Νεος Κ.Ο.Κ. απο 2/6/07

είναι όπως με τη ζώνη ασφαλείας, παράβαση με την οποία δεν βλάπτεται κατά κανόνα άλλος τρίτος αλλά κινδυνεύεις εσύ: προφανώς η τροχαία νοιάστηκε και για τη χοληστερίνη σου...

Με αφορμή το φιλικό έντυπο του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών "η ζωή βάζει κανόνες" που έπεσε στα χέρια μου...

Εδώ ο πλήρης νέος ΚΟΚ (pdf 4mb):
http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf

Εδω το εικονογραφημένο έντυπο που κυκλοφορεί (pdf 3.8mb):
http://www.yme.gr/pdf/GP-KARTOYNKOK1-web.pdf
Στο τέλος του εντύπου έχει κατάλογο με τις τιμολογιακές αλλαγές καθως και λοιπές ποινές στις ποιο γνωστές παράβασεις του ΚΟΚ

Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών:
http://www.yme.gr/

Σε γενικές γραμμές αυξήθηκαν τα πρόστιμα αλλα αν εξοφλήσεις μέσα σε 10 μέρες πληρώνεις τα μισά.
Αυξήθηκαν τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους απο 5 έως 10km/h αναλόγως
Κάποιες αλλαγές στο pointsystem, τέλος στα δικαστήρια για μικροπαραβάσεις κτλ κτλ

Ας ελπίσουμε οτι θα ειναι μια αρχή για λιγότερο αίμα στους δρόμους

Φραγκίσκο,
Ευχαριστώ πολύ, και τον έψαχνα, διότι τον χρειαζόμουν, λόγω δουλειάς-bye-

είναι όπως με τη ζώνη ασφαλείας, παράβαση με την οποία δεν βλάπτεται κατά κανόνα άλλος τρίτος αλλά κινδυνεύεις εσύ: προφανώς η τροχαία νοιάστηκε και για τη χοληστερίνη σου...

Ε δε νομίζω να έχεις την ίδια δυνατότητα αντίδρασης με το γύρο στο χέρι και τα λάδια να στάζουν από παντού...

Προφανώς υπάγεται στις παραβάσεις τύπου "μη ελευθερία κινήσεων", όπως το να μιλάς στο κινητό (χωρίς handsfree).

Σταθάκης Άρης, Βουλευτής, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας..;)

Συγγνώμη, 105+ db έξω από το όχημα... μέσα στο όχημα πόσα είναι δηλαδή;

Ακριβώς περί αυτού πρόκειται. Όταν μέσα στο αυτοκίνητο η ένταση είναι 120 + db, τότε μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια γι αυτόν και τους άλλους;

Ως συνήθως ο νέος Κοκ έχει λάθη.

Το STOP έπρεπε να έχει πρόστιμο 10000 ευρώ και το ΚΟΚΚΙΝΟ επι τόπου κατάσχεση του οχήματος.
Παραβίαση προτεραιότητας 5 χιλ.
Αναστροφή και οπισθοπορεία 7500 ευρώ...
Μόνο έτσι θα συνετιστούν τα ΖΩΑ που μας περιβάλλουν.
Πρόστιμα και στους πεζούς που κάνουν ότι κατεβάσει το σκερβέλο τους...
Και η τροχαία να μην πωπωβαράει... ολημερίς και ολονυχτίς...

Έτυχε να κάνω μια διαδρομή νύχτα χαράματα κατά τις 02:00 όπου διέσχισα σχεδόν όλη την πόλη. Από αεροδρόμιο μέχρι Εύοσμο.
Το τι βλέπεις δεν περιγράφεται. Πλήρης οδηγηκή αναρχία. Δεν υπάρχει σεβασμός ούτε σε κόκκινο, ούτε σε πεζούς, κόντρες στο δρόμο από ανεγκέφαλους νεαρούς "ενθουσιώδεις" οδηγούς που δεν αισθάνονται κίνδυνο , μεθυσμένοι που κάνουν λαλακίες κ.λ.π.
Δεν είδα ούτε έναν αστυνομικό, έναν ζητά, ένα περιπολικό, τίποτα. Πλήρης ανυπαρξία αστυνόμευσης.
Πως θα εφαρμοστεί ο νέος Κ.Ο.Κ. και από ποιούς;

