Nέος δέκτης Novabox της Nova (Pace)

δηλαδη εκτος απο αλλαγη design(που ειναι και παλι υποκειμενικο),μειονεκτει παρα πλεονεκτει του 831/865.

Δε θα το ελεγα. Λογικά θα ειναι γρηγορος, οποτε δε θα κανει αυτα που κανει ο 831 και μετα απο 2 μερες που εχω την αναβαθμιση κοντευει να μου σπασει τα νευρα..

γιατι μειονεκτει? επειδη δεν εχει scart? υπαρχει ακομα καποιος που πληρωνει συνδρομητικη και δεν εχει hdmi. το ps4 δεν εχει πλεον καν αναλογικες εξοδους

Το ps4 ομως δε θελεις να το μοιρασεις σε 2-3 δωματια, να το βαλεις σε μια placeshifting συσκευη, να κανεις μια εγγραφη και όλα αυτά ταυτόχρονα, χωρις ο δεκτης να χρειαζεται επιπλεον συσκευες.

γιατι μειονεκτει? επειδη δεν εχει scart? υπαρχει ακομα καποιος που πληρωνει συνδρομητικη και δεν εχει hdmi. το ps4 δεν εχει πλεον καν αναλογικες εξοδους

το scart το χρησιμοποιουν πολλοι ομως για στελνουν εικονα μεσω ασυρματης μεταδοσης σε αλλη τιβι.επισης δεν βλεπω rfout που επισης βολευει πολλους για μεταδοση μεσω uhf.

Δε θα το ελεγα. Λογικά θα ειναι γρηγορος, οποτε δε θα κανει αυτα που κανει ο 831 και μετα απο 2 μερες που εχω την αναβαθμιση κοντευει να μου σπασει τα νευρα..

Το ps4 ομως δε θελεις να το μοιρασεις σε 2-3 δωματια, να το βαλεις σε μια placeshifting συσκευη, να κανεις μια εγγραφη και όλα αυτά ταυτόχρονα, χωρις ο δεκτης να χρειαζεται επιπλεον συσκευες.

μετα την αναβαθμιση δεν εχω κολληματα.οτι ειναι λιγο αργος ειναι γεγονος αλλα προσωπικα δεν με πειραζει.

Ουτε εμενα κολλαει. Αλλα ειναι παρα πολυ αργος. Ιδιαιτερα η πλοηγηση στο EPG ειναι χαλια. Πιο αργος απο το βιντεο που ειχα ανεβασει παλαιοτερα με τον δευτερο δεκτη μου. Αυτο που με ενοχλει ιδιαιτερα ειναι πως αφαιρεσαν την ρυθμιση για το timezone.. Ενταξει δεν εχω δικαιωμα να γκρινιαξω γι αυτο.

Οπως ειπά πιο πριν, το composite εχει απο μόνο του ελεεινη ποιοτητα ηχου/εικονας. Aν χρησιμοποιηθει και πισω απο splitter, χαιρετισματα.

Παραλάβαμε από τη nova, το νέο δέκτη για τον οποίο ήδη συζητάτε.
Ήδη με το Χάρη, έχουμε ξεκινήσει και τεστάρουμε το δέκτη, σύντομα θα υπάρχει πλήρη παρουσίαση και φωτογραφικό υλικό από τις λειτουργίες του, καθώς και τις εντυπώσεις μας.

Οπως ειπά πιο πριν, το composite εχει απο μόνο του ελεεινη ποιοτητα ηχου/εικονας. Aν χρησιμοποιηθει και πισω απο splitter, χαιρετισματα.

προσωπικα μου ακουγεται τραγικο το 2015 να μην χρησιμοποιει καποιος hdmi

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παραλάβαμε από τη nova, το νέο δέκτη για τον οποίο ήδη συζητάτε.
Ήδη με το Χάρη, έχουμε ξεκινήσει και τεστάρουμε το δέκτη, σύντομα θα υπάρχει πλήρη παρουσίαση και φωτογραφικό υλικό από τις λειτουργίες του, καθώς και τις εντυπώσεις μας.

και κανα videaki για την αποκριση του δεκτη θα ηταν χρησιμο

Μα φυσικά. Όμως modulators, placeshifters, video senders; Για να τα χρησιμοποιησεις με hdmi πρεπει να ριξεις χρημα και δεν δουλευουν και παντα (τουλαχιστον οχι χωρις τις απαραιτητες παρεμβασεις-hdcp κτλ). Ειμαστε βεβαια off topic. Ας δουμε τις εντυπώσεις για τον δεκτη. Πιστευω και ελπίζω να ειναι γρηγορος και μαζι με το ομορφο interface να αποτελεσουν εν τελει καλη κινηση.

προτιμω να βλεπω σε μια tv και με την αντιστοιχη ποιοτητα και οχι σε ημιμετρα και λυσεις χαμηλης ποιοτητας. στην μουφα τβ βαλε εναν μουφα rca λυση και τελος

Ο δέκτης εγκαταστάθηκε και δοκιμάστηκε σήμερα. Με δίκη του ξεχωριστή εγκατάσταση για το λόγο των κολλημάτων. Ο συγκεκριμένος δέκτης , όπως και ο 831, πρέπει να είναι συνδεδεμένος με πιάτο και στοχευμένος με το δορυφόρο, και μετά να τροφοδοτηθεί με ρεύμα. Δηλαδή αν τον βάλεις στη πρίζα χωρίς να έχεις βάλει το δορυφορικό καλώδιο από πίσω ή την κάρτα, θα τραβήξει κόλλημα. Είναι σημαντικό αυτό, το οποίο μου είπε και ο εγκαταστάτης. Ένας γνώριμος από την Ν. Αγχιάλο ο οποίος είναι πολύ καλός γνώστης στα δορυφορικά και ηλεκτρονικά, οργανωμένος όπως πάντα μερακλής και τυπικότατος.

Ο 3001 είναι Made in China και δε λέει και πολλά σαν συσκευή, φθηνό πλαστικό όπως και το κοντρόλ. Μέσα η συσκευασία η οποία είναι από χαρτί ανακυκλώσιμο σου παρέχει ένα hdmi καλώδιο το τροφοδοτικό του, τηλεκοντρόλ και μπαταρίες.
Η απόκριση δεν είναι καλή, πρέπει να κοιτάει το δέκτη για αλλαγή καναλιού και πάνω στο ζάπινγκ, καμία φορά θέλει ένα δεύτερο πάτημα. Σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλύτερος στη πλοήγηση αν κάποιος έχει δοκιμάσει τον 831 με κολλήματα.
Αυτά τα βασικά αν μου διαφεύγει κάτι θα το δούμε στη πορεία, τώρα είμαι σε αναζήτηση τρόπου μετάδοσης εικόνας.

Δε ξέρω αν έχει αναφερθεί, οπότε ας το αναφέρω: Ο νέος δέκτης έχει το BCM7362 - τον ίδιο επεξεργαστή που βρίσκουμε σε δέκτες όπως ο VU+ Zero και ο Xtrend ET7X00. Αντίθετα ο 831 είχε το BCM7325, επεξεργαστής που υπήρχε στον VU+ Solo.

Στον δέκτη μου αρέσει πολύ η επιλογή search όπου γράφοντας πχ Ολυμπιακός μπορώ να δω ανα πάσα στιγμή όλες τις ημερομηνίες για τα παιχνίδια ποδοσφαίρου ευρωλίγκας μέχρι πόλο των επόμενων ημερών και το κανάλι που τα δείχνει. Είναι γρήγορος, άμεση απόκριση, ωραίο χειριστήριο, και μου αρέσει πολύ και το design του. Μου θυμίζει Android media players.

2 απορίες
πως βλέπω την έκδοση λογισμικού και την ισχύ σήματος

Re: Απάντηση: Nέος δέκτης Novabox της Nova (Pace)

Δε ξέρω αν έχει αναφερθεί, οπότε ας το αναφέρω: Ο νέος δέκτης έχει το BCM7362 - τον ίδιο επεξεργαστή που βρίσκουμε σε δέκτες όπως ο VU+ Zero και ο Xtrend ET7X00. Αντίθετα ο 831 είχε το BCM7325, επεξεργαστής που υπήρχε στον VU+ Solo.
εφοσον ειναι ετσι και δεν εχω λογο να το αμφισβητω σιγουρα προκειται και για αναβαθμιση hardware!προφανως για να δεχεται στο μελλον επιπλεον εφαρμογες-αναβαθμισεις.οπως αυτη που επικειται μεχρι τα χριστουγεννα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nέος δέκτης Novabox της Nova (Pace)

εφοσον ειναι ετσι και δεν εχω λογο να το αμφισβητω σιγουρα προκειται και για αναβαθμιση hardware!προφανως για να δεχεται στο μελλον επιπλεον εφαρμογες-αναβαθμισεις.οπως αυτη που επικειται μεχρι τα χριστουγεννα!

Μα δεν υπάρχει σύγκριση με τον προηγούμενο. Εγώ βλέπω διαφορά σε σχέση και με τον Κaon του ΟΤΕ. Γενικά μην τον ματιάσουμε τα πρώτα δείγματα είναι θετικότατα και πολλά υποσχόμενος απ´οτι φαίνεται.

Ερωτηση για όσους πηρατε τον νεο δεκτη-τον αγορασατε εξτρα, κανατε ανανεωση συμβολαιου, κατι αλλο;

Απάντηση: Re: Nέος δέκτης Novabox της Nova (Pace)

Επανεργοποίηση από διακοπή 12 μήνες πριν. Εντελώς δωρεάν δέκτης, πιάτο,εγκατάσταση και αναβάθμιση λογισμικού.

Ναι, εγώ διέκοψα και με την υπάλληλο που μίλησα μου ανέφερε για νέα συνδρομή και συνδρομητή.