Νέος Ενισχυτής

Eddie

Senior Member
20 December 2007
470
Καλησπέρα παίδες...
Είμαι στο ψάξιμο για αγορά νέου ενισχυτή A/V. Μάλλον ως τωρα έχω 'καταλήξει' στους

Denon 1908 ή 2308
Marantz SR5002 και
Onkyo 606

Επειδή τόσα χρόνια έχω βαρεθεί τους Yamaha είπα πλέον να δοκιμάσω και κάποια άλλη μάρκα.
Σε χρήματα το πολύ που θέλω να δώσω είναι 700 ευρώ (O Οnkyo θα αγοραστεί από εξωτερικό αν είναι)
Τα ηχεία μου είναι
Klipsch RF-15 μπροστά, RC-25 κεντρικό και RB-15 πίσω. Για πηγή θα πάω μάλλον προς κανένα Blu-Ray (σκεφτόμουνα το Panasonic το 30αρι) αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...:smash:
Καταρχάς να ρωτήσω τη γνώμη σας για τους ενισχυτές...ποιον θα προτιμάγατε και αν σκέφτεστε κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα. Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι ότι τα ηχεία μου είναι αν θυμάμαι καλά 125w ενω ο Onkyo δίνει αρκετά περισσότερα. Πιστεύετε να υπάρξει πρόβλημα? Βέβαια και τα ηχεία προς αλλάγη είναι αλλά μάλλον σε κανα εξάμηνο. Όχι άμεσα δηλαδή. Επομένως το ματσάρισμά τους με τον ενισχυτή δεν με απασχολεί ιδιαίτερα.
Κάθε βοήθεια και γνώμη ευπρόσδεκτη γιατί έχω πελαγώσει και δεν ξέρω τί να διαλέξω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δεν τους εχω ακούσει ακόμα. Γιατί προτείνεις Denon? Γενικότερα προσωπικά έχω καλή άποψη για τους Onkyo. Για τους Marantz κανείς?

Marantz SR5002.

Κορυφαίο voicing και πολύ καλή διατήρηση ισχύος στα πολλά.

Δες το attached.

Πάνω που έιχα σχεδόν καταλήξει στον Onkyo...Με το ερώτημα που έιχα θέσει παραπάνω σχετικά με τα watt γνωρίζει κανείς να απαντήσει?

Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα διότι κανείς δεν βγάζει στα πολλά κανάλια αυτό που υπόσχεται.

Επίσης το ίδιο έχω να πω και για τους μεταχειρισμένους με την περισσότερη δύναμη. Ακόμη κι αν βγάλουν 125w στο κανάλι, στα 5x (που ούτε για πλάκα αν μετρήσουμε πάνω σε γεννήτρια) θα έχεις κουφαθεί από την ένταση πολύ πριν κινδυνέψεις να πάρεις τα γούφερ στα χέρια... .

Τα μεταχειρισμένα να πω την αλήθεια, τουλάχιστον όσον αφορά τους ενισχυτές δεν είναι το forte μου. Denon θα ακούσω αύριο. Marantz γνωρίζει κανείς κάποιο μαγαζί για να ακούσω?
Χμμ...σωστό αυτό Pleo. Ουτως ή άλλως δεν ακούω και τραγικά δυνατά. Πολυκατοικία γαρ...

Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα διότι κανείς δεν βγάζει στα πολλά κανάλια αυτό που υπόσχεται.

Επίσης το ίδιο έχω να πω και για τους μεταχειρισμένους με την περισσότερη δύναμη. Ακόμη κι αν βγάλουν 125w στο κανάλι, στα 5x (που ούτε για πλάκα αν μετρήσουμε πάνω σε γεννήτρια) θα έχεις κουφαθεί από την ένταση πολύ πριν κινδυνέψεις να πάρεις τα γούφερ στα χέρια... .

Αντιθέτως θα εχει πρόβλημα με τα λίγα και οχι με τα περισότερα watts μιας και όταν κλιπάρει ενας μικρός σε ισχύ ενισχυτής αρχίζει και παραμορφώνει και τότε έιναι που καίγονται τα ηχεία και οχι απο ισχύ έστω και λίγο μεγαλύτερη απο την ονομαστική τους.Ενας ενισχυτής που αποδίδει την ισχύ των ηχείων η και λίγο παραπάνω είναι σαφώς προτιμότερος απο έναν μικρότερο που όταν αρχίσει να παραμορφώνει θα τα κάνει όλα μπάχαλο.

Πάντως τα ηχεία σου θα τα πάνε όλοι οι παραπάνω ενισχυτές.