Τα μεγάλα πρόστημα δεν είναι λύση. Ξέρεις πόσους γνωστούς έχω που λένε δε γ....αι τι είναι 500 ευρώ, δεν με πιάνουν κάθε μέρα. Δεν μπορεί ένα πρόστιμο να είναι όσο ο κατώτερος μισθός. Από την άλλη θα ήθελα να έβλεπα περισσότερες παρακρατήσεις διπλωμάτων οδήγησης. Φίλε μου πέρασες κόκκινο ή Stop 200 ευρώ πρόστιμο, αλλά για 3 μήνες δεν θα οδηγήσεις όσα και να σκάσεις. Και αν μέσα σε ένα χρόνο το επαναλάβεις για 1 χρόνο δεν θα οδηγήσης και η ποινή δεν είναι εξαγοράσιμη.
Πάντως έχω διαπιστώσει μερικές ελλείψεις και πιο συγκεκριμένα δεν αναγράφεται πουθενά ότι είναι υποχρεωτικό να φέρεις τρίγωνο πυροσβεστήρα και φαρμακείο, όπως και φωσφωριζέ γιλέκο.
Τέλος φαίνεται να σβήστηκε η βλακεία που σε υποχρέωνε να φέρεις αντιολισθητικές αλυσίδες παντού και πάντα (πχ κατακαλόκαιρο σε νησί που χιονίζει μια φορά τον αιώνα)...

τα μεγαλα προστιμα θα μπορουσα να τα καταλαβω αν αποδεδειγμενα πηγαιναν για την πληρωση ενος σωματος τροχονομων με αποκλειστικο καθηκον την παταξη της αναρχιας και της ασυδοσιας στους δρομους.....

αλλα το να πληρωνεις για παραβαση ενα μισθο στους ρεμπεσκεδες καθε δημου για να τα ξυνουν...ε παει πολυ.....

Δεν εχουμε αστυνομια γιατι πρωτα απο ολα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟς

Τι νόημα έχουν τα πρόστιμα όταν δεν βρίσκεται κανένας να τα επιβάλλει; Ελάτε μια βόλτα από Πελλοπόνησο κι άμα δείτε κανέναν να γράφει, να μου γράψετε. Το θέμα είναι η αγωγή των οδηγών, όπου ομολογουμένως τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί, (μήπως επειδή οδηγούν περισσότερες γυναίκες; ). Καμμιά βόλτα από την Πάτρα έχετε κάνει τα τελευταία χρόνια όπου επικρατεί το ΧΑΟΣ; Ποιος ΚΟΚ και μ@....κίες...

Φιλε Μιχαλη η αρχη δεν μπορει να γινει μονο με την παιδεια......τι νοημα εχει να διδασκουμε τα ενα παιδια το σωστο και μετα να τα βαζει στο αυτοκινητο ο Χ καβλογκαζος γονιος και να τα ανατρεπει ολα αυτα....
Ειναι ακριβως το ιδιο προβλημα με τον χουλιγκανισμο.....
Χρειαζεται ΣΙΔΗΡΑ πειθαρχεια και βουρδουλας για τα ζωα (ζητω συγνωμη απο τα τετραποδα φιλαρακια μας για την συγκριση ) που κυκλοφορουν εξω και μαζι οποιαδηποτε αποπειρα αναβαθμισης της εκπαιδευσης.

