Νέος χώρος DEDICATE ROOM Βοήθεια

giannis

New member
29 September 2006
36
Χαλκίδα
Καλησπέρα φίλοι. Θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλογή καλωδίων μεταξύ ηχείων FOCAL chorus 826V, FOCAL SR 800V και DENON 3808 το μήκος είναι περίπου 6 μ τα μπροστινά και τα surround 9 m από τον ενισχυτή. Θα χρειαστώ επίσης να συνδέσω τον προβολέα με τον ενισχυτή και το PC τη άλλα καλώδια θα χρειαστώ εκτός από 1 HDMI 11m.
Τα ηχεία και ο ενισχυτή δεν έχουν αγοραστή ακόμα. Εάν έχετε να προτείνεται και κάτι άλλο ευπρόσδεκτο. Το μόνο που έχω αγοράσει μέχρι τώρα είναι το πανί (screenline ceiling motorize 132’’) το DVD PLAYER DENON 2910 και το κεντρικό ηχείο το οποίο είναι KEF ci200.3qt (motorized). Αυτό που βιάζομαι είναι να επιλέξω τα καλώδια διότι πρέπει να κλειστή με γυψοσανίδα. Η σκέψη μου είναι να τερματίσω όλα τα καλώδια σε wall plate και από εκεί να φύγω για τις πηγές.
Επισυνάπτω κάποια σχέδια που έχω κάνει για να μπείτε στο νόημα. Τα καλώδια θα περάσουν από περιμετρικά από φ50 σωλήνα που έχω στηρίξει στο ταβάνι και έπειτα θα κλιστεί.

Ευχαριστώ

Attachments

• dedicate room2.jpg
    dedicate room2.jpg
    44.2 KB · Views: 67
  • dedicate room1.jpg
    dedicate room1.jpg
    33.3 KB · Views: 42
  • dedicate room3.jpg
    dedicate room3.jpg
    41.7 KB · Views: 44
Γιαννη δωσε περισσοτερα στοιχεια για να βοηθησουν και τα υπολοιπα παιδια
Πόσα μετρα ειναι ο χωρος σου
Μαζι με το hdmi περνα και ενα απλο καλωδιο video (αναλογικο)
Καλωδιο για τα ηχεια τουλαχιστον ενα 2.5mm OFC
Μην χρησιμοποιησεις wall plate – γιατι να εχεις ασκοπες ενωσεις στην διαδρομη του σηματος?
Sub θα βαλεις?

Καλησπερα και σε εσενα.

Θα σου πω την δικη μου ταπεινη αποψη, με βαση τα λιγα πραγματα που γνωριζω, και ακολουθοντας την προτροπη σου, οτι ειναι ευπροσδεκτες οι προτασεις μας:

1 .Τα ηχεια που εχεις επιλεξει για main, ειναι υπερβολικα μεγαλα για τον χωρο σου. Εαν σου αρεσουν τα FOCAL, βαλε καποια βασης (πχ. Chorus 807 V)

2 .«Απαιραιτητη» προϋποθεση για το σωστο ηχητικο αποτελεσμα σε ενα home cinema, ειναι η ομοιοτητα τουλαχιστων των 3 εμπρος ηχειων. Σε καμια περιπτωση δεν θα εβαζα αυτο που επελεξες εσυ (KEF ci200.3qt). Με βαση οτι θα βαλεις τα Focal, θα επελεγα το Chorus CC800V, (και θα το τοποθετουσα ακριβως κατω απο την οθονη)

3 .Δεδομενου οτι το πλατος του χωρου σου ειναι 3.64, μια οθονη 132”, θεωρω οτι ειναι υπερβολικα μεγαλη, δεδομενου οτι:

α) Η οθονη αυτου του μεγεθους, εχει πλατος 2.92, (που μαζι με το μαυρο πλαισιο της, δεξια – αριστερα, θα ειναι 3.02) που σημαινει οτι θα «περισσευουν» απο την καθε πλευρα της (δεξια και αριστερα) μολις 31 εκατοστα, χωρος ελαχιστος για την σωστη τοποθετηση των L / R ηχειων.

β) Εαν οι πλαινοι τοιχοι δεν ειναι παρα πολυ σκουροι (εως και μαυροι δλδ) οι αντανακλασεις του προβολεα απο το πανι στο τοιχο, θα σου ειναι πολυ ενοχλητικες.

