Νέος Astra 1L

Αναμένονται οι δοκιμές λοιπόν.
Ξεσκόνισα ήδη τον αναλογικό μου δέκτη Strong 332LT και περιμένει τα πρώτα σήματα.
Με το ταπεινό μου (για την ώρα) 1Χ1,15 η λήψη των αναλογικών καναλιών ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και η θέαση σε ορισμένες περιπτώσεις αδύνατη. Ολα αυτά αναμένεται να τελειώσουν σύντομα..
(θα μου πείτε ποιος ασχολείται με αναλογικές εκπομπές πλέον.. Εγώ πάντως παραμένω ρομαντικός μιας άλλης εποχής)

Απάντηση: Re: Νέος Astra 1L

gia sas simera simfona me to flysat vriskete o Astra 1L @ 22.5° East ti ginete;
Προφανώς θα τεθεί σε κάποια προσωρινή τροχιακή θέση για τις τελικές δοκιμές.
(μόνο που οι πολλές μετακινήσεις καταναλώνουν καύσιμα και χρόνο ζωής..)

Αλεξη δεν νομιζω οτι θα συνεχισουν τις δοκιμες απο αλλη τροχιακη θεση μιας και ηδη οι πρωτες απαραιτητες δοκιμες των πανελ και των συχνοτητων εχουν ολοκληρωθει η οποιες δοκιμες θα συνεχιστουν πλεον απο της 19.2, μαλλον λαθος του site.

Ξεκινησε η λειτουργια του οι πρωτες συχνοτητες που ενεργοποιηθηκαν ειναι η εξης¨

12545 H
12633 H
12722 H

:ernaehrung004:

Ξεκινησε η λειτουργια του οι πρωτες συχνοτητες που ενεργοποιηθηκαν ειναι η εξης¨

12545 H
12633 H
12722 H

:ernaehrung004:

Πως μπορώ με την skystar 2 να κατεβάσω κανάλια από τον 1L; Να προσθέσω τις προαναφερθείσες συχνότητες στο 19.2.ini;

Για να σου γράψω για την Skystar 2, πρέπει να μου πεις ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς στο PC. Το αυθεντικό, το ProgDVB, το DVBDream? Πάντως σε γενικές γραμμές ή το κατεβάζεις με χειροκίνητη αναζήτηση ή όπως λες βάζεις τις συχνότητες στην βάση δεδομένων του software της κάρτας (π.χ. ProgDVB) και κάνεις αυτόματη αναζήτηση...

Επειδή είμαι καινούριος στον χώρο της δορυφορικής. Εχω τον Humax 2000 και κεντρική εγκατάσταση στην πολυκατοικία με μεγάλο πιάτο και 3 LNB για Hotbird,Astra, Astra 2. Τελευταία φορά που έκανα σκαν για κανάλια ήταν πριν 1 μήνα περίπου. Απλώς πάω στο μενού του Astra και ξανακάνω σκαν ή πρέπει να αλλάξω κάτι άλλο ?

Ευχαριστώ πολύ,

Αλέξανδρος

Συνήθως τα κανάλια μεταφέρονται στις ίδιες συχνότητες και ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει κάποια ενέργεια.
Τα HD κανάλια που μεταφέρθηκαν στον 1L συνεχίζουν την εκπομπή τους απο την ίδια συχνότητα και συνεπώς δεν απαιτείται νέα αναζήτηση.

Ενδεχωμένος κάποια κανάλια να μεταφερθούν σε παραπλήσιες συχνότητες με 2-5MHz διαφορά (ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου δορυφόρου). Για αυτό καλό θα είναι να κάνεις μια αυτόματη ανίχνευση στον δορυφόρο με ενεργοποιημένη την λειτουργία NIT (ανίχνευση δικτύου). Αυτό καλό είναι να το κάνεις κάθε μήνα, ώστε να ενημερώνεις τον δέκτη σου, με τα καινούργια κανάλια, ανεξάρτητα αν εκτοξεύτηκε νέος δορυφόρος ή όχι.

Τοπ ιχνοδιάγραμμα υπόσχεται πλήρη λήψη με κάτοπτρο 75 εκ.
Με 85 εκ. κάνεις και παράκεντρη λήψη του Hotbird..

Ακόμα και με το 60 εκ. κάτοπτρο που δίνει η nova (δοκιμή στην Άρτα), ο astra 1l είναι ok.
Γενικά η βορειοδυτική Ελλάδα είναι ευνοημένη στα δύσκολα. Και ο 1F κατεβαίνει πιο εύκολα εκεί και ο ..υπερόπτης Astra 2D.

Μιας και ανεφερες τον 2D Αλεξανδρε εχω να πω το εξης:

Προσφατα ρωτησα εναν στην Potenza/Basilicata της Νοτιας Ιταλιας και με την 11ft Prodelin του ποτε μα ποτε δεν ειδε ουτε μια συχνοτητα του δυσκολου αυτου δορυφορου. Ενω λαμβανει π.χ. τους επισης δυσκολους Sirius 2/3 Nordic και Thor 2. Περισσοτερα στο http://www.digital-forum.it/showthread.php?t=25718&page=6
Οποτε τουλαχιστον για τον 2D ειναι τυχερο που καλυπτεται η ΒΔ Ελλαδα καλυτερα απ τις οριζοντιες ενω στη Ροδο βγαινουν οι καθετες ευκολοτερα τις οποιες στην Κυπρο ακομα και με τα 4μ δυσκολευονται να βγαλουν. Εκει παλι οι Η εμφανιζονται σε 2.70μ+. Το Out of footprint μοιαζει με ενα τοπιο ψηλων βουνων και βαθειων φαραγγιων. Το τι συμβαινει στην νοτια Ιταλια ειναι μαλλον ο απολυτος γκρεμος οπως πεφτει ο βυθος στον Ειρηνικο.

Δυσκολα ομως υπαρχουν και καποια τα οποια ευκολοτερα τα βγαζεις στα ΝΑ, π.χ. Amos 1/2 Israel beam η Intelsat 902 Iran beam. Βεβαια το ενδιαφερον ειναι πολυ περιορισμενο γι' αυτα και ετσι τα ΒΔ ειναι οι περιοχες που θεωρουνται ως οι πιο τυχερες. Βεβαια αν ενδιαφερομαστε για Amos 1 Hungary beam παμε καλυτερα οσο πιο κοντα στα συνορα με την ΦΥΡΟΜ. Τα ρωσικα απο 36Ε/60Ε/80Ε τοτε καλυτερα παμε στα ΒΑ. Οπου και να πας στην Ελλαδα ακομα και μικρες αποστασεις αλλαζουν το σκηνικο δραματικα διοτι δεν ειμαστε στο στοχαστρο πολλων beams. Αλλα ας επιστρεψουμε στον 1L. Αυτος απ οτι καταλαβα στη Κυπρο πρεπει να βγαινει ακομα σχετικα ευκολα ενω στο Ισραηλ πεφτει το μαχαιρι ωστε ακομα και οι 3μ να δοκιμαζονται. Μια και μοναδικη αναφορα διαβασα αλλου οποτε δεν γνωριζω αν εχουν και αλλοι το ιδιο προβλημα.

Last edited: