Νέος για νέο προβολέα

ωραια μεχρι εδω καταννοητο.τωρα απο θεμα εικονας σε σχεση με την πλασμα πανασονικ τι παιζει?δεν εχει τυχει να δω προβολεα σε σπιτι γιατι επαρχια εδω και δεν ειναι ευκολο και δεν βρισκω δυστυχως....

διαβασα σε αδερφο φορουμ το εξης και δεν ξερω κατα ποσο ισχυει....

στις 92'' ο μπενεκιου εχει θεμα με το gain του πανιου θελει οσο γινεται ποιο σκουρο οταν ειναι ενας συνηθισμενος χωρος καθιστικου και οχι με πολλες σκουρες επιφανιες? τι παιζει? η στη περιπτωση των 92'' ο οπτομα κανει καλυτερα?

Τη σχεση μεταξυ των δυο προβολεων ας τις απαντησει ο χατζηγεωργιου που τους εχει μετρησει.
Απλα να σου πω οτι λογω 3d τα μηχανακια βγαζουν πλεον αρκετο φως, που ειναι ενα θεμα (ειδικα στις πρωτες ωρες λαμπας) σε μικρες ιντσες και φωτεινους τοιχους.
Παρ'ολα αυτα, θα μπορουσες να βαλεις καποια γκρι οθονη ή καποιο nd2 filter μπροστα στο φακο του προβολεα (κοβει το μισο φως) λυση που υιοθετησαν μερικοι απο τους κατοχους.

Μετρησες ακριβως το κενο αναμεσα στα ηχεια αν τα πας ακρη-ακρη για να δουμε ακριβως τις ιντσες οθονης που μπορουν να χωρεσουν αναμεσα τους. ?

διαβασα σε αδερφο φορουμ το εξης και δεν ξερω κατα ποσο ισχυει....

στις 92'' ο μπενεκιου εχει θεμα με το gain του πανιου θελει οσο γινεται ποιο σκουρο οταν ειναι ενας συνηθισμενος χωρος καθιστικου και οχι με πολλες σκουρες επιφανιες? τι παιζει? η στη περιπτωση των 92'' ο οπτομα κανει καλυτερα?

Από θέμα φωτεινότητας, μια από τα ίδια είναι τα μηχανάκια. Πολύ φωτεινά και τα δύο. Καλό θα ήταν να πήγαινες σε μια γκριζούλα αν καταλήξεις τελικά σε αυτή τη διάσταση (92'') ή το φίλτρο που λέει ο Γιάννης για λιγότερο φως.

Φίλος μου που έχει πάει πολλάκις σε 3D προβολές στο σινεμά (Village κλπ) μου είπε ότι πλέον 3D θα βλέπει μόνο σπίτι μου, όποτε έρχεται Χίο.

Μακράν είναι απολαυστικότερη η εικόνα στον προβολέα και επίσης σχόλια του τύπου, "Τέτοια εικόνα ούτε στο γήπεδο δεν έχεις", "Βυθίστηκα κυριολεκτικά στην ταινία" μόνο όσο καιρό έχω το προβόλι τα έχω ακούσει.

Ολες αυτές είναι απόψεις φίλων, εγώ πλέον την έχω συνηθήσει την εικόνα στις 106''. Πάντα όμως απολαυστική κάθε φορά που αράζω και βλέπω.

Και θα επαναλάβω για ακόμα μία φορά

"Once at a projector you never go back.. (at a TV)"

Μια ερώτηση ακομα.για να πάρω τις 92" που με ενδιαφέρουν πρεπει να τοποθετηθεί αναγκαστικά μεχρι τα 3μ ή μπορω και περισσοτερο;με βολεύει στα 4,15 λόγο ομορφιάς και πρακτικοτητας για ρεύμα και καλώδια.....

Μια ερώτηση ακομα.για να πάρω τις 92" που με ενδιαφέρουν πρεπει να τοποθετηθεί αναγκαστικά μεχρι τα 3μ ή μπορω και περισσοτερο;με βολεύει στα 4,15 λόγο ομορφιάς και πρακτικοτητας για ρεύμα και καλώδια.....

o 1070 εχει short throw φακο. Απο τα 4.15 μετρα με το zoom ανοιχτο/κλειστο, θα σου δωσει απο 125" εως 163" ιντσες. Τις 92" μπορει να τις δωσει με το zoom ανοιχτο/κλειστο απο τα 2.33-3.06 μετρα.

Για να υπολογιζεις και μονος σου, μπορεις να κοιταξεις και στον παρακατω calculator. απλα συμπληρωσε τις επιμερους παραμετρους στο παραθυρο του calculator.

http://www.benq.com/microsite/projector/throwratiocalculator/

Σταθερό ή ηλεκτρικό? Μπάτζετ? Πάντα για 92'' μιλάμε?

δυστυχως 92'' δεν γινεται αλλιως....
χειροκινητη οικονομικη κοντα στα 250 οπως οι elite screens.
το θεμα ειναι για λευκο ή μαυρο?τι αξιζει?

αλλα αυτο τα 3μ ειναι αγκαθι.πεφτω σε φωτιστικα και ρευματα
δεν υπαρχει αλλος τροπος να μεγαλωσω την αποσταση χωρις να μεγαλωσω τις ιντσες?

http://www.easylounge.com/ecran-de-projection/lumene-plazza-ii-200c-37779

Έχω την αντίστοιχη στις 106'' και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Γύρω στα 200 ευρώ την βρίσκεις.

αλλα αυτο τα 3μ ειναι αγκαθι.πεφτω σε φωτιστικα και ρευματα
δεν υπαρχει αλλος τροπος να μεγαλωσω την αποσταση χωρις να μεγαλωσω τις ιντσες?

Aπο τα 2.35 μετρα (με κλειστο zoom) δεν κανεις δουλεια. ? Παλι βρισκεις σε φωτιστικα/καλωδια. ?
Aν ναι και η μακρινη τοποθετηση ειναι δεσμευτικη, τοτε ισως πρεπει να ψαξεις για αλλον προβολεα με long throw φακο.

Last edited:
Eπισης στο χωρο σου η πρωτη λαμπα που φαινεται να κανει τη ζημια που λες, ειναι αυτη.

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=81529&d=1342523697

Επειδη ειναι απλικα και δεν κρεμαει χαμηλα σε υψος, υποθετω οτι μιας και ο προβολεας θα κατεβει με τη βαση του απο το ταβανι, ακομη κι αν ο προβολεας παει πισω απο αυτη τη λαμπα, αυτη δεν θα τον εμποδιζει οσον αφορα τη δεσμη φωτος του προβολεα.

Οσον αφορα την καλωδιωση, ειναι λιγο ρισκο. Συνηθως, τα καλωδια στο ταβανι (πλακα) ειναι πλακε και ακολουθουν μια direct γραμμη απο το φωτιστικο προς καποιο κουτι διακλαδωσεως πανω απο τον διακοπτη του φωτιστικου. Αρα ισως θα μπορουσες να υποθεσεις προς τα που κινειται το καλωδιο για να μην το κοψεις.
Εμπεριεχει ομως ενα ρισκο, μιας και δεν μπορεις να εισαι σιγουρος. Ισως αν ξηλωνες το φωτιστικο να μπορουσες να δεις προς τα που ξεκινα (κατευθυνση) να πηγαινει το καλωδιο. (λογικα, ευθεια γραμμη προς κουτι διακλαδωσεως)

Ολα τα παραπανω, αν ο προβολεας τοποθετηθει πισω απο την παραπανω λαμπα.
Στη φωτο δεν μπορω να καταλαβω ομως την αποσταση της λαμπας σε σχεση με τη θεση της οθονης που θα τοποθετηθει.
Ποση αποσταση εχει η λαμπα απο εκει που θα κρεμαστει ο οθονη. ? (η οθονη φανταζομαι θα κρεμαστει ακριβως μπροστα απο την tv (οθονη οροφης)

Ριξε μια μετρηση. Υπαρχει αποσταση 2.35 μετρα μεταξυ φωτιστικου/οθονης προβολης. ?

Last edited:
Πέφτει στην πισω λαμπα στα 3μ και ειναι σχεδόν στο κέντρο του σαλονιού.δες μια πρόχειρη φωτο.
Απλα βγαίνει πολυ στο κέντρο και δεν θα φαίνεται αισθητικά ωραίος...

ImageUploadedByTapatalk1378648558.226639.jpg

Μαύρο, τι μαύρο? Γκρίζα εννοείς....

Η CineGrey της Elite είναι πολύ καλό πανί, δεν ξέρω όμως τις τιμές τους εδώ. Δες και αυτή που πρότεινε ο Λευτέρης σε γκρίζο χρώμα πάντα.

Aν εχεις "κλειδωσει" στις 92 ιντσες λογω των ηχειων σου, τοτε γνωριζεις ηδη την αποσταση που χρειαζεται ο προβολεας w1070 για να τις δωσει. (απο 2.35-3μ)
Αν εισαι αδιαλλακτος στο θεμα της αισθητικης ως προς την τοποθετηση, μαγικες λυσεις δεν υπαρχουν.
Η το δεχεσαι, ή τον τοποθετεις σε ενα τραπεζακι και τον μαζευεις καθε φορα μετα τη ληξη της ταινιας, ή πας σε προβολεα που θα σου δωσει τις 92 ιντσες απο μακρια.

Οσον αφορα την οθονη, ριξε μια ματια και στο site της visivo . (κανε μια εγγραφη στο site, αλλιως δεν εμφανιζει τις τιμες)
http://www.visivo.de/en/home/

Aν εχεις "κλειδωσει" στις 92 ιντσες λογω των ηχειων σου, τοτε γνωριζεις ηδη την αποσταση που χρειαζεται ο προβολεας w1070 για να τις δωσει. (απο 2.35-3μ)
Αν εισαι αδιαλλακτος στο θεμα της αισθητικης ως προς την τοποθετηση, μαγικες λυσεις δεν υπαρχουν.
Η το δεχεσαι, ή τον τοποθετεις σε ενα τραπεζακι και τον μαζευεις καθε φορα μετα τη ληξη της ταινιας, ή πας σε προβολεα που θα σου δωσει τις 92 ιντσες απο μακρια.

Οσον αφορα την οθονη, ριξε μια ματια και στο site της visivo . (κανε μια εγγραφη στο site, αλλιως δεν εμφανιζει τις τιμες)
http://www.visivo.de/en/home/
σορρυ που σε ζαλιζω.να ρωτησω για πανι παλι...
ελεγα για πανι elite screens αλλα επειδη δεν κατεβαινει χαμηλα το πανι και θα ειναι ψηλα η εικονα βρηκα ενα της lumene plaza 2 που κατεβαινει πιο χαμηλα ωστε να μην εχω πολη ψηλα την εικονα.ξερω οτι ειναι υποδιεστερο αλλα εχει μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα? τα gain ειναι 1,1 vs 1,0 της lumene.τα πανια ειναι αυτα :

http://www.eshop.avart.gr/product_info.php?products_id=123

http://www.eshop.avart.gr/product_info.php?products_id=427