Νεος φακος Pentax!

Re: Απάντηση: Νεος φακος Pentax!

Έχω την εντύπωση ότι οι Μ φωτομετρούνε stop down, ενώ οι Α με ανοιχτό διάφραγμα.

Μόλις έρθει ο 50/1,7 που χτύπησα (25 εβρουλάκια...) θα σας πω.

Καμιά πρόταση για καλόν ευρυγώνιο (20-24mm) απο τις σειρές αυτές (Α και Μ);

Ρώτησα φίλο επαγγελματία και μου είπε για έναν vivitar της εποχής εκείνης, απίστευτη ευκρίνεια, αλλά η εταιρεία έβγαζε τότε πολλές σειρές και δεν μου ξεκαθάρισε ακριβώς σε ποιόν αναφερόταν.

Οι Serie 1 ηταν οι "επαγγελματικοι" τους .
Ειχαμε εναν ζουμ σε Μινολτα (ακομα καπου στην αποθηκη ειναι) που ειναι πραγματικα πολυ καλος.

Καλα , με 25 ευρω τον Μ 50/1.7 ... αν ειναι σε καλη κατασταση ειναι τελεια αγορα.

Last edited:
Αυτο που θυμαμαι ειναι πως οταν εψαχνα για ευρυγωνιο σε παλιους Πενταξ η κατι καλο σε Μ42 οπως οι CZJ , οτι μου αρεσε πηγαινε ακριβα .

Έχω την εντύπωση ότι οι Μ φωτομετρούνε stop down, ενώ οι Α με ανοιχτό διάφραγμα.

Ρώτησα φίλο επαγγελματία και μου είπε για έναν vivitar της εποχής εκείνης, απίστευτη ευκρίνεια, αλλά η εταιρεία έβγαζε τότε πολλές σειρές και δεν μου ξεκαθάρισε ακριβώς σε ποιόν αναφερόταν.

Έκτορα θα πρότεινα να βρεθείς με τον Τάσο και να πάρεις για δοκιμή μερικούς 24άρηδες και 28άρηδες καθώς, αν θυμάμαι καλά έχει επτά (όλους PENTAX).

Κοιταγα Vivitar 24 f/2.8 καθώς και Sigma 24 f/2.8 wide II για τους οποίους λενε καλά λόγια και δεν είναι και πολύ ακριβοί αλλά μάλλον θα "επενδύσω" σε κάτι πιο ακριβό αργότερα

Καλή μέρα και από μένα.

Επειδή βλέπω ότι είστε αρκετά γνώστες του αντικειμένου, θέλω την βοήθειά σας:

Μηχανή:
PENTAX K100-D

Από ότι γνωρίζω πρέπει είχε με την αγορά τον da 18-55MM.
Λόγω του ότι είμαι σχετικά ευχαριστημένος από την απόδοσή της, έλεγα να αναβαθμίσω τον φακό της.

Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας: α. Αν αξίζει να προχωρήσω σε αυτή την αναβάθμιση, και β. Αν ναι, για την επιλογή νέου φακού.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.-

Με εκτίμηση, Ιάκωβος.-

Τοπία & Ταξίδια.
Όμως από την συζήτησή σας, πρόσεξα ότι μέσω του διαδικτύου μπορεί κάποιος να βρει ευκαιρίες, οπότε αν χρειάζεται και αγορά δεύτερου φακού, θα με ενδιέφεραν και τα πορτρέτα.

Ο φακός είναι κάτι που μένει ,σε αναβαθμίσεις μηχανών της ίδιας οικογένειας πχ PENTAX,έχε και αυτό υπ όψιν σου!
Οπότε ένας καλός φακός είναι πάντα χρήσιμος!

Καλή μέρα και από μένα.

Επειδή βλέπω ότι είστε αρκετά γνώστες του αντικειμένου, θέλω την βοήθειά σας:

Μηχανή:
PENTAX K100-D

Από ότι γνωρίζω πρέπει είχε με την αγορά τον da 18-55MM.
Λόγω του ότι είμαι σχετικά ευχαριστημένος από την απόδοσή της, έλεγα να αναβαθμίσω τον φακό της.

Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας: α. Αν αξίζει να προχωρήσω σε αυτή την αναβάθμιση, και β. Αν ναι, για την επιλογή νέου φακού.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.-

Με εκτίμηση, Ιάκωβος.-

Aν σε καλυπτει το 18-55 και θελεις απλα καλη ποιοτητα , με κλειστα ματια τον Ταμρον 17-50/2.8 χωρις το VC.
Για μενα αξιζει η αναβαθμιση , ιδιαιτερα μετα την Κ-χ και την συνεχεια με τις K-r και Κ5 οι Πενταξ βαζουν τον πηχη πολυ ψηλα και δεν βλεπω καποιο λογο να αλλαξεις μαρκα.
Αν δεν σε νοιαζει να αλλαζεις φακους (ο μονος ζουμ που εχω ειναι του κιτ) , ψαξε τους παλιους σταθερους K mount και M42 στο ebay.
Εχουν γραφτει πολλα εδω στο AVClub για παλιους φακους , αν ψαξεις θα λυσεις πολλες αποριες.

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες,

Σχετικά με την μηχανή, όντως είμαι ευχαριστημένος, και αφού έχω μάθει αρκετά και τον χειρισμό της, αξίζει να επενδύσω επάνω της.

Ιάκωβος.-

Πρόκειται για τον Vivitar 24 2.0.

Ψάχνοντας για τιμές για τον παραπάνω φακό, πρόσεξα ότι για την μηχανή μου υπάρχει και ο Tamron AF 18-200mm F/3,5-6,3 XR Di II γύρω στα 200 ευρώ στην Ελληνική αγορά. Τι θα λέγατε. Αξίζει η αγορά? Είναι καλύτερος από αυτόν που έχω τώρα?
Μέχρι σήμερα δεν έχω κάνει αγορά από το εξωτερικό. Υπάρχουν καλύτερες τιμές?

Ιάκωβος.-

Last edited:
Σε μεταχειρισμένο ίσως λίγο φθηνότερα σε καινούργιο διαφορές 10 ευρώ και αν

Βρηκα κι εγω εναν πενταξ smc-A 50 1,7 σε ενα μαγαζι εδω, στα 70Ε.Με λιγο παζαρι ισως παει στα 60Ε... αξιζει σε σχεση με εναν κανον 50 1,8? Η αποδοση του πενταξ, αντισταθμιζει το AF του κανον?

Απο μοντουρα, τι χρειαζεται? Μια απλη Μ42?

Λιγο οφ τοπικ, αλλα στο ιδιο καταστημα εχει και εναν zeiss 50 1,7

http://cgi.ebay.co.uk/CONTAX-T-PLAN...es_CameraLensesFilters_JN&hash=item3f03922b0a

περιπου στο 100ρι.... αυτος εχει σχεση με τους προαναφερομενους?

Βρηκα κι εγω εναν πενταξ smc-A 50 1,7 σε ενα μαγαζι εδω, στα 70Ε.Με λιγο παζαρι ισως παει στα 60Ε... αξιζει σε σχεση με εναν κανον 50 1,8? Η αποδοση του πενταξ, αντισταθμιζει το AF του κανον?

Απο μοντουρα, τι χρειαζεται? Μια απλη Μ42?

Λιγο οφ τοπικ, αλλα στο ιδιο καταστημα εχει και εναν zeiss 50 1,7

http://cgi.ebay.co.uk/CONTAX-T-PLAN...es_CameraLensesFilters_JN&hash=item3f03922b0a

περιπου στο 100ρι.... αυτος εχει σχεση με τους προαναφερομενους?

Ο Τσαις δεν κανει στην Πενταξ , ειναι για Γιασικα.Δεν ξερω αν υπαρχει ανταπτορας αλλα θα προτιμουσα μονο εναν για Μ42 ωστε να μην παραγινεται χαβρα με τα υλικα.Αλλωστε σε Μ42 βρισκεις πολους καλους φακους .

Τους συγκεκριμενους 50αρηδες δεν τους εχω δει αλλα εχω ακουσει καλα λογια , ψαξε το λιγο βλεποντας και καποια δειγματα στο νετ , βοηθαει πολυ.

Πρώτες δοκιμές του smc-f 50 f/1.7
Λίγο πριν νυκτώσει σημερα με την βαρια συννεφια

Attachments

• IMGP3086_UP1.jpg
    IMGP3086_UP1.jpg
    45.6 KB · Views: 32
  • IMGP3090_UP1.jpg
    IMGP3090_UP1.jpg
    72.8 KB · Views: 35
Last edited: