Νέοι Jvc στην IFA2017

Έχω μια αγωνία πότε θα πιάσουν τα 5000 νιτς οι τηλεοράσεις για να απολαύσουμε τα 27,5 δευτερόλεπτα του HDR στις ταινίες μας, μαγουλομωρό μου, δεν μπορείς να φανταστείς!!!:silly:

Re: Απάντηση: Νέοι Jvc στην IFA2017

Έχω μια αγωνία πότε θα πιάσουν τα 5000 νιτς οι τηλεοράσεις για να απολαύσουμε τα 27,5 δευτερόλεπτα του HDR στις ταινίες μας, μαγουλομωρό μου, δεν μπορείς να φανταστείς!!!:silly:

:flipout::flipout:

Βρε παιδί μου, βάζεις ταινιούλα να δεις, σε παίρνει ο ύπνος στον καναπέ (έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες πιστεύω) κουρασμένος από δουλειά, ,και εκεί που βλεπεις το τρίτο σου ονειράκι ΤΣΟΥΠ!!!Σου πετάει σκηνή HDR με 4.000 nits και τα τρως όλα στη μάπα! Αγριο ξύπνημα... :flipout:

Ακομη για προβολεις+HDR μιλατε. ?
Ποσα peak nits βγαζει ο καλυτερος HDR προβολεας σημερα. ? Φτανει καμια διακοσαρια. ? :laugh:
Και αν τα πιασει, το μαυρο δεν φωτιζεται παραπανω. ? (λογω συγκεκριμενου contrast)

Μα δεν τίθεται καν θέμα για το αν μπορούν οι προβολείς να βγάλουν 4.000 nits και τρελό contrast.
Εστω οτι υπάρχει προβολέας με 4.000 nits φωτεινότητα και άπειρο contrast native. Και?
Για βάλτον σε οποιοδήποτε άλλο χώρο πλην μαύρης τρύπας να παίξει 120 ίντσες και πες μου αν θα μείνει τίποτα να δεις απο τις ανακλάσεις μόλις πιάσει τα 4.000 nits κάποιο σημείο της οθόνης... :grinning-smiley-043

100" ειναι λίγες.. ο μονος λόγος που βρίσκω για να προβάλεις σε οθόνη 100" ειναι ο μικρός χώρος.
OLED 120"+ θέλουμε σε λογικη τιμή, διαφορετικά ειναι μονόδρομος ενας καλός προβολέας.

το HDR εχει πολύ μέλλον και απο αποψη σωστής υποστήριξης συσκευων (nits/contrast κτλ) αλλα κυρίως λόγο ελάχιστων τίτλων oπου περιορίζονται σε blockbuster/mainstream.

Παιδιά διαβάζω τις τιμές nits που λέτε και ψαρώνω, εικόνα με 4000 nits είναι ό,τι πρέπει για να τυφλώσεις άνθρωπο, εδώ με 50 nits κι άμα από ημιφωτεινό πλάνο σου πετάξει έναν ουρανό ή ένα χιονισμένο τοπίο και γυρνάω το κεφάλι να αποφύγω το φως της ανάκρισης. Εγώ πραγματικά σκέφτομαι εδώ και καιρό ότι η επόμενη αγορά μου για μεγάλη εικόνα θα είναι τηλεόραση, όταν πέσουν οι τιμές στο 4Κ για 90 -100 ίντζες θα είμαι μια χαρά πιστεύω. Στο κάτω κάτω προσωπικά μιλώντας, απ τη στιγμή που σπίτι δικό μου δεν έχω κι οι χώροι που βρίσκω στο ενοίκιο με το ζόρι χωράνε τις 90 ίντζες δεν υπάρχει λόγος για προτζέκτορα που θέλει πίσσα κατράμι χώρο για να παίξει σωστά, είναι σαν να αγοράζω φόρμουλα 1 για να κάνω βόλτες στην παιδική χαρά, ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Όσον αφορά τα διαγράμματα του jvc μπορεί να ήμουν υπερβολικός με την έκφραση κουκουρούκου όμως: όταν μου δείχνεις διαγράμματα σχεδόν τέλεια από μηχάνημα των 800 ευρώ (βλέπε benq 1110) και μετά βλέπω τα αντίστοιχα από μηχάνημα της τάξης των 4000 ευρώ, ε όσο να ναι περιμένεις τουλάχιστον μία παρόμοια συμπεριφορά αν όχι καλύτερη, δηλαδή επειδή θέλουμε τόνους κοντράστ για hdr να αμελήσουμε τις άλλες βασικές παραμέτρους και να τις βάλουμε σε δεύτερη μοίρα;
Για το on - off, όπως το βλέπουμε στις φωτό έβλεπες το ίδιο πράγμα και ζωντανά; Μιλάμε για τεράστια διαφορά!

Η πλειοψηφια (τουλαχιστον ελλαδα με τυπικα σαλονια) παιζει κατα μεσο ορο στις 106".

Πριν 6 χρονια πηρα τον πρωτο μου προβολεα. 4Κ+HDR δεν υπηρχε και οτι ξεκινουσαν οι 55" στις tv για να γινουν mainstream.

Σημερα εχουμε και 77" tv's (σε σχετικα λογικες τιμες) μιλαμε για 4K και καμια 1000-1500 peak nits για HDR.
Ηδη η ταση δειχνει να ετοιμαζονται foldable oled οθονες για να πλαισιωσουν κινητα ταμπλετες και ενα σωρο αλλους τομεις.

Σε ακομη 5-6 χρονια απο τωρα, πιθανως να μιλαμε για 4000 nits, οθονες 100" (ή και παραπανω) σε σχετικα λογικες τιμες και ισως να εχει κανει την εμφανιση του και το 6-8Κ ως αναλυση.

Με ολα τα παραπανω την επομενη πενταετια και τους προβολεις να μην μπορουν να ακολουθησουν με το χασμα να μεγαλωνει, πιστευω οτι οι προβολεις αν δεν εξαφανιστουν..., δεν θα ειναι και η πρωτη επιλογη καποιου αν τον καλυπτουν οι ιντσες των μελλοντικων tv. (Και η τιμη τους φυσικα)

Και εγώ πιστεύω πως στο εγγύς μέλλον, θα έχουμε μια foldable oled στις 120 ίντσες που θα ξετυλίγει σαν πανί προβολέα, οποτε game over.

Η πλειοψηφια (τουλαχιστον ελλαδα με τυπικα σαλονια) παιζει κατα μεσο ορο στις 106".

Πριν 6 χρονια πηρα τον πρωτο μου προβολεα. 4Κ+HDR δεν υπηρχε και οτι ξεκινουσαν οι 55" στις tv για να γινουν mainstream.

Σημερα εχουμε και 77" tv's (σε σχετικα λογικες τιμες) μιλαμε για 4K και καμια 1000-1500 peak nits για HDR.
Ηδη η ταση δειχνει να ετοιμαζονται foldable oled οθονες για να πλαισιωσουν κινητα ταμπλετες και ενα σωρο αλλους τομεις.

Σε ακομη 5-6 χρονια απο τωρα, πιθανως να μιλαμε για 4000 nits, οθονες 100" (ή και παραπανω) σε σχετικα λογικες τιμες και ισως να εχει κανει την εμφανιση του και το 6-8Κ ως αναλυση.

Με ολα τα παραπανω την επομενη πενταετια και τους προβολεις να μην μπορουν να ακολουθησουν με το χασμα να μεγαλωνει, πιστευω οτι οι προβολεις αν δεν εξαφανιστουν..., δεν θα ειναι και η πρωτη επιλογη καποιου αν τον καλυπτουν οι ιντσες των μελλοντικων tv. (Και η τιμη τους φυσικα)

οπως όλες τις τεχνολογίες, τις δίνουν σιγά σιγα.
100" OLED σε "λογική" τιμή (3000-5000 ) δεν νομίζω οτι θα δούμε την επόμενη 5ετία, πόσο μάλλον foldable.

