Νέος και μπερδεμένος για 5.1

vagleiva

New member
1 June 2010
26
Θεσσαλονίκη!
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.
Σύντομα θα προβώ σε μετακόμιση στο νέο μου σπίτι και προσπαθώ να στήσω ένα αξιοπρεπες σύστημα τόσο για παρακολούθηση ταινιών όσο και για μουσική.Μιας λοιπόν και ποτέ δεν είχα ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα ήχου (κυρίως λόγο περιορισμού χώρου ) είπα αυτή την φορά να περάσω την ακουστική μου διασκέδαση σε ένα ανώτερο επίπεδο.
Ο χώρος που θέλω να καλύψω είναι 5,7 * 5 μέτρα (28,5 τετραγωνικά).
Ο προυπολογισμός μου για ηχεία είναι γύρω στα 1500-1600 ευρώ και όπως και ένας φίλος νωρίτερα φλέρταρα με το σετάκι της acoustic systems και αυτό της Focal (Dome).Πρόσφατα όμως σε μια βόλτα στην Media saturn και με μια κουβέντα που είχα με πρώην συνάδελφο ,μου πρότεινε να φτιάξω ένα σετακι με τα Heco Metas XT 701 HecoMetasXT301 HecoMetasXTCenter31 HecoMetasXTSub251A.
Να συμπληρώσω πως στο πιο πάνω budget δεν περιλαμβάνεται ο ενισχυτής (τον οποίο γλυκοκοιτάζω τον Denon v1910).

Οι απορίες μου λοιπόν..
Καταρχάς τα metas σαν επιλογή είναι καλό value for money ?
O Denon θα μπορεί να τα αποδόσει?
ισχύει πως τα ηχεία δορυφόροι είναι κατώτερα σε απόδοση για άκουσμα μουσικής?

Σαν νέος και άπειρος δυσκολέυομαι αρκετά ενώ όσο το ψάχνω νιώθω να μπερδεύομαι περισσότερο.Αυτό λοιπόν που ζητάω είναι όσο γίνεται καλύτερη απόδοση ήχου χωρίς να ξυπνάω τη γειτονιά.Θα ήθελα τη γνώμη σας .Να προσθέσω επίσης πως το ηχοσύστημα μου αυτήν την στιγμή είναι τα Logitech Z5500 (άσχετο αλλά είπα να το αναφέρω!)

Ευχαριστώ~!:2thumb22sup:

Τα Heco δεν ξέρω πως παίζουν και πόσο "βαριά" είναι σαν φόρτος για έναν AV Ενισχυτή της τάξης του Denon,αλλά δεν φαίνονται κακή επιλογή.

Καλύτερα να έπαιρνες τον Denon AVR-1911 αντί για τον 1910.

Αν ο συνάδελφος σου δουλεύει εκεί πες του να σου στήσει κάποια ηχεία να ακούσεις και να αποφασίσεις.

Τα μικρά ηχεία τύπου δορυφόρων καλύτερα να τα αποφύγεις αν μπορείς να πάρεις και φυσικά έχεις τον χώρο για μεγάλα (μια χαρά είναι ο χώρος σου),επειδή δεν έχουν καλή απόδοση συχνότητας,και για να ακούσεις χαμηλές συχνότητες χρειάζεσαι οπωσδήποτε το Subwoofer αναμένο το οποίο κατά την γνώμη μου και τα γούστα μου δεν ταιριάζει σε μουσική.

καλως ηρθεσ στην παρεα μας.Τα συγκριμενα ηχεια βασικα δεν τα εχω ακουσει οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη.Το budget σου ειναι μια χαρα και θα μπορεσεις να βρεις πολλουσ συνδιασμους απο καλα μηχανηματακια.βασικα οτι και να παρεις τα ακους καλυτερα απο τα logitech.
με ολο το θαρρος θα σου ελεγα να ριξεις και μια ματια σε αυτα http://www.djmania.gr/el/shop/186-Hi-Fi/270-%CE%97%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1/281-KLIPSCH/796-KLIPSCH-F1?manufacturer_id=0&vmcchk=1

Τα Klipsch είναι ιδιαίτερα ηχεία και αν δεν τα ακούσεις δεν μπορείς να αποφασίσεις. Η τα λατρεύεις ή τα μισείς. Αν δεν τα ακούσεις μην τα αγοράσεις τυφλά. Μέση οδός δεν υπάρχει. Ο Denon 1911 έρχεται σε κανα μήνα απο ότι διάβασα στο site της Denon.

