Νέος Κανονισμός Αγγελιών. Παρακαλώ την προσοχή σας..

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Νέος Κανονισμός Αγγελιών. Παρακαλώ την προσοχή σας..

Θα μπορουσαμε να εχουμε ενα παραδειγμα απο προβληματα που εχουν δημιουργηθει με τις αγγελιες; Προφανως δεν χρειαζεται να ειναι συγκεκριμενο, εστω και αοριστη περιγραφη, ωστε να καταλαβουμε τον προβληματισμο των διοικητων του φορουμ γυρω απο αυτο το θεμα.

Ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι το λεγόμενο παρεμπόριο. Αγοράζω από το e-bay πιο φθηνά και πουλάω εδώ μέσα πιο ακριβά. Δεν θα επεκταθώ.

Re: Απάντηση: Re: Νέος Κανονισμός Αγγελιών. Παρακαλώ την προσοχή σας..

Ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι το λεγόμενο παρεμπόριο. Αγοράζω από το e-bay πιο φθηνά και πουλάω εδώ μέσα πιο ακριβά. Δεν θα επεκταθώ.

Κατανοητο, αλλα απο την αλλη μερια, ποσο διαφορετικο ειναι αυτο απο "κερδισα στον Χ διαγωνισμο/πηρα με επιδοτηση την Υ συσκευη την οποια δεν θελω και την οποια θελω να πουλησω";
αυτο που θελω να πω ειναι, οτι απο τη στιγμη που η συναλλαγη ολοκληρωνεται με επιτυχια και ειναι ευτυχισμενοι και οι δυο συναλλασσομενοι γιατι να ειναι προβλημα;

Το έχω ξαναγράψει...

Το sex είναι ωραίο πράμα και ο καθένας μπορεί να το κάνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι το avclub θα κάνει το ξενοδοχείο πολυτελείας.

Με λίγα λόγια: ΔΕΝ τους θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους εδώ μέσα.

Όλα τα μέλη που συμμετέχουν στην κοινότητά μας, γνωρίζουν πως ο χώρος αγγελιών στο AVclub δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτηση των μελών και μόνο, και δεν είναι χώρος αγγελιών με την ευρύτερη έννοια.
Αυτό ίσχυε έως σήμερα, αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει.
Κάθε μέλος που συμμετέχει στις θεματικές ενότητες του φόρουμ, η είναι ενεργό μέλος αν το προτιμάτε, θα έχει την ευκαιρία να πουλήσει η να αγοράσει, χωρίς καμία εξαίρεση.
Η θέση των αγγελιών σε ένα τεχνολογικό φόρουμ σαν το AVclub θα υπάρχει πάντα για να εξυπηρετεί τα μέλη του, και δεν τίθεται καν συζήτηση για κλείσιμο της εν λόγο κατηγορίας.

μιας και το νήμα είναι ανοιχτό, να θεωρήσω ότι είναι ανοιχτό προς σχολιασμό και να πω και εγώ την άποψή μου,

προσωπικά θα ήθελα περισσότερες αγγελίες.
όχι σαν πωλητής, καθώς έχω αρκετά posts. και δεν πουλάω πάνω από 1-2 πράματα κάθε χρόνο,

αλλά σαν αγοραστής

καθώς ενδιαφέρομαι γαι αγορά κάποιων συσκευών και accesories από την κατηγορία του δικάναλου κυρίως, αλλά όχι μόνο.
με αποτέλεσμα να ψάχνω σε άλλο φόρουμ, μόνο και μόνο για το λόγο αυτό

η ισορροπία μεταξύ του σάιτ αγγελιών και του σοβαρού φόρουμ, είναι λεπτή και προφανώς αυτοί που το διαχειρίζονται γνωρίζουν περισσότερα από εμένα πχ που είμαι απλό μέλος,
αλλά μήπως λίγο μεγαλύτερη ελευθερία στις αγγελίες έφερνε και περισσότερα μέλη στις συζητήσεις; που ούτε και αυτές είναι καλό να εξελιχθούν σε συζητήσεις μεταξύ 5-10 γνωστών μεταξύ τους, από τη στιγμή που μιλάμε για ανοιχτό διαδικτυακό φόρουμ;

και πάλι ευχαριστώ το φόρουμ, για τη δυνατότητα που μου έδωσε να πουλήσω κάποια αντικείμενα από εδώ, αλλά περισσότερο για αυτά που βρήκα να αγοράσω, από μέλη, που δεν θα εμπιστευόμουν να αγοράσω από κάπου αλλού

Δεν εμποδίζει κανείς κανέναν να γράφει στις κατηγορίες του φόρουμ και να συμμετέχει ενεργά και εθελοντικά είτε μαθαίνοντας είτε βοηθώντας άλλους. Αυτό ισχύει από καταβολής φόρουμ είτε όταν είχαμε 10 είτε 110 αγγελίες για κάθε μέλος. Το πρόβλημα, όπως προανέφερα, είναι οι ''παρκαρισμένοι'' στις αγγελίες που δεν κάνουν άλλη δουλειά εδώ μέσα. Απλά, συμπληρώνουν τον αριθμό των ποστ και βουρ να βγάλουμε χαρτζηλίκι. Ε, αυτά τελείωσαν...

