Νέοι Marantz AV FY '23

Κουμπιά αποφεύγω να πατάω. Γενικά δεν με ενδιαφέρει να βλέπω πολλές πληροφορίες όταν παρακολουθώ, αλλά αυτό που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι να ξέρω την κάθε στιγμή τι ήχο αποκωδικοποιεί ο AVR, με μια γρήγορη ματιά χωρίς να χρειάζεται να πατήσω κάτι και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω από το φινιστρίνι. Αυτή την στιγμή, ναι μέσα από το app στο κινητό το κάνω, αλλά είναι επίσης εκνευριστικό να ανοίγω το κινητό κάθε φορά και να το έχω πάντα δίπλα μου.

Αυτά που γράφω δεν τα λέω από το μυαλό μου, έχω συγκεκριμένη εμπειρία. Σε παλίοτερο AVR ONKYO σου έδειχνε ανα πάσα στιγμή στη μικρή οθόνη αν αποκωδικοποιεί dolby, ή DTS, ή κάνει processing κλπ., χωρίς πολλούς χαρακτήρες, απλά με μια μικρή ένδειξη, σύμβολο. Αυτό ήταν πάρα πολύ βολικό. Στο μικρό φινιστρίνι του Marantz για να πάρεις την πληροφορία αυτή, πρέπει να πατήσεις πλήκτρο και στην συνέχεια να σηκωθείς από τον καναπέ, να πλησιάσεις την οθόνη του να δεις τι ακριβώς γράφει και αν θέλεις έπειτα να το αλλάξεις.

Θα το ήθελα το φινιστρίνι λίγο μεγαλύτερο με πιο ευδιάκριτα γράμματα, όπως στους νέους Yamaha. Δεν χρειάζεται να έχει μεγάλη οθόνη να καλύπτει όλη την πρόσοψη όπως στους Denon.
 
Το ίδιο γράφεις και για την τηλεόραση και τις πληροφορίες εκεί.
Ενώ γράφεις ότι δεν θέλεις να πατάς κουμπιά την ώρα της ταινίας, εν τούτοις γράφεις ότι τις πληροφορίες για το HDR και το 4Κ τις βλέπεις στην τηλεόραση.
Εκεί δεν σε ενοχλεί που πατάς κουμπί την ώρα της ταινίας δηλαδή;

Στα φετινά μοντέλα η οθόνη είναι OLED και αλλάζει το μέγεθος των ενδείξεων ανάλογα τη χρήση. Όπως στους Yamaha που αναφέρεις.

Επίσης φέτος ελπίζω να μην έχουν ούτε καν εκείνο το αυτοκόλλητο στο πλάι που δείχνει features. Ας το αφήσουν για τους χρηστες Denon αυτό που είναι μοιρασμένοι σε εκείνους που τα αφήνουν επάνω και εκείνους που τα ξεκολλούν.
Στους marantz δεν υπάρχει πλέον λόγος να έχουν αυτοκόλλητο στην πρόσοψη ειδικά φέτος. Τα λέει όλα η εμφάνιση, δεν χρειαζονται overstatements.
 
Πάλι δεν καταλαβαίνεις και παρερμηνεύεις. Όχι δεν με νοιάζει να βλέπω πληροφορίες HDR και 4Κ, δεν είναι κάτι που θέλω να το ξέρω την κάθε στιγμή, το δείχνει η τηλεόραση στην αρχή μια φορά και αυτό μου φτάνει. Τις πληροφορίες του ήχου όμως θέλω να μπορώ να τις βλέπω χωρίς να πατάω κουμπί ή να πιάνω στα χέρια μου το κινητό την κάθε στιγμή.
 
Πάλι δεν καταλαβαίνεις και παρερμηνεύεις. Όχι δεν με νοιάζει να βλέπω πληροφορίες HDR και 4Κ, δεν είναι κάτι που θέλω να το ξέρω την κάθε στιγμή, το δείχνει η τηλεόραση στην αρχή μια φορά και αυτό μου φτάνει. Τις πληροφορίες του ήχου όμως θέλω να μπορώ να τις βλέπω χωρίς να πατάω κουμπί ή να πιάνω στα χέρια μου το κινητό την κάθε στιγμή.

Μα υποχρεωτικά πρέπει να παίρνεις στα χέρια το κινητό ή να πατάς κουμπί για να δεις τις πληροφορίες του ήχου και στους Denon με την οθόνη της μιας γραμμής. Το ότι γράφει atmos χωρίς να σου λέει αν είναι με Dolby true HD ή πόσα κανάλια παίζουν εκείνη τη στιγμή τι πληροφόρηση είναι στα μοντέλα με την οθόνη της μιας γραμμής, π.χ. 3800Η; Τρίχες. Αντιθέτως είναι πολύ πιο χρήσιμο να βλέπεις σε μεγαλύτερο από τους Denon μέγεθος την ένταση (πλέον).

