Νέος Marantz Network Player NA6005

Από χρηστικότητα πώς σου φάνηκε; δοκίμασες από το τηλεκοντρόλ να το χειριστείς; H οθόνη πώς είναι; μπορείς να το χειριστείς π.χ. από τον καναπέ;

Το app το δοκίμασες; δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα για τα marantz applications

Επίσης μήπως δοκίμασες το gapless playback?

Η οθόνη είναι OLED και σκρολάρει πολύ ωραία. Η μεσαία γραμμή, φαίνεται άλλωστε και από τη φωτό είναι μεγαλύτερη. Από τα τρία μέτρα βλέπεις άνετα, τη μεσαία γραμμή. Το χειριστήριο εργονομικότατο, να πω ότι πιο εύκολη λειτουργία σε πρόσθεση σταθμών και εμφάνιση λίστας αγαπημένων δεν έχω δει. Δύο πλήκτρα call και add. Και παιδάκι το χειρίζεται.

Λειτουργούν και τα δύο app της Marantz. Και το Hi-Fi remote και το Marantz Remote. Για δικάναλο σύστημα μια χαρά επαρκές είναι το app. Και με το τ/χ o χειρισμός είναι πανεύκολος. Το μενού είναι γραμμικό, αποκλείεται να μπερδευτείς.
Και gapless playback αλλά μόνο εκεί που έχει σημασία. Δηλαδή μην το περιμένεις σε MP3.
Επίσης και search κρατώντας πατημένο το εμπρός-πίσω.
Ελέγχεις και το bluetooth από το τ/χ. Σύνδεσα το κινητό μέσω bluetooth και έλεγχα την αναπαραγωγή από το τ/χ του Marantz.

Μόνο που θα ήθελα στα πολλά να τα μπορεί και ασύρματα.

Επίσης γιατί το Foobar δεν υποστηρίζει DSD network streaming και υποστηρίζει το JRiver; Και γιατί και για να σετάρεις και τα δύο πρέπει να κάνεις τόσα πολλά βήματα; Για το πιο απλό, άμα σου ξεφύγει ένα κουτάκι στο τικάρισμα αντίο native αναπαραγωγή.

Θα ήθελα να έχει πιο γρήγορη εκκίνηση και να βρίσκει πιο γρήγορα δίκτυο. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει καθυστέρηση από το να πας στο track που θες. Δηλαδή άπαξ και συνδεθεί στη λίστα τα υπόλοιπα δεν έχουν διαφορά από ένα κανονικό CD player.

Re: Απάντηση: Re: Νέος Marantz Network Player NA6005

Ω ναι δοκίμασα και δεν τα κατάφερα με το foobar μόνο για το DSD. Τα υπόλοιπα έπαιζαν κανονικά μέσω του uPnP controller του foobar. Flac και Wav στα 24/192 (μέχρι εκεί πάει το 6005, δεν παίζει ας πούμε 352KHz, βγάζει file format error).
Μιλάμε για native, όχι να το στριμάρει κατόπιν μετατροπής.
Με λίγο που έψαξα στο διαδίκτυο, βρήκα ότι δεν υποστηρίζεται το DSD μέσω δικτύου με το foobar. Γιατί μέσω USB, φυσικά το ξέρω και το έχω δοκιμάσει ότι γίνεται (με άλλο player φυσικά που είχε είσοδο USB-DAC).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος Marantz Network Player NA6005

Ω ναι δοκίμασα και δεν τα κατάφερα με το foobar μόνο για το DSD. Τα υπόλοιπα έπαιζαν κανονικά μέσω του uPnP controller του foobar. Flac και Wav στα 24/192 (μέχρι εκεί πάει το 6005, δεν παίζει ας πούμε 352KHz, βγάζει file format error).
Μιλάμε για native, όχι να το στριμάρει κατόπιν μετατροπής.
Με λίγο που έψαξα στο διαδίκτυο, βρήκα ότι δεν υποστηρίζεται το DSD μέσω δικτύου με το foobar. Γιατί μέσω USB, φυσικά το ξέρω και το έχω δοκιμάσει ότι γίνεται (με άλλο player φυσικά που είχε είσοδο USB-DAC).

Βγάζει λάθος το foobar ή το player;
(Για να το έχουμε στα υπ' όψιν λοιπόν... )

Το παίζει με μετατροπή σε WAV το DSD. Αφού στην καρτέλα με τα streaming profiles δεν υπάρχει κάποια επιλογή για DSD. Στο JRiver υπάρχουν οι αντίστοιχες επιλογές στις αντίστοιχες καρτέλες.

