Αν και είμαστε εκτός θέματος, έχω μια απορία σε αυτά που αναφέρεις πιο πάνω. Όταν αναφέρεσαι σε κλασική μουσική, εννοείς συμφωνική ή μουσική δωματίου.
Το λέω γιατί έχω το προηγούμενο μοντέλο των Klipsch RP με τα λίγο μεγαλύτερα woofer, και η εντύπωση που έχω όσο αφορά τη συμφωνική είναι πως πρόκειται για ένα από τα πιο εύκολα είδη μουσικής στην αναπαραγωγή από τα συγκεκριμένα ηχεία. Καθώς πρόκειται για μουσική χωρίς πολύ χαμηλές και πολύ υψηλές συχνότητες, με την εγγραφή των οργάνων να γίνεται επιπλέον από απόσταση, θεωρώ πως περισσότερο είναι θέμα ενισχυτή ώστε να αποδώσει σωστά το Soundstage της ορχήστρας, παρά του ίδιου του ηχείου. Αρκεί βέβαια το μέγεθος του ηχείου να ταιριάζει με τον χώρο σου.
Για μουσική δωματίου δεν ξέρω, δεν έχω πειραματιστεί πολύ.
Η δική μου εντύπωση είναι πως τα συγκεκριμένα ηχεία τα πάνε πολύ καλά σε μουσική τζαζ και σε φωνητικά τύπου soul, τουλάχιστον στα δικά μου αφτιά, για οποία είδη μουσικής προσωπικά τα λατρεύω, και μάλλον παίζουν ρόλο εκεί οι κόρνες τους. Εκεί που θεωρώ πως υστερούν, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο μέγεθος ηχείου με τα 5ιντσα woofer, είναι σε ροκ μουσική όπου δεν βγάζουν την απαιτούμενη δυναμική στις μεσοχαμηλές συχνότητες. Αλλά προσωπικά δεν ακούω πολύ ροκ, οπότε για τη μουσική που ακούω με καλύπτουν μια χαρά.
Και κάτι άσχετο. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν Αμερική και σε δυο σπίτια που επισκέφτηκα με μεγάλα σαλόνια, μου έκανε εντύπωση πως πουθενά δεν είδα ηχεία κολώνες ή βάσης, ούτε και κλασικά surround. Παντού είχαν ηχεία ceiling sonos με κεντρικό χωρίς ξεχωριστό ενισχυτή. Τα χωνευτά Sonos πρέπει να είναι η τάση τώρα στην Αμερική.