Να μου έλεγες για τα μοντέλα με την οθόνη των δύο γραμμών που δείχνει και τα ενεργά κανάλια να το δεχτώ. Εκεί όμως ακριβώς την ίδια οθόνη έχουν και τα αντίστοιχα Marantz και έχουν και επιπλέον και το φινιστρίνι.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι Marantz από φέτος υστερούν σε αυτό το κομμάτι. Ίσα ίσα το αντίθετο λόγω oled οθόνης πίσω από το φινιστρίνι.
 
Δεν ξέρω πως φαίνεται στους νέους Marantz το oled φινιστρίνι. Αυτό που ξέρω είναι πως το παλιό φινιστρίνι δεν βολεύει. Οριακά διακρίνεις την ένταση του ήχου και για άλλες πληροφορίες πρέπει να πατήσεις κουμπί τις οποίες πάλι δεν διακρίνεις. Συγκρίνοντας όχι με Denon αλλά γενικότερα με άλλες μάρκες, θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό τουλάχιστον να μπορείς να βλέπεις άμεσα αν ο ενισχυτής παίρνει ψηφιακό πολυκάναλο σήμα ή αν κάνει επεξεργασία στο στέρεο.

Αν κρίνω πάντως από το μέγεθος στο νέο φινιστρίνι, όσο καλή ευκρίνεια και να έχει η oled οθόνη, δεν νομίζω να έχει μεγάλη βελτίωση στον τομέα αυτό. Το Cinema 50 είναι το μοντέλο που εμένα προσωπικά θα με ενδιέφερε.
 
Όταν η οθόνη είναι oled, υπάρχει η δυνατότητα να αλλάζει το μέγεθος μιας ένδειξης ανάλογα τη χρήση της. Βασικά αυτό είναι το πλεονέκτημα της oled οθόνης στα μηχανήματα μαζί με τη γραμματοσειρά που δεν περιορίζεται από τα στοιχεία του FL(uorescent) Display όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Προσωπικά θα ήθελα η οθόνη να δείχνει το αστέρι της Marantz και τίποτε άλλο, με την επιλογή ενεργοποίησης απενεργοποίησης ή να μπορούσε πάλι με επιλογή του χρήστη να δείχνει ψηφιακά ένα μικρό dB meter (όπως στον AMP 10 αλλά σε oled).
Όλα τα υπόλοιπα τα θεωρώ περιττά.
 
Βρε παιδιά! Αν έχει αυξηθεί η μυωπία δεν φταίει το φινιστρίνι! :p Μια χαρά εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες στον 5015, ακόμη και το RDS στους ραδιοφωνικούς σταθμούς! Το format του ήχου εμφανίζεται επίσης με ένα απλό κλικ στο remote σε κάποιο από τα sound modes (music, movie).
 
  • Like
Reactions: Pleo
Βρε παιδιά! Αν έχει αυξηθεί η μυωπία δεν φταίει το φινιστρίνι! :p Μια χαρά εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες στον 5015, ακόμη και το RDS στους ραδιοφωνικούς σταθμούς! Το format του ήχου εμφανίζεται επίσης με ένα απλό κλικ στο remote σε κάποιο από τα sound modes (music, movie).
Αυτό εξαρτάται από το πόσο μακριά βρίσκεται ο καναπές σου από τον ενισχυτή. Και με γυαλιά στην περίπτωσή μου στα 4+ μέτρα, το ίδιο είναι το αποτέλεσμα. Όπως είπα δεν χρειάζεται καν να μπορείς να διαβάσεις, αρκεί να δεις κάποιο σύμβολο, κάποιο χρώμα που να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει, που δυστυχώς δεν σου δίνει τέτοια δυνατότητα ο Marantz μέχρι τώρα.
 
Ποιο χρώμα δείχνουν βρε παιδιά οι Denon στην οθόνη τους; Τα έχετε δει από κοντά όλα τα μοντέλα ή απλά γράφετε ό,τι διαβάζετε δεξιά και αριστερά;
Στα 4+ μέτρα στα μοντέλα με την οθόνη της μιας γραμμής δύσκολα ξεχωρίζεις τι γράφει κι εκεί.
 
Ποιο χρώμα δείχνουν βρε παιδιά οι Denon στην οθόνη τους; Τα έχετε δει από κοντά όλα τα μοντέλα ή απλά γράφετε ό,τι διαβάζετε δεξιά και αριστερά;
Στα 4+ μέτρα στα μοντέλα με την οθόνη της μιας γραμμής δύσκολα ξεχωρίζεις τι γράφει κι εκεί.
Ανέφερα κάπου κάτι για τους Denon; Είπα πως παλιότερα είχα Onkyo, ο οποίος π.χ. άναβε κόκκινο σηματάκι για το DTS στην οθόνη. Κάτι αντίστοιχο θα ήθελα και στους Marantz

Δεν κάνω κάποια σύγκριση, λέω τι θα ήθελα εγώ από μια μικρή οθόνη.
 
