήμερα με αυτά τα specs και τους epson να είναι πολύ κοντά.
Τι τιμή θα έχει άραγε ο πρώτος laser jvc με true 4Κ πάνελ?
Το hdr ωστόσο πιστεύω είναι πολύ ενδιαφέρον αν κρίνω από αυτά που έχω δει στον τομέα της φωτογραφίας.

Να δούμε πότε θα κάνουν αντεπίθεση οι DLP. Θέλουμε laser, μονότσιπο (ή τρίτσιπο για όσους βλέπουν rainbow)
και επιτέλους ανταγωνιστικά μαύρα:HTEHETH63:.

[hdtvtest.co.uk]...DLA-X5000 & X9000 Projector: Things Look Brighter for JVC...http://www.hdtvtest.co.uk/news/x9000-201510064192.htm

[audiovideohd.fr]...JVC DLA-X7000 review...http://www.audiovideohd.fr/tests/427-JVC-DLA-X7000-0.html

μετάφραση google fr to en

[cine4home.de]...The new JVC Kenwood DLA X5000 (X7000 / X9000) Cine4Home in beta test...http://www.cine4home.de/tests/projektoren/jvc_dla_x5000/jvc_dla_x5000_beta-test.htm

μετάφραση google de to en

Πάντως, είδα τον RS500 στην έκθεση και βάσει των demo, δεν θα μπορούσε κατα τη γνώμη μου να δικιολογηθει η αναβάθμιση απο RS49 σε RS400 (ή τα αντίστοιχα μοντέλα). Θα πρέπει δλδ, να έχει κάποιος πολυ ανάγκη το εξτρα φως. Εγω με τον RS49 ειμαι πολυ ευχαριστημένος και δεν θα πάω στο νέο μοντέλο. Προτιμήσα να πάρω τον Lumagen 2143 και να αντικαταστήσω το Lumagen Mini 3D.

Είναι και τα +700 από τα προηγούμενα μοντέλα, που στελνουν το κόστος ψηλα.

Μιας που δεν ανοίγουμε νέο θέμα για την έκθεση να πω και εγώ τις εντυπώσεις μου:
Στην αρχή όταν μπήκαμε στο δωμάτιο της έκθεσης, παγώσαμε με την εικόνα και ειδικά με το εκτυφλωτικό φως του προβολέα. Ρωτάμε τον υπεύθυνο αν η λάμπα παίζει στο high και μας λέει low! Εκεί αρχίζαμε να κοιταζόμαστε με δυσπιστία. Επειδή δεν μας έδινε το remote να δούμε τι παίζει στις ρυθμίσεις (είχε interpolation on και σίγουρα φίλτρα sharpening τούμπανο), χαμηλώσαμε τον ήχο και προσπαθήσαμε να ακούσουμε τον χαρακτηριστικό θόρυβο του ανεμιστήρα όταν παίζει high αλλα τίποτα.
Ευτυχώς μπήκε ο Μανώλης Καστρουνης που με το remote στο χέρι αφαίρεσε interpolation και φίλτρα και διόρθωσε πως η λάμπα έπαιζε στο high και όχι στο low.
Με την λάμπα στο low η εικόνα θυμίζει όπως αναμενόταν την προηγουμενη γενια αλλα με λίγο περισσότερο φως.
Οποιος έχει σκοπο να ανοίξει μεγαλύτερες ίντσες (ακούς Σύριε ;) ) θα είναι πιθανός αγοραστής. Όσοι έχουν την προηγουμενη γενια, δεν τους βλέπω για αναβάθμιση.

Να προσθέσω πως είδαμε και ένα νέο φίλτρο sharpening στο μενού αλλα δεν είχαμε χρόνο να δούμε τι επίπτωση έχει στην εικόνα.