Και εγω game over σκεφτηκα, οταν πρωτο ειδα τα foldable oled panel της lg, οπου οι πλακετες επεξεργασιας ειναι σε ξεχωριστο box και το λεπτοτατο πανελ ειναι σκετο και παναλαφρο, ετοιμο να κολλησει σε τοιχο με μαγνητακια κλπ.
Θεωρω οτι ετσι θα παει η ταση απο εδω και στο εξης.
Εξελιξη αυτοφωτων πανελς με την μοναδα επεξεργασιας ξεχωριστα. Φανταστειτε την ευκολια και τις πιθανες χρησεις γενικα παντου.

Παιδιά διαβάζω τις τιμές nits που λέτε και ψαρώνω, εικόνα με 4000 nits είναι ό,τι πρέπει για να τυφλώσεις άνθρωπο, εδώ με 50 nits κι άμα από ημιφωτεινό πλάνο σου πετάξει έναν ουρανό ή ένα χιονισμένο τοπίο και γυρνάω το κεφάλι να αποφύγω το φως της ανάκρισης. Εγώ πραγματικά σκέφτομαι εδώ και καιρό ότι η επόμενη αγορά μου για μεγάλη εικόνα θα είναι τηλεόραση, όταν πέσουν οι τιμές στο 4Κ για 90 -100 ίντζες θα είμαι μια χαρά πιστεύω. Στο κάτω κάτω προσωπικά μιλώντας, απ τη στιγμή που σπίτι δικό μου δεν έχω κι οι χώροι που βρίσκω στο ενοίκιο με το ζόρι χωράνε τις 90 ίντζες δεν υπάρχει λόγος για προτζέκτορα που θέλει πίσσα κατράμι χώρο για να παίξει σωστά, είναι σαν να αγοράζω φόρμουλα 1 για να κάνω βόλτες στην παιδική χαρά, ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Όσον αφορά τα διαγράμματα του jvc μπορεί να ήμουν υπερβολικός με την έκφραση κουκουρούκου όμως: όταν μου δείχνεις διαγράμματα σχεδόν τέλεια από μηχάνημα των 800 ευρώ (βλέπε benq 1110) και μετά βλέπω τα αντίστοιχα από μηχάνημα της τάξης των 4000 ευρώ, ε όσο να ναι περιμένεις τουλάχιστον μία παρόμοια συμπεριφορά αν όχι καλύτερη, δηλαδή επειδή θέλουμε τόνους κοντράστ για hdr να αμελήσουμε τις άλλες βασικές παραμέτρους και να τις βάλουμε σε δεύτερη μοίρα;
Για το on - off, όπως το βλέπουμε στις φωτό έβλεπες το ίδιο πράγμα και ζωντανά; Μιλάμε για τεράστια διαφορά!
Βρε συ, συγκρίνεις να γραφήματα του 5900 σε hdr mode με τα αντίστοιχα του w1110 σε sdr mode? Mα δεν έχουν καμία σχέση!επίσης κάτι σημαντικό, τα γραφήματα λένε ΜΟΝΟ την μισή αλήθεια, την άλλη μισή τη λέει η εικόνα που βλέπεις.

auteur
Μην παιρνεις και ορκο.
Αυτη τη στιγμη η ναυαρχιδα σε ιντσες ειναι οι 77".
Για αυτο και κρατωντας τα ηνια χτυπαει οσο θελει.

Σε 5-6 χρονια οπου (λενε) τα oled κλπ πανελ θα εχουν μικροτερο κοστος κατασκευης και θα βγουν σαν foldable οσες ιντσες θελουν, μπορει οι 80" να ειναι οι φθηνες mainstream και οι 100-120" οι πιο τσουχτερες.
Μαντης δεν ειμαι και ειλικρινα δεν μπορω να μαντεψω τις τιμες μετα απο 5 χρονια.

Γενικα μιλωντας ομως, θεωρω οτι σε 10 χρονια (οκ το πηγα πιο μακρια) τα αυτοφωτα τεραστια πανελ θα κυριαρχουν.

