Νεος με DM-800

rocker70

Senior Member
8 April 2009
331
Θεσσαλονίκη
Εγινα κατοχος ενος Dreambox 800 HD.
Ενω εχω κατεβασει τους δορυφορους μιας και εχω μοτερ.
Λοιπον επειδη ειμαι αρχαριος στο θεμα Dreambox θα ηθελα να μου πειτε τι να κατεβασω οσο αναφορα τις αναβαθμισεις για καλυτερη αποδοση του δεκτη.Διαβασα για barry allen,για OoZoon-cvs-full-dm-800-2010.Τι πετυχαινεις βαζοντας αυτα τα 2 αρχεια στο DM-800,οταν τα περασω αυτα στον δεκτη θα μου σβησουν ρυθμισεις για τους δορυφορους που εκανα πριν θα γινουν παλι εργοστασιακες?Τι πρεπει να κανει καποιος και τι αρχεια ειναι απαραιτητα για μενα αυτη την χρονικη στιγμη.Πληροφοριακα εχω και τον AZBOX HD elite οπου τα πραγματα με το firmware ειναι πιο απλα ...κατεβαζεις την αναβαθμιση την περνας σε φλασακι και ολα οκ!!!
Με τον Dreambox ομως τολμω να πω οτι ειναι λιγο ΕΦΙΑΛΤΗΣ.
Το ανιστοιχο firmware σε σχεση με τον Azbox στον dreambox πιο ειναι?Εχει καμια σχεση με τα 2 παραπανω αρχεια που ειπα πιο πανω.Αισθανομαι οτι πηρα εναν αρκετα καλο δεκτη συμφωνα με αυτα που εχω ακουσει απο το forum αλλα προς το παρος νιωθω τυφλος.
Ευχαριστω για το χρονο σας.:ears:

Last edited:
Φιλε γεια σου
Μην τρελενεσαι θα το συνηθεισεις σιγα σιγα τον 800 και δεν θα εχεις προβληματα.
Λοιπον το oozoon ειναι image για τον 800 και υπαρχουν πολλες ομαδες που βγαζουν images γι'αυτον ( nabilo,newenigma, gemini).
Αν θελεις να εχεις παραπανω απο ενα image στο δεκτη σου τοτε χρησιμοποιεις το barry allen σαν προγραμμα εναλαγης και διαχειρισης μεταξυ των images.
Αν εχεις βαλει σκληρο στον 800 κανοντας save στις ρυθμησεις σου δεν τις χανεις.Αλλιως υπαρχει και το προγραμμα dcc_e2 ειναι προγραμμα διαχειρισης του 800 απο pc οπου και με αυτο μπορεις να σωσεις τις ρυθμησεις σου στο pc. Αν και οι ιδιες ρυθμησεις δεν παιζουν σε ολα τα images.Επεισης υπαρχει και το προγραμμα για pc dreambox edit για να φτιαχνεις λιστες καναλιων τις οποιες σωζεις στο pc. Και ετσι μετα απο καθε αναβαθμιση σε κανα δεκαλεπτο το πολυ το μηχανημα θα δουλευει και παλι.
Απλα δεν τον εχεις συνηθεισει ακομα.
Regards dbfan

Φιλε γεια σου
Μην τρελενεσαι θα το συνηθεισεις σιγα σιγα τον 800 και δεν θα εχεις προβληματα.
Λοιπον το oozoon ειναι image για τον 800 και υπαρχουν πολλες ομαδες που βγαζουν images γι'αυτον ( nabilo,newenigma, gemini).
Αν θελεις να εχεις παραπανω απο ενα image στο δεκτη σου τοτε χρησιμοποιεις το barry allen σαν προγραμμα εναλαγης και διαχειρισης μεταξυ των images.
Αν εχεις βαλει σκληρο στον 800 κανοντας save στις ρυθμησεις σου δεν τις χανεις.Αλλιως υπαρχει και το προγραμμα dcc_e2 ειναι προγραμμα διαχειρισης του 800 απο pc οπου και με αυτο μπορεις να σωσεις τις ρυθμησεις σου στο pc. Αν και οι ιδιες ρυθμησεις δεν παιζουν σε ολα τα images.Επεισης υπαρχει και το προγραμμα για pc dreambox edit για να φτιαχνεις λιστες καναλιων τις οποιες σωζεις στο pc. Και ετσι μετα απο καθε αναβαθμιση σε κανα δεκαλεπτο το πολυ το μηχανημα θα δουλευει και παλι.
Απλα δεν τον εχεις συνηθεισει ακομα.
Regards dbfan

Υπαρχει κανενας οδηγος η εστω video που να σου δειχνει πως περνουνται στον δεκτη τα συγγεκριμενα image η αν γινεται και με στικακι?αλλα ΠΩΣ?προπαθησα απο το forum μηπως και βρω κατι,αλλα μου ειναι αδυνατο να διαβασω 249 σελιδες..!!!!ΤΡΟΜΟΣ!!!!
Καποιον οδηγο μηπως?
Ευχαριστω.

Με στικακι δεν γινεται.
Ο πιο ευκολος τροπος ειναι αν τον εχεις στο δικτυο.
Τον κλεινεις,τον βγαζεις απο το ρευμα και κρατοντας το παουερ πατημενο τον βαζεις στο ρευμα.Ο δεκτης ανοιγει και συνεχειζεις να κρατας το παουερ πατημενο μεχρι να σου βγαλει μια ip την οποια γραφεις στον εξπλορερ που εχεις στο pc σου.Εκει σου ανοιγει ενα προγραμμα και βημα βημα φλασαρης το image στο μηχανημα.Καvει ρισταρτ και ανοιγει για να κανεις τις πρωτες ρυθμησεις.
Regards dbfan

Υπαρχει κανενας οδηγος η εστω video που να σου δειχνει πως περνουνται στον δεκτη τα συγγεκριμενα image η αν γινεται και με στικακι?αλλα ΠΩΣ?προπαθησα απο το forum μηπως και βρω κατι,αλλα μου ειναι αδυνατο να διαβασω 249 σελιδες..!!!!ΤΡΟΜΟΣ!!!!
Καποιον οδηγο μηπως?
Ευχαριστω.
https://www.dream-multimedia-tv.de/en/dm800-flashing-firmware-browser
- Power down the Dreambox, either using "shutdown" and by removing the power connector.
Standby is not enough!

- (1.) Press and hold the power button. Replug the power connector into the Dreambox.
- (3.) A text "*** STOP ***" should appear. Now you can release the button.
The bootloader entered the "waiting" mode.
- (4.) Above the "*** STOP ***" text, there should appear an IP-address
(four decimal values with a dot in between). If there appears the string "dhcp" instead,
the box still searches for a DHCP server. Wait a bit. If it doesn't change, something doesn't
work with the DHCP server. Check wether network cable is plugged in etc. If it just doesn't
work, set an IP using the serial terminal

- Now, open a browser on your PC.
(1.) enter in the address line "http://ip/" (where ip must be replaced with the value in the LCD).
- (2.) on the bottom of the page, there's a link called "firmware upgrade". Click it.

- On the next page, you can select the flash image you want to flash. be sure that it has the ".nfi" extension.
You can't flash other images (like .img)!
- Click on "FLASH!" and wait. It might take some time to upload and flash the image.
- Switch the box off again, and on again. The new image should be flashed and working.

Attachments

• front_pfeil.jpg
    front_pfeil.jpg
    20.5 KB · Views: 12
  • WebInterface.jpg
    WebInterface.jpg
    62 KB · Views: 10
  • WebInterface2.jpg
    WebInterface2.jpg
    118.7 KB · Views: 6
Last edited:
https://www.dream-multimedia-tv.de/en/dm800-flashing-firmware-browser
- Power down the Dreambox, either using "shutdown" and by removing the power connector.
Standby is not enough!

- (1.) Press and hold the power button. Replug the power connector into the Dreambox.
- (3.) A text "*** STOP ***" should appear. Now you can release the button.
The bootloader entered the "waiting" mode.
- (4.) Above the "*** STOP ***" text, there should appear an IP-address
(four decimal values with a dot in between). If there appears the string "dhcp" instead,
the box still searches for a DHCP server. Wait a bit. If it doesn't change, something doesn't
work with the DHCP server. Check wether network cable is plugged in etc. If it just doesn't
work, set an IP using the serial terminal

- Now, open a browser on your PC.
(1.) enter in the address line "http://ip/" (where ip must be replaced with the value in the LCD).
- (2.) on the bottom of the page, there's a link called "firmware upgrade". Click it.

- On the next page, you can select the flash image you want to flash. be sure that it has the ".nfi" extension.
You can't flash other images (like .img)!
- Click on "FLASH!" and wait. It might take some time to upload and flash the image.
- Switch the box off again, and on again. The new image should be flashed and working.

Ευχαριστω για τις απαντησεις..Κανοντας αυτα που λες μου κραταει τις ρυθμισεις που εχω απο πριν ..καναλια κτλ.η τα σωζω με καποιο προγραμμα μηπως.και κατι αλλο για να βαλω το barry allen πως το βαζω? Ευχαριστω.

Ευχαριστω για τις απαντησεις..Κανοντας αυτα που λες μου κραταει τις ρυθμισεις που εχω απο πριν ..καναλια κτλ.η τα σωζω με καποιο προγραμμα μηπως.και κατι αλλο για να βαλω το barry allen πως το βαζω? Ευχαριστω.
οχι,αν βαλεις το oozoon μπορεις να κατεβασεις το BA απο τα plugins του oozoon