Βλέπεις ευκολίες και αποφασίζεις.

Άκουσα τους Denon σήμερα...μια χαρούλα...πραγματικά πολύ διαφορετικός ήχος από Yamaha!!! Πολύ πιο ζωντανός και πιο ελαφρύς. Άντε να δουμε που θα βρω τους Marantz τώρα...η αλήθεια είναι ότι θέλω λίγη παραπάνω μουσικότητα. Θα δούμε!!!
Ευχαριστώ πολύ και για τις έως τώρα απαντήσεις

Απάντηση: Re: Νέος Ενισχυτής

Άκουσα τους Denon σήμερα...μια χαρούλα...πραγματικά πολύ διαφορετικός ήχος από Yamaha!!! Πολύ πιο ζωντανός και πιο ελαφρύς. Άντε να δουμε που θα βρω τους Marantz τώρα...η αλήθεια είναι ότι θέλω λίγη παραπάνω μουσικότητα. Θα δούμε!!!
Ευχαριστώ πολύ και για τις έως τώρα απαντήσεις

Και τον Marantz να ακούσεις πάλι προς Denon μεριά σε βλέπω!!!

Οχι οτι ειμαι κολλημενος με την DENON αλλα για τα χρηματα τα οποια θελεις να διαθεσεις σιγουρα τα μηχανηματα της ειναι κατα πολυ καλυτερα του ανταγωνισμου οπως το εχω δει εγω βεβαια Γνωμη μου :ernaehrung004:

βαλε κατι ακομα και παρε ενα 875 απο εξω
εχει πλεον λιγοτερο απο 1000
και απλα οι αλλοι δεν εχουν
scaler reon realta
τοσα γκαζια
επεξεργασια thx ultra 2 cinema
αν τα πιο πανω δεν σε συγκινουν χτυπας οτι θελεις

eddie πάλι ψώνια? Τις βάσεις τις έχεις ξεχάσει ?
Θα είσαι αύριο σπίτι να περάσω να τις αφήσω κρίμα είναι να μην τις πάρεις..

Απάντηση: Re: Νέος Ενισχυτής

Πάνω που έιχα σχεδόν καταλήξει στον Onkyo...Με το ερώτημα που έιχα θέσει παραπάνω σχετικά με τα watt γνωρίζει κανείς να απαντήσει?

Φίλε Eddie, στην κατηγορία ενισχυτών που κοιτάς τα αναγραφόμενα watt σε ΚΑΝΕΝΑ μοντέλο και σε ΚΑΜΙΑ μάρκα δεν είναι πραγματικά/ποιοτικά. Τα watt σε αυτή την κατηγορία είναι όπως τα χιλιόμετρα στα 1600άρια αυτοκίνητα: το κοντέρ γράφει 200 , μπορεί να πάει 200 αλλά όπως καταλαβαίνεις απέχει πολύ από τα 200 ενός άλλου αυτοκινήτου με 3500 κυβικά...
Δεν θα 'θελες να ξερες πόσα είναι τα πραγματικά watt από αυτά που υπόσχονται. Γι' αυτό όσα παραπάνω λένε, τόσο καλύτερα.

Παίδες sorry!!! Είχα φύγει για ολιγοήμερες διακοπές στο χωριό μου (Βυτίνα Αρκαδίας). Marantz άκουσα τελικά και μπορώ να πω ότι μου άρεσαν αρκετά. Αλλά οι Denon είναι καλύτεροι. Τουλάχιστον σε αυτή την κατηγορία τιμής.
Μάριε έχεις απόλυτο δίκιο...τις ξέχασα τελείως...Συγγνώμη που δεν επικοινώνησα. Αν τις έχεις ακόμα (και δεν τις χρειάζεσαι) θα περάσω εγώ μετά τις διακοπές. Σε ευχαριστώ πολύ.
Argi o 875 με συγκινεί πού αλλά δεν θέλω να ξεπεράσω τα 700 ευρώ...Νομίζω δλδ!!! Βέβαια...τώρα που το σκέφτομαι...χμμμμ...καλά...μάλλον θα τον κοιτάξω και αυτόν.
Και ευχαριστώ για άλλη μια φορά όλους για τις απαντήσεις παίδες!!!

Edit: Ωχ...844 ο 875...μάλλον θα με παρασυγκινήσει τελικά...πολύ!!!

Last edited:
σε αυτην την τιμη το σκεφτομαι ακομη και εγω που εδωσα 700 ευρω για το pioneer dvd lx50 για να ταιριαζει με τον lx60 μου..

ποιος τα ξηλωνει ολα απο την αρχη τωρα:nounder: