Νεος κατοχος dreambox 8000 ....

Αυτό φίλε μου έγινε γιατί δεν πέρασες την κατάλληλη βερσιόν του skin, και γράφω μέσα καθαρά και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι λειτουργεί μόνο στα images ozoon/cvs/pli, newnigma2 και dreamelite!
Δουλεύει και στο gemini 4.7 χωρίς όμως να σκινάρονται όλα!
Δεν μπορούμε δυστυχώς να περάσουμε οποιοδήποτε skin σε οποιοδήποτε image, έχουν διαφορές που κάνουν το skin για το ένα ασύμβατο με το άλλο!
Τώρα πρέπει ή να ξαναπεράσεις ένα image συμβατό με το skin μου από τα παραπάνω που έγραψα (και να περάσεις την κατάλληλη βερσιόν) ή να πας μέσω FTP στο usr/share/enigma2 και να σβήσεις το φάκελο glamour_x-infinity!
Πάντως γενικά κανένα άλλο hd σκιν δεν έχει μεγαλύτερη γραμματοσειρά από το δικό μου, μιας και το έφτιαξα για να διαβάζεται σωστά και στις CRT οθόνες!

Ευχαριστω για την απαντηση.
Ναι το ειχα διαβασει για πια img ειναι συμβατα το skin.Αλλα στα πλαισια των δοκιμων θελησα να το δοκιμασω με το rudream.Και βεβαια θα ξαναεγαταστησω το dream elite και θα δοκιμασω το δικο σου skin.Και με την αναφορα σου οτι ισως ειναι το skin με την μεγαλυτερη γραμματοσειρα,και μονο για αυτο πρεπει να γινει η δοκιμη ετσι ωστε να εχω ενα σημειο συγκρισης.
Αλλα παρολο αυτα ειναι αρνητικο το προβλημα αυτο.Δεν ξερω αν εχει διαφορα απο την δικη μου CRT σε μια full HD 46 ιντσων TV ας πουμε.
Επισης δοκιμασα αργα το βραδυ να βαλω αλλο img στο usb stick που συνόδευε τον δεκτη και με το barry allen αλλα και με το Meoboot χωρις επιτυχια.Κρασαριζε και παλυ.πρασινη οθονη.
Ισως να μην εκανα κατι σωστα στην διαδικασια αλλα στο meoboot ειμαι σιγουρος οτι τα εκανα ολλα οπως ελεγε το manual.

Συνεχίζω και παλι τις δοκιμες αργα σημερα το βραδυ.Εχει να πεσει πολυ ελλειψη σε υπνο.

Απάντηση: Re: Νεος κατοχος dreambox 8000 ....

...Αλλα παρολο αυτα ειναι αρνητικο το προβλημα αυτο.Δεν ξερω αν εχει διαφορα απο την δικη μου CRT σε μια full HD 46 ιντσων TV ας πουμε...

Όλα τα HD skins έχουν αυτό το μειονέκτημα. Δυστυχώς αποδίδουν σωστότερα τις γραμματοσειρές τους μόνο στις HD tvs (LCD, Plasma, LED). Ο φίλος σου θα βλέπει μια χαρά στη δική του TV τη γραμματοσειρά.
Το μόνο HD skin (απ'όσα έχουν πέσει στην αντίληψή μου) που δεν έχει αυτό το πρόβλημα είναι εκείνο του Ηλία. Με αυτό θα βλέπεις καθαρότατα τους χαρακτήρες και σε μία crt tv.

Όσο για τα υπόλοιπα...
Κατά τη γνώμη μου κακώς παιδεύεσαι έτσι από την πρώτη στιγμή, αφού δεν έχεις σχετική εμπειρία. Σίγουρα κάπου έχεις μπερδευτεί γιατί η διαδικασία του multiboot είναι πλέον αρκετά "στρωτή" και αν την ακολουθήσεις σωστά δεν κρύβει εκπλήξεις.
Θα σου πρότεινα, μέχρι να αποκτήσεις περισσότερη άνεση με τον 8000, να εγκαταστήσεις το τελευταίο DreamElite 1.3 ΟΕ 1.6 το οποίο είναι εξαιρετικό και έχει προεγκατεστημένο το meoboot για τη στιγμή που θα το αποφασίσεις να προχωρήσεις ενα βήμα παρακάτω. Έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Από πολλούς ο 7020 θεωρείτε το πιο αποτυχημένο μοντέλο της DMM...

Προσοχή, μας ακούει και κόσμος...
Αποτυχημένος ο 7020; Η διαφήμισή του ως "το πιο διαδεδομένο PVR του πλανήτη" ίσως είναι και η μοναδική αλήθεια που έχω ακούσει για ένα dreambox. Ακούραστο και απροβλημάτιστο, είναι το πιο αξιόπιστο dreambox που έχω δει.
Ααααααα... Να είμαστε δίκαιοι...

Για το 7020 εχω ακουσει και εγω οτι ειναι το καλυτερο μοντελο της DMM για το enigma 1 παντα μιλαμε.

Επισεις για το φιλο που δοκιμαζει τον 8000, θα ελεγα να βαλει το oozoon στο flash (με το barryallen) και το gemini 5 i gemini 4.7 στο CF.
Ολα τα αλλα img ακολουθουν...

Παντος το οτι δεν φαίνεται καλα το μενου στην δικη CRTτηλεοραση δεν ειναι καθολου συμαντικο.Αν ειναι ευαναγνωστο σε μακρυνη αποσταση σε plasma η LCD μεγαλων διαστασεων τηλεοραση τοτε τα πραματα αλαζουν.Εγω μονο την δοκιμη κανω.Αλλα μην γελαστει κανενας και παρει πρωτα dreambox 8000 και μετα tv την πατησε.Στην CRT δεν δουλευεται καθολου το κουτι.Σταβωνεσαι στην κυριολεξια.

να ρωτησω και κατι αλλο παιδια,ετσι ωστε οταν παω στο σπιτι να ειμαι ετοιμος να κανω τις σωστες ρυθμισεις,και να μην ανεβαίνω στην σκεπη σαν εχθες το βραδυ να βαζω βγαζω καλωδια απο τα lnb.
Η δικη μου εγκατασταση αποτελείται απο ενα κινητο και τρια σταθερα πιατα.τΤα οποια καταληγουν στο diseq και απο εκει η μια εξοδος στον δεκτη.Το κινητο το γυριζω οποτε τυχει με τον παλιο echostar 3000 ip.
Εχθες αν και δοκιμασα αρκετα δεν μπορεσα να κανω τον δεκτη να δει τους δορυφορυς.Ετσι ανεβηκα στην σκεπη εβγαλα το ενα lnb και με μια μουφα το συνδεσα στο καλωδιο που παει στον δεκτη.Και ετσι μπορεσα να δω χρωματα.
Μπορει κανεις να μου πει πως να το κανω,και ρωταω οχι για λογους τεμπελια αλλα να μην ανεβαινω 12 τα μεσανυχτα στην σκεπη και με το τελος των δοκιμων ξανα για να τα επαναφερω,αλλα και για το χασιμο χρονου.
Καλα μιλαμε οτι θελει χρονο εκμαθησης αρκετο.
Και να κανω και την ερωτηση που με βασανιζει οτι ανεφερα μεχρι τωρα στο VU+ ειναι τα ιδια η διαφορετικα?
Ευχαριστω για τον χρονο σας.

sorry που κανω hijack το thread αλλα δεν θα ηταν καλυτερο και φθηνοτερο καποιος να εφτιαχνε ενα htpc με μια skystar 2 hd απο το να παρει τον dreambox 8000?

sorry που κανω hijack το thread αλλα δεν θα ηταν καλυτερο και φθηνοτερο καποιος να εφτιαχνε ενα htpc με μια skystar 2 hd απο το να παρει τον dreambox 8000?
Συγκρινεις δυο διαφορετικα (στην ουσια) πραγματα.Εγω παρολο που εχω και skystar hd2,δουλευω κατα 90% τους δεκτες μου.Βεβαια για καποιον που ξερει απο pc και σε σχεση με το κοστος της, ειναι καλη λυση για πρωτη επαφη με τα hd δορυφορικα.

Ο DM8000 έχει δύο dvb-s2 tuner, άρα θες δύο skystar 2 hd (ή αντίστοιχες).
Επίσης, ο DM8000 έχει δύο card readers και 4 CI slots. Card readers μπορείς να βάλεις στο HTPC (πχ 2 usb smargo), αλλά CI είναι λίγο πιο δύσκολο γιατί δεν υπάρχουν ανεξάρτητα CI readers. Θα πρέπει να πάρεις δορυφορική κάρτα με CI αλλά το CI module θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη συγκεκριμένη κάρτα και όχι και για τις 2.

Επίσης, δε θα μπορέσεις να τρέξεις στο HTPC (τουλάχιστο όχι native) τα γνωστά CS προγράμματα.

Τέλος, ο DM8000 υποστηρίζει PiP και PaP, τόσο σε SD όσο και σε HD content. Δύσκολα θα το πετύχεις αυτό σε HTPC.

Συνεπώς, πέραν της ευκολίας εγκατάστασης και χρήσης (μία consumer συσκευή είναι plug and play), υπάρχουν και σοβαρές λειτουργικές διαφορές.

...Αλλα μην γελαστει κανενας και παρει πρωτα dreambox 8000 και μετα tv την πατησε.Στην CRT δεν δουλευεται καθολου το κουτι.Σταβωνεσαι στην κυριολεξια.

Eυκαιρια και ενας λογος παρα πανω να αποκτησεις flat tv... :D:D:D:ernaehrung004:

Eυκαιρια και ενας λογος παρα πανω να αποκτησεις flat tv... :D:D:D:ernaehrung004:

Στο στοχο εχει μπει η LG 42" PJ550 HD ready Plasma.
Οπως επισης και σε δεκτη κατα πασα πιθανοτητα VU.

Βασικά το όλο θέμα με τις γραμματοσειρές στα HD skins έχει να κάνει καθαρά τόσο με τους skinners που κανείς τους φαίνεται δεν έχει ή δεν καταδέχεται την "ποταπή" CRT, όσο και με την DMM που φτιάχνει όλα τα pys που ελέγχουν τα μενού σαν ορνιθοσκαλίσματα και έτσι μόνο οι skinners τρέχουν "να βγάλουν το φίδι από την τρύπα"!
Επειδή όμως τα μικρά γράμματα τους βόλεψαν μερικούς skinners (που σιγά μην κάθονταν να ψαχτούν με τον κώδικα) αντί να κάνουν μνεία στην DMM να το λάβει υπόψιν, άρχισαν να επικαλούνται λόγους αισθητικής και κουραφέξαλα, λες και τα SD skins που πρωτοβγήκαν για το enigma2 δεν έχουν γράμματα από τη μια ως την άλλη άκρη της οθόνης!!!
Γνώμη μου πάντα...
Οι γραμματοσειρές ήταν και για μένα ένας βασικός λόγος που κάθισα και ασχολήθηκα (μου ξυνόταν βέβαια και ο πισινός να σκαλίξω το enigma2 αλλά δεν το λέω....:ears::smash:)!

Αν και off topic, δες και κανενα samsung or sony, ειναι ανωτερες εταιριες..

"dtv-hd-le-cn-transp" το καλυτερο skin για το Gemini, αφου παρεις το LG πρωτα...

Ο Vu είναι εξαιρετική επιλογή. Ανώτερος του 800 στα ίδια χρήματα, δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τον 8000 στα μισά περίπου χρήματα.
Χωρίς υπερβολές, αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά του...

Για τηλεόραση (sorry για το off-topic) αν έχεις κατα νου μια plasma, κοιτάς σε λάθος μεριά... Δες μια Panasonic και τα ξαναλέμε...

Ο λογος αναφορας για την συγκεκριμενη TV ( LG 42 PJ550 plasma) ειναι οτι αυτα που δινει για αυτα τα λεφτα ειναι οτι καλυτερο.Απλα δεν την εχω δει live ετσι ωστε να εχω ολοκληρη αποψη.Τωρα αν εχετε κατι παρομοιο σε αυτα τα λεφτα (500-550) σε 42" με media player οικονομικη καταναλωση ας ειναι και lcd τοτε ευχαριστως να το μελετησω.
Μεχρι τωρα ερευνα αγορας κανω.Οπως και για τον HD δεκτη.Που ο VU νομιζω οτι θα ειναι η καλυτερη αγορα.
Η μονη αμφιβολια ειναι η μελλοντικη υποστιρηξη απο τα team.Μην τον αφησουν ξεκρεμαστο και μαραζωσει.Μιας και ο dreambox σε αυτο τον τομεα ειναι απλα ακατανικητος.
Τουλαχιστον για την ωρα.

Η μονη αμφιβολια ειναι η μελλοντικη υποστιρηξη απο τα team.Μην τον αφησουν ξεκρεμαστο και μαραζωσει.Μιας και ο dreambox σε αυτο τον τομεα ειναι απλα ακατανικητος.
Τουλαχιστον για την ωρα.
:offtopic:
Eδω ειναι μια καλη απορια, αλλα!!!!!

Ο λογος αναφορας για την συγκεκριμενη TV ( LG 42 PJ550 plasma) ειναι οτι αυτα που δινει για αυτα τα λεφτα ειναι οτι καλυτερο.Απλα δεν την εχω δει live ετσι ωστε να εχω ολοκληρη αποψη.Τωρα αν εχετε κατι παρομοιο σε αυτα τα λεφτα (500-550) σε 42" με media player οικονομικη καταναλωση ας ειναι και lcd τοτε ευχαριστως να το μελετησω.
Μεχρι τωρα ερευνα αγορας κανω.Οπως και για τον HD δεκτη.Που ο VU νομιζω οτι θα ειναι η καλυτερη αγορα.
Τουλαχιστον για την ωρα.

Νομίζω ότι δύσκολα θα "ξεπέσει" ένας δέκτης που ήδη έχει σημαντική εμπορική επιτυχία. Ακόμα και σήμερα, λίγους μόνο μήνες από την κυκλοφορία του, είναι ήδη σε πάρα πολύ καλή θέση ανάμεσα στους ανταγωνιστές του. Οι drivers ανανεώνονται σε τακτά διαστήματα και ένα-ένα τα προβλήματα λύνονται, ακόμα και αυτά που δεν είναι "ορατά" στο μέσο χρήστη.
Επίσης, η εγγενής υποστήριξη του Enigma2 είναι ένα επιπλέον προσόν που μειώνει τις ανησυχίες...

Όσον αφορά την TV, μέχρι τα 500-550 ευρώ που αναφέρεις η εικόνα που παίρνεις από μια Panasonic 42U10 απλά δεν έχει ανταγωνιστή. Δεν έχει media player βέβαια, αλλά θα σου πρότεινα να μην το θέτεις ως προταρχικό κριτήριο...

Καλημερα.
Δοκιμων συνεχεια.
Αρχιζουμε και γινομαστε "φιλοι" με τον δεκτη.Μετα απο τις αρκετες δοκιμες διαφορων imgs (newenigma2,LT,Dream elite,VU+)
Βεβαια οταν ηρθε ο ιδιοκτητης του δεκτη και ειδε την γραμματοσειρα στην δικη μου TV και ειδα την εκφραση του προσωπου του πιστεψτε με γελουσα μιση ωρα πιανοντας την κοιλια μου.Κοντεψα να σκασω απο τα :laugh::laugh::laugh:
Οταν ομως ξεκινησαμε την ξεναγηση ε τοτε ηρεμησε.Βεβαια ο φιλος μου ειναι πιο εξοικιωμενος με το enigma 2 καθως προερχεται απο τον 7025.
Μετα τις τοσες δοκιμες ομως διαπιστωσα οτι μετα την εγκατασταση του Barry Allen στον usb εξωτερικο δισκο και βαζοντας τον δισκο στο pc δεν τον αναγνωριζουν και ουτε μπορω να δω τα αρχεια που εχω μεσα σε αυτον:bang::bang::bang: Τι μ@.....@ εκανα.Μου βγηκαν ξυνα τα γελια.Και με ubuntu που δοκιμασα τον βλεπει σαν BA με τους φακελους τους δικους του και οχι τα δικα μου αρχεια.Εκανα απεγκατασταση μεσα απο το img το Barry allen αλλα και παλι δεν αναγνωριζεται .Τωρα τι γινεται τωρα.........

