Αν επιτρεπεται.....μια παρατηρηση.....
ΟΙ αγγγελιες, εχουν απο κατω τους το δικαιωμα ΔΙΑΛΟΓΟΥ, για αυτο αλλωστε υπαρχει και το reply.
Οπως σωστα ειπε ο πωλητης, αν καποιος θελει απλα να ρωτησει για χαμηλοτερη τιμη, μπορει να στειλει και pm.
Aρα, ειτε κρινουμε οτι εχει νοημα να αναπτυσεται κουβεντα (περαν του απλου "τοσα δινω...θες?") κατω απο μια αγγελια οποτε αυτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ και την πιθανοτητα καποιος να εχει υπερεκτιμησει (ή "υποεκτιμησει", διοτι το εχω δει και αυτο) αυτο που πουλαει, ειτε κοβουμε τον διαλογο κατω απο τις αγγελιες να τελειωσουν και οι παρεξηγησεις!
Αν πχ εγω πουλαγα κατι μεταχειρισμενο πανω απο την τιμη αγορας, θα ηταν ΕΥΛΟΓΟ το ερωτημα (ειδικα οταν προκειται για ειδος τεχνολογιας) για ποιο λογο πιστευω οτι πρεπει να το πουλησω ακριβοτερα.
Πχ εσυ μπορεις να αξιολογεις οτι πρακτικα η τηλεοραση ειναι αναβασθμισμενη διοτι εχει στρωθει και καλιμπραριστει επαγγελματικα, χωρις να εχει υποστει επιδραση στην ποιοτητα της και αρα "πληρωνεσαι" και την δουλεια που εχει γινει.
καποιος αλλος το αξιολογει αλλιως.
Ενα ερωτημα η μια αποψη, ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ το δικαιωμα σου να πουλησεις οσο θελεις.....και γενικα ας ξεφυγουμε ως ανθρωποι απο την πεποιηθηση οτι το να μας βαζουν ζητηματα πανω σε μια αποψη μας ειναι "φιμωμα".
Στο συγκεκριμενο ζητημα μαλιστα υπαρχουν 2 πλευρες.
Μια ειναι ο πωλητης να μην γνωρισει οτι πουλαει κατι σε πιθανα μη ανταγωνιστικη τιμη (που θελει να το διωξει) και η επισημανση ενος τριτου να τον βοηθα να το καταλαβει, ή ΕΣΤΩ να τον ενημερωνει οτι καποιοι (πιθανα πολλοι) το βλεπουν ετσι το θεμα.
Καποιος επισης μπορει να το θεωρει αυτο ενοχλητικο....διοτι πιθανα θα αποθαρρυνει καποιον που σκοπευε να δωσει αυτα τα λεφτα και τωρα καποιος του ειπε οτι "δεν συμφερει"......το καταλαβαινω αυτο, αλλα στην τελικη αυτο μπορει ΟΝΤΩΣ να ισχυει....τι να πουμε λοιπον? Οτι αν εγω θεωρω οτι κατι ειναι στραβο δεν πρεπει να ενημερωσω εναν συμφορουμιτη, για να μην χαλασει μια πωληση?
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ? εδωμεσα πρωτα και κυρια ειναι ενα φορουμ ανθρωπων που ΘΕΩΡΟΥΝ οτι εχουν κοινα "ενδιαφεροντα" και αρα με μια εννοια βλεπουν τον καθε αλλο συμφορουμιτη με μια "συντροφιικοτητα" (για αυτο πχ και ενημερωνουν μολις δουν μια καλη προσφορα, για αυτο και βαζουν κριτικες απο τα τεχνολογικα ειδη που εχουν οι ιδιοι δουλεψει κοκ)
Αρα ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ωφειλουν να ειναι στο πνευμα να εξυπηρετησουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΥΟ συνφορουμιτες.....ΚΑΙ τον πωλητή ΚΑΙ τον αγοραστη.
Αν λοιπον καποιο μελος κρινει οτι στην συναλλαγη καποιος θα ειναι ρηγμενος.....ειναι ΛΟΓΙΚΟ να λεει την αποψη του, την οποια στην τελικη δεν την επιβαλει.....ε?
Ας πουμε.....ας υποθεσουμε οτι εσυ εδινες την τηλεοραση σου 800 ευρω λογω απολυτου αναγκης και καποιος προσπαθουσε να βγαλει την τηλεοραση σου "κατιμά" (ενω δεν ειναι) ειτε λεγωντας οτι δεν αξιζει ειτε λεγωντας οτι δινει πχ 500 ευρω.....θα ηταν λαθος αν εγω την ειχα να του πω οτι η τηλεοραση (που εχω) ειναι πολυ καλη και αξιζει και με το παραπανω τα λεφτα που την δινεις?
Η ακομα και αν δεν ειχε γραψει κανεις κατι αλλο και εγω εγραφα "παιδες σπευστε.....φοβερη τιμη για μια πολυ καλη τηλεοραση", θα ηταν λαθος? θα επρεπε να κατηγορηθω για "αβάντα στον πωλητη"?
Θα επρεπε να βγει καποιος που σκοπευε να την αγορασει απο σενα ακομα πιο σκοτωμενη σε τιμη και να μου πει "εσυ ρε γιατι πεταγεσαι?"
Να τα βλεπουμε ολα σφαιρικα....εγω αυτο πιστευω.
Το ερωτημα "γιατι θεωρεις οτι πρεπει να πουληθει τοσο, τη στιγμη που...κλπ κλπ κλπ" ειναι ενα ευλογο ερωτημα, ΕΙΔΙΚΑ σε ενα site που ο σκοπος υπαρξης του ειναι η συζητηση τετοιων θεματων!