Νέος Astra 1L

κανα μήνα υπολογίζω ... Θέλει τα δεξιά του και τα αριστερά του βλέπεις... Και λίιιιίγο πιο πάνω , αμάν ρε 12 ώρες για να κουνηθεί 5 cm ...

Τελος του Μηνα απο τι ειχα διαβασει θα ειναι ετοιμος για εμπορικη χρηση, αναφορικα με το Premiere μην εκπλαγειτε εαν δουμε και συχνοτητες του Astra 1L να γεμιζουν με καναλια του Premiere αλλωστε τι θα ειναι 4 transporter για αυτο τον super δορυφορο η SES δεν ειναι χαζη να τον διαθεση εξολοκληρου στα αναλογικα καναλια.

Last edited:
Στέλιο κι εγώ θα επιθυμούσα μια μεταφορά του Premiere. Τα αναλογικά, μας είναι λίγο πολύ αδιάφορα. Αφορούν μόνο Γερμανούς με αρχαίο εξοπλισμό.

Ομως ο 1Ε πρέπει να αντικατασταθεί λόγω ηλικίας και ο 2C πρέπει να μεταφερθεί στις 28.2 Ε. Αυτοί οι δύο φέρουν το φορτίο των αναλογικών καναλιών. Τα αναλογικά κανάλια σε σχέση με τα ψηφιακά, θέλουν απο μια συχνότητα το καθένα. Δεν θα μείνει χώρος στον 1L για κάτι περισσότερο..

Τωρα που γινονται ολες αυτες οι αλλαγες στους Astra μηπως εχει ακουστει παλι τιποτα για μεταφορα της δεσμης του BBC-ITV σε κανα footprint πιο κοντινο σε μας?? Ασε με εμενα να ελπιζω...

me ton rithmo pou pai tha ftasi se 7 imeres stis 19 tha metakinithi o 2C stis 28 kai simfona me to ihnodiagrama tou tha mporoume na vleoume me 2 metro piato ta kanalia pou tha figoun apo ton 2D

με τα σημερινα δεδομενα ο δορυφορος βρισκεται στης 16,2 μοιρες ανατολικα με 0,8 μοιρες την ημερα και με μικρες διορθωσεις οταν θα φτασει στην τελικη τροχια θα πρεπει με στο Σαβ/κυριακο να εχει ολοκληρωθει η μεταφορα του.

Απο εβδομαδα τα καλυτερα...:BDGBGDB55:

me ton rithmo pou pai tha ftasi se 7 imeres stis 19 tha metakinithi o 2C stis 28 kai simfona me to ihnodiagrama tou tha mporoume na vleoume me 2 metro piato ta kanalia pou tha figoun apo ton 2D

Ποιός ειπε ότι θα φύγουν τα υπάρχοντα κανάλια απο τον 2D όταν φτάσει στις 28.2Ε ο 2C; Τα κανάλια αυτά είναι στον 2D ακριβώς λόγω του ειδικού ιχνοδιαγράμματος που έχει, ώστε να εκπέμπουν ελεύθερα υποτίθεται μόνο για την Αγγλία. Αν πάνε σε άλλο δορυφόρο με ευρύτερη δέσμη εκπομπής θα πρέπει να κωδικοποιηθούν. Αυτό που είναι ...πιθανό να συμβεί είναι να μην επαρκεί η χωρητικότητα του 2D για νεες υπηρεσίες (όπως το πακέτο freesat που θα εκπέμψει και δορυφορικά) και να χρειαστει να πάρουν και κάποιους πομπούς του 2C αλλά τότε δύσκολα θα είναι ελεύθερα.

Εαν λεμε παντως τα ιδια καναλια δεν ειναι ακριβως και free. Χρειαζεσαι Freeview καρτα..χωρις αυτη δεν τα βλεπεις.

Παντως αμα γινει κατι τετοιο σωθηκαμε.. εχω περιπου 5, μην πω και παραπανω χρονια να δω ITV στην τηλεοραση μου απο τοτε που μεταφερανε τις δεσμες.:bigcry:

Ελληνικη τηλεοραση δεν βλεπω σχεδον καθολου..μονο Channel 4 και Five. Σε σημειο που ειχε καει η Παρνηθα 2 μερες και δεν ειχα παρει χαμπαρι τιποτα και διαβασα σε καποιο site απο σποντα..

