Νεος χώρος και τοποθετηση προβολέα

enoxos

AVClub Enthusiast
6 July 2008
798
Κοζάνη
Καλησπέρα σας φίλοι και συμφορουμίτες

Έφτασε η εποχή να πάρω κι εγω τον βιντεοπροβολέα.Μεχρι πέρισυ βολευομουν με μια 47αρα LG αλλα επειδή έγιναν εσωτερικες αλλαγες στο χώρο...έχω πια την δυνατοτητα να έχω και προβολέα και αργότερα να πάρω και μια πολύ καλη τηλεόραση.

Ο χώρος ειναι 7 χ 4 (ορθογώνιος)

1)Με αυτο το σχεδιο και αυτές τις διαστάσεις ποιός προβολέας μου ταιριάζει καλύτερα μέχρι 2000 ευρω?

2)το κάδρο προβολής λόγω και ενος γραφειου ειναι 2,50 χ 1,55(σε ποσες ιντσες αντιστοιχει?)

Σας ευχαριστω

ΥΓ.αν πρεπει ας μεταφερθει στην σωστη κατηγορία γιατι με ενδιαφερει κυρίως η αγορά προβολέα με αυτες τις διαστασεις του χώρου.

Attachments

• ΓΖ’Γβ€‘ΓŽΒ΅ΓŽΒ΄ΓŽΒΉΓŽΒΏ.jpg
    ΓΖ’Γβ€‘ΓŽΒ΅ΓŽΒ΄ΓŽΒΉΓŽΒΏ.jpg
    42.3 KB · Views: 34
Το πανι πρεπει να ειναι 113 ιντσες, (τοσο ηταν το δικο μου)
Με κατι ψιλα ακομα αγοραζεις ενα benq 6000 , δεν νομιζω σε αυτο το ποσο να βρεις κατι καλυτερο.

Λαβε υποψιν σου την αποσταση θεασης για αυτες τις ιντσες, και το που θα μπουν τα ηχεια + συνοδα.

Re: Απάντηση: Νεος χώρος και τοποθετηση προβολέα

Λαβε υποψιν σου την αποσταση θεασης για αυτες τις ιντσες, και το που θα μπουν τα ηχεια + συνοδα.

γι αυτο λεω καθαρο καδρο 2,50 χ 1,55(ο υπόλοιπος χώρος ειναι για τα ηχεία)

benq ε?Κάπου διαβασα οτι κατι του λείπει...δεν καταλαβα όμως τι...Μπορείς να μου πεις μερικα υπερ και μερικα κατα του συγκεκριμενου?Επιλογές αξιόλογες άλλες στα 2000 ευρω δεν υπάρχουν?

Κοιτα ολοι οι προβολεις δεν ειναι τοπ(κατι τους λειπει).Αλλα στα λεφτα του ο 6 ειναι αριστη επιλογη,οσο αφορα το πανι τοσο ηταν το προηγουμενο μου.

αααα βρηκα τι του λείπει του benq 6000...το frame interpolation Ωραια...μου χρειάζεται?Θα δω διαφορά προς το χειρότερο αν δε το έχω?Συγνωμη για τις παιδικές απορίες άλλα αυτό το "frame interpolation" μου ακουγεται βαρύ και σημαντικό

Οτι και να αγορασεις , θυμισου αυτο.Θα μαγευτεις οταν σου γεμισει με εικονα το πανι.Οποιος προβολεας και ναναι, θα ειναι η πρωτη ΜΕΓΑΛΗ εικονα στο χωρο σου.

ο Panasonic AE4000 υπάρχει διαθέσιμος πουθενα?Φαινεται πολυ καλός προβολέας πάντως.Ποια η γνωμη σας.

φιλε vadergr ακλές οι προτάσεις...άλλα 2k για περισυνα μοντέλα δεν θελω να δωσω.

Απάντηση: Re: Νεος χώρος και τοποθετηση προβολέα

αααα βρηκα τι του λείπει του benq 6000...το frame interpolation Ωραια...μου χρειάζεται?Θα δω διαφορά προς το χειρότερο αν δε το έχω?Συγνωμη για τις παιδικές απορίες άλλα αυτό το "frame interpolation" μου ακουγεται βαρύ και σημαντικό

Το frame Interpolation είναι μία τεχνική εξομάλυνσης της κίνησης που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι, διότι θεωρούν ότι η ταινία χάνει την κινηματογραφικότητά της (αδόκιμος ο όρος) κάνοντας την κίνηση να ομοιάζει περισσότερο σε βίντεο παρά σε φιλμ. Βασικά, πρέπει να το δεις για έχεις ιδία άποψη.

O Benq 6000 μια χαρά μπαίνει στο δωμάτιό σου. Λόγω ύψους (κοντό) το δωμάτιό σου θα δημιουργούσε πρόβλημα στους περισσότερους DLP που δεν διαθέτουν μετακίνηση φακού.

Ρίξε μια ματιά για αποστάσεις και κάδρα..

http://www.projectorcentral.com/BenQ-W6000-projection-calculator-pro.htm

φιλε vadergr ακλές οι προτάσεις...άλλα 2k για περισυνα μοντέλα δεν θελω να δωσω.

απλα δεν υπαρχουν φετινα καλα κατω απο 2000ε (ακομα τουλαχιστον).
Εξαλλου εικονα σαν του w5000 δυσκολα θα βρεις ακομα και στα 2000ε.
Τωρα κοντα στα 2000ε (λιγο πιο πανω ομως) ειναι μονο οι optoma hd82,benq w6000 και δεν ξερω αν βγηκε ο sony hw15

δηλαδη για να το πω στη πολύ απλή γλώσσα,αν θελω να βαλω εναν DPL στοκοντο δωματιο μου θα πρεπει να τον τοποθετησω στο κεντρο του υψους του δωματιου(γεγονος που μπορει να μην με βολευει)εναω με τον benq εχω αυτην την ευελιξια?Σωστα?

PS.το καλές* εγινε *ακλες!

ωραια...θα ανεβασω αλλες 2-3 φωτογραφιες απο τον χωρο μου μηπως και σας ,εταφερω κατι λαθος..και για να το δειτε σαν πιο εμπειρα ματια...μιας και επιλεγω πλεον βαση χώρου και δεν επιλεγω προβολεα μονο βαση γουστου...

δηλαδη για να το πω στη πολύ απλή γλώσσα,αν θελω να βαλω εναν DPL στοκοντο δωματιο μου θα πρεπει να τον τοποθετησω στο κεντρο του υψους του δωματιου(γεγονος που μπορει να μην με βολευει)εναω με τον benq εχω αυτην την ευελιξια?Σωστα?

PS.το καλές* εγινε *ακλες!

Στο κέντρο της οθόνης θα τον τοποθετήσεις είτε πάρεις DLP, είτε τρίτσιπο (LCD-SXRD), αν και οι τελευταίοι έχουν lens shift (μετακίνηση φακού) και στον οριζόντιο άξονα. Γενικώς, πάντως, αντενδείκνυται να τοποθετήσεις τον προβολέα παράκεντρα. Το πρόβλημα είναι η καθ' ύψος τοποθέτηση, αφού το ταβάνι σου είναι σχετικά κοντό (2,40 μ.). Αλλά, είπες ότι δεν σε ενδιαφέρουν παλαιότερα μοντέλα. Οι νέοι DLP (6000, 82) δεν έχουν πρόβλημα τοποθέτησης στον κάθετο άξονα. Στους LCD-SXRD δεν υφίσταται τέτοιο θέμα αφού είναι πιο εύκολοι στην τοποθέτηση.

Re: Απάντηση: Re: Νεος χώρος και τοποθετηση προβολέα

Στο κέντρο της οθόνης θα τον τοποθετήσεις είτε πάρεις DLP, είτε τρίτσιπο (LCD-SXRD), αν και οι τελευταίοι έχουν lens shift (μετακίνηση φακού) και στον οριζόντιο άξονα. Γενικώς, πάντως, αντενδείκνυται να τοποθετήσεις τον προβολέα παράκεντρα. Το πρόβλημα είναι η καθ' ύψος τοποθέτηση, αφού το ταβάνι σου είναι σχετικά κοντό (2,40 μ.). Αλλά, είπες ότι δεν σε ενδιαφέρουν παλαιότερα μοντέλα. Οι νέοι DLP (6000, 82) δεν έχουν πρόβλημα τοποθέτησης στον κάθετο άξονα. Στους LCD-SXRD δεν υφίσταται τέτοιο θέμα αφού είναι πιο εύκολοι στην τοποθέτηση.

καταλαβα.Θα ανεβασω σε λιγη ωρα φωτογραφικο υλικο για να σας κατατοπισω σχετικα με τον χωρο.Συγνωμη για τα ορθογραφικα...άλλα ειμαι στην δουλεια και κλεφτα ριχνω και ματιες στο avclub..οπότε η κεκτημενη δεν αφηνει στο ματι περιθωριο για διορθωσεις.:FSGSFGS4:

να παιδια και το μερος που θα ειναι η οθόνη...και κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι σταθερη...Οπότε βαση αυτων των διαστασεων δωματίου τι οθόνη και ποιος βιντεοπροβολέας θα με καλυψει?

Σας ευχαριστω για την βοηθεια....εχω πελαγωσει λιγο-bye-

ο τοιχος για οθονη ειναι ηδη λείος και σπατουλαρισμένος χωρίς ανωμαλίες...Μήπως να βαψω τον τοιχο σε καποιο άλλο χρωμα...και αν γλυτωσω και την αγορα σταθερης οθονης????

Attachments

•  ΓŽΒ΄Γβ€°ΓŽΒΌΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΏΓβ€¦ ΓŽΒ΄ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓβ€š οθοÎ...jpg
    ΓŽΒ΄Γβ€°ΓŽΒΌΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΏΓβ€¦ ΓŽΒ΄ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓβ€š οθοÎ...jpg
    147.8 KB · Views: 55
Last edited:

να παιδια και το μερος που θα ειναι η οθόνη...και κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι σταθερη...Οπότε βαση αυτων των διαστασεων δωματίου τι οθόνη και ποιος βιντεοπροβολέας θα με καλυψει?

Σας ευχαριστω για την βοηθεια....εχω πελαγωσει λιγο-bye-

ο τοιχος για οθονη ειναι ηδη λείος και σπατουλαρισμένος χωρίς ανωμαλίες...Μήπως να βαψω τον τοιχο σε καποιο άλλο χρωμα...και αν γλυτωσω και την αγορα σταθερης οθονης????

Μην πελαγώνεις, φίλε μου...

Απ' ό,τι βλέπω έχεις έναν θαυμάσιο χώρο με μεγάλες δυνατότητες ευελιξίας για οικιακή προβολή. Από τη φωτογραφία που ανέβασες λείπει η τοποθέτηση του κεντρικού ηχείου και του sub. Αλλά, δεν φαντάζομαι πως δεν μπορείς να τα βολέψεις.

Το μέγεθος της οθόνης παίζει ρόλο αφ' ενός όσον αφορά την δυνατότητα τοποθέτησης του προβολέα (και το αν διαθέτει αρκετό φως για να γεμίσει την οθόνη) και αφ' ετέρου την απόσταση θέασης. Ποιά θα είναι η δική σου??

Ναι, μπορείς να προβάλλεις σε άσπρο τοίχο είτε σε κάποια ιδιοκατασκευή από γυψοσανίδα, αλλά, κακά τα ψέμματα, το πανί θα σου δώσει το κάτι παραπάνω. Να έχεις στο μυαλό σου ότι πάντα συζητάμε για σταθερό πανί, μιας και διαθέτεις τον χώρο.

Το πιο σημαντικό, όμως, για την ποιοτική προβολή, πέρα από δυνατότητες προβολικού ή μιας καλής οθόνης, είναι η διαμόρφωση του χώρου. Η διαφορά, που κάνουν οι σκουρόχρωμες επιφάνειες σε σχέση με τις ανοιχτόχρωμες, είναι χαώδης. Αυτά, θα τα ανακαλύψεις σιγά-σιγά....-bye--bye-

η απόσταση θέασης θα ειναι απο τα 4-7 μετρα..Σταθερό πανί ποιό θα μου πρότεινες?Εχω δει μερικά στην ηχοεκφραση..άλλα σαν ασχετος δεν μπορώ να διακρίνω πέραν της διαφοράς στην τιμη τα χαρακτηριστικά ενός καλού πανιού σταθερού.