Ανέφερα κάπου κάτι για τους Denon; Είπα πως παλιότερα είχα Onkyo, ο οποίος π.χ. άναβε κόκκινο σηματάκι για το DTS στην οθόνη. Κάτι αντίστοιχο θα ήθελα και στους Marantz

Δεν κάνω κάποια σύγκριση, λέω τι θα ήθελα εγώ από μια μικρή οθόνη.

Και στον δικό μου SR8002 ανάβει σε κόκκινο χρώμα μια μικρή ένδειξη DTS και Dolby Digital. Παλιές εποχές.

Τεσπα, το αφήνω εδώ, γιατί μόλις έλαβα μια πληροφορία... σχετικά με την εμφάνισή τους στην Ελλάδα.
 
Λοιπόν, σύμφωνα με ιαματικές πηγές... στην επερχόμενη έκθεση HES2022 τον Οκτώβριο, θα υπάρχει μοντέλο Cinema Series. Δεν γνωρίζω ποιο ούτε και αν θα είναι στημένο να παίζει. Πάντως θα υπάρχει.

Το embargo για τους Marantz (δελτία τύπου κλπ) είναι μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.
 
λέτε να υπαρχει η δυνατότητα να έχεις audysey στο preset 1 και dirac στο preset 2;

Επίσης τα 4 σαμπ out ειναι σιγουρα ανεξαρτητα ή 2+2;
 
Είναι ήδη 4 ανεξάρτητες στο οικονομικότερο Denon με 4 εξόδους επομένως είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα συμβαίνει από τον Cinema 50 και πάνω, και φυσικά στον AV10 που θα πάρεις... . :D

Τα Preset των ηχείων είναι ανεξάρτητα από το σύστημα ισοστάθμισης στα μέχρι πρότινος μοντέλα, δηλαδή μπορείς να έχεις ρυθμίσεις με Audyssey στο Preset 1 π.χ. και στο Preset 2 άλλες ρυθμίσεις Audyssey ή και καθόλου Audyssey, επομένως δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορείς να έχεις στο Preset 1 Audyssey και στο Preset 2 το Dirac.
Μένει να το δούμε όταν θα έρθει το Dirac.
 
ναι. σίγουρα....:LOL::ROFLMAO::p

ή μηπως να αλλάξω σαμπς την black Friday;:rolleyes:

Θα τα καταφέρεις και τα δύο. Γιατί μεταξύ του ενός και του άλλου θα έχεις αρκετούς μήνες μέχρι να παρουσιαστεί ο AV10. Q3 νομίζω, δηλαδή πάμε για καλοκαίρι.
 
Με τον ΑV10 θα είναι εφικτό το 9.4.6 και επειδή βλέπω ότι οι έξοδοι XLR είναι 17 για τα κανάλια των ηχείων και 4 για τα sub, μάλλον εκτός από το 9.4.6 θα μπορείς να έχεις εναλλακτικά και ένα δεύτερο setup (με πάνω κεντρικό και VOG ποιος ξέρει; ) το οποίο θα μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονα στο ίδιο setup.

H επεξεργασία είναι 15.4 δηλαδή σε κάθε περίπτωση αλλά θα μπορείς να αξιοποιείς τις εξόδους κατά το δοκούν.

Για να δούμε... .
 
το καλύτερο θα ηταν το μεσαίο σετ ηχειων οροφής να δημιουργεί ενα phantom vog.
 
Cinema 70s > 1099€
Cinema 60 > 1399€
Cinema 60 DAB > 1499€
Cinema 50 > 2099€

Οι τιμές είναι ίδιες και για τα δύο φινιρίσματα, δηλαδή το Black και το SilverGold.

Απ' ό,τι φαίνεται αυτά τα τρία μοντέλα θα κάνουν πιο γρήγορα την εμφάνισή τους στην Ελληνική αγορά.
 
Last edited:
το καλύτερο θα ηταν το μεσαίο σετ ηχειων οροφής να δημιουργεί ενα phantom vog.

Εγώ πάντως βλέπω ότι έχεις πετύχει τρεις στις τρεις προβλέψεις μέχρι στιγμής για τον νέο pre. Εμφάνιση, περισσότερα κανάλια και δυνατότητες setup. Μήπως τελικά να το παίξεις εκείνο το λόττο μια και έχεις ρέντα; :cool::p
 
  • Wow
Reactions: manmar