Για να αντιμετωπιστούν αυτοί που βγάζουν χαρτζιλίκι στερείται η δυνατότητα από τα μέλη να αγοράσουν κάτι που χρειάζονται ή να πουλήσουν κάτι που δεν χρειάζονται. Νομίζω θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί κατά περίπτωση το θέμα των ατόμων που καταχρώνται τον χώρο των αγγελιών και όχι με μια τέτοια απόφαση που λύνει μεν το «πρόβλημα»; δημιουργώντας όμως παράπλευρες απώλειες.

Για να αντιμετωπιστούν αυτοί που βγάζουν χαρτζιλίκι στερείται η δυνατότητα από τα μέλη να αγοράσουν κάτι που χρειάζονται ή να πουλήσουν κάτι που δεν χρειάζονται. Νομίζω θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί κατά περίπτωση το θέμα των ατόμων που καταχρώνται τον χώρο των αγγελιών και όχι με μια τέτοια απόφαση που λύνει μεν το «πρόβλημα»; δημιουργώντας όμως παράπλευρες απώλειες.

++

Απάντηση: Re: Νέος Κανονισμός Αγγελιών. Παρακαλώ την προσοχή σας..

12 χρόνια αυτό λέμε και ευχόμαστε, δοκιμάζοντας δεκάδες σχήματα, αλλάζοντας πρόσωπα, ψάχνοντας πολλούς πιθανούς και απίθανους τρόπους...πάντα όμως θα υπάρχει μια μικρή διατύπωση: η απόδειξη.

Επειδή, λοιπόν, δεν έχουμε ούτε τον χρόνο, ούτε την όρεξη να κάνουμε τους ντετέκτιβς για να ξαποστείλουμε τους ''εμποράκους'' από 'δω μέσα, εφαρμόζουμε το hard way.

Οπότε, οι παράπλευρες απώλειες, αν και εφόσον ο νέος τρόπος δουλέψει, θα είναι μικρές μπροστά σε αυτό που θα κερδίσει ο χώρος μας.

Όποιος καταλαβαίνει αυτό το απλό που γράφω, θα τα ζυγίσει και θα δει ότι έχουμε δίκιο. Όποιος σκέφτεται μόνον κοντόφθαλμα, θα γκρινιάζει γιατί μειώσαμε τις αγγελίες.

12 χρόνια αυτό λέμε και ευχόμαστε, δοκιμάζοντας δεκάδες σχήματα, αλλάζοντας πρόσωπα, ψάχνοντας πολλούς πιθανούς και απίθανους τρόπους...πάντα όμως θα υπάρχει μια μικρή διατύπωση: η απόδειξη.

Επειδή, λοιπόν, δεν έχουμε ούτε τον χρόνο, ούτε την όρεξη να κάνουμε τους ντετέκτιβς για να ξαποστείλουμε τους ''εμποράκους'' από 'δω μέσα, εφαρμόζουμε το hard way.

Οπότε, οι παράπλευρες απώλειες, αν και εφόσον ο νέος τρόπος δουλέψει, θα είναι μικρές μπροστά σε αυτό που θα κερδίσει ο χώρος μας.

Όποιος καταλαβαίνει αυτό το απλό που γράφω, θα τα ζυγίσει και θα δει ότι έχουμε δίκιο. Όποιος σκέφτεται μόνον κοντόφθαλμα, θα γκρινιάζει γιατί μειώσαμε τις αγγελίες.
Νομίζω ότι αυτή ήταν η καλύτερη απάντηση. Αν είχε δοθεί έτσι νωρίτερα θα είχαν αποφευχθεί παρεξηγήσεις, άλλωστε νομίζω ότι αυτό που ενόχλησε περισσότερο ήταν ο τόνος παρά η αλλαγή στον κανονισμό.

Και όχι μόνο αυτό

Το κόστος διαχείρισης των μεμονωμένων περιπτώσεων που καταχρώνται το χώρο των αγγελιών (δεν είναι φαντάζομαι και 100αδες) πιστεύω ότι είναι μικρότερο από αυτό της διαχείρισης κάθε αγγελίας (όπως προκύπτει από τον νέο κανονισμό)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος Κανονισμός Αγγελιών. Παρακαλώ την προσοχή σας..

