Νέος ιδιοκτήτης σε διαμέρισμα. Πόσο χρόνο έχει ο εκμισθωτής να αδειάσει το σπίτι;

Απάντηση: Re: Νέος ιδιοκτήτης σε διαμέρισμα. Πόσο χρόνο έχει ο εκμισθωτής να αδειάσει

Σιγα μην δηλωνουμε και το χαρτζηλικι των παιδιων.
Εγω πλεον λεω παντα οτι δεν θελω αποδειξη. Δεν θα το παιξω εισπρακτορας του μπουρδελου που ζουμε.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μην βάζεις ιδέες.
Να μείνουμε στο θέμα πάντως να μη χαλάμε το νήμα

Απάντηση: Re: Νέος ιδιοκτήτης σε διαμέρισμα. Πόσο χρόνο έχει ο εκμισθωτής να αδειάσει

Τρολλάρω Γιάννη

Μην βάζεις ιδέες.
Να μείνουμε στο θέμα πάντως να μη χαλάμε το νήμα

Ναι...βγάλ' τη σκούφια σου και βάρα τον...:D

Και ο συγκεκριμένος που κάνει αυτή την αναφορά είναι και υπερ διαχειριστής. Αν αύριο κάποιος από το ΣΔΟΕ ζητήσει τα στοιχεία του υπερ διαχειριστή για περαιτέρω έρευνα, τι θα κάνετε;

Μπορει η παραπανω υπηρεσια να ζητει στοιχεια απο διαχειριστες ιστοτοπου για προσωπικα δεδομενα χρηστων του τελευταιου;

Άσχετο με το αρχικό ποστ, αλλά το γνωρίζετε ότι σε περίπτωση μεταβίβασης Ι.Χ. αυτοκινήτου μεταξύ στενών συγγενών δεν απαλλάσσεται ο μεταβιβάζων από το σχετικό τεκμήριο διαβίωσης αλλά αυτό καταλογίζεται *εξ ολοκλήρου* και στους δύο (μεταβιβάζοντα και αποκτώντα) γιατί το κράτος θεωρεί *εξ ορισμού* τέτοιες μεταβιβάσεις ως εικονικές, στοχεύουσες στη μείωση του ύψους των τεκμηρίων διαβίωσης;
Α ξέχασα, υπάρχει μια εξαίρεση. Όταν η απόκτηση από συγγενή γίνεται ....λόγω κληρονομίας. Εκεί από ό,τι καταλαβαίνω το κράτος μας κάνει το χατήρι και δέχεται ότι δεν πέθανε επίτηδες ο κληρονομούμενος προκειμένου να αποκτήσει ο κληρονόμος του το Ι.Χ. του και να αποφύγει αυτός τα τεκμήρια *διαβίωσης*.

Εκ των ουκ άνευ για την απόκτηση φορολογικής συνείδησης από την ευρεία μάζα είναι και η ύπαρξη ενός *κάπως* ορθολογικού συστήματος φορολογικών κανόνων. Ενός συστήματος, ας πούμε, στο οποίο ο φόρος ή τέλος δεν επιβαρύνεται με ...Φ.Π.Α. (!)

Re: Απάντηση: Re: Νέος ιδιοκτήτης σε διαμέρισμα. Πόσο χρόνο έχει ο εκμισθωτής να αδει

Εκ των ουκ άνευ για την απόκτηση φορολογικής συνείδησης από την ευρεία μάζα είναι και η ύπαρξη ενός *κάπως* ορθολογικού συστήματος φορολογικών κανόνων. Ενός συστήματος, ας πούμε, στο οποίο ο φόρος ή τέλος δεν επιβαρύνεται με ...Φ.Π.Α. (!)

Πάλι καλά, να λές, που η πληρωμή "σεβαστού" ποσού γιά φόρο δεν υπόκειται σε "πόθεν έσχες".........

Δε ξέρω ποια είναι η αρχή και ποιο το τέλος. Όντως πολλοί φόροι είναι παράλογοι, αλλά δημιουργήθηκαν στη λογική πως, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι φοροδιαφεύγουν. Φοροδιαφεύγω επειδή είναι παράλογος ο φόρος ή ο φόρος είναι παράλογος επειδή φοροδιαφεύγουν οι περισσότεροι;

Εδώ το κύριο ερώτημα που προκύπτει σε συνέχεια του συλλογισμού είναι:
Αν σταματήσω να φοροδιαφεύγω οι φόροι θα εξορθολογιστούν?
και η απάντηση είναι μάλλον:
Χλωμό...

Προσωπικά θεωρώ ότι το να παίζεις μαύρα με τον αδερφό σου είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλά βρήκα παράλογο να συνεχιστεί κάτι τέτοιο με κάποιον άγνωστο ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να μη δείξει εμπιστοσύνη στον αδερφό του ιδιοκτήτη και κάθε δικαίωμα να μη θέλει να εμπλακεί σε ιστορίες φοροδιαφυγής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος ιδιοκτήτης σε διαμέρισμα. Πόσο χρόνο έχει ο εκμισθωτ

Πάλι καλά, να λές, που η πληρωμή "σεβαστού" ποσού γιά φόρο δεν υπόκειται σε "πόθεν έσχες".........

Πώς θα γίνει αυτό όταν φορολογείται κανείς για αυτά που βγάζει ή για αυτά που τεκμαίρεται ότι βγάζει; Δλδ από τα 100 που βγάζεις θέλω τα 70 φόρο. Αυτό σημαίνει ότι βγάζεις ....170?

Πάντως τα χαράτσια, οι έκτακτες εισφορές και όλα αυτά τα συναφή θα έπρεπε να αφαιρούνται απο το εισόδημα... Ουτε καν.

Πάντως τα χαράτσια, οι έκτακτες εισφορές και όλα αυτά τα συναφή θα έπρεπε να αφαιρούνται απο το εισόδημα... Ουτε καν.

Μη τα λες αυτά, γιατί αν γίνουν πολλοί λίγοι θα μπορούν να δικαιολογούν "ανάλωση κεφαλαίων προηγουμένων ετών.....", κοντολογίς θα φορολογείται και ο.......φόρος που πλήρωσες σαν.........αποκρυφθέν εισοδημα.

Μη τα λες αυτά, γιατί αν γίνουν πολλοί λίγοι θα μπορούν να δικαιολογούν "ανάλωση κεφαλαίων προηγουμένων ετών.....", κοντολογίς θα φορολογείται και ο.......φόρος που πλήρωσες σαν.........αποκρυφθέν εισοδημα.

Εγώ το πήγαινα στο ότι αν τα χαράτσια μου και το τέλος επιτηδεύματος είναι 3 χιλιάρικα πλέον... Πρέπει το ποσό αυτό να εκπίπτει από το φορολογητέο μου εισόδημα.
Ή κάτι έκτατες εισφορές που είχαν βάλει στα φωτοβολταικά πάρκα ίσες με το 30% του τζίρου τους και μετά τους φορολογούσαν κανονικά για το 100%.