Καλημερα.
Δοκιμων συνεχεια.
Αρχιζουμε και γινομαστε "φιλοι" με τον δεκτη.Μετα απο τις αρκετες δοκιμες διαφορων imgs (newenigma2,LT,Dream elite,VU+)
Βεβαια οταν ηρθε ο ιδιοκτητης του δεκτη και ειδε την γραμματοσειρα στην δικη μου TV και ειδα την εκφραση του προσωπου του πιστεψτε με γελουσα μιση ωρα πιανοντας την κοιλια μου.Κοντεψα να σκασω απο τα :laugh::laugh::laugh:
Οταν ομως ξεκινησαμε την ξεναγηση ε τοτε ηρεμησε.Βεβαια ο φιλος μου ειναι πιο εξοικιωμενος με το enigma 2 καθως προερχεται απο τον 7025.
Μετα τις τοσες δοκιμες ομως διαπιστωσα οτι μετα την εγκατασταση του Barry Allen στον usb εξωτερικο δισκο και βαζοντας τον δισκο στο pc δεν τον αναγνωριζουν και ουτε μπορω να δω τα αρχεια που εχω μεσα σε αυτον:bang::bang::bang: Τι μ@.....@ εκανα.Μου βγηκαν ξυνα τα γελια.Και με ubuntu που δοκιμασα τον βλεπει σαν BA με τους φακελους τους δικους του και οχι τα δικα μου αρχεια.Εκανα απεγκατασταση μεσα απο το img το Barry allen αλλα και παλι δεν αναγνωριζεται .Τωρα τι γινεται τωρα.........

Χρονη για την δική σου TV πολύ απλά δεν πρεπει να βάλεις HD skin! Δυστυχώς στο infinity X έχει μόνο HD Skin (το ειχα αναφερει αυτό στα μειονεκτήματα)
Σε οτι αφορα τον δισκο για ποιό λόγο τον βγάζεις; Δεν έχεις σύνδεση ethernet με τον υπολογιστή ώστε να μεταφέρεις ότι θέλεις δικτυακά με ftp?
Εκτός αν θες να κανεις κατι αλλο και δεν καταλαβα...

Μετα τις τοσες δοκιμες ομως διαπιστωσα οτι μετα την εγκατασταση του Barry Allen στον usb εξωτερικο δισκο και βαζοντας τον δισκο στο pc δεν τον αναγνωριζουν και ουτε μπορω να δω τα αρχεια που εχω μεσα σε αυτον

Δεν έχεις κάνει κάτι λάθος.
Το BarryAllen (αλλά και το Meobbot) κάνουν format το μέσο που επέλεξες για multiboot σε ext για linux. Φυσικά ό,τι είχες εκεί πριν την εγκατάσταση του BA έχει πια χαθεί. Όπως καταλαβαίνεις επίσης, δεν πρόκειται να δεις τα περιεχόμενά του χωρίς κατάλληλους οδηγούς σε windows ή mac.
Όμως, αυτό που σου λέει ο voreios είναι η λύση και είναι επίσης η κοινή τακτική που ακολουθείται σε linuxάτους δέκτες: βάλτον στο δίκτυο και κάντα όλα από εκεί.

Πάντως, η χρήση εξωτερικού (ή του εσωτερικού) δίσκου δεν ενδύκνειται για multiboot. Θα δουλεύει συνέχεια ο σκληρός με ότι συνεπάγεται αυτό για την "υγεία" του αλλά και τη θερμότητα στο εσωτερικό του DM. Βάλε ένα usb stickάκι ή μια cf που είναι πιο ευκολόχρηστα και πολύ φθηνότερα, και "καθάρισες"...

Last edited: