ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

ΣΥγνωμη Larry. Τι ακριβως εκανες edit στο μήνυμα μου??????????

Μαλλον πρεπει να βαλουμε στην πλατφορμα ενα εικονιδιο που σταυροκοπιεται.....
Ειναι το μονο που θα ταιριαζε τωρα....

( Μετα Larry μου να μην παραπονιομαστε για τα "υπερβαλοντα")

Δεν θα δοθει συνεχεια , ευχαριστω......

Re: Απάντηση: ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

ΣΥγνωμη Larry. Τι ακριβως εκανες edit στο μήνυμα μου??????????

εκανα edit σε μια φραση μου Δημητρη(Ιωαννου) μην γραψεις

λαθος μου φυσικα εκανα και το αντιστοιχο edit στο δικο μου

Δεν νομίζω να αρχίσουν φασαρίες,άλλωστε φάνηκε απ την πρώτη ψηφοφορία και βγήκε με την δεύτερη .Πολύ νωρίτερα απ ότι φαντάζονταν,λέγαν πάντως.
Χμμμ..

Αν και είμαι θρησκευόμενος και φίλια προσκείμενος στην εκκλησία (σαν έννοια ,ΟΧΙ σαν καθεστώς) δεν αντέχω να μη κουτσομπολεύω τα δρώμενα.:BDGBGDB55:

Περιμένω τα διαπλοκοκάναλα τα βράδυ και τις επόμενες μέρες τί θα "λένε"..:singer::grandpa:

η Αθηνα και ο αρχιεπισκοπς της ειναι η βιτρινα υπαρχουν οργανωσης της Εκκλησιας σε ολο το κοσμο που εχουν δωσει απιστευετες μαχες για το καλο του ποιμνιου τους

such as?

Re: Απάντηση: ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Αν και είμαι θρησκευόμενος και φίλια προσκείμενος στην εκκλησία (σαν έννοια ,ΟΧΙ σαν καθεστώς) δεν αντέχω να μη κουτσομπολεύω τα δρώμενα.:BDGBGDB55:

για εξήγα λίγο πώς διαχωρίζεις αυτά τα δύο... ή ως εκκλησία εννοείς το σύνολο του σώματος των πιστών;

ολοι προσεχουν την Αθηνα και κρινουν την εκκλησια απο την κεφαλη της

καλος ή κακος Αρχιεπισκοπος εχει την προσοχη ολων μας αλλα Εκκλησια δεν ειναι φανταζομαι μονο η Αθηνα σιγουρα καποιο εργο θα εχουν επιτελεσει

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

για εξήγα λίγο πώς διαχωρίζεις αυτά τα δύο... ή ως εκκλησία εννοείς το σύνολο του σώματος των πιστών;

Δεν επιθυμώ να εξηγήσω ούτε είναι επί του θέματος της εκλογής του Ιερώνυμου.

Αν ψάχνεις τόσο για τις απαντήσεις σου ή θέλεις να σχολιάζεις τα της Εκκλησίας και της Θρησκείας μπορείς να ανοίξεις κάποιο άλλο θρεντ.
Εκεί θα απαντήσω και στην απορία σου..

προσωπικώς το κυριότερο έργο που βλέπω να επιτελείται είναι η αξιοποίηση και επαύξηση της εκκλησιαστικής περιουσίας (καλά, να μη μιλήσω για μονές και "χρυσόβουλα"). Αλλά επειδή δεν είμαι κακόπιστος, είμαι έτοιμος να πιστέψω ότι υπάρχει όντως έργο, εάν μου δοθούν κάποια παραδείγματα, και δεν μιλώ για τις ηρωϊκές μορφές κάποιων ιερέων σε κάποιες ενορίες.
Διότι γενική εντύπωσή μου είναι ότι φτάσαμε να λέμε "υπάρχουν και καλοί", σχεδόν όπως για τους πολιτικούς δηλαδή....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Δεν επιθυμώ να εξηγήσω ούτε είναι επί του θέματος της εκλογής του Ιερώνυμου.

Αν ψάχνεις τόσο για τις απαντήσεις σου ή θέλεις να σχολιάζεις τα της Εκκλησίας και της Θρησκείας μπορείς να ανοίξεις κάποιο άλλο θρεντ.
Εκεί θα απαντήσω και στην απορία σου..

με παρεξηγείς, δεν το λέω με κακοβουλία ή διάθεση ειρωνίας.
Απλώς αυτό το διαχωρισμό εκκλησίας και εκκλησίας τον ακούω από δω και εκεί και δεν κατανοώ τη διάκριση η οποία επιχειρείται να γίνει. Η συζήτηση δεν έχει να κάνει καθόλου με τη θρησκεία, θα μπορούσα να την κάνω ακόμη και εάν ήμουν Αντβεντιστής 7ης ημέρας.

Με δέκα χρόνια καθυστέρηση εκλέχτηκε ως Αρχιεπίσκοπος ένας παπάς. Επιπλέον πρόκειται για αποκατάσταση του ανθρώπου που κατηγορήθηκε και δεν εκλέχτηκε την προηγούμενη φορά και εν τέλει αθωώθηκε.
Δεν είναι προσκείμενος σε κανένα ΠΑΣΟΚ...ήμαρτον δλδ...μητροπολίτης προσκέιμενος στο ΠΑΣΟΚ!!!...εκτός κι αν όσοι δεν στήριξαν τις λαοσυνάξεις του μακαρίτη και δεν είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν με κάθε δυναμη προεκλογικά τη ΝΔ είναι ΠΑΣΟΚ κι όχι συνετώς σκεπτόμενοι...δεν πρόσκειται (δημοσίως τουλάχιστον) σε κανένα κομμα και απόκομμα...αποφευγει απο ότι ενημερώνομαι να πολιτικολογεί και δεν του πολυαρέσουν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις κλπ. Τουλάχιστον ελπίζω να ξεκουμπιστούν ή να το βουλώσουν οι χειροκροτητές εντός του Ναου όταν θα μιλάει.
Επίσης από οτι τον άκουσα προχθές δεν έχει καμιά ρεβανσιστική διάθεση αφού ανέφερε οτι σκοπός είναι να συνεχιστεί το έργο του μακαρίτη...τουλάχιστον οι συνετά σκεπτόμενοι άνθρωποι βουτάν η γλωσσα στο μυαλό τους όταν μιλάνε στην τηλεόραση και δεν χάνουν το μετρο (σαν τον μακρίτη).
Ελπίζω όλα αυτά τα καλά λεγόμενα που τον συνοδεύουν να επιβεβαιωθούν...Ίδωμεν

Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Με δέκα χρόνια καθυστέρηση εκλέχτηκε ως Αρχιεπίσκοπος ένας παπάς. Επιπλέον πρόκειται για αποκατάσταση του ανθρώπου που κατηγορήθηκε και δεν εκλέχτηκε την προηγούμενη φορά και εν τέλει αθωώθηκε.
Δεν είναι προσκείμενος σε κανένα ΠΑΣΟΚ...ήμαρτον δλδ...μητροπολίτης προσκέιμενος στο ΠΑΣΟΚ!!!...εκτός κι αν όσοι δεν στήριξαν τις λαοσυνάξεις του μακαρίτη και δεν είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν με κάθε δυναμη προεκλογικά τη ΝΔ είναι ΠΑΣΟΚ κι όχι συνετώς σκεπτόμενοι...δεν πρόσκειται (δημοσίως τουλάχιστον) σε κανένα κομμα και απόκομμα...αποφευγει απο ότι ενημερώνομαι να πολιτικολογεί και δεν του πολυαρέσουν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις κλπ. Τουλάχιστον ελπίζω να ξεκουμπιστούν ή να το βουλώσουν οι χειροκροτητές εντός του Ναου όταν θα μιλάει.
Επίσης από οτι τον άκουσα προχθές δεν έχει καμιά ρεβανσιστική διάθεση αφού ανέφερε οτι σκοπός είναι να συνεχιστεί το έργο του μακαρίτη...τουλάχιστον οι συνετά σκεπτόμενοι άνθρωποι βουτάν η γλωσσα στο μυαλό τους όταν μιλάνε στην τηλεόραση και δεν χάνουν το μετρο (σαν τον μακρίτη).
+1.

Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Δεν λεει και ανεκδοτα...

Το προφιλ του παντως οπως αυτο παρουσιαζεται ειναι πιο κοντα σε αυτο που εγω ζηταω από τους ιερωμενους (αν και δεν τους συμπαθω ιδιαιτερως) από οτι του Χριστοδουλου.

Ακόμα δεν τον είδαμε...

Δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος να το "βουλώνει" για να μην "ενοχλεί" πολλάκις,εε?/

Μμμ, ενδιαφέρον.
Οσο για τον μακαριστό τον θάψαμε,πάει.Μην συνεχίσουμε και με παραπάνω "θάψιμο".Το ότι τις έκανε τις μαμουνιές του τις έκανε αλλά τώρα πλεον Αλλος τον κρίνει .

Κλέινοντας, στα λόγια όλοι είναι καλοί στην αρχή.Πολιτικοί,δημοσιογράφοι,ο μακαρίτης (ελάτε όπως είστε,με το σκουλαρίκι κλπ.)

Στην πορεία πέφτουν οι μάσκες και ξεδιπλώνονται οι αρετές και οι ανεπάρκειες ως προς το έργο.

Για να δούμε λοιπόν, τί νέα μορφή θα πάρει η Αρχιεπισκοπή...:grandpa:

Ακόμα δεν τον είδαμε...

Δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος να το "βουλώνει" για να μην "ενοχλεί" πολλάκις,εε?/

Δημητρη μου ειναι τι θελει καποιος από την εκκλησια...

Τον Ιερωνυμο δεν τον ξερουμε και δικος μου σκοπος δεν ειναι ουτε το να κρινω τον μακαριστο.
Λεω απλα οτι μου αρεσει η ταπεινοτητα και η απόσταση από τα αλλου ειδους προβληματα (πολιτικα για παραδειγμα).
Θελω η εκκλησια να βοηθα και να μην το λεει καν...
Προς το παρον δεν το εχω δει αυτο ουτε και το εριμενω να σου πω την αληθεια.

Δυστυχως η εκκλησια επιστρεφει παλι πισω,το λιγοστο φως που εδωσε ο Χριστοδουλος,φροντισαν να σβησει.Ελπιζω να μην ακολουθησει τα βηματα του συνονοματου του αρχιεπισκοπου ,υπαρχουν καποιοι στιχοι του Σαββοποπουλου που ταιριαζουν στη περιπτωση,αν και αναφερονται σε αλλες εξουσιες

Με την λήξη την δικτατορίας κυκλοφόρησε το σύνθημα: Ο Στρατός επέστρεψε στους στρατώνες.
Σήμερα μπορούμε να πούμε: Οι παπάδες επέστρεψαν στις εκκλησίες.
Μα καλά θα μου πείτε. Δεν είναι ελεύθεροι Έλληνες πολίτες και οι αρχιερείς για να μπορούν να εκφέρουν δημόσια την γνώμη τους;
Είναι τόσο ελεύθεροι, όσο και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.
Σκεφτείτε να διαφωνούσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου με χειρισμούς της κυβέρνησης και να έβγαινε στα τηλεοπτικά παράθυρα ερχόμενος σε αντιπαράθεση με πολιτικούς. Άμα δε δεν του πέρναγε, να καλούσε λαοσυνάξεις (συλλαλητήρια), και συνεπικουρούμενος από χρυσαυγήτες πρωτοπαλίκαρα, να καυτηρίαζε την στάση της κυβέρνησης!

Αν δεν κανω λαθος υπαρχει εστω και τυπικα διακριση εξουσιων,γιαυτο κανενας στρατηγος- πολεοδομος-εφοριακος κλπ δεν επιτρεπεται να μην ασκει τις εντολες της εκτελεστικης εξουσιας.Η εκκλησια ,αν δεν κανω λαθος,δεν υπαγεται στην εκτελεστικη εξουσια

Ακριβως γιαυτο νομιζω οτι δεν υπαγεται και στη εκτελεστικη,τωρα το πως διαχειριζεται η πρεπει να διαχειριζεται τις εξουσιες της ειναι προς συζητηση