Νεος κατοχος dreambox 8000 ....

satfoxy

Established Member
30 October 2008
125
Γεια.
Φιλος αγορασε το θωρηκτο της dream multimedia.Dreambox 8000.
Και μου ζητησε να του περασω img.Και ισως οχι μονο ενα.
Επιδη δεν τον ξερω καθολου το δεκτη,ρωτω εδω τους κατοχους πια ειναι η διαδικασια για mutiboot και που διαφερει με την διαδικασια φλασαρισματος του 7020.
Και αν υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω.Γιατι και μονο που τον εβγαλα απο το κουτι ετρεμαν τα χερια μου....:speechless-smiley-0 Φοβερο εργαλειο.Σεβαστο.Τελειοτης.
Αλλα πανακριβο.
Ευχαριστω.

Κατι μου λεει οτι εσυ τον εβαλες να τον αγορασει.....
Εισαι σιγουρος οτι καποιος που δεν ξερει, ΘΕΛΕΙ multiboot?

Κατι μου λεει οτι εσυ τον εβαλες να τον αγορασει.....
Εισαι σιγουρος οτι καποιος που δεν ξερει, ΘΕΛΕΙ multiboot?

Χα χα χα χα οχι δεν τον εβαλα εγω να τον αγορασει.Ειναι η θεληση που εχει για το καλυτερο για το τελειοτερο.Και ετσι τυχαινει και πιανω και εγω εναν τετοιο δεκτη στα χερια μου.Αλλιως που.....
Οσο για το multiboot ξερει γιατι μεχρι τωρα ειναι κατοχος του 7025.

και μονο που τον εβγαλα απο το κουτι ετρεμαν τα χερια μου....:speechless-smiley-0 Φοβερο εργαλειο.Σεβαστο

φοβερά το περιέγραψες :star:

Γεια.
Αναφορα,εντυπωσεις.
Μετα την εγκατασταση του img dream-elite και το πρωτο σοκ απο τα γραφικα,ερχεται η γνωριμια με το enigma 2 και η εξερευνηση.Κανα δυωρο κανοντας και δοκιμάζοντας,διαφορα.Το βασικο που παρατηρησα ειναι οτι ειναι αρκετα πιο αργος απο τον 7020 που εχω.Οπως και οτι μετα απο το δυωρο που τον δοκιμαζα ζεσταθηκε τοσο που δεν το δικαιολογω.Περισσοτερο απο οσο θα περιμενε καποιος απο ενα τετοιο εργαλειο.
Ο εξοπλισμος του ειναι φανταστικος.Πλουσιοτατος.Πολυ καλο και ομορφο και το display που εχει μπροστα.
Αυτες ειναι οι πρωτες εν ολιγης,εντυπωσεις μου απο τον 8000 και απο το λιγο χρονικο διαστημα που τον δοκιμασα.
Αλλα παιδια ειναι πολλα τα μαρουλια που θελει για να τον αγορασει κανεις.

εχει τα αρνητικα του και ο 8000, αλλα ειναι ο καλυτερος δεκτης που κυκλοφορει μεχρι στιγμης...

Γεια.
Αναφορα,εντυπωσεις.
Μετα την εγκατασταση του img dream-elite και το πρωτο σοκ απο τα γραφικα,ερχεται η γνωριμια με το enigma 2 και η εξερευνηση.Κανα δυωρο κανοντας και δοκιμάζοντας,διαφορα.Το βασικο που παρατηρησα ειναι οτι ειναι αρκετα πιο αργος απο τον 7020 που εχω.Οπως και οτι μετα απο το δυωρο που τον δοκιμαζα ζεσταθηκε τοσο που δεν το δικαιολογω.Περισσοτερο απο οσο θα περιμενε καποιος απο ενα τετοιο εργαλειο.
Ο εξοπλισμος του ειναι φανταστικος.Πλουσιοτατος.Πολυ καλο και ομορφο και το display που εχει μπροστα.
Αυτες ειναι οι πρωτες εν ολιγης,εντυπωσεις μου απο τον 8000 και απο το λιγο χρονικο διαστημα που τον δοκιμασα.
Αλλα παιδια ειναι πολλα τα μαρουλια που θελει για να τον αγορασει κανεις.