Last edited:
Μακάρι να συμβεί και έτσι, μόνο που πριν φτάσουν εκεί υπάρχουν και μερικοί πομποί του Sky Digital που είναι στον 2D και που πιθανόν να πάνε στον 2C ώστε να αφήσουν χώρο για στενότερη δεσμη στους άλλους και αυτό ίσως μπορεί να γίνει και χωρίς καμία αλλαγή συχνότητας, οπότε ας περιμένουμε για να δούμε.
Παντως δεδομένου ότι ο 2C ήρθε ήδη μιά φορά απο τις 28.2Ε στις 19.2Ε , εφόσον ξανακάνει το αντίστροφο ταξίδι θα έχει χασει σίγουρα 3-4 χρόνια ζωής απο πρώιμη κατανάλωση καυσίμου των μοτέρ, που θα του χρειάζονταν για να μένει σταθερός σε τρείς άξονες

Πάντως αν θέλει ο 2C μπορεί να γίνει πολύ δύσκολος για εμάς.

@voreios
Είχα την εντύπωση πως ο Astra 2C δεν πήγε ποτέ στις 28 μοίρες. Εμεινε στις 19 Ε προσωρινά (δηλαδή 5 ολόκληρα χρόνια)
Αν είναι έτσι τότε η μετακίνηση δεν θα εχει σημαντικές επιπτώσεις στην διάρκεια της ζωής του, η οποία είναι συνολικά 15ετής και του απομένουν άλλα 10 έτη.
Σίγουρα με τα χρόνια υπάρχει φθορά και μειώνεται η δυναμικότητα σε πομπούς.

Κατσε ρε Αλεξ γιατι εχω μπερδευτει. Ποιος ειναι ο δορυφορος που εχει τα καναλια που εχω χασει (BBC/ITV) ? Ειναι ο 2D απλα τα εχουνε σε αλλη δεσμη πιο μαζεμενη?? Υπαρχει ποτε περιπτωση να τα δουμε ποτε ξανα αυτα τα καναλια ?

Α ναι, και σε οσους τους αρεσει το Αγγλικο χιουμορ, γενικως φαρσες κτλ. και εχουνε την δυνατοτητα να δουνε το αγγλικο πακετο sky η εχουνε Freeview καρτα, ξεκιναει το fonejacker σημερα στο καναλι E4. Διαφορα κλιπακια preview εχουνε κυκλοφορησει και στο youtube αλλα και στο λινκ που εδωσα. Πολυ γελιο.

Απάντηση: Re: Νέος Astra 1L

Κατσε ρε Αλεξ γιατι εχω μπερδευτει. Ποιος ειναι ο δορυφορος που εχει τα καναλια που εχω χασει (BBC/ITV) ? Ειναι ο 2D απλα τα εχουνε σε αλλη δεσμη πιο μαζεμενη?? Υπαρχει ποτε περιπτωση να τα δουμε ποτε ξανα αυτα τα καναλια ?
Ο 2D είναι ο δορυφόρος που φιλοξενεί τα κανάλια BBC - ITV.
Με ιχνοδιάγραμμα σαν το παρακάτω, με ηλικία 7 ετών και προβλεπόμενο χρόνο ζωής τα 12 θα κάνουμε πολλά χρόνια να δούμε το περιεχόμενο του.

Re: Απάντηση: Re: Νέος Astra 1L

Ο 2D είναι ο δορυφόρος που φιλοξενεί τα κανάλια BBC - ITV.
Με ιχνοδιάγραμμα σαν το παρακάτω, με ηλικία 7 ετών και προβλεπόμενο χρόνο ζωής τα 12 θα κάνουμε πολλά χρόνια να δούμε το περιεχόμενο του.

Μας γα...ζωσες κανονικα με αυτη την απαντηση ρε φιλε..Ειχα μια κρυφη ελπιδα επειδη καθε χρονο κυκλοφορουσε μια βρωμα οτι μπορει και να γινει..και δεν ειναι και μονο τα BBC, ITV, ειναι και καποια HD καναλια που δεν πιανω τωρα που θα αναβαθμισω την συνδρομη μου.. Και αμα μιλαγαμε για ενα πιατο περιπου 3 μετρα για να πιασω απο Αθηνα θα το εβαζα και αυριο κιολας χωρις δευτερη σκεψη αλλα εδω μιλαμε για πιατα τερατα..

Αλεξ για τον 2C έχω την εντύπωση ότι πήγε στις 28.2Ε αλλά δεν εξέπεμψε και έφυγε καρφωτός για 19.2Ε. Ισως όμως κάνω λάθος, απλά θυμόμουν κάπου να έχω διαβάσει σχόλια για την επιπλέον κατανάλωση καυσίμου που θα του μειώσει τον χρόνο ζωής.
Για τον 2D μπορούμε πάντα να ελπίζουμε....όλο και κάποια βλάβη μπορεί να πάθει και να τον αντικαταστήσουν με τον 2C, για να αλλάξουν εντελώς το ιχνοδιάγραμμα πρέπει όμως να διαθέτουν και κινητή δέσμη (steerable beam) και τέτοια δεν νομίζω να έχουν σ αυτούς (μπορούν βέβαια για να μας την σπάσουν να μειώσουν αισθητά την ισχύ των πομπών....)