γ) Αφου το δωματιο εχει μηκος, 4.40, θα καθεσε σε αποσταση απο το πανι, max 4 μετρα, και οι 132” ειναι παρα, μα παρα πολλες.

δ) Στο σχεδιο βλεπω οτι εχεις βαλει εναν JVC για προβολεα. Αν ειναι τυχαιο, καλως. Αλλιως εχε υπ ‛ οψιν σου οτι ο συγκεκριμενος για να σου δωσει 132”, χρειαζεται να ειναι 4 μετρα μακρια πο την οθονη σου, που στην περιπτωση σου δεν υπαρχει αυτος ο χωρος. Σε καθε περιπτωση, πρεπει να βρεις προβολεα που να σου δινει 132” (αν τελικα μεινεις με αυτες) απο 3.80 το πολυ.

4. Τα ηχεια surround πρεπει να τοποθετουνται στις προβλεπομενες θεσεις. Αν καταλαβα καλα απο τα σχηματα που παραθετεις, εχεις επιλεξει διπολα, τα οποια δεν ειναι σωστο να τοποθετουνται τοσο κοντα σε καθετο τους τοιχο (στην περιπτωση σου, τον πισω).
Η γνωμη μου : βαλε τα ιδια με τα εμπρος, ή ενα της ιδιας σειρας μικροτερο (πχ chorus 806V).

5. Σχετικα με τα καλωδια ηχειων, δεν εχω εμπειρια, προσωπικα στον δικο μου χωρο εχω Supra Ply 3.4/S. Hdmi θαρρω πως δεν βγαινουν σε 11 μετρα. 10 ή 12. Επισης supra εχω και απο αυτα. Στον σωληνα Φ50, θα περνανε ΜΟΝΟ τα καλωδια για τα πισω ηχεια ?? Αν οχι, νομιζω οτι πρεπει να περασεις και αλλες σωληνες, μια για την τροφοδοσια του προβολεα με ρευμα, και μια για το HDMI.

Μελετησε τα παραπανω, και αν θες, συνεχιζουμε. -bye-

Last edited:
Καλησπερα και σε εσενα.

Θα σου πω την δικη μου ταπεινη αποψη, με βαση τα λιγα πραγματα που γνωριζω, και ακολουθοντας την προτροπη σου, οτι ειναι ευπροσδεκτες οι προτασεις μας:

1 .Τα ηχεια που εχεις επιλεξει για main, ειναι υπερβολικα μεγαλα για τον χωρο σου. Εαν σου αρεσουν τα FOCAL, βαλε καποια βασης (πχ. Chorus 807 V)

2 .«Απαιραιτητη» προϋποθεση για το σωστο ηχητικο αποτελεσμα σε ενα home cinema, ειναι η ομοιοτητα τουλαχιστων των 3 εμπρος ηχειων. Σε καμια περιπτωση δεν θα εβαζα αυτο που επελεξες εσυ (KEF ci200.3qt). Με βαση οτι θα βαλεις τα Focal, θα επελεγα το Chorus CC800V, (και θα το τοποθετουσα ακριβως κατω απο την οθονη)

3 .Δεδομενου οτι το πλατος του χωρου σου ειναι 3.64, μια οθονη 132”, θεωρω οτι ειναι υπερβολικα μεγαλη, δεδομενου οτι:

α) Η οθονη αυτου του μεγεθους, εχει πλατος 2.92, (που μαζι με το μαυρο πλαισιο της, δεξια – αριστερα, θα ειναι 3.02) που σημαινει οτι θα «περισσευουν» απο την καθε πλευρα της (δεξια και αριστερα) μολις 31 εκατοστα, χωρος ελαχιστος για την σωστη τοποθετηση των L / R ηχειων.

β) Εαν οι πλαινοι τοιχοι δεν ειναι παρα πολυ σκουροι (εως και μαυροι δλδ) οι αντανακλασεις του προβολεα απο το πανι στο τοιχο, θα σου ειναι πολυ ενοχλητικες.

γ) Αφου το δωματιο εχει μηκος, 4.40, θα καθεσε σε αποσταση απο το πανι, max 4 μετρα, και οι 132” ειναι παρα, μα παρα πολλες.

δ) Στο σχεδιο βλεπω οτι εχεις βαλει εναν JVC για προβολεα. Αν ειναι τυχαιο, καλως. Αλλιως εχε υπ ‛ οψιν σου οτι ο συγκεκριμενος για να σου δωσει 132”, χρειαζεται να ειναι 4 μετρα μακρια πο την οθονη σου, που στην περιπτωση σου δεν υπαρχει αυτος ο χωρος. Σε καθε περιπτωση, πρεπει να βρεις προβολεα που να σου δινει 132” (αν τελικα μεινεις με αυτες) απο 3.80 το πολυ.

4. Τα ηχεια surround πρεπει να τοποθετουνται στις προβλεπομενες θεσεις. Αν καταλαβα καλα απο τα σχηματα που παραθετεις, εχεις επιλεξει διπολα, τα οποια δεν ειναι σωστο να τοποθετουνται τοσο κοντα σε καθετο τους τοιχο (στην περιπτωση σου, τον πισω).
Η γνωμη μου : βαλε τα ιδια με τα εμπρος, ή ενα της ιδιας σειρας μικροτερο (πχ chorus 806V).

5. Σχετικα με τα καλωδια ηχειων, δεν εχω εμπειρια, προσωπικα στον δικο μου χωρο εχω Supra Ply 3.4/S. Hdmi θαρρω πως δεν βγαινουν σε 11 μετρα. 10 ή 12. Επισης supra εχω και απο αυτα. Στον σωληνα Φ50, θα περνανε ΜΟΝΟ τα καλωδια για τα πισω ηχεια ?? Αν οχι, νομιζω οτι πρεπει να περασεις και αλλες σωληνες, μια για την τροφοδοσια του προβολεα με ρευμα, και μια για το HDMI.

Μελετησε τα παραπανω, και αν θες, συνεχιζουμε. -bye-
1. Σε αυτό έχεις δίκιο μάλλον θα πάω στην μικρότερη σειρά τα CHORUS 816v

2. Τα ci200.3qt προοριζόταν για το σαλόνι μαζί με άλλα 2 surround και IQ9 μπροστινά. Λόγω ότι τα άκουσα IQ9 και δεν μου άρεσαν επέλεξα τα FOCAL. Έτσι και μου έμεινε ευτυχώς το ένα. Τι να το κάνω τώρα δεν γίνεται και σκαμπό.

3α. Δεν γίνεται πρέπει να μπει αυτή. Που να πάρω μικρότερη οθόνη. Μάλιστα δεν έχει ανοιχτή και από την κούτα της είναι εντελώς καινούργια.

3β. Αυτό λύνεται διότι δεν έχει βαφτεί ακόμα. Ακούω προτάσεις για χρώμα. Επίσης επειδή ο χώρος μετακόμισε από το σαλόνι στο υπόγειο δεν μπαίνει εξωτερικός φωτισμός.

3δ Προς το παρών έχω ένα Panasonic ae700 μέχρι να αγοραστεί ο JVC HD1. Στο σχεδιασμό είναι τοποθετημένος στα 4.8 μέτρα λες να τον τοποθετήσω πιο κοντά. Αυτό θα με βόλευε διότι παρεμβάλλεται ένα δοκάρι στα 4,5 μ.

4. Δίπολα έχω επιλέξει τα FOCAL sr800v. Στο πλάι δεν τοποθετούνται αυτά. Εάν όχι μπορώ να τους δώσω κάποια κλίση με μία βάση. Στα δίπολα χιάζονται τετράκλωνα καλώδια?

5. Βρήκα κάτι καλώδια oehlbach 2x2.5 κάνουν για τα μπροστινά. Στα πίσω λέω να βάλω την ίδια μάρκα αλλά 2x1,5 ή 4x1,5.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

[FONT=&quot]1. Κατα την αποψη μου εξακολουθω να εκτιμω οτι για τον χωρο σου (4,40 [/FONT][FONT=&quot]x[/FONT][FONT=&quot]3,60) ειναι [/FONT][FONT=&quot]too[/FONT][FONT=&quot]much[/FONT][FONT=&quot]. Σε καθε περιπτωση εσυ τελικα αποφασιζεις.

2.[FONT=&quot]Εαν ομως παρεις δυο μικροτερα (βασης) για [/FONT][FONT=&quot]L[/FONT][FONT=&quot]/[/FONT][FONT=&quot]R[/FONT][FONT=&quot]με την διαφορα αγοραζεις το σωστο κεντρικο.

3α. Αφου δεν γινεται τοτε δεν το συζηταμε. Παντως αφου ειναι στο κουτι της, καλο θα ηταν να το σιγουρεψεις 100% (βασικα πιστευω οτι σε «βολευει» να μην την αλλαζουν, σου εχει «κατσει» οτι θελεις 132” ***)

3β. [/FONT][FONT=&quot]Οτι σου αρεσει αλλα σε πολυ σκουρο. Καποιοι θα σου προτεινουν ακομη και μαυρο. Η δικη μου επιλογη ηταν καφε σκουρο

3γ. (που ειναι το 3γ?)

3δ. Απο οτι λενε: οσο ποιο κοντα, τοσο περισσοτερο φως, οσο μακρυτερα, καλυτερο [/FONT][FONT=&quot]contrast[/FONT][FONT=&quot] (και λιγοτερο φως). Και αυτη η επιλογη δικη σου

4. Ναι, στο πλαι, αλλα τουλαχιστον 1 με 1και μισο μετρο μακρια απο πλαινο τοιχο, αλλα και ακριβως πλαι απο την θεση ακροασης. Σχετικα με το υψος, απο οτι διαβαζω, περι τα 60 με 80 εκατοστα πανω απο το ... αυτι. Αν μπορεις, πειραματισου πριν.
Σχετικα με καλωδια δεν μπορω να σε βοηθησω

5. Το αυτο

Ας δουμε τι θα σου πει και κανας αλλος, μην σε "κρεμασω"[/FONT][/FONT]

Υγ. Τελικα, ποσο ειναι το μεγεθος του χωρου ??

*** να μην με παρεξηγησεις, χιουμορ κανω, ασχετα αν επιμενω οτι οι 132 ειναι πολλλλες
[FONT=&quot][/FONT]

Θα εστιάσω περισσότερο στο θέμα χώρου και οθόνης.
Νομίζω και εγω ότι με τέτοια απόσταση και τόσο μεγάλη οθόνη όχι μόνο δεν θα το ευχαριστηθείς αλά θα σε κουράσει σύντομα η θέαση.Κάνε κάτι με την οθόνη...προσπάθησε να την αλλάξεις και ας βάλεις κάτι παραπάνω, και φυσικά όπως λέει και ο Τάσος δεν πάει αποκλειστικός χόρος γιά θεάσεις χωρίς σταθερή οθόνη.
Φαντάσου ότι στον δικό μου χώρο που ετοιμάζω με 6 μέτρα μήκος και 5 πλάτος ,έχω επιλέξει 135 ίντζες.
Επίσης αυτό που λέει ο Ντίνος είναι πού σοβαρό....που θα βάλεις τα εμπρός ηχεία και πως εαν δεν έχεις περιθώρια λόγω μήκους οθόνης.Ακόμη ρωτάς τι χρώμα να επιλέξεις.Μα φυσικά απο την στιγμή που είναι dadicate room ΜΑΥΡΟ....στον δικό μου χώρο δεν το συζητάω κάν.
Σε ότι αφορά τώρα την τοποθέτηση του προβολέα........κοίτα σε ποιά απόσταση θα σου δώσει το μέγεθος της οθόνης που θέλεις, και ταυτόχρονα να είσαι με το zoom περίπου στην μέση.Αυτη είναι μιά λύση που συνδιάζει και φωτεινότητα αλά και contrast.
Τα δίπολα ηχεία τώρα τα τοποθετείς όπως σου είπε ο Νάσος και υπολογίζεις περίπου απο το δάπεδο γύρω στα 2 μέτρα ύψος.

Re: Απάντηση: Νέος χώρος DEDICATE ROOM Βοήθεια

Εγώ πάλι έχω απορία, αφού λες dedicated room γιατί πήρες πτυσσόμενη οθόνη και όχι σταθερή;

Προοριζόταν για το σαλόνι το οποίο είναι μεγαλύτερο χώρος αλλά στην ποριά άλλαξαν τα σχέδια. Γυναίκα βλέπεις στην μέση:argue:. Επίσης δεν ξέρω εάν πρόσεξες αλλά αριστερά και πίσω από το πανί υπάρχει πόρτα αποθήκης.

Για δείτε λήγω τις διαστάσεις. Πρέπει να φαίνονται καλύτερα. Είναι σε μέτρα.

Attachments

• dedicate room6.jpg
    dedicate room6.jpg
    30.2 KB · Views: 30
Θα εστιάσω περισσότερο στο θέμα χώρου και οθόνης.
Νομίζω και εγω ότι με τέτοια απόσταση και τόσο μεγάλη οθόνη όχι μόνο δεν θα το ευχαριστηθείς αλά θα σε κουράσει σύντομα η θέαση.Κάνε κάτι με την οθόνη...προσπάθησε να την αλλάξεις και ας βάλεις κάτι παραπάνω, και φυσικά όπως λέει και ο Τάσος δεν πάει αποκλειστικός χόρος γιά θεάσεις χωρίς σταθερή οθόνη.
Φαντάσου ότι στον δικό μου χώρο που ετοιμάζω με 6 μέτρα μήκος και 5 πλάτος ,έχω επιλέξει 135 ίντζες.
Επίσης αυτό που λέει ο Ντίνος είναι πού σοβαρό....που θα βάλεις τα εμπρός ηχεία και πως εαν δεν έχεις περιθώρια λόγω μήκους οθόνης.Ακόμη ρωτάς τι χρώμα να επιλέξεις.Μα φυσικά απο την στιγμή που είναι dadicate room ΜΑΥΡΟ....στον δικό μου χώρο δεν το συζητάω κάν.
Σε ότι αφορά τώρα την τοποθέτηση του προβολέα........κοίτα σε ποιά απόσταση θα σου δώσει το μέγεθος της οθόνης που θέλεις, και ταυτόχρονα να είσαι με το zoom περίπου στην μέση.Αυτη είναι μιά λύση που συνδιάζει και φωτεινότητα αλά και contrast.
Τα δίπολα ηχεία τώρα τα τοποθετείς όπως σου είπε ο Νάσος και υπολογίζεις περίπου απο το δάπεδο γύρω στα 2 μέτρα ύψος.

Έχω την εντύπωση Γιάννη ότι αυτό που λες για το ύψος των πίσω ηχείων είναι σχετικό και έχει να κάνει άμεσα με το πόσο μακριά βρίσκονται τα ηχεία από τα αυτιά του θεατή-ακροατή.
Αν βάλεις δηλαδή το καναπέ κολλητά με τον τοίχο δεν είναι σωστό να βάλεις τα ηχεία στα 2μ ύψος πάνω στο ταβάνι, γιατί η γωνία που θα σχηματίζεται θα είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Αν είναι όμως 2μ πιό πίσω από τον καναπέ τότε ναι να μπουν ψηλά 1,8 με 2μ.

1. Ξεχνας διπολα (δεν ξερω αν μπορουν να "δουλεψουν" αν τα βαλεις στον πισω τοιχο). Αν ειναι να τα βαλεις στους πλαινους, βαλε κανονικα

2. Η οθονη θα σου ειναι κουραστικη. Μικροτερη οπως και δηποτε

3. Τα ηχεια (τα εμπρος) δεν θα δουλεψουν σωστα εκει που τα εχεις στο σχεδιο.

Για τα καλώδια oehlbach 2x2.5 δεν μου είπε κανείς κάνουν? Είναι κάτι που με βιάζει (περιμένω μάστορα για τις γυψοσανίδες). Επίσης τα δίπολα θέλουν 4 x1,5 ή 2X1.5?

Λες να ξεχάσω τα δίπολα και να βάλω τα B&W DM 602 που έχω στο ίδιο σημείο.

να ξεχασεις τα διπολα στα σημεια που εχεις βαλει στο σχεδιο.

περιφεριακα να βαλεις ιδιας μαρκας και σειρας με τα εμπρος. focal δηλαδη

Για τα καλώδια oehlbach 2x2.5 δεν μου είπε κανείς κάνουν? Είναι κάτι που με βιάζει (περιμένω μάστορα για τις γυψοσανίδες). Επίσης τα δίπολα θέλουν 4 x1,5 ή 2X1.5?

δεν ξερω αλλα δεν πρεπει να ειναι κακα.
διπολα, τριπολα, δεν χρειαζονται δοαφορετικα.

δεν μας ειπες ομως τι ειδους καλωδια θα περασεις μεσα απο τον φ50 .
(ρευματος, ηχειων, hdmi ??)

δεν ξερω αλλα δεν πρεπει να ειναι κακα.
διπολα, τριπολα, δεν χρειαζονται δοαφορετικα.

δεν μας ειπες ομως τι ειδους καλωδια θα περασεις μεσα απο τον φ50 .
(ρευματος, ηχειων, hdmi ??)

Θα ρίξω χύμα καλώδια και πάνω στην γυψοσανίδα δεν έχω το πρόβλημα χώρου. Για τον προβολέα 1 hdmi 12m, ρεύμα και 1 component 12m για buck up και μία ατσαλίνα για μην τυχών προβλήματα.