Χρόνη...στειλε ΠΜ και πες μου ποιός είναι..ο συνάδελφος!

Από πολλούς ο 7020 θεωρείτε το πιο αποτυχημένο μοντέλο της DMM, χώρια που το tuner του είναι χάλια ΚΑΤΑ τα άλλα ο 7020 είναι άπαιχτος σε ότι αφορά uncommitted switch diseqc, το βάζεις και παίζει κατευθείαν, ενώ με τα repeats ο 8000 αργούσε χαρακτηριστικά. Το ότι ζεματάει αυτό το εργαλείο, είναι καθαρά αστοχία του κατασκευαστή! Χώρια που ξεσκίζεσαι για να τον αγοράσεις (δεν αξίζει τα του σε καμία περίπτωση- έπρεπε να ‛ναι τουλάχιστον κάνα 200-κο πιο κάτω) πρέπει να σπαταλάς χρόνο κάνοντας καστομιές για να του βάλεις cooler. Και η λύση του στυλ, πάρε ένα usb/fan και βάλτο στον 8000 είναι μεγάλη γυφτιά ...

Last edited:
Και η λύση του στυλ, πάρε ένα usb/fan και βάλτο στον 8000 είναι μεγάλη γυφτιά ...

Αμαν εχει και τετοια?

Οσο για τον 7020 προσωπικα εγω ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος.Ο 7000 να πεις οτι δεν ηταν top δεκτης, θα συμφωνουσα.
Τωρα για τον 8000 παρατηρησα οτι τα μενου θελουν αρκετα "κλικ" και να μπεις σε βαθος για να δουλεψεις και να βρεις τις χρησεις που θελεις.Αυτο ειναι λογω enigma2 η ετσι ειναι ο δεκτης?Ειναι ομως αρκετα βαρυ σαν μενου.

Οσο για τον 7020 προσωπικα εγω ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος.

Και γω ήμουν ικανοποιημένος με τον 7025, ώσπου ήρθαν τα "χα-ντε"

Τωρα για τον 8000 παρατηρησα οτι τα μενου θελουν αρκετα "κλικ" και να μπεις σε βαθος για να δουλεψεις και να βρεις τις χρησεις που θελεις.

Το συνηθίζεις ;)

Αυτο ειναι λογω enigma2 η ετσι ειναι ο δεκτης?Ειναι ομως αρκετα βαρυ σαν μενου.

Θα μπορούμε να μιλάμε για αυτό μόνο άμα κάτσουμε και δοκιμάσουμε καμιά 5-6 διαφορετικά images και δούμε πως πάει. Όλα αυτά όμως θέλουν χρόνο.., και όταν έχεις κατασταλάξει και σου δουλεύουν τα κανάλια που θες, πολύ δύσκολα (εγώ τουλ.) θα έχω όρεξη να παίξω με images για να δω τι εστί σε θέματα ταχύτητας

Απάντηση: Re: Νεος κατοχος dreambox 8000 ....

Από πολλούς ο 7020 θεωρείτε το πιο αποτυχημένο μοντέλο της DMM, χώρια που το tuner του είναι χάλια ...
Αυτό πρώτη φορά το ακούω.
Ως κάτοχος επί σειρά ετών του 7020 μπορώ να πω ότι πρόκειται για ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει η DMM..

Εντυπωσεων συνεχεια...
Καλα μιλαμε οτι η μικρη γραμματοσειρα των μενου βγαζει ματια.Στον πρωτο ενθουσιασμο για το τεσταρισμα του δεκτη δεν εγινε αντιλυπτο αμεσως,και κατα την μεταφορα του δεκτη στην 28αρα crt που εχω στο καθηστικο.Δεν μπορει να ειναι ετσι κατι δεν θα εχω κανει σωστα.Τοσο μα τοσο μικρη γραμματοσειρα.
Μιλαμε οτι απο τα 3 μετρα και πανω δεν διακρινω καθαρα το μενου.Που και να παρει τον δεκτη ο ιδιοκτητης που βλεπει μεν σε 40αρα αλλα απο τα 5 μετρα και βαλε συν και τα χρονακια του αμαν αμαν.
Τι συνιστατε παιδια να κανω?
Γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να μεινει ετσι,δεν υπαρχει περιπτωση να μην μπορει να γινει κατι.
Δωστε καμια ιδεα.Ευχαριστω.

Εντυπωσεων συνεχεια...
Καλα μιλαμε οτι η μικρη γραμματοσειρα των μενου βγαζει ματια.Στον πρωτο ενθουσιασμο για το τεσταρισμα του δεκτη δεν εγινε αντιλυπτο αμεσως,και κατα την μεταφορα του δεκτη στην 28αρα crt που εχω στο καθηστικο.Δεν μπορει να ειναι ετσι κατι δεν θα εχω κανει σωστα.Τοσο μα τοσο μικρη γραμματοσειρα.
Μιλαμε οτι απο τα 3 μετρα και πανω δεν διακρινω καθαρα το μενου.Που και να παρει τον δεκτη ο ιδιοκτητης που βλεπει μεν σε 40αρα αλλα απο τα 5 μετρα και βαλε συν και τα χρονακια του αμαν αμαν.
Τι συνιστατε παιδια να κανω?
Γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να μεινει ετσι,δεν υπαρχει περιπτωση να μην μπορει να γινει κατι.
Δωστε καμια ιδεα.Ευχαριστω.

βάλε το skin το Ηλία (mcelliot_g)
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=59168

Last edited:
Το περασα.Και οντος εχει μεγαλυτερη γραμματοσειρα και ειναι πιο ευκολοδιαβαστο το μενου.Αλλα οταν πηγα να κανω την αλλαγη στο skin ειχε δυο επιλογες,διαλεξα αυτη που ελεγε για new enigma.Και κρασαρε ολο το συστημα.Κανει συνεχεις επανακινησεις μετα που εμφανιζεται η πρασινη οθονη που φανερωνει προβλημα.Το κακο ειναι οτι δεν προλαβαινω να παω στο μενου και να κανω αλλαγη του skin
To img einai rudream.

Έτσι απο περιέργεια, μπορείς να δοκιμάσεις multiboot με τα images στην CF ή στην SD και όχι σε usb stick? Δουλεύει χωρίς πρόβλημα;
εεε?????

Το περασα.Και οντος εχει μεγαλυτερη γραμματοσειρα και ειναι πιο ευκολοδιαβαστο το μενου.Αλλα οταν πηγα να κανω την αλλαγη στο skin ειχε δυο επιλογες,διαλεξα αυτη που ελεγε για new enigma.Και κρασαρε ολο το συστημα.Κανει συνεχεις επανακινησεις μετα που εμφανιζεται η πρασινη οθονη που φανερωνει προβλημα.Το κακο ειναι οτι δεν προλαβαινω να παω στο μενου και να κανω αλλαγη του skin
To img einai rudream.
Αυτό φίλε μου έγινε γιατί δεν πέρασες την κατάλληλη βερσιόν του skin, και γράφω μέσα καθαρά και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι λειτουργεί μόνο στα images ozoon/cvs/pli, newnigma2 και dreamelite!
Δουλεύει και στο gemini 4.7 χωρίς όμως να σκινάρονται όλα!
Δεν μπορούμε δυστυχώς να περάσουμε οποιοδήποτε skin σε οποιοδήποτε image, έχουν διαφορές που κάνουν το skin για το ένα ασύμβατο με το άλλο!
Τώρα πρέπει ή να ξαναπεράσεις ένα image συμβατό με το skin μου από τα παραπάνω που έγραψα (και να περάσεις την κατάλληλη βερσιόν) ή να πας μέσω FTP στο usr/share/enigma2 και να σβήσεις το φάκελο glamour_x-infinity!
Πάντως γενικά κανένα άλλο hd σκιν δεν έχει μεγαλύτερη γραμματοσειρά από το δικό μου, μιας και το έφτιαξα για να διαβάζεται σωστά και στις CRT οθόνες!