Νεοι JVC προβολείς (2014)

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, αυτό που σε προβληματίζει είναι η διάρκεια της λάμπας;
Δεν λέω οτι δεν είναι σημαντικό αλλά το κόστος της είναι περίπου 1 η ταινία, δεν το βλέπω και τραγικό.
Πολύ κοντά στα specs που ζητάς μούρχεται στο μυαλό ο Optoma 90. Αν νομίζεις οτι με κάτι σαν αυτόν "κλείσαμε" δές τον.

Τα led ποτε δεν ''επιασαν'' παντως οποτε δεν βλεπω λογο ν ασχολείται κανεις μαζι τους...

(Ψίτο (από το Ψιτ+Μπικό), αν ημουν στη θεση σου (βλ. 55αρης vs μοντελα 2014) θα χα αυτοκτονησει....αν ηταν ο Pan στη θεση σου, θα μας ειχε αυτοκτονήσει όλους....:p)

Εδώ δεν αυτοκτονείς εσύ, μ´αυτό το βίντατζ πάνω απ´το κεφάλι σου και θ´αυτοκτονήσω εγώ με 3 μηνών μοτόρι; :beatnik2:

LOL
Προτεινω "κοντρα" τυπου far west για να λυθουν οι διαφορες... :cowboy:

Μπά, δεν προλαβαίνει τώρα, έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα. 'Οπου δεί νέο post μπουκάρει... Μήπως του κάνατε κάτι τώρα τελευταία; :p

Re: Απάντηση: Νεοι JVC προβολείς (2014)

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, αυτό που σε προβληματίζει είναι η διάρκεια της λάμπας;
Δεν λέω οτι δεν είναι σημαντικό αλλά το κόστος της είναι περίπου 1 η ταινία, δεν το βλέπω και τραγικό.
Πολύ κοντά στα specs που ζητάς μούρχεται στο μυαλό ο Optoma 90. Αν νομίζεις οτι με κάτι σαν αυτόν "κλείσαμε" δές τον.

Mε τη χρήση led ξεχνάς να αλλάξεις λάμπα οπότε το θέμα του κόστους είναι το αυτονόητο.
Ομως με το led δεν έχεις πτώση της φωτεινότητας και δε χρειάζεται να κάνεις φωτομετρήσεις με το μάτι σου μετά από τις 150 ώρες
(για όσους το κάνουν, γιατί εγώ το κάνω) παρά αφήνεσαι στην ταινία ξέροντας ότι ο προβολέας σου αποδίδει ικανοποιητικά σταθερά.

Επιπλέον ο προβολέας σου είναι dead silent διότι η θερμοκρασίες κυμαίνονται σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα, τόσο που μπορεί να μην
μιλάμε για ανεμιστήρα αλλά για ψύκτρες με θερμική προστασίια σε U. Αυτό είναι σημαντικό για όποιον είναι σχετικά κοντά στον προβολέα
και δεν έχει deticated room για να τον κρύβει πίσω από γυψοσανίδες. Εμένα προσωπικά με ενοχλούν και τα 20db στις πολύ ατμοσφαιρικές
σκηνές που απαιτούν απόλυτη σιγή.

Φοβερή χρωματική παλέτα και υψηλές δυναμικές αντιθέσεις χωρίς ίριδα (μιας και το led απλά σβήνει). Χαμηλότερο βάρος ή ακόμη και μικρότερες διαστάσεις ώστε να είναι
λιγότερο ορατός πχ σε ένα σαλόνι.

Τα πλεονεκτήματα είναι πολύ περισσότερα και σημαντικά. Το μόνο μειονέκτημα είναι η φωτεινότητα και σε αυτό θα έπρεπε να
επικεντρωθεί το rnd των εταιρειών.