Νομίζω ότι αυτή ήταν η καλύτερη απάντηση. Αν είχε δοθεί έτσι νωρίτερα θα είχαν αποφευχθεί παρεξηγήσεις, άλλωστε νομίζω ότι αυτό που ενόχλησε περισσότερο ήταν ο τόνος παρά η αλλαγή στον κανονισμό.

Όχι, πίστεψέ με δεν θα είχαν αποφευχθεί...

(δεν αναφέρομαι σε σένα)

Δυστυχώς, σου δόθηκε ήδη απαντηση: Διευκρίνηση ή μη, ο τόνος θα ήταν / παραμένει ο ίδιος...

Δλδ για να καταλάβουμε:

Οι αγγελιες 12 χρόνια τώρα είναι η «πληγή» του φόρουμ;

Είχαμε τόσο προβλήματα / παράπονα (από την πλειοψηφία των χρηστών και όχι πχ από 1-2 ανθρώπους που, για τους δικούς τους λόγους, μπορεί να έχουν πρόβλημα με τις αγγελιες) που υποσκελίζουν τα θετικά της χρήσης τους από τόσα πολλά μέλη;

Είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα και πρέπει να πάμε σε τέτοια ακραία (αντικειμενικά, αν κρίνει κανεις πως δουλεύουν όλα τα φορά του κόσμου) μέτρα και τέτοια φασαρία και παράπλευρες απώλειες;

Νομίζω ότι αν το πρόβλημα ήταν τόσο σοβαρό, θα είχε βγει προς τα έξω.

Στο κάτω κάτω, η πλειοψηφία των χρηστών (η καρδιά του φόρουμ) δεν είναι αυτή που κρίνει τελικά αν κάτι δεν πάει καλά ή όχι;

Άστο...δεν θα καταλάβεις ή για να ακριβολογώ θα κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο από μένα να ειπωθεί.

Αν υπάρξουν πραγματικές απορίες από τα μέλη σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των αγγελιών, ευχαρίστως να απαντήσω εδώ μέσα για τις επόμενες 3 ημέρες που θα μείνει ακόμα ανοιχτό το νήμα (βλ. πρώτο ποστ).

Γιάννη δεν υπάρχουν απορίες
Διαφωνίες υπάρχουν.
Αν αυτές υπάρχει πιθανότητα να ληφθούν έστω και στο ελάχιστο υπόψη τότε καλώς υπάρχει το θέμα .
Αν πάλι ενοχλούν είτε μένει ανοικτό είτε κλείσει αργότερα το ίδιο κάνει.

Re: Απάντηση: Νέος Κανονισμός Αγγελιών. Παρακαλώ την προσοχή σας..

Δλδ για να καταλάβουμε:

Οι αγγελιες 12 χρόνια τώρα είναι η «πληγή» του φόρουμ;

Είχαμε τόσο προβλήματα / παράπονα (από την πλειοψηφία των χρηστών και όχι πχ από 1-2 ανθρώπους που, για τους δικούς τους λόγους, μπορεί να έχουν πρόβλημα με τις αγγελιες) που υποσκελίζουν τα θετικά της χρήσης τους από τόσα πολλά μέλη;

Είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα και πρέπει να πάμε σε τέτοια ακραία (αντικειμενικά, αν κρίνει κανεις πως δουλεύουν όλα τα φορά του κόσμου) μέτρα και τέτοια φασαρία και παράπλευρες απώλειες;

Νομίζω ότι αν το πρόβλημα ήταν τόσο σοβαρό, θα είχε βγει προς τα έξω.

Στο κάτω κάτω, η πλειοψηφία των χρηστών (η καρδιά του φόρουμ) δεν είναι αυτή που κρίνει τελικά αν κάτι δεν πάει καλά ή όχι;

Άστο...δεν θα καταλάβεις ή για να ακριβολογώ θα κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο από μένα να ειπωθεί.

Αν υπάρξουν πραγματικές απορίες από τα μέλη σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των αγγελιών, ευχαρίστως να απαντήσω εδώ μέσα για τις επόμενες 3 ημέρες που θα μείνει ακόμα ανοιχτό το νήμα (βλ. πρώτο ποστ).

Τα παραπάνω δεν είναι «πραγματική απορία» δλδ;

Μηπως είναι ακριβώς το ζουμί της υπόθεσης και μια απορία που έχουν παρα πολλοί χρήστες (κάποιοι ήδη την εξέφρασαν στο νήμα / μιας και κανεις δεν συμφώνησε μέχρι τώρα με την νέα πρόταση) ;

Ή ειναι και αυτοί «ανίδεοι», «εμπαθείς», «λένε αερολογίες» και «είδαν φως και μπήκαν» και «αδιαφορείς για τη γνώμη τους» και δεν δικαιούνται απαντηση από τον Γενικό Διαχειριστή του forum στο οποίο δίνουν ζωή συμμετέχοντας;

Status
Not open for further replies.