Re: Απάντηση: Νεος Κ.Ο.Κ. απο 2/6/07

Τι νόημα έχουν τα πρόστιμα όταν δεν βρίσκεται κανένας να τα επιβάλλει; Ελάτε μια βόλτα από Πελλοπόνησο κι άμα δείτε κανέναν να γράφει, να μου γράψετε. Το θέμα είναι η αγωγή των οδηγών, όπου ομολογουμένως τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί, (μήπως επειδή οδηγούν περισσότερες γυναίκες; ). Καμμιά βόλτα από την Πάτρα έχετε κάνει τα τελευταία χρόνια όπου επικρατεί το ΧΑΟΣ; Ποιος ΚΟΚ και μ@....κίες...

Xα,χα,χα,χα, ας γελασω...

Μηναρας αστυνομικος στην Πατρα πριν κατι λιγα χρονια, μου πηρε τις πινακιδες επειδη ειχα (πραγματι) παρκαρει στην πλατεια Γεωργιου.
Πηρε τις δικες μου και ενος φιλου μου που ειχαμε και οι δυο παρκαρει εκει που απογορευοταν.

Και βεβαια ΜΟΝΟΝ τις δικες μας (αθηναϊκες) πινακιδες πηρε, και οχι των αλλων ..... συνχωριανων του....

Ρε ξου! Ταγαρι!

Κατέβα λίγο από Λακωνία μεριά. Έχει καθημερινά ένα μπλόκο μίνιμουμ έξω από τη Σπάρτη που μετακινείται συνεχώς για να μην ξέρεις που θα τους πετύχεις. Είμαι παθών...
Έχει παντού όριο 50 γιατί είναι και καλά παντού κατοικημένη περιοχή (όταν σε πολλά σημεία δεν υπάρχει ούτε στάβλος σε κρίσιμη απόσταση...)

Ωπα ρε παίδες που σπεύσατε να με "καταβροχθίσετε". Οταν λέω ότι δεν υπάρχει κανείς να παρακολουθήσει τις παραβάσεις εννοώ τις πραγματικές παραβάσεις κι όχι την φοροεισπρακτική πολιτική του κάθε στενοκέφαλου οργάνου.

Κι όμως Στέλιο κάνεις λάθος...'
Ο Σταθάκης είναι ο μόνος άνθρωπος που ασχολήθηκε σοβαρά με τέτοια θέματα καθότι είναι ΓΝΩΣΤΗΣ και όχι απλός πάρτα όλας...

Δεν θα ξεχάσω πριν καμιά δέκα-δεκαπέντε χρόνια που έκανε δοκιμή Αθήνα Θεσσαλονίκη με τις ταχύτητες που επέβαλε το τότε οδικό δίκτυο...
Αν θυμάμαι καλά εξηγούσε οτι αν όλοι σεβόταν τα τότε όρια ταχύτητος η οικονομία της χώρας θα ήταν αρκετά χρόνια πίσω...
Αλλά που να τα καταλάβουν όλα αυτά οι φωστήρες που κατά καιρούς μας κυβερνούν...

Αν όλα αυτά τα ΖΩΑ τα πάνε (μετά από ένα καλό πρόστιμο) μια εκδρομή σε ένα νοσοκομείο κάποια θα αλλάξουν μυαλά.
Αν τα παιδιά των σχολείων τα πάνε εκπαιδευτική εκδρομή σε νοσοκομεία (αντί για άλλες εκδρομικές παπαριές) να δουν μερικούς κομματιασμένους... σίγουρα μερικά θα σωθούν...
Αν στα σχολεία μιλήσουν στα παιδιά άτομα καθηλωμένα σε αναπηρικές καρέκλες κάτι θα γίνει...

Παρ' όλα αυτά και μέχρι να γίνουν... τα παραπάνω, στα ΖΩΑ... βούρδουλας.
Τα ΖΩΑ των αρμοδίων υπηρεσιών δεν ξέρω ποιός μπορεί να τα μαστιγώσει...

Οταν το περιπολικο παει αναποδα σε μονοδρομο (χωρις να υπαρχει αναγκη, ε?) η οταν ειναι παρκαρισμενο παρανομα/αντικανονικα (σε νησιδα κλπ), σε ποιον θα κανω καταγγελια? Ε?