Νεοι JVC προβολείς (2014)

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,166
Μεταμορφωση
http://www.perfectimage.gr/2013/08/16/νεοι-jvc-2014/

"Σιγά σιγά αρχίζουν να διαρρέουν φήμες για τα επερχόμενα μοντέλα του φετινού χειμώνα.
Τα νέα μοντέλα της JVC θα δέχονται σήματα με native ανάλυση 4K (3840×2160) και θα υποστηρίζουν συχνότητες 30HZ και 60HZ με την χρήση απλού καλωδίου HDMI 1.4 αλλά με δύο από αυτά.
Το σίγουρο είναι οτι το contrast αλλά και η δυναμική περιοχή θα έχει αυξηθεί
Το MPC θα είναι νέο δεύτερης γενιάς
Νέο Clear Motion Drive
Υποστήριξη xvColor ας 4K input
Νέας γενιάς D-ILA Chip
2 Μνήμες στο Pixel Adjustment
Auto Calibration σε σειρές πάνω από την 3xxxxx
Νέα εφαρμογή για Smartphone."

Με βάση το γεγονός οτι δεν υπάρχουν ακόμα πηγές 4Κ για να τις εκμεταλευτούμε,θα ηταν προτιμότερο να προβεί καποιος στην αγορά του νεου JVC εαν και εφόσον ειναι 4Κ φυσικό, ή να αρκεστεί στο e-shit το οποιο βελτιώνει(οπτικά τουλάχιστων) το σημα 1080p.
Το λεω αυτο γιατι θεωρητηκά ενας native 4Κ δεν θα αλλοίωνε το σημα 1080p οπως αλλοιώνει και ενας προβολέας full hd το σημα 720p και ειδικά τα μικρά σηματα καναλιών?

Ελα πάμε γερά.

Αλλοι AV ενισχυτές (που θα επιτρέπουν 4Κ σήμα)
Αλλα media players
Αλλα HTPC
Αλλα καλώδια

Ο ήχος την έχει γλυτώσει (προς το παρόν). Κάτι πήγαν να πλασάρουν με 9.2 κλπ αλλά πήραν το τρίτο το μακρύτερο.

Αυτό το ''θα δέχονται σήματα με native ανάλυση 4K (3840×2160) και θα υποστηρίζουν συχνότητες'' δεν σημαινει ότι τα πανελ θα ειναι native 4K παντως....

Δεν ξερω πως το εννοα ο ποιητής

Σε καθε περίπτωση, το 4K ειναι αδιαφορο προς το παρον.

''Το σίγουρο είναι οτι το contrast αλλά και η δυναμική περιοχή θα έχει αυξηθεί'' - Ναι, καλά, αυτό ''αυξανεται'' καθε χρονο (χωρις ν αλλαζει τπτ επι της ουσίας) / από paper specs, χορτάσαμε.

Τωρα αυτό το ''Νέας γενιάς D-ILA Chip'' μπορει να κρυβει κατι αλλά δε νομίζω να μπορούμε πλεον να δουμε ''επαναστάσεις'' τύπου HD-1.

Προσωπικά, όλα αυτά (με πιθανή εξαίρεση ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ νεο chip) με αφήνουν αδιαφορο.

Με μία σοβαρή δυναμιή ίριδα θα τσίμπαγα ίσως (ναι, ξερω ότι η JVC την θεωρεί ''εκτος φιλοσοφίας'' αλλά δεν ειμαι σιγουρος αν κανει καλά και πόσο θα επιμείνει ακόμα σε αυτή τη λογική)...

Σιγουρα δεν θα εχει 4Κ panel, αλλιως θα το τονιζαν. Πάντως, καλο ειναι να μπορει να δεχεται 4Κ σημα για να ειναι future proof..

Re: Απάντηση: Νεοι JVC προβολείς (2014)

Σιγουρα δεν θα εχει 4Κ panel, αλλιως θα το τονιζαν. Πάντως, καλο ειναι να μπορει να δεχεται 4Κ σημα για να ειναι future proof..
Ναι, καλά, αυτα τα feature proof, σε τετοιες φάσεις τεχνολογικών ανατροπών, ειναι marketing tricks και μονο.

Οταν βγει το 4Κ το μηχανακι θα παει για βρουβες για να παρεις πραγματικό 4K.

Ποιος θα πάρει τόσο ακριβό μηχανάκι τώρα, κοντά 1 χρονο πριν την, πραγματική, ελευση του 4Κ, με την ''ψυχολογική δικαιολογία'' οτι ειναι feature proof....

Να ταν κανας Epson του 1000αρικου, να πω, ΟΚ....

Δηλαδή θα παίζουν το σημα 1080p βελτιωμένο οπως τωρα με το e-shift?ή θα το αλλοιώνουν??ή δε γνωρίζουμε ακόμα??:a0210:

Προφανώς οποιος εχει ηδη πρόσφατο μηχανάκι καθεται στ αυγα του. Ομως εαν ΔΕΝ είχα και ηθελα JVC, θα ηθελα τα παραπανω extras..

Προφανώς οποιος εχει ηδη πρόσφατο μηχανάκι καθεται στ αυγα του. Ομως εαν ΔΕΝ είχα και ηθελα JVC, θα ηθελα τα παραπανω extras..

:chinscratch:

Ναι, σίγουρα, θα τα θελες.

Θα ταν όμως αρκετά για να σε κάνουν να το αγοράσεις;

Αλλα, όπως ειπα, ακομα κι εγω, αν δεν ειχα πχ προβολι, δεν θα εσκαγα 3-5Κ (γιατί τόσο κανουν οι JVC) για 2Κ μηχανακι τωρα.