Οι της Pioneer είναι ήδη εδώ και κάπου θα μπορέσεις να τους ακούσεις στημένους...

συμφωνω απολυτα φραγκουλη μια βολτα μεχρι το saturn θα τον βοηθησει να τα ακουσει (ουπς τωρα ειδα πωσ δεν απο αθηνα ) αλλα καπου θα βρει στημενα

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.
Σύντομα θα προβώ σε μετακόμιση στο νέο μου σπίτι και προσπαθώ να στήσω ένα αξιοπρεπες σύστημα τόσο για παρακολούθηση ταινιών όσο και για μουσική.Μιας λοιπόν και ποτέ δεν είχα ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα ήχου (κυρίως λόγο περιορισμού χώρου ) είπα αυτή την φορά να περάσω την ακουστική μου διασκέδαση σε ένα ανώτερο επίπεδο.
Ο χώρος που θέλω να καλύψω είναι 5,7 * 5 μέτρα (28,5 τετραγωνικά).
Ο προυπολογισμός μου για ηχεία είναι γύρω στα 1500-1600 ευρώ και όπως και ένας φίλος νωρίτερα φλέρταρα με το σετάκι της acoustic systems και αυτό της Focal (Dome).Πρόσφατα όμως σε μια βόλτα στην Media saturn και με μια κουβέντα που είχα με πρώην συνάδελφο ,μου πρότεινε να φτιάξω ένα σετακι με τα Heco Metas XT 701 HecoMetasXT301 HecoMetasXTCenter31 HecoMetasXTSub251A.
Να συμπληρώσω πως στο πιο πάνω budget δεν περιλαμβάνεται ο ενισχυτής (τον οποίο γλυκοκοιτάζω τον Denon v1910).

Οι απορίες μου λοιπόν..
Καταρχάς τα metas σαν επιλογή είναι καλό value for money ?
O Denon θα μπορεί να τα αποδόσει?
ισχύει πως τα ηχεία δορυφόροι είναι κατώτερα σε απόδοση για άκουσμα μουσικής?

Σαν νέος και άπειρος δυσκολέυομαι αρκετά ενώ όσο το ψάχνω νιώθω να μπερδεύομαι περισσότερο.Αυτό λοιπόν που ζητάω είναι όσο γίνεται καλύτερη απόδοση ήχου χωρίς να ξυπνάω τη γειτονιά.Θα ήθελα τη γνώμη σας .Να προσθέσω επίσης πως το ηχοσύστημα μου αυτήν την στιγμή είναι τα Logitech Z5500 (άσχετο αλλά είπα να το αναφέρω!)

Ευχαριστώ~!:2thumb22sup:

Τα χρηματα που διαθετεις ειναι καλα για να φτιαξεις ενα αξιοπρεπεστατο συστημα 5.1. Για τα τετραγωνικα που εχεις καλο θα ειναι να αποφυγεις ηχεια-δορυφορους. Το ιδανικο θα ηταν να επιλεξεις τα κυριως ηχεια να ειναι δαπεδου. Απο εκει και περα προτασεις υπαρχουν πολλες εδω μεσα (αν διαβασεις και τα αλλα ομοια θεματα).

Σχετικα με τις αποριες σου, τα heco δεν τα εχω ακουσει για να τα κρινω. Ακουσε τα, ακουσε και αλλα και επελεξε οτι σου αρεσει καλυτερα.
Αναλογα με τα ηχεια που θα επιλεξεις θα γινει μετα και η καταλληλη επιλογη ενισχυτη ο οποιος θα μπορεσει να τα οδηγησει σωστα.
Πραγματι οι δορυφοροι δεν μπορουν να αποδοσουν στην μουσικη οπως ενα ηχειο δαπεδου ή ενα ηχειο βασεως.

Οτι αλλες αποριες εχεις ρωτα ελευθερα. Γι αυτο ειμαστε εδω.:ernaehrung004:

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας με βοήθησαν αρκετά.Θα προσπαθήσω να βρώ και να ακούσω τα συγκεκριμένα ηχεία και όσα περισσότερα γίνεται μιας και τώρα ξέρω που να κατευθυνθώ.