Θα κατσουν οι κατασκευαστες προβολεων να βελτιωσουν δραματικα hdr αναλυσεις κλπ με εξοδα R&D με την ψαλιδα να κλεινει στις ιντσες. ?
Θα δειξει.

auteur
Μην παιρνεις και ορκο.
Αυτη τη στιγμη η ναυαρχιδα σε ιντσες ειναι οι 77".
Για αυτο και κρατωντας τα ηνια χτυπαει οσο θελει.

Σε 5-6 χρονια οπου (λενε) τα oled κλπ πανελ θα εχουν μικροτερο κοστος κατασκευης και θα βγουν σαν foldable οσες ιντσες θελουν, μπορει οι 80" να ειναι οι φθηνες mainstream και οι 100-120" οι πιο τσουχτερες.
Μαντης δεν ειμαι και ειλικρινα δεν μπορω να μαντεψω τις τιμες μετα απο 5 χρονια.

Γενικα μιλωντας ομως, θεωρω οτι σε 10 χρονια (οκ το πηγα πιο μακρια) τα αυτοφωτα τεραστια πανελ θα κυριαρχουν.

φυσικά και ορκο δεν παίρνω, μια εκτίμηση κάνω συμφωνα με τις προκείμενες εξελίξεις και την ιστορία των tv.
ποιος δεν θελει μια 100"-120" OLED σε λογική τιμή;

πιστεύω οτι επειδή OLED 120" the game is over, θα αργήσουν πολύ να το δώσουν.. ειδικά σε λογική τιμή.
τον δρόμο αυτό τον έχει ανοίξει η apple και ολες οι εταιρίες, έχουν κατανοησει, οτι μπορείς να έχεις μεγαλύτερα κέρδη, δίνοντας τις αναβαθμίσεις με το σταγονόμετρο. και αφού υπάρχει κοινό χωρίς καταναλωτική παιδεία που αλλαζει tv, projector, κινητά κάθε 1-2 χρόνια.

Και όμως, χάρη στην Apple ίσως τελικά δούμε oled 120ρες πιο γρήγορα από ότι φαντάζεσαι. Αυτό, διότι για να μπορέσουν οι κατασκευαστές πάνελ να ανταπεξέλθουν στις παραγγελίες της για oled για το Χ και τα μελλοντικά iPhone & iPad , επένδυσαν και θα επενδύσουν σε νέα factories, κάτι που θα αυξήσει τις δυνατότητες παραγωγής και θα ρίξει το κόστος των panel.

Για το foldable μην τρελαίνεσαι, κράτα μικρό καλάθι καλύτερα...

Όσο ο χαλκός και το αλουμίνιο παραμένουν βασιλιάδες στους ημιαγωγούς, πτυσσόμενη οθόνη που να αντέχει παραπάνω από μερικές δεκάδες τυλίγματα/ξετυλίγματα πριν παραδώσει το πνεύμα, μην περιμένεις να δεις σύντομα... :p

Θα κατσουν οι κατασκευαστες προβολεων να βελτιωσουν δραματικα hdr αναλυσεις κλπ με εξοδα R&D με την ψαλιδα να κλεινει στις ιντσες. ?

Ήδη έχει παγώσει το σοβαρό R&D στα προβολικά εδώ και μια τριετία, τουλάχιστον. Αν συνυπολογίσεις δε και το γεγονός πως άρχισαν να κάνουν εμπορικά την εμφάνισή τους αυτόφωτες γιγαντοοθόνες για κινηματογραφικές αίθουσες, καταλαβαίνεις που πάει το πράμα...

πιστεύω οτι επειδή OLED 120" the game is over, θα αργήσουν πολύ να το δώσουν.. ειδικά σε λογική τιμή.

Αυτή τη στιγμή, το trend είναι να μας κάνουν να αγοράσουμε μεγαλύτερες τηλεοράσεις, με πρώτο στόχο τις 80". Σε αυτό το μέγεθος, η κατηφόρα στις τιμές είναι ήδη εμφανής. Από εκεί και περά, έχουν ακόμα να δώσουν 8Κ, BT.2020, HFR, ξανά 3D και φυσικά, ακόμα μεγαλύτερα μεγέθη. Το game over δεν έχει να κάνει μόνο με το μέγεθος: ο τελικός (με τα σημερινά δεδομένα) στόχος της βιομηχανίας της τηλεόρασης, είναι ένα διαδραστικό video wall στο σαλόνι μας, με retina ανάλυση, έλεγχο αφής, φωνητικό και gesture και δυνατότητα προβολής πολλαπλού περιεχομένου. Και μετά θα συνεχίσουμε με holodeck και θα ξαναέρθουν οι προβολείς στο προσκήνιο... :laugh:

Και όμως, χάρη στην Apple ίσως τελικά δούμε oled 120ρες πιο γρήγορα από ότι φαντάζεσαι. Αυτό, διότι για να μπορέσουν οι κατασκευαστές πάνελ να ανταπεξέλθουν στις παραγγελίες της για oled για το Χ και τα μελλοντικά iPhone & iPad , επένδυσαν και θα επενδύσουν σε νέα factories, κάτι που θα αυξήσει τις δυνατότητες παραγωγής και θα ρίξει το κόστος των panel.

Μπα... Αν δεν λήξουν οι πατέντες της LG, δεν βλέπω να βλέπουμε μεγάλα πάνελ consumer από άλλους κατασκευαστές...

Απάντηση: Re: Νέοι Jvc στην IFA2017

Για το foldable μην τρελαίνεσαι, κράτα μικρό καλάθι καλύτερα...

Όσο ο χαλκός και το αλουμίνιο παραμένουν βασιλιάδες στους ημιαγωγούς, πτυσσόμενη οθόνη που να αντέχει παραπάνω από μερικές δεκάδες τυλίγματα/ξετυλίγματα πριν παραδώσει το πνεύμα, μην περιμένεις να δεις σύντομα...

...

Σιγα μην κατσουμε να τις διπλωνουμε συνεχεια. :D

Απλα ηθελα να καταδειξω οτι η ελλειψη κυριου σωματος, θα τις κανει πιο ευκολα μετακινησιμες για να περασουν την πορτα του σπιτιου, οταν τις παραγγειλουμε. (Σλουρπ)

Ρε παιδιά διαβάζω απόψεις περι φθηνών μεγάλων πάνελ κ.τ.λ.
Η πραγματικότητα απέχει πολύ. ΠΟΤΕ, και επαναλαμβάνω ΠΟΤΕ δεν θα έχουμε φθηνό το καλύτερο μέσο προβολής ή απεικόνισης. Για ακούστε το πάλι, ΠΟΤΕ. Οπως ΠΟΤΕ δεν θα έχουμε το καλύτερο αυτοκίνητο φθηνά ή το καλύτερο κινητό. Κοιτάξτε λιγάκι την ιστορία. Κάθε τι καινούργιο που έκανε ένα βήμα μπροστά σε θέμα εικόνας ΠΑΝΤΑ κόστιζε ακριβά. Οταν οι ολέντ 100 ίντσες θα έχουνε 2 χιλιάρικα, δεν θα μας κάνουνε κούκου όταν θα υπάρχει στην αγορά 100αρα Χ τεχνολογίας με ολογραφικό 3D π.χ στα 8 χιλιάρικα, και πάει λέγοντας. Δηλαδή ΠΑΛΙ θα θες πολλά χρήματα για να πάρεις το "καλό" της εποχής. Αυτό για να μην τρέφετε αυταπάτες.
Βέβαια, αν η apple....και το iphoneΧ...τι ήθελα να πω?Τάκηηηηη βοήθα.. :flipout:

Οταν λεμε φθηνα δεν εννοουμε και χιλιαρικο.
Ας το πουμε συγκριτικα με εναν σημερινο JVC.

Αν δηλαδη σε 5 χρονια κοστιζει οσο ενας JVC θα ειναι ευκολο για καποιον να διαλεξει αυτη σε σχεση με τον προβολεα.
Αυτο ειναι και το λογικο. Μακαρι βεβαια να πανε ακομη πιο κατω.