Μαλλον θα τσιμπουσα κανα Epsonακι του 1000αρικου και σε κανα χρονο ένα σωστο 4Κ.

Το ''feature proof'' εν προκειμένω ειναι μόνο ψυχολογική δικαιολογία αν σε τρώει η τσέπη σου

(και φαντασου ότι αυτά τα λέω εγώ που από ''φαγούρες'' άλλο τίποτα...:p)

Αν δώσετε ανάλυση 4Κ (προφανώς με κανά PC) σε κανά JVC σημερινό μοντελο τι θα γίνει; θα παίξει ή θα πει unsupported resolution;

Μάλλον θα πεί unsupported.

Ο Σύριος λέει ότι μάλλον η γενιά του 2014 θα εξακολουθεί να έχει 1080 τσιπάκι απλά να δέχεται και 4Κ σήμα.

Στην γενιά του 2015+ μπορεί να μπει 4Κ τσιπάκι στους προβολείς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεοι JVC προβολείς (2014)

Ναι, σίγουρα, θα τα θελες.

Θα ταν όμως αρκετά για να σε κάνουν να το αγοράσεις;

Αλλα, όπως ειπα, ακομα κι εγω, αν δεν ειχα πχ προβολι, δεν θα εσκαγα 3-5Κ (γιατί τόσο κανουν οι JVC) για 2Κ μηχανακι τωρα.

Μαλλον θα τσιμπουσα κανα Epsonακι του 1000αρικου και σε κανα χρονο ένα σωστο 4Κ.

Το ''feature proof'' εν προκειμένω ειναι μόνο ψυχολογική δικαιολογία αν σε τρώει η τσέπη σου

(και φαντασου ότι αυτά τα λέω εγώ που από ''φαγούρες'' άλλο τίποτα...:p)

Καταρχην ειναι future proof και όχι feature proof! :p
Και ναι, εαν ήμουν στην γυρα για high end προβολέα, το να εχει τα παραπανω καλουδια ο JVC μπορει να επαιζε καθοριστικο ρολο στην επιλογη μου εναντι του ανταγωνισμου.. Φυσικα θα προτιμουσα native 4K panel, αλλα μιλαμε για ΤΩΡΑ..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεοι JVC προβολείς (2014)

Καταρχην ειναι future proof και όχι feature proof! :p
Και ναι, εαν ήμουν στην γυρα για high end προβολέα, το να εχει τα παραπανω καλουδια ο JVC μπορει να επαιζε καθοριστικο ρολο στην επιλογη μου εναντι του ανταγωνισμου.. Φυσικα θα προτιμουσα native 4K panel, αλλα μιλαμε για ΤΩΡΑ..
Καταρχήν ειναι Hi End και όχι High End! :p

Υπήρχε περίπτωση να έπαιρνες ΤΩΡΑ Hi End προβολέα;

Μόνο αν ήθελες να πεταξεις τα λεφτα σου από το παράθυρο.

LOL

Ναι ρε συ, πως πηρε πρόσφατα ο Μπαμπης τον 55αρη; Εαν ημουν στην φαση του, γιατι να μην έπαιρνα το νεο μοντελο με τα εξτρα καλουδια;
Και όχι, δεν θα συμβιβαζομουν με τον επσονα εστω και ενα χρόνο! :p

Τώρα να σας βάλω μια φαινομενικά εύκολη(?) ερώτηση;
Στην παρουσίαση της SONY το 1080p υλικό ποιός προβολέας το έπαιζε καλύτερα;
Ο 1000 με native 4K και 20,000 ή ο 50-άρης των 3,000 ;

Και όχι, δεν θα συμβιβαζομουν με τον επσονα εστω και ενα χρόνο! :p

Νταξ, δεκτόν.

(φαντάστηκα ότι αφού θα το έκανα ακόμα κι εγώ θα το εκανες κι εσυ :p)

Ναι ρε συ, πως πηρε πρόσφατα ο Μπαμπης τον 55αρη; Εαν ημουν στην φαση του, γιατι να μην έπαιρνα το νεο μοντελο με τα εξτρα καλουδια;
Δεν ειναι το ιδιο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ένα χρονικό σημείο που γίνεται το μπαμ της νέας τεχνολογίας (σε επίπεδο ανακοινωσεων τουλαχιστον).

Αυτό ειναι πρακτικά οι τελευταίες εβδομάδες / η IFA 13 μάλλον, που άρχισαν να ανακοινωνονται ''εμπορικά'' προιόντα 4K.

Πριν κανα 6μηνο δλδ, που πήρε ο Μπάμπης το μηχανάκι, δεν ξέραμε πότε θα γίνει το μπαμ αυτό / μπορεί να γινόταν δλδ και σε 1 χρόνο από τωρα.

Anyway, ο καθένας όπως το βλέπει φυσικά.

Το ιδιο ειναι, εαν ψαχνεσαι εδω και τωρα για προβολέα με βαση του τι κυκλοφορει αυτη τη στιγμή..

Τώρα να σας βάλω μια φαινομενικά εύκολη(?) ερώτηση;
Στην παρουσίαση της SONY το 1080p υλικό ποιός προβολέας το έπαιζε καλύτερα;
Ο 1000 με native 4K και 20,000 ή ο 50-άρης των 3,000 ;

Ο 50ρης φυσικά. Ειχε και πιο πολυ φως αν θυμαμαι καλα.

Με αυτο το 4Κ εχει γινει χαμος...
Αλλο προτυπο hdmi 2.0 , οι ενισχυτες που το υποστηριζουν εχουν 1.4 , προβολείς με native 4K panel δεν ξερω πως θα απεικονιζουν το 1080p υλικό , και φυσικά ουτε λόγος για 4Κ υλικό.