Απάντηση: Re: Νέος Marantz Network Player NA6005

Το παίζει με μετατροπή σε WAV το DSD. Αφού στην καρτέλα με τα streaming profiles δεν υπάρχει κάποια επιλογή για DSD. Στο JRiver υπάρχουν οι αντίστοιχες επιλογές στις αντίστοιχες καρτέλες.

:a0210:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τώρα που το ξανακοιτάζω εν τω μεταξύ,στα streaming έχει 44100-2822400(DSD δηλαδή... )
Δεν το ορίζεις εκεί και να ξαναδοκιμάσεις,έτσι από περιέργεια...

Η οθόνη είναι OLED και σκρολάρει πολύ ωραία. Η μεσαία γραμμή, φαίνεται άλλωστε και από τη φωτό είναι μεγαλύτερη. Από τα τρία μέτρα βλέπεις άνετα, τη μεσαία γραμμή. Το χειριστήριο εργονομικότατο, να πω ότι πιο εύκολη λειτουργία σε πρόσθεση σταθμών και εμφάνιση λίστας αγαπημένων δεν έχω δει. Δύο πλήκτρα call και add. Και παιδάκι το χειρίζεται.

Λειτουργούν και τα δύο app της Marantz. Και το Hi-Fi remote και το Marantz Remote. Για δικάναλο σύστημα μια χαρά επαρκές είναι το app. Και με το τ/χ o χειρισμός είναι πανεύκολος. Το μενού είναι γραμμικό, αποκλείεται να μπερδευτείς.
Και gapless playback αλλά μόνο εκεί που έχει σημασία. Δηλαδή μην το περιμένεις σε MP3.
Επίσης και search κρατώντας πατημένο το εμπρός-πίσω.
Ελέγχεις και το bluetooth από το τ/χ. Σύνδεσα το κινητό μέσω bluetooth και έλεγχα την αναπαραγωγή από το τ/χ του Marantz.

Μόνο που θα ήθελα στα πολλά να τα μπορεί και ασύρματα.

Επίσης γιατί το Foobar δεν υποστηρίζει DSD network streaming και υποστηρίζει το JRiver; Και γιατί και για να σετάρεις και τα δύο πρέπει να κάνεις τόσα πολλά βήματα; Για το πιο απλό, άμα σου ξεφύγει ένα κουτάκι στο τικάρισμα αντίο native αναπαραγωγή.

Θα ήθελα να έχει πιο γρήγορη εκκίνηση και να βρίσκει πιο γρήγορα δίκτυο. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει καθυστέρηση από το να πας στο track που θες. Δηλαδή άπαξ και συνδεθεί στη λίστα τα υπόλοιπα δεν έχουν διαφορά από ένα κανονικό CD player.

Κατατοπιστικότατος...

Σχετικά με την εκκίνηση/εντοπισμό δικτύου δηλ για τι χρόνους μιλάμε;

Επίσης κάτι άλλο (δεν με ενδιαφέρει προσωπικά αλλά καλό είναι να το ξέρουμε): στο manual γράφει ότι από USB διαβάζει μέχρι 500 φακέλους/5000 κομμάτια. Ισχύει; Αν ναι, για όσους θελουν να βαλουν μεγάλους δίσκους υπάρχει θέμα.

Δεν δοκίμασα τα όρια των φακέλων. Αυτό δεν το γνωρίζω. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να πάψουν να μας ταλαιπωρούν με το FAT32. Δεν βλέπει NTFS.
Εάν θέλεις να αλλάξεις ή να ψάξεις δίκτυο παίρνει κάποια λεπτά. Στην εκκίνηση, εφ' όσον δεν έχεις αλλάξει δίκτυο κάνει λιγότερη ώρα. Σε λεπτά, τώρα τι να σου πω, μου φάνηκε στην αλλαγή δικτύου ότι ήθελε 3-4 λεπτά. Και κάποιες φορές παραπάνω.

@sokmav
Και τις δύο φορές κράσαρε το foobar με το που το έβαλα 44100-2822400. Μπορεί να φταίει κάτι άλλο ίσως ο υπολογιστής μου. Και δεν μπορώ να το ψάξω παραπέρα γιατί με πρόλαβες επάνω στην επιστροφή του μηχανήματος.

Το 6005 το γλυκοκοιτάζω εδώ και ένα μήνα. Συνδέεσαι σε NAS, έχεις κάποια δυσκολία στη συνδεσιμότητα?

Σε γενικές γραμμές ως player τα πηγαίνει καλύτερα απ' ό,τι ως renderer. Δηλαδή να ελέγχεις από το ίδιο τι θα ακούσεις παρά να ελέγχεται από κάποιο πρόγραμμα. Επομένως δεν βλέπω για ποιο λόγο να έχει δυσκολία στη σύνδεση με NAS.

Επίσης κάτι ακόμα, όσοι έχουν apple έχουν ορισμένες ευκολίες παραπάνω. Έλεγχος αναπαραγωγής από τη USB και wi-fi sharing. Θα μπορούσε να το έχει και για android το τελευταίο και να μην περιορίζεσαι μόνο στο bluetooth. Το οποίο bluetooth περιέργως έχει πολύ καλή απόδοση παρά το ότι δεν υποστηρίζει aptX. Εντυπωσιακά καλή θα έλεγα για bluetooth.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες :ernaehrung004:
Το 6005 θα αντικαταστήσει το μινι pc και το dac μου σε μια προσπάθεια να κάνω πιο εύκολη τη ζωή μου χωρίς να πρέπει να σπαταλώ ώρες με foobar, jriver, codecs και συμβατότητες όπως τώρα. Θα πήγαινα για το Cambridge audio αλλά είναι 2πλη τιμή. Υπάρχει καμία καλή τιμή σε Ελλάδα η να δω και έξω?

Εάν είχε και USB-DAC θα ήταν τέλειο. Μένει στην οπτική είσοδο. Κάτι τελευταίο. Από τις οπτικές η είσοδος και έξοδος είναι επιπέδου έως 192/24. Δηλαδή μόνο το DSD δεν καλύπτεται από εκεί, από αυτά που υποστηρίζει.

Το πως παίζει το έγραψα. Εμένα μου αρέσει γενικά ο ήχος που έχει η Marantz. Γιατί δεν σε κουράζει. Αυτή η ισορροπία που έχουν πετύχει στα δυναμικά χωρίς να σκληραίνει ποτέ ο ήχος και να διατηρείται η απλωμένη εικόνα, δύσκολα το βρίσκεις αλλού.
Έχει χαρακτήρα ο ήχος του, αλλά καλό χαρακτήρα. Περί ορέξεως βέβαια... .

Διαβάζω γενικά καλά σχόλια, εχω ακούσει και το cd της maratz και μου άρεσε. Θα περιμένω λίγο να το φέρουν περισσότερα μαγαζιά γιατί τώρα δεν ρίχνουν την τιμή με τίποτα.

Απάντηση: Re: Νέος Marantz Network Player NA6005

Το 6005 το γλυκοκοιτάζω εδώ και ένα μήνα. Συνδέεσαι σε NAS, έχεις κάποια δυσκολία στη συνδεσιμότητα?

Αν σε ενδιαφερει και το 8005 μπορεις να το βρεις με λιγη παραπανω τιμη απο το 6005 (κατω βεβαια απο την κανονικη), νομιζω πως αξιζει η υπερβαση

Μήπως έχει δοκιμάσει κάποιος αν τελικά ισχύει ο περιορισμός φακέλων (500) και αρχείων (5000) σε ανάγνωση USB δίσκων, όπως αναφέρεται στο manual;

Αν και ο Pioneer N50A υπερέχει σε specs, για διάφορους λόγους, επέλεξα τελικά τον Marantz. Τον παρέλαβα πριν από λίγες μέρες σε χρώμα silver-gold και ακολουθούν οι πρώτες εντυπώσεις:

Με το που τον άνοιξα για πρώτη φορά μου είπε ότι υπάρχει νέο firmware στο οποίο αναβαθμίστηκα (firmware version:- System 16.8D, 31/03/2015)

Aκρόαση από NAS: Η κύρια χρήση που κάνω είναι ακρόαση από NAS μέσω ethernet (to library μου έχει περίπου 65.000 κομμάτια). Στην εκκίνηση κάνει περίπου 50sec για να βρει τον NAS server και να είναι έτοιμος να παίξει μουσική από αυτόν.

Οθόνη/χειρισμός από τηλεκοντρόλ: Προσωπικά σε έναν network player με ενδιαφέρει πολύ και ο χειρισμός σαν αυτόνομη συσκευή, αν είναι δυνατόν μόνο με το τηλεκοντρόλ-χωρίς κινητά/tablets. H οθόνη των 3 γραμμών είνια ευκρινής, η μεσαία γραμμή έχει μεγαλύτερους χαρακτήρες, οι άλλες 2 μικρότερους. Όπως την μέτρησα, η οθόνη είναι πεeρίπου 3.5 ίντσες και αρκετά μακρόστενη. Η μεσαία γραμμή είναι ορατή από 2-3 μέτρα αλλά για να δεις τις άλλες 2 πρέπει να είσαι περίπου στο 1 μέτρο. Μέσω της οθόνης αυτής είναι πανεύκολη η επιλογή κομματιών μόνο με τη χρήση του τηλεκοντρόλ (χωρίς τη χρήση κινητού/ταμπλετ). Ειδικά αν έχεις οργανωμένη τη μουσική σου σε φακέλους/υποφακέλους μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να διαλέξεις αυτό που θες να ακούσεις.
Κατά την αναπαραγωγή, στην μεσαία γραμμή είναι σταθερά ο τίτλος του κομματιού ενώ στην 1η με μικρότερους χαρακτήρες μπορεί να δείξει ένα από τα Artist/album/track info. Στην 3η γραμμή κάποιες άλλες πληροφορίες όπως χρόνος, Play mode κλπ

Δοκίμασα όλα τα format (και flac 24-192, dsd64 ) και τα έπαιξε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αναπαραγωγή από USB: (Σε σχέση με την ερώτηση που έκανα σε προηγούμενο post) αν και το manual λέει ότι διαβάζει μέχρι 5000 αρχεία/φακέλους έβαλα ένα στικάκι 64GB με 7.500 περίπου αρχεία και τα διάβασε μια χαρά, κάτι που είναι θετικό.

Internet Radio: χρησιμοποιεί vtuner, εύκολη η προσθήκη στα favorites σταθμών και η πλοήγηση σε αυτούς. Δυστυχώς όπως έγραψα σε άλλο post δεν μπορώ να παίξω μέσω vTuner τα ελληνικά κρατικά ραδιόφωνα αλλά αυτό είναι θέμα vtuner και όχι του player, μιας και το vtuner δεν υποαστηρίζει flash.

Δεν έχω δοκιμάσει spotify και wifi, δοκίμασα λίγο το Bluetooth για αναπαραγωγή από το κινητό και έκανε pair πολύ εύκολα.

Ένα αρνητικό είναι ότι δεν εμφανίζει στην οθόνη ελληνικούς χαρακτήρες ούτε σε ονόματα φακέλων/αρχείων ούτε σε ID3 tags -άραγε το Pioneer τι κάνει σε αυτό το θέμα;

Σχετικά με τον ήχο θα επανέλθω, δεν έχω κάνει ακόμα συγκριτικές ακροάσεις, η πρώτη εντύπωση είναι ότι πολύ ικανοποιητική.

Έχει κάποιος τον player και να χρησιμοποιεί Spotify connect?

Ενώ για περίπου 2 βδομάδες από τη στιγμή που πήρα premium account δούλευε μια χαρά, ξαφνικά εδώ και 2-3 μέρες όταν πάω να παίξω μουσική από Spotify, κολλάει ο player, και δεν μπορώ να παιξω ούτε από NAS, ούτε από internet radio. Ή μόνη λύση είναι το restart του player.
Μετά το restart μπορώ πάλι να παίξω μέσω nas/internet radio, αλλά μόλις δοκιμαζω Spotify, πάλι τα ίδια.

Δεν είμαι σίγουρος αν συνέπεσε με κάποιο update του Spotify.

Το account του Spotify δουλεύει κανονικά βέβαια, μπορώ να κάνω αναπαραγωγή κανονικά σε pc/κινητό ή με χειρισμό από κινητό να παίξω στο pc.

Έχει δει κάποιος κάτι παρόμοιο;

Έχει κάποιος τον player και να χρησιμοποιεί Spotify connect?

Ενώ για περίπου 2 βδομάδες από τη στιγμή που πήρα premium account δούλευε μια χαρά, ξαφνικά εδώ και 2-3 μέρες όταν πάω να παίξω μουσική από Spotify, κολλάει ο player, και δεν μπορώ να παιξω ούτε από NAS, ούτε από internet radio. Ή μόνη λύση είναι το restart του player.
Μετά το restart μπορώ πάλι να παίξω μέσω nas/internet radio, αλλά μόλις δοκιμαζω Spotify, πάλι τα ίδια.

Δεν είμαι σίγουρος αν συνέπεσε με κάποιο update του Spotify.

Το account του Spotify δουλεύει κανονικά βέβαια, μπορώ να κάνω αναπαραγωγή κανονικά σε pc/κινητό ή με χειρισμό από κινητό να παίξω στο pc.

Έχει δει κάποιος κάτι παρόμοιο;
Δεν ξερω αν εχει καποια σχεση, ειχα και γω θεμα με stream αρισμα μεσω bluetooth από spotify απο κινητο με το προτελευταιο update. Πριν μερικες μερες που βγηκε το τελευταιο update παιζει μια χαρα.
Πολυ πιθανον να ειναι ασχετο με το θεμα σου αλλα σε καθε περιπτωση τσεκαρε αν υπαρχει νεοτερη τρεχουσα εκδοση της εφαρμογης.