Τι εννοείς ποτέ δεν έπιασαν? Ότι δεν ψηνόταν ο end user ή ότι δεν ασχολήθηκαν οι εταιρείες για λόγους εσόδων?
Οι προβολείς η αλήθεια είναι δεν απευθύνονται σε ευρύ κοινό όπως των τηλεοράσεωνκαι οι εταιρείες ξέρουν ότι ο προβολάκιας
που είναι και πορωμένος θα τα σκάσει και για τη λάμπα, και για το άλλο μοντέλο που έχει και το ένα και το άλλο και το παράλλο.
Ενώ με το led, ειδικά με τις προόδους που έχουν γίνει στην ποιότητα από την jvc σήμερα, ξεχνάς τις αναβαθμίσεις γιατί
δεν έχεις να περιμένεις ούτε πιο αθόρυβους, ούτε με μεγαλύτερο contrast (πόσο πια) ούτε με μεγαλύτερη διάρκεια λάμπας κλπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεοι JVC προβολείς (2014)

Φοβερή χρωματική παλέτα και υψηλές δυναμικές αντιθέσεις χωρίς ίριδα (μιας και το led απλά σβήνει).

Σε πολλά έχεις δίκιο. Σ´ αυτό το "μιας και το led απλά σβύνει" διαφωνώ.
Το led σβύνει στο απόλυτο σκοτάδι, όταν δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία στην σκηνή, δηλαδή IRE 0. Τέτοιες σκηνές στις ταινίες δεν υπάρχουν.
Πρακτικά οι led έχουν το απόλυτο μαύρο όταν δείχνουν IRE 0, στην ουσία τίποτε, κι απο κει και πέρα έχουν συμπεριφορά ενός κλασσικού DLP προβολέα, δηλαδή κάτι σαν μαύρο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεοι JVC προβολείς (2014)

Σε πολλά έχεις δίκιο. Σ´ αυτό το "μιας και το led απλά σβύνει" διαφωνώ.
Το led σβύνει στο απόλυτο σκοτάδι, όταν δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία στην σκηνή, δηλαδή IRE 0. Τέτοιες σκηνές στις ταινίες δεν υπάρχουν.
Πρακτικά οι led έχουν το απόλυτο μαύρο όταν δείχνουν IRE 0, στην ουσία τίποτε, κι απο κει και πέρα έχουν συμπεριφορά ενός κλασσικού DLP προβολέα, δηλαδή κάτι σαν μαύρο.

Eχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά δεν εννοούσα σκηνές με μηδενική πληροφορία. Εάν έχεις δει πχ το decent έχει σκηνές θεοσκότεινες με ελάχιστη πληροφορία.
Σε αυτές τις σκηνές να είσαι σίγουρος ότι το led μόνο μπορεί να πιάσει το απαραίτητο σκότος. . Η λάμπα δεν μπορεί να σβήσει τελείως αλλά ούτε και αρκετά σε κάποιες περιπτώσεις και όλα εξαρτώνται από το πανελ και την ίριδα.
Επίσης με το led δεν υπάρχουν όρια στην κατασκευή ενός panel (λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας μπορούν να επιλεχθούν υλικά πιο ευπαθή αλλά και αποδοτικά σε
κάποιους τομείς), δεν υπάρχουν δονήσεις από τη λάμπα, δεν ανησυχούμε για σκόνη. Eπίσης οι dlp έχουν και χρωματικό τροχό με τις όποιες (έστω και αμελητέες πλέον)
συνέπειες.

Συγνώμη για το off αλλά αφού υπάρχει τρόπος να ησυχάσουμε από πολλά γιατί δεν μας παρέχεται? Με τους παραπάνω συμβιβασμούς αισθάνομαι ώρες
ώρες ότι ανήκω στον προβολέα και όχι εκείνος σε μένα. Εχω αλλάξει τρεις και βαρέθηκα :chinscratch:

