Νεος φακος Pentax!

Sorry εννοουσα τα δειγματα του Topman , αλλα τα ιδια χαρακτηριστικα εχει και ο Sigma οποτε .... ποσο τελικη τιμη ?
Το πολυ ωραιο με αυτους τους φακους ειναι η υπερεστιακη , που με ενα 5.6-8 ειναι σχεδον ολα νετ , πχ στην φωτογραφια δρομου δεν καθεσαι να νεταρεις αλλα πυροβολεις οποτε ουτε AF χρειαζεται ουτε $$ , αρκει να ειναι καλοι οπτικα και μηχανικα φυσικα.
http://www.ricardo.gr/buy/φωτ-μηχαν...α-pentax-sigma-mini-wide-ii-28/v/an617114610/

o Helios 80-200mm τι λεει ? τον βρηκα 30 ευρω αξιζει η πεταω τα λεφτα μου ?

επισης σε τι τιμη περιπου πρεπει να βρω τον carl zeiss 35/2.4 mc ?

- Zenith 12XP, Αναλογική Φωτογραφική Μηχανή 35mm σε πολύ καλή κατάσταση με την θήκη και τα καπάκια της
- Φακοί με μοντούρα M42:
- Helios 58mm/f2
- Mamiya Sekor 135mm/f2.8
τι λει και αυτο το πακετο το βρισκω σε πολυ καλη τιμη

και τελος Praktica L2 + Pentacon MC Prakticar 70-210mm ?
αυτα ελπιζω να μην σας κουρασα με τις πολλε ςμοθυ ερωτησεις ολα τα πακετα ειναι σε πολυ καλη τιμη

Aν θέλεις να κάνεις συλλογή μπορείς να τα πάρεις και να είσαι κι ευχαριστημένος. Όμως ούτε η ΧΡ ούτε οι φακοί που βλέπεις είναι κάτι το ιδιαίτερο, κι ούτε ήταν και στην εποχή τους.

Αλήθεια για ποιά μοντούρα πρόκειται; Για PENTAX?

οχι παντως δεν ενδιαφερομαι για συλλογη ψαχνω πραγματα που θα χρησιμοποιοω! o CZJ Flektogon MC 35mm/f2.4 ? σε τι τιμη να δεχτω να τον αγορασω ( ειμαι στα παζαρια οπως καταλαβαινεις )
'η δεν αξιζει και αυτος ?
υποψιν οτι εχω την canon eos 40d καθως kai την 1000d

O Flektogon κάνει. Αλλά πρέπει να ορίσεις για ποιό λόγο τον θέλεις. Είναι εξαιρετικά οξύς φακός, αλλά σε μεσαία διαφράγματα. Όχι και εντελώς ανοιχτός (δηλ. 2,4 ή 2,8). Περίμενε να βρεις κάποιον ολόμαυρο και σε καλή κατάσταση και να δώσεις 100 ή και κάτι παραπάνω.

και επειδη θελω μια λυση η οποια σιγουρα θα μου λυσει γενικα τα χερια , τι θα ηταν προτιμοτερο ? να αγορασω tamron 17-50 2.8 που θα αντικαταστισει και τον σε αχρησια 18-55 canon( ετσι λυνω και το θεμα για ενα σοβαρο wide φακο) 'η ο czj 35 ειναι καλυτερος στο θεμα τοπια ?

Βλαση, μια και λειπει και ο Τασος, αν βρεις χρονο, γραψε χοντρικα τι μοντουρα Μ42 πρεπει να εχω για να βαλω βιδωτους σε κανον?
Ειχε γραψει καποια πραγματα αναλυτικα ο Τασος παλιοτερα αλλα δεν το βρισκω το κειμενο... κατι ελεγε αν πρεπει να ειναι μεταλικη ή τι αλλα χαρακτηριστικα να εχει ωστε να εχω και επιβεβαιωση εστιασης (αυτο ειναι χαρακτηριστικο της μοντουρας ή του εκαστοτε φακου?).
Επισης σε τι τιμη να κινηθω? Βλεπω απο 3Ε εως και 30Ε. αν μπορεις δωσε και κανενα λινκ απο το ebay...

Βλαση, μια και λειπει και ο Τασος, αν βρεις χρονο, γραψε χοντρικα τι μοντουρα Μ42 πρεπει να εχω για να βαλω βιδωτους σε κανον?
Ειχε γραψει καποια πραγματα αναλυτικα ο Τασος παλιοτερα αλλα δεν το βρισκω το κειμενο... κατι ελεγε αν πρεπει να ειναι μεταλικη ή τι αλλα χαρακτηριστικα να εχει ωστε να εχω και επιβεβαιωση εστιασης (αυτο ειναι χαρακτηριστικο της μοντουρας ή του εκαστοτε φακου?).
Επισης σε τι τιμη να κινηθω? Βλεπω απο 3Ε εως και 30Ε. αν μπορεις δωσε και κανενα λινκ απο το ebay...

δεν έχω τέτοια εμπειρία, βλέπεις οι Μ42 δεν μπαίνουν κανονικά στη μοντούρα της ΝΙΚΟΝ, άρα δεν μου χρειάζεται.

Από την άλλη προτείνω για τοπία TAMRON δαγκωτό.

και επειδη θελω μια λυση η οποια σιγουρα θα μου λυσει γενικα τα χερια , τι θα ηταν προτιμοτερο ? να αγορασω tamron 17-50 2.8 που θα αντικαταστισει και τον σε αχρησια 18-55 canon( ετσι λυνω και το θεμα για ενα σοβαρο wide φακο) 'η ο czj 35 ειναι καλυτερος στο θεμα τοπια ?

Πιστευω οτι ο 17-50 ειναι καλυτερη λυση , μπορει στο 17 να εχει καποια θεματακια αλλα ποιος δεν εχει.
Ειναι παρα πολυ καλος φακος , για να βρεις καλυτερο οπτικα , σε αντιστοιχο ευρος αμφιβαλλω σε οποιαδηποτε τιμη.
Ειναι βεβαια και που θα πεσεις .Τον πρωτο 35/2.4 τον εστειλα πισω γιατι κουναγαν τα στοιχεια και φυσικα το αποτελεσμα ηταν χαλια,ο δευτερος ομως ξυριζει χωρις υπερβολες , αλλα απο συμπτωση και μονο.
Η διαφορα εδω ειναι οτι πας με την μηχανη στο καταστημα , κουμπωνεις εναν Ταμρον και αν τα δειγματα που θα δεις σε ικανοποιησουν τον αγοραζεις και εχεις ενα φακο που κανει καλυτερα για τοπιο αφου ξεκιναει απο 17 . Στο δε 35 , δεν ειναι τρομερη η διαφορα οταν κλεισει ενα στοπ ακομα και με τον καταπληκτικο Κανον 35/1.4 L.

http://www.the-digital-picture.com/...meraComp=453&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=4

αρκει να πεσεις σε καλο κομματι
γι'αυτο οχι online αγορα.

Αν θυμαμαι καλα για να εχεις επιβεβαιωση εστιασης σε Κανον γινεται , αν παρεις ανταπτορα με τσιπακι που ειναι ακριβοτεροι , επισης καποια δαχτυλιδια δεν εχουν το σωστο παχος στις Πενταξ και γι'αυτο δεν εστιαζαν στο απειρο .Να γραφει λοιπον στην περιγραφη οτι ειναι ικανος για Infinity Focus .

Αν θυμαμαι καλα για να εχεις επιβεβαιωση εστιασης σε Κανον γινεται , αν παρεις ανταπτορα με τσιπακι που ειναι ακριβοτεροι , επισης καποια δαχτυλιδια δεν εχουν το σωστο παχος στις Πενταξ και γι'αυτο δεν εστιαζαν στο απειρο .Να γραφει λοιπον στην περιγραφη οτι ειναι ικανος για Infinity Focus .

:a0210:
Και οποιονδηποτε κινεζικο και να διαλεξω, υποθετω θα ειναι ενταξει...?? Εχει μεταλικους και πλαστικους ή ολοι ειναι το ιδιο?

:a0210:
Και οποιονδηποτε κινεζικο και να διαλεξω, υποθετω θα ειναι ενταξει...?? Εχει μεταλικους και πλαστικους ή ολοι ειναι το ιδιο?

Κινεζικο πηρα κι'εγω για την Πενταξ , 4-5 ευρω αν θυμαμαι καλα και κανει καλα την δουλεια του.
Τωρα για το .... "οποιονδηποτε" δεν θα ημουν και τοσο ησυχος γιατι γινεται χαμος στο ebay και ισως καποιοι να μην ειναι καλοι.Οταν εψαχνα , μερικοι εγραφαν στην περιγραφη "μεταλλικος και οχι πλαστικος" , συμπεραινω λοιπον οτι θα υπαρχουν και πλαστικοι αν και δεν εχω δει.
Βρηκα να σου δωσω το λινκ του πωλητη , γιατι 2-3 ψιλοπραγματα που πηρα κατα καιρους , τα βρηκα φθηνα και κυριως κανουν την δουλεια για την οποια φτιαχτηκαν.

Aυτος ειναι τσαμπα , με 2.6 ευρω θα στον φερουν στο σπιτι σου , εστιαζει στο απειρο αλλα δεν εχει επαφες http://cgi.ebay.com/M42-Lens-Canon-...46523?pt=Lens_Accessories&hash=item35aa87167b

Και αυτος με 9.5 ευρω παντα με δωρεαν μεταφορικα και επιβεβαιωση εστιασης http://cgi.ebay.com/Brass-AF-Confir...17896?pt=Lens_Accessories&hash=item3a5cce28c8

Απο ανοδιωμενο αλουμινιο ο πρωτος , [/SIZE]επιχρωμιωμενο ορειχαλκο ο δευτερος και εστιαση στο απειρο εκατεροι.

Last edited:
Λίγο αργά αλλά τώρα το πήρα χαμπάρι...
Εξαιρετικός ευρυγώνιος Μ42 είναι και ο ρώσικος MIR 20M 20mm f/3.5
Είναι βέβαια λίγο μεγάλος, αλλά με εξαιρετική απόδοση. Έχω ανεβάσει αρκετές φωτογραφίες κατα καιρούς, αν κάνεις αναζήτηση για MIR 20mm θα βρείς δείγματα.