Νέος Ενισχυτής / Ηχεία για Premium σύστημα

zanat0s

Established Member
24 May 2010
159
new zimbabwe
Γεια σας,

1:)αγόρασα την Samsung 65 ES8000

και υπάρχει αυτό το σύστημα

2:)Onkyo 7.1 receiver (μοντέλο του 2009-2010)

3:)Και ηχεία Crystal Audio THX μοντέλο του 2009

4:) PS3 FAT (μοντέλο του 2006)

Θέλω να ρωτήσω εάν χρειάζεται νέο Receiver γιατί το PS3 δεν αναγνωρίζει την 3D τηλεόραση. Και εάν ναι ποίον νέον Receiver (2013 σειρά) κάτω από 900 Ευρώ προτείνετε!

Επίσης τα ηχεία είναι καλά για ταινίες?

ποιος ακριβως ειναι ο ενισχυτης σου? και ποια τα ηχεια?
το PS3 συνδεσε το με HDMI και μεσα στις ρυθμισεις πηγαινε για τον ηχο σε 5,1 7,1 αναλογα τι εχεις....

4:) PS3 FAT (μοντέλο του 2006)

Mε οπτική θα συνδέσεις το ps3 στον ενισχυτή και το hdmi για εικόνα στην τηλεόραση.
Ετσι κι αλλιώς το ps3 fat δεν περνάει hd audio.

Ίσως να αξίζει να πάρεις player με 2πλο hdmi.

Re: Απάντηση: Νέος Ενισχυτής / Ηχεία για Premium σύστημα

Mε οπτική θα συνδέσεις το ps3 στον ενισχυτή και το hdmi για εικόνα στην τηλεόραση.
Ετσι κι αλλιώς το ps3 fat δεν περνάει hd audio.

Ίσως να αξίζει να πάρεις player με 2πλο hdmi.

To PS3 περνάει hd audio, απλά δεν βγάζει bitstream ώστε να κάνει την αποκωδικοποίηση ο receiver. Οπότε αυτή την δουλειά την κάνει το PS3 δίνοντας PCM στην hdmi. Βέβαια αφού ο receiver δεν περνάει 3d ο φίλος θα πρέπει να διαλέξει αν θέλει περισσότερο το 3d ή το hd audio. Η' αν θέλει και τα δύο, να αγοράσει άλλο receiver ή player με δύο hdmi.

εαν μπορεις να δωσεις 700 ευρω παρε το oppo 103 και κρατα το ps3 μονο για τα παιχνιδια .
εαν μπορεις να δωσεις γυρω στα 400 και κατι παρε το 93 .
μετα ο αδυνατος κρικος θα ειναι τα ηχεια σου ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος Ενισχυτής / Ηχεία για Premium σύστημα

To PS3 περνάει hd audio, απλά δεν βγάζει bitstream ώστε να κάνει την αποκωδικοποίηση ο receiver. Οπότε αυτή την δουλειά την κάνει το PS3 δίνοντας PCM στην hdmi. Βέβαια αφού ο receiver δεν περνάει 3d ο φίλος θα πρέπει να διαλέξει αν θέλει περισσότερο το 3d ή το hd audio. Η' αν θέλει και τα δύο, να αγοράσει άλλο receiver ή player με δύο hdmi.

πάμε άλλη μια...

O ενισχυτής δεν περνάει 3D σήμα... όχι μόνο HD Audio και 2-κάναλο ac3/pcm να του βάλλεις δεν θα παίξει.
Και ενισχυτή να αλλάξει το ps3 φατ δεν στέλνει απεκετάριστο ΗD Audio.
Προφανώς και δεν θα αλλάξεις ενισχυτή για να παίξεις 3D με πολυκάναλο LPCM πριν αλλάξεις πηγή.
Στην παρούσα φάση, το καλύτερο και πιο οικονομικό είναι hdmi στην TV και οπτική στον ενισχυτή.
Επόμενη αναβάθμιση ίσως ένα Player με 2-πλό hdmi.
Δεν χρειάζεται να χαλάσει 700 για το oppo.
Yπάρχουν και πολύ πιο φθηνά.

Last edited:
Με αρκετά καλές δυνατότητες αν δεν θέλεις να φτάσεις στα Oppo είναι και το Pioneer LX55 το οποίο επίσης είναι 3D, έχει 2 hdmi και έχει και αυτό Marvel Qdeo για καλό upscaling (στην περίπτωση που θέλεις να βλέπεις και DVD, σε blu-ray προφανως δεν χρειάζεται). Επίσης έχει και λιγότερο απο τα μισά λεφτά του Oppo (μη βαράτε, Oppo έχω! :flipout:). Σαν bd player πάντως το PS3 είναι εφάμιλο, οπότε αν δεν θέλεις ταυτόχρονα 3D και hd audio, δεν έχεις λόγο να το αλλάξεις-καταργήσεις.

Σαν bd player πάντως το PS3 είναι εφάμιλο, οπότε αν δεν θέλεις ταυτόχρονα 3D και hd audio, δεν έχεις λόγο να το αλλάξεις-καταργήσεις.

εισαι σιγουρος οτι ειναι εφαμιλο ???

που και πως τα εχεις συγκρινει ?
γιατι εγω στον προβολεα αλλα ειδα ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος Ενισχυτής / Ηχεία για Premium σύστημα

πάμε άλλη μια...
O ενισχυτής δεν περνάει 3D σήμα... όχι μόνο HD Audio και 2-κάναλο ac3/pcm να του βάλλεις δεν θα παίξει.

Προφανώς εννοείς ταυτόχρονα. Αν ναι, τότε καμία αντίρρηση, εγώ σχολίασα για το αν το ps3 περνάει ή δεν περνάει hd audio. Συμφωνώ με την πρότασή σου για το τι είναι καλύτερο να κάνει ο φίλος, απλά στάθηκα στο οτι το PS3 στέλνει hd audio, απλά δεν στέλνει bitstream hd audio ώστε να το "αντιλαμβάνεται" ο ενισχυτής και να ανάβει η ένδειξη dts-hd master audio ή dolby digital true hd. Απλά την αποκωδικοποίηση την κάνει το PS3 και στέλνει πολυκάναλο PCM μέσω hdmi. Επειδή δεν στέλνει bitstream δεν σημαίνει οτι δεν ακούμε hd audio. Και γι'αυτο είπα οτι σ'αυτή τη φάση με τον εξοπλισμό που διαθέτει θα πρέπει να διαλέξει 3d ή hd audio. Δηλαδή αν θέλει 3d να συνδέσει το ps3 με hdmi στην tv και με οπτική στον avr για -μη hd- ήχο, ή αν θέλει hd audio τότε το ps3 (pcm) με hdmi στον ενισχυτή αλλά δεν θα μπορεί να δεί 3d.

Και ενισχυτή να αλλάξει το ps3 φατ δεν στέλνει απεκετάριστο ΗD Audio.
Προφανώς και δεν θα αλλάξεις ενισχυτή για να παίξεις 3D με πολυκάναλο LPCM πριν αλλάξεις πηγή.
Στην παρούσα φάση, το καλύτερο και πιο οικονομικό είναι hdmi στην TV και οπτική στον ενισχυτή.
Επόμενη αναβάθμιση ίσως ένα Player με 2-πλό hdmi.
Δεν χρειάζεται να χαλάσει 700 για το oppo.
Yπάρχουν και πολύ πιο φθηνά.

+1, το έγραψα και στο προηγούμενο ποστ μου.
:ernaehrung004:

Σαν bd player πάντως το PS3 είναι εφάμιλο, οπότε αν δεν θέλεις ταυτόχρονα 3D και hd audio, δεν έχεις λόγο να το αλλάξεις-καταργήσεις.

εισαι σιγουρος οτι ειναι εφαμιλο ???

που και πως τα εχεις συγκρινει ?
γιατι εγω στον προβολεα αλλα ειδα ...

Μάκη απο τις αναφορές όσων το έχουν τεστάρει με τον απαραίτητο εξοπλισμό αυτό αποδεικνύεται.
Εγώ φυσικά δεν το έχω συγκρίνει αφού δεν διαθέτω αυτόν τον εξοπλισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ.

Με ενδιαφέρει το PS3 να βγάζει Dolby ή DTS 5.1 δεν έχω 7 ηχεία
To PS3 το έχω μόνο για παιχνίδια

αξίζει να πάρω νέο ενισχυτή (έχουν δυνατότητες που θα πρέπει να τις αποκτήσω)?
τώρα έχω την τηλεόραση με το PS3 και η τηλεόραση δίνει ήχο στον ενισχυτή μέσω Optical

Με ενδιαφέρει το PS3 να βγάζει Dolby ή DTS 5.1 δεν έχω 7 ηχεία
To PS3 το έχω μόνο για παιχνίδια

αξίζει να πάρω νέο ενισχυτή (έχουν δυνατότητες που θα πρέπει να τις αποκτήσω)?
τώρα έχω την τηλεόραση με το PS3 και η τηλεόραση δίνει ήχο στον ενισχυτή μέσω Optical

Το PS3 εκτός άλλων βγάζει Dolby Digital, Dolby Digital TrueHD, DTS και DTS-HD Master Audio, απλά το fat δίνει σε PCM αντί για bitstream. Αυτά τα φορμά δεν έχουν να κάνουν με το αν έχεις 5 ηχεία ή 7. Όσα και να έχεις η ποιότητα των losless formats (Dolby Digital TrueHD και DTS-HD Master Audio) είναι πολύ ανώτερη. Αν δε βλέπεις 3d με τις προαναφερθείσες συνδέσεις (σε προηγούμενα post) δεν βρίσκω λόγο να έχεις συνδεδεμένο το PS3 μέσω optical αφού έτσι δεν μπορείς να έχεις hd audio παραμόνο Dolby Digital και DTS. Το αν αξίζει να πάρεις νέο ενισχυτή, τι να σου πω, εξαρτάται απο το αν χρειάζεσαι κάποιο χαρακτηριστικό που το έχει ένας νεότερος και δεν το έχει ο δικός σου. Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να μας πείς τι ακριβως θέλεις να κάνεις κα ποιός ακριβώς είναι ο εξοπλισμός σου.

Last edited:
η καλυτερη και πιο οικονομικη λυση ειναι να τα αφησεις ολα ετσι οπως ειναι και να παρεις ενα καλο και φθηνο 3D BLU-RAY PLAYER πχ panasonic 500 ή pioneer 450 - lx55 , ακριβως οπως σκεφτομαι να κανω και εγω επειδη εχω 3D TV αλλα οχι 3D ενισχυτη, εκτος αν θελεις ετσι και αλλιως να αλλαξεις γενικα ενισχυτη