Last edited:
Δεν έχω εμπειρία απο led προβολείς, 2-3 φορές έχω δεί όλες κι όλες αλλά εχω διαφορετική εντύπωση για το μαύρο του, γενικά δεν μου άρεσε. Ίσως κάνω λάθος, ίσως πρέπει να ξαναδώ κάποιον.
Για τον 500 θα σου πω σε καμια 20-αριά μέρες, για την ακρίβεια για τον 700 σε συνδιασμό με μια Studiotek 130.
Για Black Diamond δεν έχω "ακρες". :nounder:

Oι παλιοκαμπόυδες πάντα έχουν τα καλύτερα παιχνίδια :(
Μου θυμίζει κάτι που είχε βγάλει η sony πριν κάτι χρόνια, ήταν μαύρη επίσης και η φιλοσοφία ήταν
παρόμοια, δηλαδή ανταποκρίνεται μόνο σε κόκκινο πράσινο μπλε χρώμα φωτισμού (rgb) και δεν επηρεάζεται
από τον περιβάλλοντα φωτισμό. Όντως ήταν αποδοτικό, αλλά όταν υπήρχε ελαφρώς διαφορετική από αυτήν
της μέσης γωνία θέασης θάμπωνε όπως οι παλαιές τηλεοράσεις οπίσθιας προβολής (την τέσταρα στο media markt!).
Λογικά η black diamond θα είναι μια εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας, ελπίζω με βελτίωση του άνωθεν δυσάρεστου φαινομένου.

Φαντάσου επίπεδα μαύρου με έναν JVC να ''γαζώνει'' μια μαύρη οθόνη... yeeeeah booooy
H τιμή κάπως τσουχτερή βέβαια(3.300 ντόλαρς οι 113 ίντσες, τζάμπα λέμε) αλλα επιτρέπει άνετα τη χαμηλή λειτουργία λάμπας
χωρίς τις γνωστές θυσίες στη θέαση :a0210:

Last edited:
Απάντηση: Re: Νεοι JVC προβολείς (2014)

Oι παλιοκαμπόυδες πάντα έχουν τα καλύτερα παιχνίδια :(
Μου θυμίζει κάτι που είχε βγάλει η sony πριν κάτι χρόνια, ήταν μαύρη επίσης και η φιλοσοφία ήταν
παρόμοια, δηλαδή ανταποκρίνεται μόνο σε κόκκινο πράσινο μπλε χρώμα φωτισμού (rgb) και δεν επηρεάζεται
από τον περιβάλλοντα φωτισμό. Όντως ήταν αποδοτικό, αλλά όταν υπήρχε ελαφρώς διαφορετική από αυτήν
της μέσης γωνία θέασης θάμπωνε όπως οι παλαιές τηλεοράσεις οπίσθιας προβολής (την τέσταρα στο media markt!).
Λογικά η black diamond θα είναι μια εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας, ελπίζω με βελτίωση του άνωθεν δυσάρεστου φαινομένου.

Φαντάσου επίπεδα μαύρου με έναν JVC να ''γαζώνει'' μια μαύρη οθόνη... yeeeeah booooy
H τιμή κάπως τσουχτερή βέβαια(3.300 ντόλαρς οι 113 ίντσες, τζάμπα λέμε) αλλα επιτρέπει άνετα τη χαμηλή λειτουργία λάμπας
χωρίς τις γνωστές θυσίες στη θέαση :a0210:

Την Sony την είχα (δυστυχώς καταστράφηκε σε μια ''εγχείρηση''....). Κατ' αυτό τον τρόπο λειτουργεί και η BD. Θέματα: Sparkling και hot spot.

Re: Απάντηση: Re: Νεοι JVC προβολείς (2014)

Την Sony την είχα (δυστυχώς καταστράφηκε σε μια ''εγχείρηση''....). Κατ' αυτό τον τρόπο λειτουργεί και η BD. Θέματα: Sparkling και hot spot.

Φαντάζομαι θα είναι σε μικρότερο βαθμό το θέμα του hot spot, αλλά είχα την ελπίδα ότι το είχαν ξεπεράσει. Συμβαίνει βέβαια με τους πολύ φωτεινούς προβολείς.
Όπως και να χει θα με ενοχλούσε πάντως έστω και απλώς ορατό:ADFAD2:
Οι JVC από ότι ακούω γενικά δεν πρέπει να είναι από τους πολύ φωτεινούς έτσι δεν είναι? Επίσης, εάν ξέρει κάποιος φίλος, σε πόσες ώρες
η λάμπα των jvc είναι για αλλαγή λόγω πτώσης φωτεινότητας? Για κάποιους αυτή η στιγμή έρχεται πολύ νωρίς, για άλλους δεν ενοχλεί
τόσο γρήγορα. Εγώ είμαι κάπου στη μέση...

Δεν μπορώ να σου πόσο ακριβώς θα είναι στην BD, αλλά, σίγουρα υπάρχει μιας και η οθόνη έχει εγγενές χρώμα πολύ σκούρο γκρι και με διάφορες επιστρώσεις την πάνε στο 0.8-0.9 gain. Το hot spot δεν έχει να κάνει με την φωτεινότητα του προβολέα. Εξαρτάται απόλυτα από τις ιδιότητες και μόνο της οθόνης. Σηκώνοντας το κέρδος στενεύει ο κώνος ανάκλασης με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανομοιομορφία φωτεινότητας (hot spot).

Φυσικά και έχει άλλα τεράστια πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συμβατικές οθόνες ειδικά σε χώρους με λευκούς τοίχους και μη ελεγχόμενο περιβάλλοντα φωτισμό, ωστόσο, θα σου πρότεινα να την δεις ιδίοις όμμασι πριν αποφασίσεις την αγορά της.

Re: Απάντηση: Νεοι JVC προβολείς (2014)

Δεν μπορώ να σου πόσο ακριβώς θα είναι στην BD, αλλά, σίγουρα υπάρχει μιας και η οθόνη έχει εγγενές χρώμα πολύ σκούρο γκρι και με διάφορες επιστρώσεις την πάνε στο 0.8-0.9 gain. Το hot spot δεν έχει να κάνει με την φωτεινότητα του προβολέα. Εξαρτάται απόλυτα από τις ιδιότητες και μόνο της οθόνης. Σηκώνοντας το κέρδος στενεύει ο κώνος ανάκλασης με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανομοιομορφία φωτεινότητας (hot spot).

Φυσικά και έχει άλλα τεράστια πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συμβατικές οθόνες ειδικά σε χώρους με λευκούς τοίχους και μη ελεγχόμενο περιβάλλοντα φωτισμό, ωστόσο, θα σου πρότεινα να την δεις ιδίοις όμμασι πριν αποφασίσεις την αγορά της.

Σίγουρα πρέπει να την δει κανείς αλλά που... Δεν την εντόπισα κάπου στη χώρα μας τουλάχιστον. Επίσης, όσο πιο πολύ αυξάνεις τη φωτεινότητα του προβολέα είναι πιο αισθητό το φαινόμενο
hot spot σε τέτοιου είδους οθόνες, ναι οφείλεται στις ιδιότητες της οθόνης αλλά καταπολεμάται μέχρι ενός σημείου. Αυτό το είδα και στην πράξη στην οθόνη της Sony αλλά και σε ένα άρθρο
που διάβαζα σήμερα για την BD και το ανέφερε σαν συμβουλή. Οπότε και ξενέρωσα... Δεν πειράζει, συμβατική ποιοτική οθονίτσα και όλα καλά, έτσι κι αλλιώς πάει για deticated δωμάτιο με
τοίχους φροντισμένους. Αντε να δούμε.

attachment.php

Οι (πολύ αξιόπιστες) πληροφορίες λένε οτι στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Ledra Marriott 14/15 Δεκεμβρίου θα υπάρχει δωμάτιο της JVC όπου θα προβάλει κάποιος συνδυασμός D-ILA με Stewart.
Αν και τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο προβολέας να είναι ο DLA-X500R. :2thumb22sup: